Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ναι σχετικα με το low pass εχω φοβηθεί λιγο γιατί σύμφωνα με τον φίλο μου η έλλειψη του ηταν εκείνη που συνέβαλε στην ζημιά του αισθητήρα της 7100...έγινε απο σκουπίδι (οχι σκόνη απλα). Μπορεί να μην εχει δίκιο βέβαια απλα το εχω παρει λιγο κάπως το θεμα!

Γενικα η όλη ιστορία του με εχει μπερδέψει πολυ μαλλον...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καμια σχεση... Δεν εχει να κανει με την προστασια του αισθητηρα. Νομιζω παντως οτι η καλυτερη εφαρμογη της ιδεας ειναι στην Πενταξ, που αντισταθμιζει την ελλειψη μεσω κουνηματος ολου του αισθητηρα

Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μάλιστα,θα παω να δω απο κοντά και την 5300 λοιπόν να δω πω μου κάθεται στο χέρι,εχω δουλέψει d300s-7000-7100-d800-d4s απο γνωστούς και δεν ξερω αν θα με δυσκολέψει η έλλειψη δεύτερης ροδελας κτλ...

Σε περίπτωση αγορας μοκο σώματος με τι φακο θα πρότεινες να γίνει η αγορα; Βρίσκω σε καλη τιμή τον sigma 17-70mm contemporary,τι γνώμη εχεις; Σε ευχαριστώ πολυ για τον χρόνο σου btw!

Η επιλογή του πρώτου φακού εξαρτάται από το σύστημα που σκοπεύεις τελικώς να χτίσεις. Πάντως για αρχή θα έπαιρνα απλώς τον κοινό 18-55 vr που έχουν τα κιτ, μαζί με τον 35/1.8. Ο δεύτερος είναι φθηνός και θα σου μείνει, ο πρώτος δεν θα σε βαρύνει οικονομικά μέχρι να μάθεις το σύστημα και να κατασταλάξεις. Αλλά για Νίκον υπάρχουν άλλοι αρμοδιότεροι, εγώ είμαι Κανονάκιας.

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Επίσης, να έχεις πάντα κατά νου ότι η φωτογραφία είναι πρωτίστως φως. Δεν θα επιλέξουμε σύστημα κρίνοντας από την έλλειψη του φωτός..

Χα... καλα, εσεις οι κανονακηδες ολο δικαιολογιες ειστε... ας ειχατε κανα αισθητηρα της προκοπης και άλλα θα λεγατε... :BDGBDGB53:

Και όταν η Canon είχε την πρωτοκαθεδρία στους αισθητήρες, τα ίδια έλεγα νομίζω. Όχι ότι την έχει χάσει βέβαια. Απλά θεωρώ ότι ως @#$@ την κρατάει στα συρτάρια της. Δεν έχει πιεστεί ακόμη γερά.

Η πρόταση σου απο το στρατόπεδο της canon δλδ ποια θα ηταν;

Re: Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

. Τα λουριά τύπου sling που βιδώνουν στη θέση του τριπόδου τα έχει δοκιμάσει κανείς; Φαίνονται πιο βολικά καθώς επιτρέπουν στη μηχανή να "κάθεται" σε πιο βολική θέση και όταν θες να τη χρησιμοποιήσεις έχεις εύκολη πρόσβαση. Δελεαστικό, όμως όπως είπα και πριν έχω διαβάσει και ανησυχητικά σχόλια. Έχει κανείς εμπειρία με δαύτα;

:

Εχω ενα, και νομιζω εχει και ο Νασος το ιδιο... εκεινος ειναι ευχαριστημενος ειχε πει, εγω δεν το πολυχρησιμοποιω... εχει στον ιμαντα, μεσα, ενα συρματοσχοινο για να μη σου κοψουν το λουρι και στο κλεψουν στο δρομο, και δεν λεει να ισιωσει με τιποτε... πολυ με δυσκολευει... επισης ειναι βολικοτερο με ζουμ τηλεφακους, η μηχανη καθεται καλυτερα, με πραιμ και μικρους πολυ κουδουνιζει η μηχανη εκει στο πλαι που κρεμεται... για μικρους φακους, καλυτερη λυση ειναι αυτο που προτεινει ο Βλασσης το οπτεκ...

Παντως αν και 99% χρησιμοποιω hand strap ακομα και με τον τηλεφακο, αν ξερω οτι προκειται να τριγυρναω ολη μερα (και ειμαι σε μερος που εχει θεματα και δεν θελω το βαλε βγαλε στην τσαντα), το χρησιμοποιω, να εχεις τα χερια σου ελευθερα να πινεις καμμια κοκα κολα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι ότι την έχει χάσει βέβαια. Απλά θεωρώ ότι ως @#$@ την κρατάει στα συρτάρια της. Δεν έχει πιεστεί ακόμη γερά.

Αχ... fan boys... οτι πει ο αρχηγος.... :grinning-smiley-043

We are very focused on getting the best image quality. I’m not sure what measurements you’re looking at but when it comes to dynamic range for example we consider image quality as a whole, from low to high ISO sensitivities and on balance we consider our sensors to be the best.

My ideal camera is one that can take a picture in any environment from complete darkness to the brightest sunshine.

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Η πρόταση σου απο το στρατόπεδο της canon δλδ ποια θα ηταν;

Δεν ξέρω εάν αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή (όπου η Canon αναμένεται να βγάλει σώματα με τον αισθητήρα της 7D mkII) διάλεγα Canon.

Σε APS η πρότασή μου για κομπλέ συστηματάκι θα ήταν, 60D (ή 700D) + Tamron 17-50/2.8 με ή χωρίς VC, EF-S 55-250 IS STM για προσιτό τελε ζουμ, EF-S 11-18 IS STM για υπερευρυγώνιο, και τον νέο 24/2.8 για pancake δρόμου.

Υπάρχει και πρόταση σε mirrorless, αλλά δεν θα τη συνιστούσα εάν σε ενδιαφέρει η ταχύτητα εστίασης. Να πάρεις την Canon EOS-M που μπορεί να βρεθεί σε τιμή-χώμα σε κιτ με τους EF-M 22/2.0 (εξαιρετικός, και απολύτως φορητός) & 18-55 IS STM, μαζί με τους EF-M 11-22 και 55-200 IS STM. 4 φακούς έχει όλους κι όλους το σύστημα (βέβαια μπορεί να πάρει και οποιονδήποτε EF/EF-S φακό), αλλά όλοι είναι από πολύ καλοί έως εξαιρετικοί (ο 22ρης και ο 11-22). Αλλά όπως είπα, είναι ειδικών προδιαγραφών σύστημα. Στα ατού του, πως όλα τα παραπάνω μπορείς να τα βρεις με συνολικό κόστος λίγο πάνω από το χιλιάρικο, εάν ψάξεις.

Last edited:

Ναι σχετικα με το low pass εχω φοβηθεί λιγο γιατί σύμφωνα με τον φίλο μου η έλλειψη του ηταν εκείνη που συνέβαλε στην ζημιά του αισθητήρα της 7100...έγινε απο σκουπίδι (οχι σκόνη απλα). Μπορεί να μην εχει δίκιο βέβαια απλα το εχω παρει λιγο κάπως το θεμα!

Γενικα η όλη ιστορία του με εχει μπερδέψει πολυ μαλλον...

Δεν έχει δικιο διότι το αα φιτρο είναι μέρος μόνο των οπτικών στοιχείων που είναι κολημένα μπροστά στον αισθητήρα. Βγάζοντας αυτό παραμένει τουλάχιστον το υπέρυθρο φίλτρο συν κατι άλλα .. δεν ξεγυμνώνεται ο αισθητήρας βγάζοντας το αα φιλτρο ..

Δεν έχει δικιο διότι το αα φιτρο είναι μέρος μόνο των οπτικών στοιχείων που είναι κολημένα μπροστά στον αισθητήρα. Βγάζοντας αυτό παραμένει τουλάχιστον το υπέρυθρο φίλτρο συν κατι άλλα .. δεν ξεγυμνώνεται ο αισθητήρας βγάζοντας το αα φιλτρο ..

Thanks for the info

Μέχρι να μου απαντήσετε είπα να αρχίσω το διάβασμα. Ξεκίνησα από την σελ 200 έως τέλος + 58 σελίδες το πόστ του Γιάννη για την XZ2. Πραγματικός θησαυρός…αλλα τωρα υποφέρω από too much information.
Από αυτά που κατάλαβα (διορθώστε με αν κάνω λάθος)..

DSLR: Αν θέλω να τραβήξω παιδιά μέσα στο σπίτι, τότε μάλλον πρέπει να πάω σε DSLR. Αλλά DSLR σε auto…αμαρτία. Επίσης υστερούν σε βίντεο. Επίσης, υστερώ σε budget για να πάρω κάτι καλό. Και δεν με κόβω στο μέλλον να επενδύω σε φακό. Άρα μάλλον όχι.
Mirrorless: Δυνατό μοντέλο η Sony NEX 3N αλλά μόνο από εξωτερικό καθώς εδώ έχει 400 . Παρόλα αυτά και στις mirrorless θα πρέπει κάποια στιγμή να επενδύσω σε φακό…χλωμό..πάμε παρακάτω.
Bridge: δεν τις γουστάρει κανένας σας. Αλλά οι περισσότεροι συμφωνείται ότι η Sony Cyber-shot DSC-RX10 έχει βίντεο που μαμάει. Κάτι πιο φτηνό σε αυτή την κατηγορία? Για την Sony DSC-HX300 τι γνώμη έχετε?

Και έμειναν οι Compact
Εκεί τα μοντέλα που ξεχωρίζουν, είναι οι
Olympus Stylus XZ-2 – 265
Panasonic DMC-LX7 – 330
Sony Cyber-shot DSC-RX100 – 395
Βάση σχολίων και τιμής πάω και εγώ για την xz-2 αλλά έχω μερικές ερωτήσεις.
Μετά από 2 χρόνια, ποιος είναι ο διάδοχος της?
Το x4 zoom δεν είναι λίγο …λίγο? (Από το x10 της 1000HS που έχω συνηθίσει)
Πόσο γρήγορο focus εχει?
Σε σχέση με την RX100 στο βίντεο υστερεί σημαντικό ή όχι? τόσο που να αξίζει να δώσω τα έχτρα 130 για την 100HS? Όπως είπα και προηγουμένως με ενδιαφέρουν παιδικές γιορτές και οικογενειακά βίντεο με χαμηλό σχετικά φωτισμό. Πάντως οι τιμή της είναι τέτοια που ίσως να με παίρνει να πάρω και την Panasonic V250 κάμερα για να καλύψω το βίντεο)
Αυτά…αν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε..

Καλησπερα σας! Ψαχνω και εγω ψηφιακη για τετοιου ειδους χρηση, δηλαδη με βαρυτητα σε βιντεο με χαμηλο φωτισμο, χωρις απαιτηση για μεγαλο ζουμ αλλα με απαιτηση το μικρο μεγεθος. Το μπατζετ ομως πιο περιορισμενο, μεγιστο 200 , και ας ειναι μεταχειρισμενη. Μιας και ειμαι προς sony και panasonic κολλημενος, βλεπω οτι οι επιλογες (αν μου ξεφυγε καποια ενημερωστε) ειναι ουσιαστικα δυο: Nex3nl και LX5 αντιστοιχα. Ποια απο αυτες προτεινετε για τη χρηση που θελω?

Και η nex 3n και η LG είναι καταργημενα μοντέλα. Κοίτα και στις αγγελίες του φόρουμ. Νομίζω παίζουν αυτές οι 2.Την Sony την είχα και την συστήνω ανεπιφύλακτα (αν δεν έχεις προβλήματα πρεσβυωπίας)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

LX5 εννοώ κι όχι LG φυσικά. ... Γράφω από κινητό γ@@ωτο...

Μαλλον για να θεσω καλυτερα το ερωτημα, αξιζει να δωσω 200 για τη nex3nl που τραβαει fullhd βιντεο ενω η lx5 οχι (που ισως τη βρω σε χαμηλοτερη τιμη)? Μηπως ομως η nex θα υστερει στα χαμηλου φωτισμου βιντεο?

Ρίξε μια ματιά και στην Nikon J3 στα 199 καινούρια...

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μαλλον για να θεσω καλυτερα το ερωτημα, αξιζει να δωσω 200 για τη nex3nl που τραβαει fullhd βιντεο ενω η lx5 οχι (που ισως τη βρω σε χαμηλοτερη τιμη)? Μηπως ομως η nex θα υστερει στα χαμηλου φωτισμου βιντεο?

ας ξεκινήσουμε από τα βασικά για μια ακόμη φορά... τί είδους θέματα θέλεις να κινηματογραφήσεις; Παραστάσεις σχολικές, παιδιά σε δράση, οικογενειακές στιγμές, αθλητικά; Και ποιάς διάρκειας θα είναι τα βίντεο; 30 δευτ ή 10 λεπτά; ή μήπως περιμένεις να τραβάς μισή ώρα; Γνωρίζεις να τραβάς βίντεο; Εννοώ γνωρίζεις την τεχνική; Μήπως περιμένεις ότι θα κρατάς στο χέρι μια μηχανούλα 200 γρ. και τα πλάνα σου θα είναι κρύσταλλο σαν αυτά που βλέπεις στις τηλεοράσεις;

Γιατί αν μας πεις ότι αυτές είναι οι απαιτήσεις σου, τότε καμιά μηχανή δεν θα σε καλύψει, και ακόμη και με καλές μηχανές, πάλι δεν θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Λοιπον,
1) Η μηχανη προοριζεται κυριως για οικογενειακες στιγμες, να αποδιδει καλα σε χαμηλο φωτισμο σε κλειστους χωρους, αλλα και αν ειναι και καλη σε γρηγορη δραση ακομα καλυτερα. Δεν θα χρησιμοποιηθει τριποδο κλπ, απλα στο χερι.
2) Τα βιντεο θαναι ολιγολεπτα.
3) Ειμαι ερασιτεχνης, κοινος ασχετος με το βιντεο, οποτε
5) Δεν εχω πολυ μεγαλες απαιτησεις.
Απλα ειδα με αυτα που εχω διαβασει μεχρι στιγμης οτι καποια απο αυτες τις δυο θα με καλυψει.

εγώ που χρησιμοποιώ εξωτερικά flash όμως, όσο και αν γλυκοκοίταζα την Nikon J3 κάποτε, το γεγονός ότι μπορεί να συγχρονίσει με flash μόνο σε ταχύτητα 1/60 και κάτω, μου είναι απαγορευτικό.

Οπότε αν ο χρήστης clarkav έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει φλας, τότε καλύτερη επιλογή είναι κάποια μεταχειρισμένη μηχανή (διότι σε αυτά τα λεφτά δεν παίζουν καλύτερες μηχανές είναι η αλήθεια).

1) Για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, θα προτιμούσα την μεταχειρισμένη nex-3nl. Έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και όσο να το κάνουμε αυτό θα κάνει διαφορά στο θόρυβο στις φωτογραφίες. Και δυνατότητα να συγχρονίσει με φλας σε ταχύτητα 1/160 που επιτρέπει να παγώσεις την κίνηση ενός παιδιού.
Μελλοντικά για την Σονυ αν θελεις φακους θα παρεις τους Sigma 19 ή 30mm.

2) Πάντως στο φως της ημέρας στο πάρκο με τα παιδιά η Νικον είναι τρομερή επιλογή για τα λεφτά της.
Αν δεν ήθελα μεταχειρισμένη και εγώ τη Νικον θα έπαιρνα σε αυτά τα λεφτά.
Και αυτο διοτι έχει γρήγορη ριπή (15 fps με AF και 60 fps με απλό focus) που είναι ότι πρέπει για παιδιά.

Δες εδώ μερικούς φακούς για την Νικον για πιο μετά. Θα χρειαστείς ίσως έναν φωτεινό φακό για εσωτερικούς χώρους.
http://lenshero.com/lenses/nikon-j3-lens

Οπότε βάζεις προτεραιότητες και επιλέγεις. Με 200 ευρώ το τέλειο δε θα το βρεις δυστυχώς.

επισης η nex δινει την δυνατοτητα χρησης καποιου manual πολυ φωτεινου φακου με ανταπτορα, για βιντεο σε εσωτερικους χωρους.

εγώ που χρησιμοποιώ εξωτερικά flash όμως, όσο και αν γλυκοκοίταζα την Nikon J3 κάποτε, το γεγονός ότι μπορεί να συγχρονίσει με flash μόνο σε ταχύτητα 1/60 και κάτω, μου είναι απαγορευτικό.

Οπότε αν ο χρήστης clarkav έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει φλας, τότε καλύτερη επιλογή είναι κάποια μεταχειρισμένη μηχανή (διότι σε αυτά τα λεφτά δεν παίζουν καλύτερες μηχανές είναι η αλήθεια).

1) Για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, θα προτιμούσα την μεταχειρισμένη nex-3nl. Έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και όσο να το κάνουμε αυτό θα κάνει διαφορά στο θόρυβο στις φωτογραφίες. Και δυνατότητα να συγχρονίσει με φλας σε ταχύτητα 1/160 που επιτρέπει να παγώσεις την κίνηση ενός παιδιού.
Μελλοντικά για την Σονυ αν θελεις φακους θα παρεις τους Sigma 19 ή 30mm.

2) Πάντως στο φως της ημέρας στο πάρκο με τα παιδιά η Νικον είναι τρομερή επιλογή για τα λεφτά της.
Αν δεν ήθελα μεταχειρισμένη και εγώ τη Νικον θα έπαιρνα σε αυτά τα λεφτά.
Και αυτο διοτι έχει γρήγορη ριπή (15 fps με AF και 60 fps με απλό focus) που είναι ότι πρέπει για παιδιά.

Δες εδώ μερικούς φακούς για την Νικον για πιο μετά. Θα χρειαστείς ίσως έναν φωτεινό φακό για εσωτερικούς χώρους.
http://lenshero.com/lenses/nikon-j3-lens

Οπότε βάζεις προτεραιότητες και επιλέγεις. Με 200 ευρώ το τέλειο δε θα το βρεις δυστυχώς.

να συμπληρώσω μιάς και τον εχω στην κατοχή μου, οτι για την nikon ο 18.5/f1.8 ειναι οτι πρέπει να εσωτερικούς χωρους / χαμηλό φωτισμο. Σαν φακός ειναι και αρκετά αξιόλογος με καλό sharpness και ωραιο bokeh στα 180 περίπου ευρώ.

review--> http://www.stevehuffphoto.com/2012/...lens-review-for-the-1-series-by-craig-litten/