Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φίλος θέλει να αγοράσει φωτογραφική μηχανή με 200 ευρώ περίπου.

Θέλει να την έχει πάντα πάνω του, μικρή δηλαδή.
Χωρίς εναλλαγή φακών.
Με ζουμ 10x με 14x.
Jpeg καλό να έχει, raw δεν θα τραβήξει ποτέ.
Βίντεο 1080p Full HD.
Όχι με μπαταρίες ΑΑ.
Δεν τον πειράζει να είναι παλαιό μοντέλο.
Gps και άλλα τέτοια δεν τον ενδιαφέρουν.

Ποια μοντέλα προτείνετε να κοιτάξει;

Φίλος θέλει να αγοράσει φωτογραφική μηχανή με 200 ευρώ περίπου.

Θέλει να την έχει πάντα πάνω του, μικρή δηλαδή.
Χωρίς εναλλαγή φακών.
Με ζουμ 10x με 14x.
Jpeg καλό να έχει, raw δεν θα τραβήξει ποτέ.
Βίντεο 1080p Full HD.
Όχι με μπαταρίες ΑΑ.
Δεν τον πειράζει να είναι παλαιό μοντέλο.
Gps και άλλα τέτοια δεν τον ενδιαφέρουν.

Ποια μοντέλα προτείνετε να κοιτάξει;

Canon SX 230 HS
Fuji F550 EXR

Canon SX 230 HS
Fuji F550 EXR

Originally Posted by udt71 View Post
Πριν ένα μήνα αγόρασα 3 κόμπακτ για την δουλειά μου (μέχρι τώρα χρησιμοποιώ μόνο canon και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος) Ixus 115, 220 & powershot sx220hs.
Την powershot sx220hs την πήρα λογω μεγάλου ζουμ για να την χρησιμοποιώ παράλληλα και εκτός δουλειάς στα ταξίδια. Όταν την δοκίμασα είδα ότι η μηχανή ενώ στα κοντινά είναι πολύ καλή στα μακρινά πλάνα δεν εστιάζει καλά. (δεν υπάρχει λεπτομέρεια στην φωτο).
Την έστειλα πίσω και μου στείλανε καινούργια η οποία δυστυχώς βγάζει ίδιες φωτογραφίες. Μετά από τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ Ixus & powershot μηχανές
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ…….
Το dpreview.com στο τελευταίο Compact Camera Group Test: Travel Zooms βγάζει την
powershot sx230hs (είναι ίδια ακριβώς η διαφορά είναι ότι έχει επιπλέον gps) πρώτη
συγκριτικά με Nikon Coolpix S9100, Panasonic Lumix DMC-ZS10, Pentax RZ10,Samsung WB210, Sony Cyber-shot HX9V.
http://www.dpreview.com/reviews/q311...zoomgrouptest/
Τελικά αν δεν κάνουν κάτι οι δυο μεγάλοι θα καταλήξουμε όλοι με Sony Nex.

Είναι καλή ή όχι τελικά;

Η Canon SX 220 HS είναι προτιμότερη που είναι χωρίς gps.

Για την olympus sz-30mr έχει κανείς άποψη;

παρακαλω μια βοηθεια απο τους γνωστες

φωτογραφικη γενικης χρησεως
φωτεινο φακο
ληψη κινουμενων (αθλητισμος, παιδια κλπ) επομενως καλη ταχυτητα (ρυθμιζομενη)
μικρη σε μεγεθος,φορητοτητα

επιλογη : sony rx100, fuji x100,canon g1x ή κατι σε sony nex 5

ευχαριστω

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Βάλε μεσα στις επιλογές σου και OLYMPUS PEN...και διάβασε και τα σχετικά νήματα...

Οι πρώτες τρεις που αναφέρεις είναι κόμπακτ και η τελευταία mirrorless με εναλλάξιμους φακούς - άρα και μεγαλύτερος όγκος, πλην όμως περισσότερες δυνατότητες
Ξεχνάς τη Fuji και την Canon λόγω αργής εστίασης, ενώ αν αποφασίσεις για mirrorless κοίτα και τις Olympus - Panasonic που είναι εξαιρετικά γρήγορες σε εστίαση και ακρίβεια, ενώ διαθέτουν και πληθώρα φακών για να επιλέξεις

η mirror μπηκε σαν εσχατη λυση

με ενδιαφερει κυριως compact

ποιοτικες λυσεις με γρηγορη εστιαση και ληψη;

υπόψη ότι για τα κινούμενα αντικείμενα και άτομα υπάρχει μια λύση. DSLR. Κι αυτό διότι μέχρι σήμερα είναι οι μόνες που έχουν παρακολούθηση της κίνησης αυτού που κινείται, δηλ. Auto Foocus Continious. Επίσης ότι για να τραβήξεις τη φωτο, πρέπει να βάλεις τη μηχανή στο μάτι, επομένως καδράρεις πολύ καλύτερα την κίνηση σε σχέση με το καδράρισμα στην οπίσω οθόνη, άρα τα χέρια τεντωμένα.

Εσύ αποφασίζεις. Λογικό να θέλεις μια μηχανή πούπουλο και να τη βάζεις στην τσέπη, αλλά η διαφορά ανάμεσα στο έχω πλάνο και δεν έχω τίποτε είναι μεγάλη. Π.χ. σε παρέλαση αυτός με τη dslr θα έχει οπωσδήποτε πλάνο, αυτοί με τις κόμπακτ τρέχουν δίπλα στο κάθε τμήμα παρέλασης μήπως και πιάσουν 1-2 καρέ.

συνειδητα επιλεγω compact ή mirror και δεν αναμενω αποτελεσματα dslr
ιεραρχώντας τις αναγκες μου:
θελω φορητοτητα, ευκολια και οσο το δυνατον καλυτερα αποτελεσματα σε ποιοτητα και ταχυτητα

Δεν έχουν μείνει πολλές της προκοπής: Canon G12/15, Fuji - X10 υπάρχει και η "παλιά" Nikon P7100 με κάποιες επιφυλάξεις για την ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις άλλες δύο. Εναλλακτικά μπορείς να φορέσεις σκόπευτρο στις Olympus XZ1/2 και Panasonic LX5/7 αλλά με τα χρήματα που κοστίζουν τα EVF ψωνίζεις έναν καλό φακό... για m4/3!

Last edited:

Δεν έχουν μείνει πολλές της προκοπής: Canon G12/15, Fuji - X10 υπάρχει και η "παλιά" Nikon P7100 με κάποιες επιφυλάξεις για την ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις άλλες δύο. Εναλλακτικά μπορείς να φορέσεις σκόπευτρο στις Olympus XZ1/2 και Panasonic LX5/7 αλλά με τα χρήματα που κοστίζουν τα EVF ψωνίζεις έναν καλό φακό... για m4/3!

+++ από μένα:)

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Έχω πάρει μια κάμερα Panasonic HC-X900.
Αξίζει να την χρησιμοποιήσω και σαν φωτογραφική μηχανή, ή πρέπει να αγοράσω φωτογραφική μηχανή;

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Έχω πάρει μια κάμερα Panasonic HC-X900.
Αξίζει να την χρησιμοποιήσω και σαν φωτογραφική μηχανή, ή πρέπει να αγοράσω φωτογραφική μηχανή;

Φίλε μου αυτό θα το κρίνεις εσύ. Αν είσαι ευχαριστημένος με τις φωτο που τραβάει ή όχι

κυριως χωρις σκοπευτρο αν και η x100 εχει...

Αν μεταχειρισμένη προτείνω Panasonic GF1
Αν καινούργια δες την Olympus Pen E-PL3

Ταχύτατες σε όλα, οξύτατες, η Οly έχει καλύτερο jpeg, η Pana απαιτεί raw για καλά αποτελέσματα, εξαρτάται βέβαια και τι φακούς θα χρησιμοποιήσεις

pepper εχω καταληξει να αγορασω την panasonic g5 θελω να μου πεις με ποιον alloround φακο για αρχη και απο που να την παρω απο ελλαδα η απο εξωτερικο?
απο αγγλια υπαρχει ακρη να μου την φερουν ελλαδα υπαρχει η ακομα πρεπει να περιμενω?
ευχαριστω.

Φίλε kortha είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και γι αυτό πουλάω την αγαπημένη μου G2. Οπότε καλύτερα να πάμε να πάρουμε δύο μαζί, σίγουρα θα πετύχουμε καλύτερη τιμή:)
Από το ψάξιμο που έχω ρίξει βλέπω ότι στην τωρινή φάση συμφέρει η αγορά της από Ελλάδα. Όσον αφορά στο φακό γενικής χρήσης έχω μία και μόνη πρόταση. Τον "παλιό" 14-45 OIS της Panasonic, έτη φωτός μακράν καλύτερος από τους 14-42 (απαράδεκτος ποιοτικά) και 14-42 PZ (οι κριτικές που έχω διαβάσει δεν είναι ότι το καλύτερο...). Υπάρχει βέβαια και ο νέος 12-35/2.8 αλλά ξεφεύγει πολύ σε τιμή, τουλάχιστον για το δικό μου πορτοφόλι..

εδω ποιος και ποσο την πουλαει σωμα + 14-45 ?