Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά ψηφιακής μηχανής compact

Υπαρχει σχετικο θεμα http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/72645-Βοήθεια-για-αγορά-φωτογραφικής-μηχανής, διαβασε τα ποστ του τελευταιου μηνα, θα βρεις απαντησεις και γνωμες. (μιας και δεν ρωτας κατι συγκεκριμενο, εκει ισως βρεις ακριβως αυτο που ψαχνεις)

Re: Βοήθεια για αγορά ψηφιακής μηχανής compact

Καλησπέρα σας . Ειμαι σε αναζήτηση ψηφιακής μηχανής compact δεν θελω να εχει επανω πολλά εξτρα φακους κ . α για να μην εχει ογκο και να ειναι ποιό ανετη στην μεταφορά . Εχω δει κάποια μοντέλα σε διαφορά site καταστηματων αλλα θα ήθελα και την γνώμη την δικιά σας μια και δεν έχω εμπειρια σε θέματα φωτογραφίας . Απλα θα ήθελα να έχει τιμή 200 - 300 το πολύ με δυνατότητα λήψης hd video 10 - 16 megapixels αν και απ οσο κατάλαβα αυτο δεν εχει και τοσο μεγαλη σημασια αν δεν κάνω λάθος . Μ αρεσαν οι nikon - sony - olympus . Καθε προταση σας ευπρόσδεκτη και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Πες μας δυο - τρία πράγματα ακόμα, τι χρήση θα κάνεις?

Re: Βοήθεια για αγορά ψηφιακής μηχανής compact

Οχι κάτι ιδιαίτερο απλά πράγματα φωτογραφίες απο οικογενειακές στιγμές και με φίλους καθάρα προσωπικές στιγμές οχι τίποτα επαγγελματικό . Ευχαριστω πολύ απλά σίγουρα θα υπάρχουν καποιες λεπτομέρειες που θα άξιζε να προσέξω και κάποια μοντέλα . μ αρεσε η nikon coolpix S8200 και S 8300 σειρα σαν εμφάνιση και μεγεθος της μηχανης .

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Οι μηχανές που αναφέρεις είναι οι λεγόμενες travel zoom, δηλαδή με πολύ μεγάλο εύρος φακού. Αν δεν έχεις κάποιο λόγο να τις προτιμήσεις, θα σου έλεγα να τις αποφύγεις, μια και μετά τα 150-200mm (σε αντιστοιχία 35mm) , οι φωτογραφίες χάνουν πολύ σε ποιότητα. Αν επιμένεις πάντως, και δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις - όπως αναφέρεις άλλωστε - μιά καλή και φθηνή επιλογή είναι η Samsung WB700 στα 150 περίπου. Ανεβαίνοντας στα 200 + καλές επιλογές είναι η Canon SX220/230 και με κάποιες επιφυλάξεις η Nikon S9100. Εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/91840-Panasonic-TZ30-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-TZ25-travel-zooms κι εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/94071-M%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B1-Canon-PowerShot-SX240-HS! μπορείς να βρείς αρκετά για κάποιες νεοαφιχθείσες στην κατηγορία...

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση θα κοιτάξω αυτά που με προτίνεις σίγουρα καλή σου μέρα
ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004::ernaehrung004:

Γεια σας κι από μένα. Ζητάω τη βοήθεια των έμπειρων μελών της κατηγορίας για μια compact με τις παρακάτω προδιαγραφές:

- Τιμή γύρω στο 100άρικο

- Όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες, οι οποίες θα προορίζονται κυρίως για προβολή και κάποιες λίγες για εκτύπωση 15x10, άντε βία 18x13.

- Φακό με αξιοποιήσιμο zoom 4 με 5x ξεκινώντας από τα 28mm τουλάχιστον και όσο το δυνατόν πιο φωτεινό ή τέλος πάντων με καλή απόδοση σε ημιφωτισμένες σκηνές χωρίς φλας.

- Αξιοπρεπές βίντεο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Last edited:

Καλησπέρα σας . Εδω και δύο ώρες πέριπου ειμαι κάτοχος πλέον της Sony DSC - HX7V 3D cyber shot . Εχω βάλει τωρα να φορτίζει θέλει αρκετές ώρες οπως δίαβασα στο manual . Eιχε μέσα και μία κάρτα 4 giga . :award::award::award:

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για αγορά μηχανής compact (απ’ αυτές που σήμερα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά) που να αποδίδει όσο πιο πιστά γίνεται τα χρώματα και τις λεπτομέρειες που θα αποτυπώνει. Φαντάζομαι πως χρειάζεται κύρια κάτι σε φωτεινό φακό, μεγάλο μέγεθος αισθητήρα και οπτικό σταθεροποιητή. Traveling zoom και video δεν με ενδιαφέρουν. Με κόστος γύρο στα 300 . Αν και έχω μια συμπάθεια προς Nikon είμαι ανοιχτός σε κάθε τεκμηριωμένη πρότασή σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για αγορά μηχανής compact (απ’ αυτές που σήμερα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά) που να αποδίδει όσο πιο πιστά γίνεται τα χρώματα και τις λεπτομέρειες που θα αποτυπώνει. Φαντάζομαι πως χρειάζεται κύρια κάτι σε φωτεινό φακό, μεγάλο μέγεθος αισθητήρα και οπτικό σταθεροποιητή. Traveling zoom και video δεν με ενδιαφέρουν. Με κόστος γύρο στα 300 . Αν και έχω μια συμπάθεια προς Nikon είμαι ανοιχτός σε κάθε τεκμηριωμένη πρότασή σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλως τον!
Η περιγραφη της καμερας που θελεις να αγορασεις μου φερνει αμεσως στο νου την Panasonic LX3 (LX5 το νεο μοντελο). Εξαιρεση αποτελει το κοστος, νομιζω οτι ειναι λιγο πιο ακριβη απο το bugdet σου.
Θα σου πω οτι απο τοτε που αγορασα την LX3, πριν 3-4 χρονια, εχω παψει να κοιταω πλεον αλλες compact, εως και σημερα.
Φωτεινος φακος φ.2.0, μεγαλος αισθητηρας, ευρυγωνιος φακος, σταθεροποιητης, raw shooting, καλο μακρο απο 1εκατοστο, αξιοπρεπες βιντεο, φορμα 16:9, 4:3 1:1 κλπ.
Εκπληκτικη μηχανη σε ολα της και αξιος αντικαταστατης της dSLR μου, οταν αυτη δεν μπορει να χρησιμοποιηθει λογω μεγεθους/συνθηκων. Αξιζει τα λεφτα της.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά που μου πρότιναν την 220/230 Canon.Πέρασε τα τέστ ευχρηστίας με άνεση,αποτύπωσε καλές φώτο (σε κάποιες τα χρώματα παραήταν θερμά) αλλά σε γενικες γραμμές είμαι ευχαριστημένος.

Μεταξύ Panasonic DMC-LX5 και Olympus XZ-1 ποιά ?

Παρόμοιων δυνατοτήτων μηχανές , με την xz-1 να πλεονεκτεί στην απόδοση των χρωμάτων , λόγω παράδοσης της Olympus σε Jpeg.
Μπορείς βέβαια να τραβάς σε Raw ...

Περίπου τα ίδια, η Panasonic από τα 24mm, η Oly από τα 28mm. Γενικά η δεύτερη θεωρείται κάπως καλύτερη λόγω φακού, παρά το γεγονός ότι ο αισθητήρας της δεν είναι ότι πιο σύγχρονο.

Edit: ένα άλλο πλεονέκτημα της XZ1 είναι ότι την "χτυπάς" στο Olympus.de με περίπου 270-300 factory refurbished με ένα χρόνο εγγύηση...

Last edited:

Περίπου τα ίδια, η Panasonic από τα 24mm, η Oly από τα 28mm. Γενικά η δεύτερη θεωρείται κάπως καλύτερη λόγω φακού, παρά το γεγονός ότι ο αισθητήρας της δεν είναι ότι πιο σύγχρονο.

Edit: ένα άλλο πλεονέκτημα της XZ1 είναι ότι την "χτυπάς" στο Olympus.de με περίπου 270-300 factory refurbished με ένα χρόνο εγγύηση...

Αν βαλουμε και την canon s100 μεσα στο παιχνιδι? (κυριως πιστευω λογω καλυτερου βιντεο-ξερω δεν ειναι το ζητουμενο σε μια φωτ.μηχανη αλλα γιατι να μην το εχεις?)

Από δείγματα που έχω δει η Olympus είναι καλύτερη (βασικά κάνει καλύτερη φωτομέτρηση - έκθεση). Η Canon βέβαια σε επίπεδο φορητότητας είναι "αλλού", μπαίνει σε τσέπη άνετα - γι αυτό και έχω μια S95...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλημερα! θα ηθελα να ρωτησω για εναν φιλο μου που ενδιαφερεται για φωτογραφικη μηχανη που να διαθετει κ καλο βιντεο με τιμη 250-300e..

κ καποια στιγμη θα ζητησω την βοηθεια σας κ για την φωτογραφικη μηχανη που σκεφτομαι να παρω κι εγω, dslr, κ μαλλον την canon 550d....αλλά καποια αλλη στιγμη...ευχαριστω για την οποια βοηθεια!!

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλημερα! θα ηθελα να ρωτησω για εναν φιλο μου που ενδιαφερεται για φωτογραφικη μηχανη που να διαθετει κ καλο βιντεο με τιμη 250-300e..

Samsung WB700 στα 160 περίπου, Canon SX230 HS στα 230 .

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.. κι εγω την canon sx230 ειχα υποψην αλλά μαλλον ηθελα να επιβεβαιωθω!! Να ´στε καλα παιδια!!!! θα τα ξαναπουμε!!!!! :)