Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

πολυ ωραιο το site συντονιστα μου αλλα απο αγγλικα δεν τα παω καλα!!!ηλια σχεδον εισαι στο μυαλο μου θελω λιγο απο ολα οσα αναφερεις , αυτο που φερνει στη φαση αναζητησης καινουργιας μηχανης(ή φακου απο τα λεγομενα σου) ειναι οτι πριν κανα χρονο πηρα σε καποιους φιλους μοναχους μια canon 550 με τον ιδιο φακο τον δικο μου, οταν ανεβηκα στο ορος και της εβαλα διπλα διπλα και τραβηξα με τις ιδιες συνθηκες ειδα μεγαλη διαφορα πιο καθαρη η 550 πιο αληθινη(να φταιει η οθονη;;δεν νομιζω τοση διαφορα)αυτο με ειχε προβληματισει και εφτασε η ωρα να ψαχνομαι για αλλαγη θα προσπαθησω να ανεβασω καποιες φωτο απο τις καλες και κακες που εχω ωστε να μου πειτε τη γνωμη σας και τα λαθη που κανω .

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα και απο εμένα!
Πήρα επιτελους την απόφαση να αγοράσω την πρώτη μου DSLR μηχανή και θα ήθελα τη γνώμη σας και τη βοήθεια σας!Η σχέση μου έως τώρα με τη φωτογραφία είναι ερασιτεχνική , αλλά πάντα είχα στο μυαλό μου κάποια στιγμή να το προχωρήσω περισσότερο (χομπιστικα παντα).
Αυτο που ζητάω απο την υποψήφια DSLR είναι να έχει ενσωματωμένο φλας , μηχανικό σταθεροποιητή,οπτικό ζουμ 24Χ + ,καλη μπαταρία λιθίου και οπωσδήποτε να παίρνει 1080p HD βίντεο!
Το ποσό που μπορώ να διαθέσω για αρχή ειναι τα 350Ε!

Με ένα ψαχτήρι που έκανα είδα την Nikon D3100 , τη SONY K3000 και αρκετές FujiFilm να έρχονται τελευταίες.
Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξω κάτι απο αυτές , ειμαι εδω για να ακουσω τη γνώμη σας σαν πιο Pro και να συζητήσουμε για την καλύτερη δυνατή αγορά σε αυτά τα χρήματα!

*EDIT*

Ξέχασα να σας αναφέρω περισσότερο θα φωτογραφίζω πρόσωπα , κτίρια και στιγμές απο διάφορες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού !(το αντικειμενο θα έχει κάποια ταχύητα τη στιγμη της ληψης).

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Νίκος

Last edited:

Καλώς ήρθες.
Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.
Μηχανικός σταθεροποιητής και οπτικό ζουμ 24Χ με ξένισαν λίγο.
1080p τραβάνε και τα κινητά και όχι μόνο, μην κολλάς στους αριθμούς.
Τη μηχανή είχες πριν?
Dslr δεν υπάρχει που να τα κάνει όλα ή τουλάχιστον δεν την έχω ανακαλύψει ή δεν κάνει 350 ευρώ.
Υ.Γ. Και η d3100 είχε φλας ενσωματωμένο και η d7000 που έχω τώρα.Σε πληροφορώ ότι πια η παρουσία του μου είναι περιττή μόνο χώρο πιάνει.

Καλώς ήρθες στο AVClub! Όπως λέει κι ο φίλος Παναγιώτης, μάλλον είσαι λίγο μπερδεμένος. Θα σου έλεγα να έριχνες πρώτα λίγη μελέτη εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56579-Βασικές-Αρχές-Φωτογραφίας-για-Αρχάριους όπου μπορείς να δεις τα βασικά περί φωτογραφίας, και τα ξαναλέμε...

Καλώς ήρθες.
Μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο.
Μηχανικός σταθεροποιητής και οπτικό ζουμ 24Χ με ξένισαν λίγο.
1080p τραβάνε και τα κινητά και όχι μόνο, μην κολλάς στους αριθμούς.
Τη μηχανή είχες πριν?
Dslr δεν υπάρχει που να τα κάνει όλα ή τουλάχιστον δεν την έχω ανακαλύψει ή δεν κάνει 350 ευρώ.
Υ.Γ. Και η d3100 είχε φλας ενσωματωμένο και η d7000 που έχω τώρα.Σε πληροφορώ ότι πια η παρουσία του μου είναι περιττή μόνο χώρο πιάνει.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις!

Οταν συνέκρινα σπεκς απο DSLR κάποιες έγραφαν "ψηφιακός σταθεροποιητής" και κάποιες αλλες "μηχανικός σταθεροποιητής".Απο την ελάχιστη ερασιτεχνική εμπειρία μου ξέρω ότι με τον ψηφιακό είναι αρκετά δυσκολότερο να αποφύγεις τυχόν "κούνημα" της φωτογραφίας σε σχέση με τον μηχανικό και δη στις νυχτερινές λήψεις δίχως φλας και σταθερό σημείο όπως τρίποδο.

Όσο για το ζουμ ξέχασα να σας αναφέρω οτι ψάχνω "Κιτάκι" με φακό δλδ και όχι σκετο σωμα :)

Για το βίντεο πάλι σε ψαχτήρι βρήκα πολλές που ειναι στο εμποριο και ειναι ακομα στα 720!Η με αλλα fps η κάθε μια!

Είχα πάντα κομπακτ ψηφιακες οπως η SONY T700 και μια φθηνη υποβρύχια της OLYMPUS την μ550WP και μια καμερα Camileo HD(πατάτα)

Καλησπέρα!
Να μην ανοίγω κι εγώ νέο νήμα, ζητώ τα φώτα σας εδώ.

Θα ήθελα να αγοράσω μία αξιοπρεπή φωτογραφική μηχανή που να βγάζει έυκολα καλές φωτογραφίες για οικογενειακή χρήση.
Δεν με ενδιαφέρει το βίντεο, αλλά θα ήθελα να μην βγάζει κουνημένα (άρα οπτικός σταθεροποιητής;) και να μπορεί να βγάζει καλές φωτό
σε χαμηλό φωτισμό (πχ χριστουγεννιατικα φωτακια το βραδυ, καλοκαιρινές βραδινες εξοδους κλπ).

Δεν με ενδιαφέρει άμεσα να εντρυφήσω σε τεχνικά θέματα (ίσως στο μέλλον αν έχω χρόνο), οπότε κάποια απλά και κατανοητά προρυθμισμένα προγράμματα
θα ήταν πολύ χρήσιμα.

Φαντάζομαι περί τα 400;
Α, επίσης αν υπάρχει ή αξίζει κάτι σε μεταχειρισμένη, γιατί δεν ξέρω τί φθορές έχουν οι φωτογραφικές.

Θες μικρή δηλαδή compact - να χωράει σε τσέπη- mirroless λίγο πιο μεγάλη με φακό να προεξέχει ή dslr δηλαδή μεγάλη μηχανή που δεν χωράει σε καμία τσέπη?

Sony NEX 3N στα 300 με κλειστά τα μάτια (υπόψιν είμαι "Ολυμπιάκιας")...

Το "Ολυμπιάκιας" αναφερόταν στις μηχανές! :smash:

απλά να αναφερθεί ότι η Sony Nex 3N δεν έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ζητήθηκαν.
Δεν έχει 24x ζουμ.
Για κάτι τέτοιο πρέπει η Sony Nex 3N να εφοδιαστεί με πολύ μεγάλο φακό για να το πετύχει αυτό.

Για τέτοια ζουμ - αν σε ενδιαφέρει απλά να κάνεις τη δουλειά σου - ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις μία compact τύπου "traveller" (π.χ. Olympus traveller SZ-31 που έχει 24x και τρομερό stabilization - εμένα με ενθουσίασε) ή κάποια super-zoom τύπου bridge όπου έχουν ζουμ από 24x (π.χ. panasonic fz200 την οποια και εχω) και φτάνουν μέχρι το 60x και έχουν όλες τους καλό stabilization. Απλά αυτές έχουν πολύ μικρό αισθητήρα (compact) συγκριτικά με τη Sony Nex και σε χαμηλό φωτισμό βγάζουν αρκετό θόρυβο στις φωτογραφίες (στο υπογράφω). Με αυτές δεν θα δεις huge διαφορά σε δύσκολες συνθήκες.
Αλλά να ξέρεις ότι εγώ που τραβώ αθλητισμό πολλές φορές από απόσταση, αλλά με φως ήλιου, το γεγονός ότι έχουν μικρό αισθητήρα δεν με έχει επηρεάσει.
Για εσωτερικό χώρο έχω μία dslr nikon d5100 με φωτεινό φακό (f/1.8) - ποιοτικά κοντά στην πιο καινούργια Sony Nex 3N που σου πρότειναν.
Ακόμα και η DSLR σε εσωτερικό χώρο εάν δεν έχεις καλό φακό δεν θα σου δώσει κάτι εξωπραγματικό.

Δεν μπορείς να τα έχεις όλα.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

απλά να αναφερθεί ότι η Sony Nex 3N δεν έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ζητήθηκαν.
Δεν έχει 24x ζουμ.
Για κάτι τέτοιο πρέπει η Sony Nex 3N να εφοδιαστεί με πολύ μεγάλο φακό για να το πετύχει αυτό.

Ποιος ακριβώς φακός θα ήταν αυτός? Πχ κανένας 17-400?

Δεν υπάρχει τέτοιος φακός σε μηχανές μεγάλου αισθητήρα, όποιος ονειρεύεται ζούμια, ας μείνει στις κόμπακτ. Εξ όσων γνωρίζω, ο μεγαλύτερος ζουμ είναι ο νέος 18-300 της Νίκον, ο οποίος πάλι φτάνει το 16,5x. Ζυγίζει κάτι λιγότερο από κιλό και κοστίζει γύρω στα 900 ευρώ.

Και εάν δεν κάνω λάθος, το 60x είναι και για τις κόμπακτ υπερβολικό, θαρρώ μέχρι 40x εύρος φτάνουν, με αισθητήρα μια σταλιά και ποιότητα για τα μπάζα. Για σοβαρή φωτογράφηση εννοώ, όχι για ματάκηδες στις παραλίες. Εάν τη θέλουμε τη μηχανή απλά για να βλέπουμε μακρυά, ένα ζευγάρι κιάλια μπορεί να είναι καλύτερο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

όποιος ονειρεύεται ζούμια, ας μείνει στις κόμπακτ.
μα για αυτο και εγώ πρότεινα compact.

Για σοβαρή φωτογράφηση εννοώ
Υποκειμενικό πολύ...
ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση φαίνεται ότι είχε κάποιους βασικούς όρους μπλεγμένους, οπότε δε θεωρώ ότι ενδιαφέρετε για "σοβαρή" φωτογράφηση με το νόημα που δίνεις εσύ στον όρο. Για αυτό ανέφερα "εάν θέλει απλά να κάνει τη δουλειά του".

Τώρα αναφορικά με το μεγάλο ζουμ για τις compact...μα αφού δε μιλάμε για "σοβαρή" φωτογραφηση γιατί είναι υπερβολικό;
Δεν ενδιαφέρονται όλοι για την ποιότητα αλλά απλά για το να συλλάβουν τη στιγμή.
Εμένα η super-zoom με έχει βοηθήσει να αποθανατίσω στιγμές που δε θα μπορούσα με καμία άλλη μηχανή εκτός αυτών των τεράστιων συστημάτων που ζυγίζουν τόσα κιλά όσα και η αξία τους σε χιλιάδες ευρώ.
Π.χ. http://www.surfimages.com/blog/wp-content/uploads/2013/05/sean-davey-surf-photographer.jpg
Και επειδή οι δικές μου φωτογραφίες δεν εκτυπώνονται σε αφίσες, περιοδικά ούτε πάνε σε διαγωνισμούς αλλά μοιράζονται σε φίλους που εξασκούν το άθλημα του kitesurfing (και εκεί το 24x οριακό μου είναι), μια χαρά είναι και οι compact αισθητήρες.

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μα δεν μιλώ για επαγγελματικό επίπεδο. Για ένα ελάχιστο επίπεδο, πρώτον ικανότητας να συλλάβει τη στιγμή, και δεύτερον επάρκειας να βγάλει ένα καλό αποτέλεσμα για εκτύπωση Α4 (αφίσα πάντως δεν το λες αυτό) μιλώ. Θα ήθελα πολύ να δω κάτι τέτοιο πχ από κάτι Ολύμπους του 40x.