Μέχρι να μου απαντήσετε είπα να αρχίσω το διάβασμα. Ξεκίνησα από την σελ 200 έως τέλος + 58 σελίδες το πόστ του Γιάννη για την XZ2. Πραγματικός θησαυρός…αλλα τωρα υποφέρω από too much information.
Από αυτά που κατάλαβα (διορθώστε με αν κάνω λάθος)..
DSLR: Αν θέλω να τραβήξω παιδιά μέσα στο σπίτι, τότε μάλλον πρέπει να πάω σε DSLR. Αλλά DSLR σε auto…αμαρτία. Επίσης υστερούν σε βίντεο. Επίσης, υστερώ σε budget για να πάρω κάτι καλό. Και δεν με κόβω στο μέλλον να επενδύω σε φακό. Άρα μάλλον όχι.
Mirrorless: Δυνατό μοντέλο η Sony NEX 3N αλλά μόνο από εξωτερικό καθώς εδώ έχει 400 . Παρόλα αυτά και στις mirrorless θα πρέπει κάποια στιγμή να επενδύσω σε φακό…χλωμό..πάμε παρακάτω.
Bridge: δεν τις γουστάρει κανένας σας. Αλλά οι περισσότεροι συμφωνείται ότι η Sony Cyber-shot DSC-RX10 έχει βίντεο που μαμάει. Κάτι πιο φτηνό σε αυτή την κατηγορία? Για την
Sony DSC-HX300 τι γνώμη έχετε?
Και έμειναν οι
Compact…
Εκεί τα μοντέλα που ξεχωρίζουν, είναι οι
Olympus Stylus XZ-2 – 265
Panasonic DMC-LX7 – 330
Sony Cyber-shot DSC-RX100 – 395
Βάση σχολίων και τιμής πάω και εγώ για την xz-2 αλλά έχω μερικές ερωτήσεις.
Μετά από 2 χρόνια, ποιος είναι ο διάδοχος της?
Το x4 zoom δεν είναι λίγο …λίγο? (Από το x10 της 1000HS που έχω συνηθίσει)
Πόσο γρήγορο focus εχει?
Σε σχέση με την RX100 στο βίντεο υστερεί σημαντικό ή όχι? τόσο που να αξίζει να δώσω τα έχτρα 130 για την 100HS? Όπως είπα και προηγουμένως με ενδιαφέρουν παιδικές γιορτές και οικογενειακά βίντεο με χαμηλό σχετικά φωτισμό. Πάντως οι τιμή της είναι τέτοια που ίσως να με παίρνει να πάρω και την Panasonic V250 κάμερα για να καλύψω το βίντεο)
Αυτά…αν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε..