Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά! Ποιά φωτογραφική μηχανή εσείς θεωρείτε σαν καλή, ως τιμή προς απόδοση, αν το λέω σωστά, από 50 έως 200 ευρώ? Και ποιά αν επιμείνω και διαλέξω με ZOOM. Πάντα σε Compact μιλάμε. Αυτή η Samsoung με 140 ευρώ, μια Panasonic π.χ., δεν έχω ψάξει τις panasonic με ZOOM, η τέλος μια Canon G12 (εδώ ξεφεύγουμε σε τιμή) η μία με βραβείο-α στα ετήσια TIPA η δεν ξέρω, κάπως έτσι τα λένε, είναι καλό να ψωνίσεις έτσι? Ας μη βγαινουν και επαγγελματικες οι φωτο. Ευχαριστώ και πάλι!

Παιδιά καλησπέρα ενδιαφέρομαι για αγορα φωτογραφικής η βιντεοκαμέρας θα σας γελάσω..

καταρχάς το budget είναι μέχρι 400 euro (οσο λιγότερο τόσο το καλύτερο)
Λοιπόν ενδιαφέρομαι για μια συσκευή να μπορώ να τραβάω φτογραφιες και βίντεο όσο το δυνατόν καλύτερες.Για βίντεο θα ήθελα να είναι hd....Τωρα σε τι πιστεύετε ότι πρέπει να κοιτάξω; Σε φωτογραφική η βιντεοκαμέρα?η μονη βιντεοκαμέρα που τραβάει φωτογραφίες κοντα στα 9 mpixel είναι η sony hdr cx250...δεν βρήκα κάτι άλλο για αυτό είπα να κοιτάξω προς φωτογραφικές...Επίσης να αναφέρω ότι είμαι κάτοχος iphone 4s.Αξιζει η αγορα τους η να μείνω με το κινητό?(από την άποψη ότι δε θα δω πολλές διαφορες)

Περιμένω τις προτάσεις σας.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

οποιος μπορει να βοηθησει ειναι ευπροσδεκτος.μετα απο καποιο ψαξιμο κατεληξα στην αγορα της canon sx230hs τι γνωμη εχετε?η χρηση θα ειναι για εκδρομες και γιορτες.για νυχτερινες φωτο τι παιζει πιο πολυ ρολο?

καλη travel zoom γενικης χρησης η sx230, νυχτερινες αφλασες μονο σε τριποδο ομως...

Νομίζω ότι η τελευταία δεν έχει να ζηλέψει και πολλά...

Παιδιά καλησπέρα ενδιαφέρομαι για αγορα φωτογραφικής η βιντεοκαμέρας θα σας γελάσω..

καταρχάς το budget είναι μέχρι 400 euro (οσο λιγότερο τόσο το καλύτερο)
Λοιπόν ενδιαφέρομαι για μια συσκευή να μπορώ να τραβάω φτογραφιες και βίντεο όσο το δυνατόν καλύτερες.Για βίντεο θα ήθελα να είναι hd....Τωρα σε τι πιστεύετε ότι πρέπει να κοιτάξω; Σε φωτογραφική η βιντεοκαμέρα?η μονη βιντεοκαμέρα που τραβάει φωτογραφίες κοντα στα 9 mpixel είναι η sony hdr cx250...δεν βρήκα κάτι άλλο για αυτό είπα να κοιτάξω προς φωτογραφικές...Επίσης να αναφέρω ότι είμαι κάτοχος iphone 4s.Αξιζει η αγορα τους η να μείνω με το κινητό?(από την άποψη ότι δε θα δω πολλές διαφορες)

Περιμένω τις προτάσεις σας.
Διαφορές από το κινητό θα δεις. Μην το συζητάς καθόλου. Απλά το κινητό θα το χρησιμοποιείς για αμεσότητα επειδή θα το έχεις πάντα δίπλα σου. Αν θέλεις να τραβήξεις καλύτερες φωτό θα πας σε μηχανή κανονική. Για βιντεοκάμερα δεν θα στο πρότεινα κυρίως από άποψη μεγέθους. Αν φαντάζομαι σωστά θες να είναι και σχετικά "μαζεμένη" για να μπορείς να την κουβαλάς και πιο άνετα. Τότε αποκλείουμε τις dslr Που θεωρητικά δίνουν καλύτερες φωτό και πάμε σε κόμπακτ. Αφού σε ενδιαφέρει το καλό βίντεο θα κοιτάξεις να είναι 1080 οπωσδήποτε. Ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...amera.htm?VIDEO_RESOLUTION=1920 x 1080 pixels. Αν σε ενδιαφέρει και αρκετά το ζούμ (για μένα καλό είναι να υπάρχει) μία καινούρια που έχω δει με διπλό επεξεργαστή (τραβάς βίντεο και μπορείς να πάρεις και φωτό ταυτόχρονα μαζί με άλλα καλούδια) είναι η : http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...mera/Olympus-Digital-Camera-SZ-31MR-Black.htm. Είναι και στα χρήματα που θέλεις. Επίσης άλλη μία με μπόνους το Gps (γράφει στις πληροφορίες της φωτογραφίας τις γεωγραφικές συντεταγμένες και με το πρόγραμμα που σου δίνουν μαζί βλέπεις στον χάρτη που τις τράβηξες : http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...tal-Camera-DSC-HX20V-Black-DSCHX20VB-CEE8.htm.

Συνοψίζοντας, αν σε βγάζουν τα χρήματα πάρε κάτι καλό να το μάθεις και να το έχεις για χρόνια. Στις φθηνές των 100-150 ευρώ θα κάνεις μεν τη δουλειά σου αλλά με κάποιους περιορισμούς. Υπολόγισε επίσης στο bugdet σου και μια πλούσια κάρτα μνήμης 16 ή καλύτερα 32 γίγα.

Βασικά γράφτηκα στο site ψάχνοντας τηλεόραση, και κατέληξα να διαβάζω (και) τα νήματα για φωτογραφική - τα οποία και έχω βρει πολύ ενδιαφέροντα - ψαξε βρες....

Στο θέμα τώρα, είμαι μεταξύ μιας super zoom compact (canon sx220hs - προηγούμενη γενιά) που την έχω βρει σε προσφορά (149 λίρες GBP) και 2 πιο premium compact: olympus xz-1 (229 λίρες GBP) και canon s95 (199 λίρες GBP), επίσης σε προσφορά. Η αγορά θα γίνει (προφανώς) από το εξωτερικό (Αγγλία) αφού στην Ελλάδα τέτοιες τιμές δεν υπάρχουν...

Με ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας με τις λιγότερες δυνατές ρυθμίσεις - επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχει καλό βίντεο (ΗD προφανώς) καθώς δε σκοπεύω να αναβαθμίσω τη βιντεοκάμερα μου...

Εχω ακούσει ότι η ολυμπους είναι αρκετά μεγαλύτερη σε μέγεθος και όχι τόσο πρακτική αν θες να την έχεις πάντα μαζί σου σε μια τσέπη. Αν αυτό ισχύει, τότε μάλλον θα αποκλειστεί ως επιλογή καθώς η φορητότητα είναι πολυ σημαντική.
(δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να τις δω από κοντά)

Το (βασικό) ερώτημα μου είναι:
- πόσο καλύτερες φωτογραφίες θα πάρω με τις 2 premium συγκριτικά με τη super zoom; Υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ώστε να αξίζει να θυσιαστεί το μεγάλο ζουμ της κανον sx220 (με τα οποια μειονεκτηματα του απο πλευρας ευκρίνειας)

Προέρχομαι από μιa fujifilm f11 επταετίας η οποία αποδείχτηκε σκυλί και με έβγαλε ασπροπρόσωπο σε πολλές περιπτώσεις.... Για αυτή αγοράστηκε βυθο-σακούλα με βάση τις υποδείξεις σας από άλλο νήμα και θα χρησιμοποιηθεί για παραλία, snorkeling κλπ.

Κάθε πληροφορία και γνώμη ευπρόσδεκτη

Last edited:

H Fuji f11 τραβάει εξαιρετικής ποιότητας φωτογραφίες, μη σε ξεγελάν τα 6mp... Οπότε, αν καταλαβαίνω καλά τις ανάγκες σου κοιτάς τις travel zoom, και συγκεκριμένα λίγο πιο πάνω θα δείς ότι υπάρχει σε προσφορά μια αντίστοιχη - και μάλλον καλύτερη - panasonic!

Edit: εδώ θα βρείς την panasonic http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/97844-Panasonic-μεχρι-150-ευρω τρέχα πριν εξαντληθεί...

Last edited:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχεις δίκιο για την F11, όντως είναι εξαιρετική. Τα 6megapixel προσωπικά δε με ενοχλούν καθόλου, ελάχιστες ήταν οι φορές που ήθελα να εκτυπώσω σε διαστάσεις μεγαλύτερες του A4. Είναι κρίμα που η fuji δεν κεφαλαιοποίησε την καλή αρχή που έκανε με τις F1x, F3x και δεν έφτιαξε μια πραγματικά πολύ καλή point & shoot.

Για τις Panasonic, έχω δει από κοντά κανα δυο της σειρας TZ και είναι όντως πολύ καλές, απλά προτιμώ τα χρώματα της canon - τα οποία παρεπιπτόντως είναι από τα καλύτερα (αν όχι τα καλύτερα), τουλάχιστον σε compact/point & shoot.

Πάντως σε αυτή την τιμή η Panasonic είναι προκλητικά φθηνή, βάζω εδώ και το λινκ σε περίπτωση που βοηθήσει κάποιον άλλο που ψάχνει για καλή και φθηνή super zoom.

http://www.public.gr/prod/digital-c...gital-camera-141-mpixels-mayro/prod1264167pp/

Με όλο το θάρος, τα καλύτερα χρώματα (για τα προσωπικά μου γούστα) τα έχουν οι Fuji, άσχετα αν τελευταία δεν έχω ψωνίσει καμία... -bye-

Νομίζω ότι το χρώμα είναι από τα πλέον υποκειμενικά στοιχεία - ο καθένας μας το βλέπει διαφορετικά και φυσικά οι προσωπικές προτιμήσεις του καθενός παίζουν μεγάλο ρόλο. Τη διαπίστωση για τα χρώματα της canon την έκανα όταν είδα φωτογραφίες από τη δική μου κάμερα και τις σύγκρινα με αντίστοιχες από μια canon ixus και μια παλιά σονυ compact (δε θυμάμαι μοντέλο). Τα χρώματα της canon μου είχαν φανεί πιο "ζεστά" και από τότε όποτε βλέπω τις ίδιες/παρόμοιες φωτογραφίες από διαφορετικές κάμερες ασυναίσθητα κάνω αυτή τη σύγκριση. Φυσικά εδώ κολλάει το "περί ορέξεως".....

Συμφωνούμε απολύτως, και επί πλέον να θυμάσαι ότι σε κάθε μηχανή τα χρώματα είναι ρυθμίσιμα δηλαδή υπάρχουν προεπιλογές τύπου "φυσικά", "Εντονα" κ.λ.π. καθώς και διάφορα "μαγικά" ή "καλλιτεχνικά" φίλτρα. Η βασική χροιά όμως διαφέρει από μάρκα σε μάρκα.

Είναι από τις καλύτερες travel zoom, ποιοτική κατασκευή, θα την ευχαριστηθείς...

Ευχαριστώ cacau να είσαι καλά! Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Ποιά κάρτα να πάρω και με πόση χωρητικότητα! Να χωράει και βίντεο αφού τραβάει και 1920 Χ 1080 όπως λέει.Η παρακάτω είναι καλή?

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...emory-Card-SDHC-Class-10-16GB-TS16GSDHC10.htm

Πρέπει να είναι SDHC, τι Class να είναι? και πόσο Χ.
Ευχαριστώ και πάλι!

Να προτιμήσσεις 2 των 8, είναι πιο ασφαλές. Class 10 είναι υπέρ-εντάξει , επώνυμες μάρκες, οι transcend έχουν καλό ιστορικό...

Last edited: