Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα και απο εμένα!
Πήρα επιτελους την απόφαση να αγοράσω την πρώτη μου DSLR μηχανή και θα ήθελα τη γνώμη σας και τη βοήθεια σας!Η σχέση μου έως τώρα με τη φωτογραφία είναι ερασιτεχνική , αλλά πάντα είχα στο μυαλό μου κάποια στιγμή να το προχωρήσω περισσότερο (χομπιστικα παντα).
Αυτο που ζητάω απο την υποψήφια DSLR είναι να έχει ενσωματωμένο φλας , μηχανικό σταθεροποιητή,οπτικό ζουμ 24Χ + ,καλη μπαταρία λιθίου και οπωσδήποτε να παίρνει 1080p HD βίντεο!
Το ποσό που μπορώ να διαθέσω για αρχή ειναι τα 350Ε!

Με ένα ψαχτήρι που έκανα είδα την Nikon D3100 , τη SONY K3000 και αρκετές FujiFilm να έρχονται τελευταίες.
Δεν είναι απαραίτητο να διαλέξω κάτι απο αυτές , ειμαι εδω για να ακουσω τη γνώμη σας σαν πιο Pro και να συζητήσουμε για την καλύτερη δυνατή αγορά σε αυτά τα χρήματα!

*EDIT*

Ξέχασα να σας αναφέρω περισσότερο θα φωτογραφίζω πρόσωπα , κτίρια και στιγμές απο διάφορες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού !(το αντικειμενο θα έχει κάποια ταχύητα τη στιγμη της ληψης).

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Νίκος

Σιγουρα κατι θα πρεπει να κοψεις απο τις απαιτησεις σου.
Specs ή τιμη...
Παντως 24x zoom σε DSLR δεν θα βρεις...
Η SONY NEX 3N ειναι πολυ καλη για τα λεφτα της.
Εχω την Nikon D7000 και την SONY NEX 3N.
Σε πληροφορω οτι πουλαω την 7000 και κυκλοφορω με την 3Ν...

Αν δείτε την αγγελία μου θα σας λυθούν οι απορίες...
Έχω βάλει κι εδώ και σε άλλα 2 site ...
Κυκλοφορώ με τη sony μέχρι να καταληξω με την ... Δείτε και πείτε

Σκέψου ότι πήρα την Sony γιατί η 7000 μου φαινόταν βαριά και δεν την παλευα. Σκέψου με την 610. Έχω ήδη αρχίσει δίαιτα και γυμναστική ( μόνο για τα 95 κιλά και 48 χρόνια μου βέβαια)
Κάτσε να φύγει η 7000 και βλέπουμε...

παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Τώρα κοιτάω και την 5100, διάβασα το θρεντ που εγραψε ο φιλος πιο πανω και έπιασα λιγακι κάποια πράγματα , θα ακολουθήσει νεο αναθεωρημένο ποστ καθώς άλλαξαν τα κριτήρια επιλογής μου :)

Θα δωσω πιο πολυ σημασία στα ISO , να το χεσω το 24Χ

Θενξ εγκέν!

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

http://www.skroutz.gr/s/2586234/Canon-PowerShot-G15.html
Φοβερό εργαλείο
Το έχει φιλαράκι και έχω πάθει πλάκα με τις φωτό που βγάζει

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Φαντάζομαι περί τα 400;
Α, επίσης αν υπάρχει ή αξίζει κάτι σε μεταχειρισμένη, γιατί δεν ξέρω τί φθορές έχουν οι φωτογραφικές.

Μπορείς να πάρεις αρκετά σοβαρή μηχανή με 400, και σε καινούργια και σε μεταχειρισμένη. Ωστόσο θα είναι μάλλον απότομη άνοδος από την μικρή πένταξ που ανέφερες. Τα περισσότερα θα εξαρτηθούν από τη διάθεσή σου να ασχοληθείς σοβαρά με τη φωτογραφία, καθώς η μηχανή και ο φακός δεν είναι παρά εργαλεία. Ξαφνικά θα βρεθείς με ένα "εργοστάσιο" στα χέρια. Το καλό αποτέλεσμα δεν θα έρθει από μόνο του με την αναβάθμιση. Βασικές -οι βασικότερες- παράμετροι στη φωτογραφία σου, το φως και το καδράρισμα, δεν θα αλλάξουν με την αναβάθμιση σε εξοπλισμό. Δεν θα γίνουν δηλαδή ξαφνικά οι φωτογραφίες σου πιο ενδιαφέρουσες.
Με την αναβάθμιση θα πάρεις ένα εργαλείο:
- που θα εστιάζει και θα ανταποκρίνεται ταχύτερα στις εντολές, συμβάλλοντας στην απαθανάτιση της αποφασιστικής στιγμής -εφόσον μάθεις να χρησιμοποιείς όμως το νέο σύστημα, με τις δυνατότητες και κυρίως τις αδυναμίες του -όλα έχουν αδυναμίες.
- που θα δίνει οπωσδήποτε καλύτερο αποτέλεσμα σε οριακές συνθήκες φωτός/μεγαλύτερου δυναμικού εύρους. Όταν λέμε οριακές συνθήκες σε σχέση με την Πένταξ σου, αυτό μεταφράζεται σε συνθήκες -εάν βάλουμε στην εξίσωση και έναν φωτεινότερο φακό- 4 ίσως και 5 στοπ χαμηλότερες. 4 στοπ = 16 φορές λιγότερο φως.
- που θα σου δίνει δυνατότητα πλήρη ελέγχου στο αποτέλεσμα -αρκεί να ξέρεις να τον αξιοποιήσεις
- που θα μπορεί να επεκταθεί για να καλύψει ειδικότερες ανάγκες σου -εδώ χρειάζεται κάποια σύνεση, γιατί ανοίγεται πηγάδι δίχως πάτο

Οχι, μπορείς να πάρεις μια πιο αναβαθμισμενη κομπακτ. Πχ μια ολυ Xz2, Sony rx100.

Αφου είσαι συντοπιτης και συναδελφις, μπορούμε να βρεθουμε να σε βάλω στο κλαμπ.... δεν θα πονεσεις! Αντε θα σε δειξω και τη μικρη κανον Μ μου

Last edited:

http://www.skroutz.gr/s/2586234/Canon-PowerShot-G15.html
Φοβερό εργαλείο
Το έχει φιλαράκι και έχω πάθει πλάκα με τις φωτό που βγάζει
Την έχω και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Καλησπέρα και απο μένα!
Σκέφτομαι για αγορά κόμπακτ και θα ήθελα τα φώτα σας. Το budget μου κυμαίνεται στα 250 με maximum 300 ευρω. Για γενική χρήση π.χ. ταξίδια, οικογενειακες συγκεντρώσεις κλπ.
Από αυτες που κοίταξα νομίζω κατέληξα σε κάποια olympus ( xz-1, xz-2, xz-10, χωρις να καταλαβαίνω απόλυτα τις διαφορές μεταξύ τους ) και στη canon s110.
Αν έχετε να μου προτείνετε και κάποια αλλη καλοδεχούμενη είναι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Καλησπέρα και απο μένα!
Σκέφτομαι για αγορά κόμπακτ και θα ήθελα τα φώτα σας. Το budget μου κυμαίνεται στα 250 με maximum 300 ευρω. Για γενική χρήση π.χ. ταξίδια, οικογενειακες συγκεντρώσεις κλπ.
Από αυτες που κοίταξα νομίζω κατέληξα σε κάποια olympus ( xz-1, xz-2, xz-10, χωρις να καταλαβαίνω απόλυτα τις διαφορές μεταξύ τους ) και στη canon s110.
Αν έχετε να μου προτείνετε και κάποια αλλη καλοδεχούμενη είναι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
όσες ανέφερες είναι εξαιρετικές. Δεν θα χάσεις όποια από αυτές κι αν πάρεις.

Καλησπέρα και πάλι!

Μετά απο αρκετό διάβασμα και σκέψη για το τι ακριβώς θελω να κάνω περισσότερο κατέληξα σε 3 πράγματα:

α)Φωτογραφία υπό τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού και με κίνηση (Θέατρο)
β)Φωτογραφία μηχανοκίνητου αθλητισμού είτε με μεγάλες ταχύτητες είτε με χαμηλές (πίστα και off road)
γ)Αξιοπρεπές HD βίντεο γενικά (για web use περισσότερο)

Άρα , εάν κατάλαβα καλά ,πρέπει να δώσω βάση στις κλίμακες του Shutter speed ,στο ISO και στην ανάλυση συν FPS του βιντεο οσον αφορα τα σπεκς της μηχανής.
Στο μέλλον θα ψαχτώ και για έναν καλύτερο φακο απο αυτον που θα προσφέρει το κιτ εφόσον δω οτι τον χρειάζομαι με οτοφόκους και καλύτερο ζουμ.

Απέρριψα την Nikon 3100 λόγο fps στο βίντεο (24) και κοιτάω την 3200 και την 5100 (30).
Η ανάλυση των φωτογραφιών μεταξύ 3200 (24,1mp) και 5100 (16.1mp) δεν με απασχολεί ιδιαίτερα καθώς η μέγιστη εκτύπωση θα είναι σε Α4 και δεν νομίζω να υπάρχουν ουσιαστικές διάφορες σε τόσο μικρο μέγεθος.

Το εύρος της ταχύτητας κλείστρου και στις 2 μηχανές είναι το ίδιο καθώς και η γκαμα ISO.

η σύγκριση εδώ : http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Nikon-D5100/specs

Ποια είναι η γνώμη σας και τι εναλλακτικές υπάρχουν σε canon ή κατι αλλο?

ΥΓ1:Εαν δεν έχω κατανοήσει κάτι σωστά παρακαλώ διορθώστε με!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Καλησπέρα και πάλι!

Μετά απο αρκετό διάβασμα και σκέψη για το τι ακριβώς θελω να κάνω περισσότερο κατέληξα σε 3 πράγματα:

α)Φωτογραφία υπό τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού και με κίνηση (Θέατρο)
β)Φωτογραφία μηχανοκίνητου αθλητισμού είτε με μεγάλες ταχύτητες είτε με χαμηλές (πίστα και off road)
γ)Αξιοπρεπές HD βίντεο γενικά (για web use περισσότερο)

Άρα , εάν κατάλαβα καλά ,πρέπει να δώσω βάση στις κλίμακες του Shutter speed ,στο ISO και στην ανάλυση συν FPS του βιντεο οσον αφορα τα σπεκς της μηχανής.
Στο μέλλον θα ψαχτώ και για έναν καλύτερο φακο απο αυτον που θα προσφέρει το κιτ εφόσον δω οτι τον χρειάζομαι με οτοφόκους και καλύτερο ζουμ.

Απέρριψα την Nikon 3100 λόγο fps στο βίντεο (24) και κοιτάω την 3200 και την 5100 (30).
Η ανάλυση των φωτογραφιών μεταξύ 3200 (24,1mp) και 5100 (16.1mp) δεν με απασχολεί ιδιαίτερα καθώς η μέγιστη εκτύπωση θα είναι σε Α4 και δεν νομίζω να υπάρχουν ουσιαστικές διάφορες σε τόσο μικρο μέγεθος.

Το εύρος της ταχύτητας κλείστρου και στις 2 μηχανές είναι το ίδιο καθώς και η γκαμα ISO.

η σύγκριση εδώ : http://snapsort.com/compare/Nikon-D3200-vs-Nikon-D5100/specs

Ποια είναι η γνώμη σας και τι εναλλακτικές υπάρχουν σε canon ή κατι αλλο?

ΥΓ1:Εαν δεν έχω κατανοήσει κάτι σωστά παρακαλώ διορθώστε με!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

το α) και β) είναι από τις πιο δύσκολες φωτογραφικά καταστάσεις. Τόσο χρηματικά, όσο και σε επίπεδο δικής σου εκπαίδευσης. Θα ξεκινήσεις από 3.000 ευρώ ίσως και 5.000 ευρώ σε φακούς. Δηλαδή χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα φακό ζουμ 24-70 2.8 και έναν ζουμ τηλφακό 70-200 2.8. Όποιος σου προτείνει κάτι λιγότερο για το α) και β) τότε ή είναι άσχετος ή είναι πολύ πεπειραμένος και απευθύνεται σε άτομα σαν τον εαυτό του.

Επίσης για το α) χρειάζεσαι τριπόδι και για το β) ένα σώμα αδιάβροχο ή με κάποια μορφή αδιαβροχοποίησης. Άρα αξίας τουλάχιστον 1.000 ευρώ σε καινούριο ή μεταχειρισμένο.

Είσαι διατεθειμένος για τέτοιες καταστάσεις;