Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η πρόταση του Δημήτρη για την nikon d3200 είναι αυτή που της ταιριάζει με λογικό κοστος.
Προχωρά χωρίς δεύτερη σκέψη.

σώπατε υπάρχει έφηβος-η που ασχολείται με άλλο χόμπι πέρα από τα προφανή facebook, twitter, istagram?

Υπάρχει ελπίδα, φαίνεται..

σώπατε υπάρχει έφηβος-η που ασχολείται με άλλο χόμπι πέρα από τα προφανή facebook, twitter, istagram?

Υπάρχει ελπίδα, φαίνεται..

H 5χρονη κόρη μου ζητάει φωτογραφική αλλά λυπάμαι να της δώσω την fuji f30.

H 5χρονη κόρη μου ζητάει φωτογραφική αλλά λυπάμαι να της δώσω την fuji f30.

να τη δώσεις. Αλλά να της δείξεις προσεκτικά τί θα κάνει και πώς. Και να την πάρεις μαζί σου να βγείτε για φωτογράφηση. Η κόρη σου σε βλέπει που φωτογραφίζεις και σε έχει ως πρότυπο. Είναι λογικό να θέλει να ακολουθήσει. Μην την αφήσεις χωρίς ανταπόκριση. Και μάλιστα θα ελέγχεις τις φωτογραφίες, θα τη διορθώνεις, και θα την επαινείς. Τα πολλά μπράβο είναι απαραίτητα φίλε μου!!!

Αν τραβάς βίντεο καλύτερη, ειδάλλως είναι θέμα προτιμήσεων...

Σε ποιοτητα φωτογραφιας ποια ειναι καλυτερη;

H 5100 επειδή είναι 16άρα ανέχεται μέτριους φακούς. Η 3200 επειδή είναι πλέον 24άρα θέλει για να αποδώσει καλούς έως κορυφαίους φακούς. Με τέτοιους δίνει σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα.

Όμως οι δυο μηχανές είναι διαφορετικά σεταρισμένες από τη ΝΙΚΟΝ. Η 3200 ως εισαγωγική μηχανή έχει καλό Jpg κατευθείαν από τη μηχανή. Αντίθετα η 5100, επειδή προσέγγιζε περισσότερο το βίντεο (π.χ. λόγω σπαστής οθόνης) είναι ρυθμισμένη για πιο "μαλακά" αρχεία, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει καλύτερη επεξεργασία του βίντεο στον ΗΥ. Τα raw αρχεία της 5100 είναι πολύ εύκολα διαχειρίσιμα και δίνουν σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με το απευθείας jpg και μάλιστα αρκετά. Προσωπικά θεωρώ ότι το όριο της μηχανής στα υψηλά iso είναι το 1600 για φωτο που θα χρησιμοποιηθούν σε 100% ανάλυση και το 2500 με -λίγο- χρωματικό θόρυβο στα σκοτεινά. Φυσικά με άριστους φακούς η μηχανή απογειώνεται.

Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβαίνει και με την 3200.

Πολυ χρησιμες πληροφοριες, σας ευχαριστω.

Η πρόταση του Δημήτρη για την nikon d3200 είναι αυτή που της ταιριάζει με λογικό κοστος.
Προχωρά χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τι δεύτερη. ...εδω ούτε πρώτη δεν έκανα! !!
Παίδες χίλια ευχαριστώ. .....ήδη φορτίζω την μπαταρία. ...καλά μας ξεμπερδέματα:flipout:

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλοκλίκωτη , την 3200 πήρες τελικά;

Ευχαριστώ, αυτη πήρα σε μαύρο χρώμα.
Μηχανή, τσάντα και 4αρα sd , 422 ευρώ.

Και ήταν η επόμενη ερώτηση. ....μας καλύπτει αυτός ο φακός? ????
Οπότε θα είναι το επόμενο δωράκι!
Ευχαριστώ.

Εχετε να προτεινετε καποια compact μέχρι 70ε?

Και ήταν η επόμενη ερώτηση. ....μας καλύπτει αυτός ο φακός? ????
Οπότε θα είναι το επόμενο δωράκι!
Ευχαριστώ.

Πρώτα μάθαινε και μετά αγόραζε στο λέω εγώ που έκανα το αντίθετο και βγήκα χαμένος οικονομικά.

Πολύ καλή επιλογή

Τον έχω 3 χρόνια αυτόν τον φακό και είναι εξαιρετικός

καλησπερα παΐδια έχω μια Canon SX30 is ειναι η πρώτη μου camera την είχα πάρει πριν περίπου 4 χρονιά και νομίζω ήρθε η ώρα να την αλλάξω !
και εδώ χρειαζομαι την πολύτιμη βοηθεια σας η επιλογές ειναι πάρα πολλες και θα ηθελα σας παρακαλώ την καλύτερη με τα λίγα χρηματα που διαθέτω

με 300 ευρώ θα ηταν τελεια για μενα
η μέχρι 400 max! αν ειναι εξαιρετικά καλύτερη επιλογή

ευχαριστώ πολύ

Sony nex 3n Αν υπάρχει ακόμα
http://www.skroutz.gr/s/2981420/Sony-NEX-3N-16-50mm-Kit.html

ή αν θέλεις να περάσεις σε DSLR ( μεγαλύτερη ποικιλία φακών / σκόπευτρο για τις φωτεινές μέρες / καλύτερο κράτημα, για μένα . . . κλπ )

Sony A58
http://www.skroutz.gr/c/434/psifiakes-fotografikes-mhxanes.html?keyphrase=sony+a58