Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν και είσαι ο γκουρού του νήματος βλέποντας βίντεο και φώτο από την συγκεκριμένη δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα!

αυτές είναι οι επιδόσεις των μηχανών που παίζουν στα 300-400 ευρώ. Αν δεν σου αρέσουν ανεβαίνεις στα 550 ευρώ (Olympus epl5, epm2, sony nex5n). Εκεί αρχίζουν και οι DSLR.

Στα 300 ευρώ οι καλές κόμπακτ έχουν συγκρίσιμα αποτελέσματα με τις mirrorless όταν τραβούμε απευθείας σε Jpg, κι ο καιρος είναι ηλιόλουστος ή συννεφιασμένος, δεν υπάρχουν σκοτεινές περιοχές στο κάδρο μας και μεγάλες διαφορές φωτεινότητας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις υστερούν.

Παρόμοιες απαιτήσεις με τον φίλο παραπάνω έχω και 'γω.
Η Canon ixus 5ετιας και βάλε που έχω παραδίνει πνεύμα σιγά σιγά.
Σκέφτομαι να διαθέσω κάτι παραπάνω αφού δεν αγοράζω συχνά φωτογραφική.
Πρέπει να είναι compact όμως γιατί θα τη χρησιμοποιήσω πολύ στις ποδηλατόβολτες στα βουνά και σε πεζοπορίες σε βουνά-φαράγγια κτλ.
Νομίζω μια mirrorless δε θα μου ταίριαζε για το βουνό-πρέπει να χωράει στη τσέπη.
Ποια είναι η γνώμη σας για τις καινούριες hi-end compact όπως την:Panasonic LX7,Canon G15,Olympus XZ-2,Fujifilm XF1 και Sony RX100?

απο δείγματα που είδα η Panasonic έχει τα χρώματα ποιο κοντά στα γούστα μου, η Olympus επίσης πολύ καλή αλλά υπερβολικός θόρυβος απο τα 800iso και πάνω νομίζω και η Fujifilm κάπου εκεί είναι,η Canon παλι έχει την περισσότερη λεπτομέρεια και είναι η καλύτερη σε υψηλά iso κάτι δε μου ταιριάζει στη εικόνα ομως χμ.
Βέβαια και κάτι φθηνότερο να βρούμε ακόμη πιο καλά :-)

για πείτε καμιά γνώμη :ears:

Μια Olympus epm1/Panasonic gf5 ζυγίζει 250-280 γρ. Οι κορυφαίες κόμπακτ έχουν παρόμοιες διαστάσεις και βάρος. Οι σταθεροί φακοί που μοιάζουν με καπάκια, ακόμη και σε όγκο, ζυγίζουν 50-100 γρ. Από αυτή την άποψη ούτε ο όγκος είναι σημαντικός, ούτε το βάρος. Μπορεί άνετα ένα σετάκι με 3 φακούς να μπει σε μια πολύ μικρή μπανάνα μέσης.

Καταρχην ευχαριστω πολυ για τις γρηγορες απαντησεις! οι παραπανω μηχανες που μου προτεινετε, βγαζουν καταπληκτικες φωτο, συμφωνα με καποιες που κοιταξα σε site, ομως εχω δει και δειγματα απο βιντεο στο youtube απο samsung wb750 και sony DSC-HX 9 V ( ξερω πως δεν εχουνε κατασκευαστικα σαν κατηγορια καμια σχεση μεταξυ τους!)

ειχει κανεις αποψη για τις παραπανω μηχανες?

Εγώ που έχω μια nikon d3100 και είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλά ψάχνω και μία μικρότερη να αντικαταστήσει την αξιοπρεπέστατη fuji gf30 τι θα μου προτείνατε?

Αν θες ίδιας λογικής με την f30 υπάρχουν μόνο τρείς λύσεις:
- Canon S95/100/110
- Fuji XF1
- Sony RX100
Ξεκινάς από τις Canon και για κάθε "βηματάκι" πληρώνεις +100 περίπου...

Η fuji είναι πολύ νέο μοντέλο, δεν έφθασε ακόμα στα μέρη μας. Στας Ευρώπας τιμάται περίπου 440 , όπου βρίσκεις και την Sony στα 570 περίπου (πάρε κόσμε!)...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καταρχην ευχαριστω πολυ για τις γρηγορες απαντησεις! οι παραπανω μηχανες που μου προτεινετε, βγαζουν καταπληκτικες φωτο, συμφωνα με καποιες που κοιταξα σε site, ομως εχω δει και δειγματα απο βιντεο στο youtube απο samsung wb750 και sony DSC-HX 9 V ( ξερω πως δεν εχουνε κατασκευαστικα σαν κατηγορια καμια σχεση μεταξυ τους!)

ειχει κανεις αποψη για τις παραπανω μηχανες?

Επειδή με ενδιαφέρει και μένα η wb750, επαναλαμβάνω την ερώτηση.

Αν ανατρέξετε μερικές σελίδες πριν, θα δείτε ότι οι WB700/750 είναι συνιστώμενες στο είδος τους (σούπερ ζουμ τσέπης), και πολύ οικονομικές σε σχέση με όσα προσφέρουν. Είναι όμως άλλη κατηγορία, καμία σχέση με τις S95 και λοιπές premium, πόσο μάλλον με την olympus e-pm1. Κοστίζουν βέβαια τα μισά χρήματα, και είναι καθόλα ικανές - ειδικά αν οι ανάγκες σας δεν υπερβαίνουν την καθαρά ερασιτεχνική χρήση. Παρεμπιπτόντως, το να είμαστε ερασιτέχνες δεν είναι κακό, το να μην το παραδεχόμαστε είναι, και μπορεί να οδηγήσει σε άσκοπα έξοδα και μηχανές που τις τρώει η σκόνη στο ντουλάπι...).

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Λόγω του ότι οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι και η ερασιτεχνική χρήση της μηχανής περιορίζεται σε 10-20 φωτογραφίες με τα παιδιά άντε και μερικές σε νυχτερινό περιβάλλον (σχετικά αξιοπρεπείς να μην μας κοροϊδεύουν κιόλας) γι' αυτό και η ερώτηση. Αξίζουν τα λεφτά τους για την χρήση που τις θέλουμε;

Edit: Υπάρχει ήδη μια Pentax Optio M60. Πιστεύω ότι θα δω διαφορά ε;

Last edited:

Η νυχτερινή φωτογράφηση είναι θέμα με αυτού του είδους τις μηχανές, εδώ μέχρι και οι dslr αντιμετωπίζουν πρόβλημα

Travel zoom και νυχτερινή φωτογράφιση -> μόνο ακίνητα θέματα σε τρίποδο (υπάρχουν και τσέπης). Οριακά τραβάω με τις pen στα 800-1600 iso με τον πολύ φωτεινό panasonic 20/1,7 . Αν επιμένετε μια λύση είναι κάποιες μηχανές (της sony κυρίως) που έχουν ένα ειδικό scene mode (hand held twilight) που τραβάει ριπή 3-6 φωτογραφίες και τις συνδυάζει σε μία με μειωμένο θόρυβο και αρκετά καλά χρώματα. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό για εκτυπώσεις έως Α4 και χάζι σε οθόνες, αλλά δεν αντέχει σε "σοβαρή" εξέταση. Αυτό βεβαίως ποσώς ενδιαφέρει όσους απλά καταγράφουν σκηνές από την ζωή τους... Αν τα παραπάνω δεν σας αρκούν, σας καλωσορίζουμε στον κόσμο των μηχανών με εναλλάξιμους φακούς, ετοιμαστείτε για έξοδα και διάβασμα!

Ασχετος ψαχνει καμερα και θελει βοηθεια..

Απ'οτι καταλαβατε ψαχνω για μια καμερουλα γιατι λογω δουλειας θα κανω αρκετα ταξιδια στο εξωτερικο και θελω να αποθανατιζω οτι μου κεντριζει το ενδιαφερον...
Μην φανταστειτε επαγγελματικες δουλειες,απλες φωτογραφιες που θα τις βλεπω μετα απο χρονια και θα μου φερνουν αναμνησεις στο μυαλο..
Αυτα που ζηταω δεν ειναι πολλα,βασικα πραγματακια..

Α)Να βγαζει κρυσταλλινες και ζωντανες φωτο..
Β)Να μην εχει πολυπλοκο μενου(δευτερευων αυτο)
Γ)Να ειναι μικρη σε διαστασεις..
Δ)Να μπορει να βγαζει οσο το δυνατον γινεται καθαρες βραδινες φωτογραφιες.
Δηλαδη εαν παω το βραδυ σε ενα κλαμπακι π.x που εχει σκοτεινη ατμοσφαιρα να μπορω να βγαλω την παρεα και να μην ψαχνομαστε μετα ποιος ειναι που στην φωτο!!

Το μπατζετ μου μπορει να φτασει μεχρι τα 200 euros πανω κατω και για να παρετε μια ιδεα,ιδανικο μεγεθος για τα γουστα μου θα ηταν κατι σαν την παρακατω αλλα χωρις να μην εξεταζω και κατι πιο ογκωδες ισως..
http://www.e-germanos.gr/e-germanos....eg?productListId=60391&selectedCategoryId=13

Σας ευχαριστω θερμα...:2thumb22sup:

Δεν ήξερα ότι για να πας σε κλαμπάκι απαιτείται αδιάβροχη μηχανή με αντοχή στην σκόνη και τις πτώσεις... :flipout: (εκτός κι αν έχουν πισίνα, οπότε δικαιολογείσαι!)
Πέραν της (καλοπροαίρετης) πλάκας , οι μηχανές αυτού του είδους έχουν την χειρότερη απόδοση που μπορείς να "αγοράσεις" με αυτά τα χρήματα. Ο λόγος είναι απλός, πληρώνεις την αδιαβροχοποίηση, ενω κατά τα λοιπά είναι τυπικές βασικές compact, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που είναι κάπως καλύτερες αλλά κοστίζουν αρκετά περισσότερο. Οπότε ξεκαθάρισε λίγο τα πράματα με τον εαυτό σου και τα ξαναλέμε...

Οχι ρε συ δεν την θελω να ειναι αδιαβροχη ουτε τυπου Ο.Υ.Κ..-bye-
Aπλα την φωτο την εβαλα σαν παραδειγμα οτι ψαχνω πιο πολυ σε compact για να μπορω να την κουβαλαω μαζι μου χωρις να χρειαζεται καποια επιπλεον θηκη που να με βαραινει..

Με 200 ευρώ απλά το ξεχνάς. Διαφορετικά όλοι μας θα είχαμε μία τέτοια.

Ξεχναω τις φωτογραφιες σε σκοτεινα μερη δηλαδη..
Γιατι δεν πιστευω μια φωτογραφικη των 14mp να βγαζει χειροτερες φωτογραφιες απο την καμερα του iphone??

Καλησπέρα κι από μένα!
Τους τελευταίους μήνες είμαι σε αναζήτηση ψηφιακής μηχανής και μετά από πολύ ψάξιμο το μόνο που κατάφερα είναι να μην μπορώ να καταλήξω τι να πάρω.
Θα σας περιγράψω τις ανάγκες μου, και θα εκτιμήσω ιδιαίτερα την όποια πληροφορία μου δώσετε.
Λοιπόν, καταρχήν είμαι αρχάρια/ερασιτέχνης με διάθεση για διάβασμα και ψάξιμο για να ασχοληθώ με τη φωτογραφία στα πλαίσια του χόμπι.
Σίγουρα με ενδιαφέρει compact και όχι dslr, ούτε καν mirrorless (τουλάχιστον για αυτή τη φάση). Τα χρήματα που διαθέτω είναι μέχρι 300 .Τα χρήματα αυτά τα θεωρώ πολλά για μια compact μηχανή, ο μόνος λόγος που τα διαθέτω είναι για την περίπτωση που κάποια βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό. Ήμουν στο τσακ να παραγγείλω την panasonic tz30 ή tz25, αλλά διαβάζοντας σχετικό link εδώ άλλαξα γνώμη. Με μία cannon ixus 70 (ήταν δώρο) που έχω τώρα ούτε με φλας δεν μπορώ να βγάλω σταθερή φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό. Αν αυτό δεν είναι εφικτό θα διαθέσω γύρω στα 200 για μια ψηφιακή που να βγάζει όσο το δυνατόν φυσικές και ζωντανές φωτογραφίες, με δυνατότητα σταθερής φωτογραφίας σε χαμηλό φωτισμό με φλας, για χρήση κυρίως σε ταξίδια και οικογενειακές στιγμές.
Κάποιες από αυτές που παίζουν στο μυαλό μου είναι η nikon s8200, η fuji f550 exr, η samsung wb150f και αν διαθέσω περισσότερα η oly xz1. Το θέμα μου με την τελευταία είναι ότι δεν την έχω βρει κάπου ζωντανά για να την δω, και την πιο οικονομική τιμή την έχω βρει στο ιντερνετ από εξωτερικό, και επιπλέον μήπως μία τέτοια μηχανή είναι "υπερβολή" για τα χέρια μιας αρχάριας.
Οποιοδήποτε γνώμη, για τα συγκεκριμένα μοντέλα ή και για άλλα, ευπρόσδεκτη :2thumb22sup:
Συγνώμη αν σας ζάλισα..

Καλώστηνα! Δεν μας ζάλισες, αλλά αν διαβάσεις τα προηγούμενα 10-15 post θα βρείς τις περισσότερες απαντήσεις. Αν έχεις άλλες απορίες εδώ είμαστε...

Last edited:

Μια Olympus epm1/Panasonic gf5 ζυγίζει 250-280 γρ. Οι κορυφαίες κόμπακτ έχουν παρόμοιες διαστάσεις και βάρος. Οι σταθεροί φακοί που μοιάζουν με καπάκια, ακόμη και σε όγκο, ζυγίζουν 50-100 γρ. Από αυτή την άποψη ούτε ο όγκος είναι σημαντικός, ούτε το βάρος. Μπορεί άνετα ένα σετάκι με 3 φακούς να μπει σε μια πολύ μικρή μπανάνα μέσης.

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Έχεις δίκιο και συμφωνώ,όμως αυτά που θέλω να αποφύγω(ειδικά με το ποδήλατο) είναι τα χρονοβόρα βάλε-βγάλε φακό,ετοίμασε τη μηχανή,ακόμα και τον λίγο παραπάνω όγκο και βάρος των φακών.Έτσι κατάληξα σε μια point-and-shoot λυση,αργότερα θα ήθελα να αποκτήσω κάποια mirrorless για να ασχοληθώ σοβαρότερα,η κομπακτ προηγείται στη σειρά προτεραιότητας μου :-)

Αν έχεται κάποια γνώμη για αυτές που προανέφερα ή κάποιο άλλο μηχανάκι είμαι όλος :ears: