Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν έχεις χρήματα πας για την RX100
Αν όχι κοιτάς μία εκ των Canon S90/95 ή Oly XZ-1
Οι G15 και XZ-2 δεν κάνουν για την τσέπη έτσι όπως το εννοείς
Όσον αφορά στα χρώματα, οι Panasonic εκεί ακριβώς πάσχουν!

Mετα απο λιγο ψαξιμο που εκανα πετυχα την Samsung WB 850F η οποια εχει παρει αρκετες καλες κριτικες οσον αφορα την ποιοτητα των φωτογραφιων που βγαζει οπως επισης και οτι εχει πολυ καλη amoled οθονη..
Εαν καποιος εχει καποια προηγουμενη εμπειρια με την συγκεκριμενη μηχανη θα με βοηθουσε αρκετα εαν εκανε καποιο σχολιο..
http://www.samsung.com/us/photography/digital-cameras/EC-WB850FBPBUS-specs

Έφτασες τα 270 όμως, οπότε έχει πολύ ανταγωνισμό εκεί γύρω. Η σειρά των Samsung WB έχει καλό ιστορικό ήδη από την 600, και με 150 περίπου βρίσκεις την 750, για την οποία όλοι λένε καλά λόγια (στο είδος της).

Παιδια κατεληξα τελικα στην Lumix DMC-TZ30,λεω να την παραγγειλω σημερα!!
Ειπα να κανω την υπερβαση και να ανεβω στα 300 ευρω εαν ειναι να εχω μια αξιοτιμη compact.
Aπο κατι βιντεο review στο u tube διαπιστωσα οτι εχει καταπληκτικο zoom χωρις να θαμπωνει και πολυ καλη ποιοτητα HD βιντεο,απλα δυστυχως δεν πετυχα καπου samples απο βραδινες φωτογραφιες.
Ελπιζω να μην απογοητευτω τοσο σε αυτον τον τομεα..

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Παιδια κατεληξα τελικα στην Lumix DMC-TZ30,λεω να την παραγγειλω σημερα!!
Ειπα να κανω την υπερβαση και να ανεβω στα 300 ευρω εαν ειναι να εχω μια αξιοτιμη compact.
Aπο κατι βιντεο review στο u tube διαπιστωσα οτι εχει καταπληκτικο zoom χωρις να θαμπωνει και πολυ καλη ποιοτητα HD βιντεο,απλα δυστυχως δεν πετυχα καπου samples απο βραδινες φωτογραφιες.
Ελπιζω να μην απογοητευτω τοσο σε αυτον τον τομεα..
Και εγώ εδώ και αρκετό καιρό το σκέφτομαι να την πάρω, αλλά παντού λένε ότι έχει αρκετό χιόνι. Εμένα δεν με ενδιαφέρει το βίντεο, γιατί χρησιμοποιώ κάμερα.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Εξαρτάται από το τι περιμένεις, πήγαινε εδώ http://www.dkamera.de/testbericht/bildqualitaet.html και ρίξε μια ματιά σε σχέση με άλλες αντίστοιχες να δείς περίπου τι γίνεται...

Eυχαριστω Δημητρη,πολυ χρησιμο το link,εκανα αρκετες συγκρισεις με αλλες στο ιδιο price range!!

Και εγώ εδώ και αρκετό καιρό το σκέφτομαι να την πάρω, αλλά παντού λένε ότι έχει αρκετό χιόνι. Εμένα δεν με ενδιαφέρει το βίντεο, γιατί χρησιμοποιώ κάμερα.

Kοιτα να δεις εγω δεν ειμαι καποιος επαγγελματιας ουτε χομπιστας αλλα το δικο μου απειρο ματι αυτες τις φωτογραφιες που ειδε τραβηγμενες με την συγκεκριμενη του αρεσαν!!
Εαν δεν το λεω σωστα διορθωστε με,ειδα οτι κροπιαζει απο το iso 800 και πανω αλλα προσωπικα δεν με απασχολει καθολου γιατι εγω την θελω να τραβαω φωτο τελειως ερασιτεχνικα!!
Μπορω να σου δωσω το link με αυτες που ειδα εαν σε ενδιαφερει παντως..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Eυχαριστω Δημητρη,πολυ χρησιμο το link,εκανα αρκετες συγκρισεις με αλλες στο ιδιο price range!!

Kοιτα να δεις εγω δεν ειμαι καποιος επαγγελματιας ουτε χομπιστας αλλα το δικο μου απειρο ματι αυτες τις φωτογραφιες που ειδε τραβηγμενες με την συγκεκριμενη του αρεσαν!!
Εαν δεν το λεω σωστα διορθωστε με,ειδα οτι κροπιαζει απο το iso 800 και πανω αλλα προσωπικα δεν με απασχολει καθολου γιατι εγω την θελω να τραβαω φωτο τελειως ερασιτεχνικα!!
Μπορω να σου δωσω το link με αυτες που ειδα εαν σε ενδιαφερει παντως..
Και εγώ για ερασιτεχνικά την θέλω.Αν θες δώσε το λινκ να τις δώ.
Ψάχνω να βρώ μηχανή(copmact) που να έχει και VIEWFINDER, και από ότι είδα μόνο η Canon Power Shot G15 έχει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ψάχνω να βρώ μηχανή(copmact) που να έχει και VIEWFINDER, και από ότι είδα μόνο η Canon Power Shot G15 έχει.

Αν το θέλεις πολύ ..

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x10/ το καλύτερο viewfinder σε κομπακτ ..

Για travel zoom Canon SX 230 HS με λιγότερα από 200 ευρώ
Για premium στα 300 ευρώ (και κάτι παραπάνω) Canon S95

+1 και για τις δύο, εδώ μπορείς να δείς και τις δύο - καθώς και πολλές άλλες...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Τελικά λέω να πάρω μια από εδώ http://www.ebay.ie/itm/140864426045?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
Η τιμή βλέπω ότι είναι αρκετά καλή σε σχέση με αυτή του Amazon http://www.amazon.co.uk/gp/product/B009OMGYWI/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=A3P5ROKL5A1OLE
Ποιά είναι η γνώμη σας;
Ο πωλητής μου είπε πως είναι NTSC και ότι θα έχω πρόβλημα όταν θα επεξεργαστώ το βίντεο.
Ένας άλλος πωλητής μου είπε ότι έχει και τα δύο συστήματα, και το NTSC και το PAL.
Τελικά ποιά η διαφορά για να μπορέσω να καταλάβω τι γίνεται.
Επίσης στην εγγραφή βίντεο δεν μπόρεσα να καταλάβω αν δουλεύει το ζούμ.

Βοηθεια για αγορα φωτογραφικης μηχανης

Καλησπερα παιδια! Πρωτη φορα ποσταρω στην κατηγορια της φωτογραφιας και δε θα μπορουσα να μην το κανω, αφου θεωρω οτι ειναι ο πιο καταλληλος χωρος για την ασφαλη επιλογη μιας καλης φωτογραφικης μηχανης που, αν μη τι αλλο, θα αξιζει τα χρηματα της. Για αυτη τη φωτογραφικη μηχανη ενδιαφερεται ενας πολυ καλος μου φιλος, απλα επειδη ουτε εγω, αλλα ουτε εκεινος γνωριζουμε πολλα απο φωτογραφικες μηχανες και φωτογραφια γενικοτερα, θα ηθελα τη βοηθεια σας!

Για να σας βαλω πιο καλα στο κλιμα, η ιστορια ξεκιναει ως εξης. Μου ζητησε να του προτεινω μια καλη μηχανη και εγω εχοντας δει μια Canon G10 ενος αλλου φιλου μου, του προτεινα την νεα G12 που απ'οτι γνωριζω ειναι απο τις καλυτερες (?) compact ωστε να ειναι και βολικη στη μεταφορα. Και αφου ειχε αποφασισει για αυτην, λιγο πριν την αγορασει, επεσε στα χερια του μια Canon SLR (νομιζω η ΕΟS 550D) και αρχισε να γλυκαινεται στην ιδεα μιας SLR.

Το budget ειναι στα 800 ευρω περιπου και η αγορα θα γινει μεχρι το τελος του χρονου. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα για το οποιο ενδιαφερον! Ασφαλως περιμενω με μεγαλη ανυπομονησια για τις απαντησεις και τη βοηθεια σας!

Απάντηση: Βοηθεια για αγορα φωτογραφικης μηχανης

Καλησπέρα,το θέμα είναι τι θέλει να κάνει ο φίλος σου με τη μηχανή.
Δίνει μεγάλη έμφαση στη φορητοτητα;
Θέλει να τραβάει βράδυ,κινούμενα θέματα,φύση;
Τα χρήματα που θα διαθέσει νομίζω οτι είναι αρκετά έτσι ώστε να πάρει αυτήν που θα την ευχαριστηθεί,αρκεί να καταλήξει τι θέλει.
Διάβασε και εδώ σίγουρα θα σε βοηθήσουν και οι υπόλοιποι.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/72645-%CE%92%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82?p=1056647210#post1056647210