Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

D7000 δεύτερο χέρι, θα μπορούσε να είναι μια πολυ καλή επιλογή.

"Κυκλοφορεί ανάμεσά μας"

Re: Βοηθεια για αγορα φωτογραφικης μηχανης

Καλησπέρα,το θέμα είναι τι θέλει να κάνει ο φίλος σου με τη μηχανή.
Δίνει μεγάλη έμφαση στη φορητοτητα;
Θέλει να τραβάει βράδυ,κινούμενα θέματα,φύση;
Τα χρήματα που θα διαθέσει νομίζω οτι είναι αρκετά έτσι ώστε να πάρει αυτήν που θα την ευχαριστηθεί,αρκεί να καταλήξει τι θέλει.
Διάβασε και εδώ σίγουρα θα σε βοηθήσουν και οι υπόλοιποι.
http://www.avclub.gr/forum/showthre...ογραφικής-μηχανής?p=1056647210#post1056647210

Ευχαριστω για το νημα που παρεθεσες Νικο. Θα το διαβασω, ελπιζω να βοηθησει. Οσο για αυτο που ρωτας, η αληθεια ειναι οτι ο φιλος δεν την θελει για καποιο συγκεκριμενο σκοπο. Θελει μια "all around" μηχανη που να του επιτρεψει να ερθει σε μια πρωτη επαφη με τις SLR, οσο το δυνατον πιο ευχρηστη, αφου ενω του αρεσει παρα πολυ να φωτογραφιζει, δεν εχει βαθυτερη γνωση για τη φωτογραφια. Απ'οτι ξερω oi SLR εχουν εναλλαξιμους φακους οποτε ισως καποια στιγμη να παρει και δευτερο, με μεγαλυτερο zoom για τοπια. Προφανως αυτος που θα παρει μαζι με τη μηχανη θα ειναι κατι το ενδιαμεσο. Η φορητοτητα μαλλον αφου παει περιπατο αφου στρεφεται σε SLR. Τα χρηματα ειναι αρκετα, οποτε θελω να προσπαθησω να του βρω καποια που να αξιζει αυτο το ποσο.

D7000 δεύτερο χέρι, θα μπορούσε να είναι μια πολυ καλή επιλογή.

"Κυκλοφορεί ανάμεσά μας"

Ντινο, ευχαριστω πολυ για την προταση, αλλα δε νομιζω να θελει να μπει στη διαδικασια του μεταχειρισμενου. Θα του το πω παντως! Οσο για τη μαρκα, εγω παντα ειχα διαφορες Canon Ixus (compact), αλλα απ'οτι εχω ακουσει μεταξυ των SLR που ειναι πιο πολυπλοκες οι Nikon ειναι πιο ευχρηστες απο τις αντιστοιχες Canon, αληθευει;

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Για να θεσω μια βαση για κουβεντα, κοιταω την Canon EOS 650D και Νikon D5200 που ειναι λιγο πολυ εντος προυπολογισμου. Ποια ειναι η γνωμη σας; Καποια καλυτερη απο αυτες, η φθηνοτερη ισως με καλυτερο value for money;

Νομιζω οτι οι νικον 3100 και 5100 με τους κιτ φακους ειναι πολυ καλες επιλογες σε χαμηλοτερη τιμη απο τα λεφτα που θελει να διαθεσει. Αν θελει να εξαντλησει απο την αρχη το μπατζετ, μπορει να δει τις 3200 και 5200.

Νομιζω οτι οι νικον 3100 και 5100 με τους κιτ φακους ειναι πολυ καλες επιλογες σε χαμηλοτερη τιμη απο τα λεφτα που θελει να διαθεσει. Αν θελει να εξαντλησει απο την αρχη το μπατζετ, μπορει να δει τις 3200 και 5200.

Ηλια, thanks για την προταση! Μιας και εισαι απο Θεσσαλονικη, (κοιτα τυχη απο εκει ειναι και ο φιλος μου!) Χριστουγεννα θα ανεβω και θα τη αγορασουμε απο εκει! Εχεις να προτεινεις καποιο αξιοπιστο μαγαζι; Με τις εγγυησεις τι παιζει, πρεπει να προσεξουμε προφανως για παραεισαγωγες; Αν και στην περιπτωση που καταληξουμε σε Canon δεν ξερω αν της επισημης αντιπροσωπιας ειναι καλυτερη η της παραεισαγωγης!
:flipout:

Με εγγυησεις δεν ασχοληθηκα ποτε σε οτι αγοραζα, αρα δεν κοιτουσα αν ειναι παραεισαγωγη ή επισημης αντιπροσωπειας. Στη Θεσσαλονικη, γνωριζω τεσσερα καταστηματα, τον Ρεπελα στην Αριστοτελους, τον Μαγριζο στη Μητροπολεως, τον Κουνιο νομιζω στη Βενιζελου και τον Κογχυλακη επισης καπου εκει κοντα. Οτι αγορασα εγω, το πηρα απο τον Ρεπελα γιατι.... ηταν ο μονος που ειχε ετοιμοπαραδοτο αυτο που εψαχνα... ολα ειναι κοντα, οποτε καλα θα κανει να τα γυρισει και τα τεσσερα και να δει ποιο τον συμφερει.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ο πωλητής μου είπε πως είναι NTSC και ότι θα έχω πρόβλημα όταν θα επεξεργαστώ το βίντεο.
Ένας άλλος πωλητής μου είπε ότι έχει και τα δύο συστήματα, και το NTSC και το PAL.
Τελικά ποιά η διαφορά για να μπορέσω να καταλάβω τι γίνεται.

Επίσης στην εγγραφή βίντεο δεν μπόρεσα να καταλάβω αν δουλεύει το ζούμ.
Κάποιος αν δεν βαριέται να μου εξηγήσει τι γίνεται.
Γιατί η διαφορά απο το ebay είναι αρκετά σημαντική.

Η αλήθεια είναι ότι έχει και τα δύο συστήματα, και το NTSC και το PAL οπότε δεν θα εχεις πρόβλημα.
Για το ζούμ στην εγγραφή βίντεο δεν έχω την συγκεκριμένη μηχανή αλλά όσες μηχανές ixus και powershot πέρασαν
από τα χέρια μου τα τελευταία 5 χρόνια, το ζουμ δούλευε κατά την εγγραφή.

Η αλήθεια είναι ότι έχει και τα δύο συστήματα, και το NTSC και το PAL οπότε δεν θα εχεις πρόβλημα.
Για το ζούμ στην εγγραφή βίντεο δεν έχω την συγκεκριμένη μηχανή αλλά όσες μηχανές ixus και powershot πέρασαν
από τα χέρια μου τα τελευταία 5 χρόνια, το ζουμ δούλευε κατά την εγγραφή.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το NTSC ή το PAL είναι μόνο για την αναπαραγωγή, π.χ σε τηλεόραση μέσω HDMI Cable;
Για το ζούμ έχω δεί σε διάφορα βίντεο ότι δουλεύει κατά την εγγραφή.

Για τη μετάδοση τηλεοπτικών εκπομπών και την αναπαραγωγή βίντεο χρησιμοποιούνται διάφορες μέθοδοι χρωματικής κωδικοποίησης, οι οποίες εξαρτώνται τις περισσότερες φορές από την περιοχή μετάδοσης ή τη χώρα κατασκευής της βιντεοκασέτας.
Έτσι σε ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιείται το πρότυπο PAL, NTSC χρησιμοποιείται στις Η.Π.Α. και την Ιαπωνία.
Ορισμένες συσκευές εγγραφής βίντεο προσφέρουν τη δυνατότητα ανάγνωσης ή εγγραφής βίντεο τόσο σύμφωνα με το πρότυπο PAL, όσο και σύμφωνα με το πρότυπο NTSC.

Οι προδιαγραφές τους είναι:
PAL: 720Χ576, Frame Aspect: 1.33 (4:3), Pixel Aspect: 1.067, 25frames/sec, 50Hz, Upper field first
NTSC: 720X486, Frame Aspect 1.33 (4:3), Pixel Aspect:0.9, 29.97frames/sec, 60 Hz, Lower field first.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν καταλαβαίνω απο τις προδιαγραφές να μπορεί να τραβήξει PAL (25fps) διότι τα μόνα framerate που βλέπω να υποστηρίζει είναι 24 & 30fps.

Ενα πρόβλημα θα αντιμετωπίσεις αν προσπαθήσεις να μοντάρεις το δικό σου υλικό με κανονικο για PAL ..

Αλλο ενα πρόβλημα είναι ο συγχρονισμός με τις φωτιστικές πηγές και ειδικά λαμπες φθορισμού 50Ηz. Θα εμφανίζονται κινούμενες σκοτεινές και φωτεινές ζώνες ή flickering (Τα καρέ σκοτεινίαζουν και φωτίζονται ανάλογα με τον συγχρονισμό).

https://vimeo.com/14885028

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Δεν καταλαβαίνω απο τις προδιαγραφές να μπορεί να τραβήξει PAL (25fps) διότι τα μόνα framerate που βλέπω να υποστηρίζει είναι 24 & 30fps.

Ενα πρόβλημα θα αντιμετωπίσεις αν προσπαθήσεις να μοντάρεις το δικό σου υλικό με κανονικο για PAL ..

Αλλο ενα πρόβλημα είναι ο συγχρονισμός με τις φωτιστικές πηγές και ειδικά λαμπες φθορισμού 50Ηz. Θα εμφανίζονται κινούμενες σκοτεινές και φωτεινές ζώνες ή flickering (Τα καρέ σκοτεινίαζουν και φωτίζονται ανάλογα με τον συγχρονισμό).

https://vimeo.com/14885028
Βλέπω ότι έχει και τα δύο συστήματα: Video Recording NTSC/PAL

Tα έχουμε μπερδεψει .. (και εγω μέσα).

PAL/NTSC δεν έχουν εννοια για εγγραφή σε HD αναλύσεις. Ουτε η χρωματική περιοχή τους χρησιμοποιείται ουτε η ανάλυση και ουσιαστικά εννοούμε μόνο τα frame rates 25p/50i or 30p/60i.

Στις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής G15 διαβαζω .. http://www.canon-europe.com/images/PowerShot G15 Specification sheet_tcm13-969734.pdf
- 1920Χ1080p24
- 1280X720p30
- 640X480p30 + μερικά προσθετα mode με πολύ γρήγορα frame rates.

Αρα Ευρωπαϊκή-Αμερικάνικη το ίδιο είναι οσον αφορά την εγγραφή.

Μαλλον το μόνο που ίσως αλλάζει είναι οι εξοδοι HDMI (25/50 vs 30/60 fps) και A/V Out (PAL/NTSC) ... αν και απ'ότι φαίνεται υποστηρίζονται και τα δυο φορμα και ο χρήστης επιλέγει αυτό που του ταιριάζει.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

PAL/NTSC δεν έχουν εννοια για εγγραφή σε HD αναλύσεις. Ουτε η χρωματική περιοχή τους χρησιμοποιείται ουτε η ανάλυση και ουσιαστικά εννοούμε μόνο τα frame rates 25p/50i or 30p/60i.

Στις προδιαγραφές της ευρωπαϊκής G15 διαβαζω .. http://www.canon-europe.com/images/PowerShot G15 Specification sheet_tcm13-969734.pdf
- 1920Χ1080p24
- 1280X720p30

Μαλλον το μόνο που ίσως αλλάζει είναι οι εξοδοι HDMI (25/50 vs 30/60 fps) και A/V Out (PAL/NTSC) ... αν και απ'ότι φαίνεται υποστηρίζονται και τα δυο φορμα και ο χρήστης επιλέγει αυτό που του ταιριάζει.
Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ αμερικάνικης και ευρωπαικής στο βίντεο. Γιατί αν είναι μόνο στην έξοδο A/V Out και HDMI, τότε να την πάρω από το ebay με 400 αντί 600 που πουλιέται εδώ.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

- 1920Χ1080p24
- 1280X720p30

Έχεις δίκιο το PAL/NTSC έχει να κάνει με το A/V Out...

καλησπέρα!

φίλος ενδιαφέρεται για φωτογραφική μηχανή. δίνει 200 με 300 ευρώ. θελει να έχει καλό οπτικό ζουμ και να βγάζει όσο πιο καθαρές φωτογραφιες. Ατή που είχε μέχρι τώρα τις έβγαζε πολύ κουνημένες... τι προτείνετε; δίαβασα τις προηγούμενες αναρτήσεις αλλά δεν κατέλυξα κάπου....

Οι κουνημενες φωτογραφιες ειναι αποτελεσμα κατα πασα πιθανοτητα κακης τεχνικης-λανθασμενης χρησης ρυθμισεων.Θα ελεγα στο φιλο σου να κοιταξει λιγο να πειραματιστει με τη μηχανη του,προτου παει να δωσει 300 με πιθανοτατα τα ιδια αποτελεσματα.Αληθεια,τι μηχανη εχει;