Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Επείγον - θέλω μία μη φωτογραφική βοήθεια!

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας για την ουσιαστική σας βοήθεια με μηνύματα και όχι μόνο.
Ακόμη και στα μικρά πράγματα φαίνεται η ανθρωπιά που κρύβουμε μέσα μας.
Φαίνεται να έχουμε βρει μία ψιλοάκρη και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση.
Στην απορία της γυναίκας μου γιατί ζήτησα βοήθεια από ένα φόρουμ η απάντηση ήταν ότι δεν είναι απλά ένα φόρουμ
είναι μία οικογένεια και δεν μοιραζόμαστε μόνο τις φωτογραφικές μας ανησυχίες.
Σας ευχαριστώ όλους και πάλι.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους σας για την ουσιαστική σας βοήθεια με μηνύματα και όχι μόνο.
Ακόμη και στα μικρά πράγματα φαίνεται η ανθρωπιά που κρύβουμε μέσα μας.
Φαίνεται να έχουμε βρει μία ψιλοάκρη και με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση.
Στην απορία της γυναίκας μου γιατί ζήτησα βοήθεια από ένα φόρουμ η απάντηση ήταν ότι δεν είναι απλά ένα φόρουμ
είναι μία οικογένεια και δεν μοιραζόμαστε μόνο τις φωτογραφικές μας ανησυχίες.
Σας ευχαριστώ όλους και πάλι.

ευχόμαστε καλή επάνοδο στη μη νεφοσκεπή Τήνο. Να έλθει με το καλό και σιδερένιος...

Απάντηση: Επείγον - θέλω μία μη φωτογραφική βοήθεια!

Δυστυχώς περασα πριν κάνα μήνα όλο το σετ (σπάσιμο ποδιού, χειρουργειο),οπότε καταλαβαινω από πρώτο χέρι την δυσκολία και ανησυχία.
Περαστικα, υπομονή και επιμονή.

Περαστικά παιδιά και σιδερένιοι. Παναγιώτη εύχομαι ότι καλύτερο!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

καλησπέρα παιδιά θέλω να χαρίσω μια φωτογραφική μηχανή διαθέτω όμως το πολύ 150 ευρώ τη θα μου προτίνατε?

Έχεις βγάλει άκρη man ?
Αν όχι, πες μου, ενδέχεται να ξέρω κι εγω κάποιον μέσω συγγενή ( αλλά δεν ξέρω αν είναι στο ΚΑΤ, αλλά άποψη θες άλλωστε, γιατί όχι ένας ακόμα )

Όπως και να 'χει, περαστικά του και σιδερένιος!!!

Καλημέρα παιδιά, αν και έχω διαβάσει αρκετές σελίδες εδώ, δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.
Για μια δεκαετία έχω μια Fuji FinePix S7000 που με ικανοποίησε αρκετά, αλλά τελευταία μάλλον με χαιρετά (αργοί πολύ και σανά χάλασε πολύ η ποιότητα στα jpeg), και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ με επισκευές.
Τι θέλω:
Να βγάζω καλές φωτογραφίες στο Auto (και στην Fuji ποτέ δεν κατάφερα να ασχοληθώ με ρυθμίσεις)
Να έχει γρήγορη εστίαση (μεγάλο ποσοστό αυτόν που θέλω να τραβήξω είναι σε κίνηση)
Να μπορώ να έχω καλό αποτέλεσμα και σε περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό ή βράδυ (όχι νυχτερινές, και ας είναι και με φλας)
Αν μπορεί να τραβάει και καλούτσικο video θα είναι πολύ ευχάριστο
Και το κυριότερο να είναι κοντά στα 250-300
Θα προτιμούσα κάτι σε μικρή διάσταση, αν και σε σχέση με την Fuji όλες θα μου φαίνονται ευχάριστα μικρές
Απο φακούς το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάθομαι να εναλλάζω φακούς για διάφορα στησίματα, θέλω έναν για τις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς όμως να αποκλείω την δυνατότητα να μπορεί να αλλάξει όμως ο φακός με κάποιον καλύτερο.
Παντός με τα μέχρι τώρα διαβάσματα εδώ μέσα μου κάνει ένα περίεργο κλικ η Olympus XZ‑2.
Για βοηθήστε μιας και δεν το κατέχω και πολύ το άθλημα.

Η μηχανή που έχεις ήταν για την εποχή της μια πολύ καλή super zoom με "μεγάλο" αισθητήρα 1/1,7" για compact και λίγα megapixel. Αποτέλεσμα να βγάζει πολύ καλές φωτογραφίες - πάντα για την κατηγορία της. Δυστυχώς τώρα δεν υπάρχει κάτι με ανάλογο zoom τουλάχιστον στα χρήματα αυτά (250-300 ), παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία προχωράει. Η XZ-2 πολύ καλή επιλογή, ίσως η μόνη που μπορεί να σου δώσει έτοιμα jpeg ανάλογα με της fuji...

cacau ναι όντος βγήκε πολύ καλή αν και αν το μελέταγα πιο πολύ το θέμα φωτογραφία θα έβγαζε ακόμα καλύτερες.
Γιάννη όντος με ένα ψάξιμο είδα ότι κοντά στα 400 την δίνουν.
Οπότε τι προτείνετε αν ανέβω και λίγο στο ποσό ?
Είδα σήμερα και την Samsung NX300 και μου άρεσε (πρέπει να είναι και βολικό και για την σύζυγο να μπορεί να την παίρνει μαζί τις σε ταξίδια).

Καλησπερα. Τελικα αγορασα την epl5, το κιτ με τους δυο φακους. Να ευχαριστησω τους φιλους του φορουμ για τις συμβουλες και την βοηθεια τους.
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση. Καθως δοκιμαζα τους φακους σκεφτηκα αν μπορω μα χρησιμοποιησω το φακο απο μια παλια zenit-e που μου ειχε δωσει ο πατερας μου. Ο φακος γραφει helios-44-2, 2/58. Τι χρειαζεται για να χρησιμοποιηθει και αν αξιζει ;

ψάξε στα μαγαζιά (αμαζον, κτλ) για "m42 to m4/3 adapter".
Έτσι θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τους φακούς αυτούς.

Φυσικά αξίζει. Γιατί όχι?
οι Helios δεν είναι τέρατα ποιότητας, αλλά έχουν μία γοητεία οι χειροκίνητοι σε φόκους φακοί.
Και μία διαφορετική εικόνα η οποία μπορεί και να σου αρέσει.