Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Έχω χρόνια (για κομπακτ) την fuji F31.
Ποιά κομπακτ θα μπορούσε να μου δώσει καλύτερα αποτελέσματα εκτός της sony RX100?
Κοιτάω και την nikon 1 j1 με τον 10άρη φακό, αλλά θα με περιόριζε ο σταθερός φακός και ο όγκος της
ευχαριστώ

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αν θες κάτι στο ίδιο ακριβώς στυλ, δηλαδή να μπαίνει σε τσέπη παντελονιού άμεσα διαθέσιμη είναι η Canon S100/110 και λίγο πιο μεγάλη η Fuji X10/20. Έρχεται και η Panasonic LF1 με περισσότερο ζουμ και EVF. Λίγο πιο μεγάλες και με καπάκι βάλε-βγάλε στον φακό, αλλά και φωτεινότερους φακούς + περισσότερα χειριστήρια οι Olympus XZ2 και Panasonic LX7. Υπάρχουν και άλλες, όπως οι Nikon P7700 και Canon G15 αλλά εδώ πλέον η έννοια compact είναι λίγο σχετική...

cacau, δημοσίευσα το post πριν δω την απάντησή σου..! σε γυναικεία τσάντα πώς μπαίνει; αποσπάς το φακό και βάζεις ξεχωριστά το σώμα της και ξεχωριστά το φακό; αν έχω καταλάβει καλά, ο φακός δεν ενσωματώνεται όπως στις άλλες μηχανές που γίνεται flat...

Τσάντα, όχι τσαντάκι...

ναι, σωστά... να την κάνω αλλιώς την ερώτηση; αν υποτεθεί ότι οριοθετούμε το budget στα 180-200 (μιας και βγήκαμε εκτός προϋπολογισμού έτσι κι αλλιώς), υπάρχει κάποια ισάξια της J1 compact μηχανή;

Μόνο μεταχειρισμένες, κι αυτές υπό όρους...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

μήπως να περιμενουμε την ultra small mirrorless της panasonic (φημολογείται)...

μια olympus μεταχειρισμένη σε αγγελία 180 που μου προτείνατε πιο πάνω... σε ποια αγγελία θα τη βρω;;

Ειναι στις αγγελίες του φορουμ, δεν ξερω βεβαια αν ειναι ακομα διαθεσιμη αλλά μπορείς να επικοινωνήσεις με τον συμφορουμιτη που εβαλε την αγγελία για διευκρινησεις.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη.
Και μη λυπάσαι να ανέβεις στα 200 ευρώ, δε θα παίρνεις κάθε μέρα φωτογραφική.
Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις φωτογραφική κανονική και όχι φωτογραφική και κάμερα καλού κινητού.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη.
Και μη λυπάσαι να ανέβεις στα 200 ευρώ, δε θα παίρνεις κάθε μέρα φωτογραφική.
Σε αυτά τα λεφτά παίρνεις φωτογραφική κανονική και όχι φωτογραφική και κάμερα καλού κινητού.

Η οποία όμως δεν μπαίνει ούτε σε τσέπη, ούτε σε τσαντάκι (αν αναφέρεσαι στην J1). Και απ' ότι έχω καταλάβει, την κοπέλα την ενδιαφέρει πολύ το θέμα της φορητότητας.

Είναι μια από τις καλές compact σε αυτά τα χρήματα, η άλλη που μπορείς να δεις είναι η Canon Ixus 140. Προσωπικά θα έπαιρνα την Sony λόγω πιο ευρυγώνιου φακού. Δες πρώτα την αγγελία...

Καλησπέρα, η olympus από τις αγγελίες έχει πωληθεί...

Στο dp.gr τρέχει αγγελία για Samsung EX1 στα 180 ...

Τη βρίσκεις καλύτερη από την j1; αξίζει τον κόπο για μεταχειρισμένη;

Στο dp μου βγάζει κάτι φροντιστήρια, οχι αγγελίες...

lol ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι μιλάτε με άσχετη; τη βρήκα, περιμένω αποδοχή της εγγραφής μου για να επικοινωνήσω. ας μου απαντήσει κάποιος χριστιανός γιατί μόνη μου χάνομαι... είναι καλύτερη της j1? μιλάμε για ίδια χρήματα... κι αυτό που διάβασα και με εντυπωσίασε σε ένα review της j1 είναι ότι όταν πατάς κλικ βγάζει αυτόματα 20 φωτογραφίες, επιλέγει την καλύτερη και αποθηκεύει και άλλες 4 για να επιλέξεις εσύ... τι λέτε; αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω τα χρήματα, να πιάσουν τόπο τουλάχιστον!

Οχι δεν ειναι καλύτερη. Στα 199 Ευρώ η J1 είναι το καλύτερο μηχανάκι που μπορείς να αποκτήσεις.
Αν σε ενοχλεί οτι δεν ειναι τσέπης και οτι παίρνει εναλλαξιμους φακούς απλά κοιτάς κάτι αλλο

Έτσι ακριβώς, αυτή την στιγμή η J1 σε αυτά τα χρήματα είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις. Η EX1 είναι σαφώς χειρότερη, αλλά (λίγο) μικρότερη.