Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορα dslr για μετάβαση από bridge

Αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς "σοβαρά" με την φωτογραφία, η fz1000 θα σε καλύψει - έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα και ευχρηστία από αυτήν που έχεις τώρα: http://avclub.gr/forum/showthread.php/117812-%CE%9D%CE%AD%CE%B1-Panasonic-DMC-FZ1000-super-zoom-25-400-2-8-4-0-%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1-1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-4K-video%21%21%21

Re: Αγορα dslr για μετάβαση από bridge

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.ο σκοπός μου είναι να ασχοληθώ περισσότερο με την φωτογραφία από πριν οπότε τείνω σε dslr,αλλά ο ενδοιασμός μου είναι ως
προς την άγνοια μου στην αποκτησή ποιων φακών κάτι πού μάλλον θέλει πολύ διάβασμα και από την εμπειρία των μελών πού γνωρίζουν!

Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Καλησπέρα,

Έχω μια canon 500D (με τον στοκ φακό), εδώ και πολλά χρόνια (από το 2009 νομίζω), και είναι καλούτσικη (σε σχέση πάντα με την compact που είχα πιο πριν).
Συνήθως την χρησιμοποιώ στο αυτόματο χωρίς φλας (ψιλό-ξέρω και τους μη-αυτόματους τρόπους λειτουργίας, αλλά δεν έχω μεγάλη εμπειρία, και σπάνια υπάρχει ο χρόνος να τα ρυθμίζω, το πιο συχνό είναι να βγάζω "βιαστικά" στο αυτόματο).

Ψάχνω λίγο καλύτερη συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (μεγαλύτερος αισθητήρας; ), και καλύτερο χειρισμό όταν βρίσκομαι σε κίνηση (και θέλω π.χ. να φωτογραφίσω κάτι ενώ βρίσκομαι σε λεωφορείο και κάνω τον τουρίστα)... :flipout:
Δεν λέω ότι είναι εύκολο αυτό που ψάχνω, αλλά τι λέτε και εσείς; :smile:

Συνήθως έχω μαζί ένα backpack (lowepro 350 AW) οπότε το μέγεθος δεν είναι τόσο πρόβλημα. Από χρήματα, να μην είναι πολύ ακριβή (ψυχολογικό όριο γύρω στα 1500 ευρώ). Και να βγάζει φυσικά καλύτερες φωτογραφίες από την 500D... :flipout:

Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

προτεινω να δωσεις 500-600 για μηχανη και τα υπολοιπα για ενα πολυ καλο φακο...

(η νικον εχει πολυ καλυτερο af απο την κανον)

Τι είναι το af;
(Για τα χρήματα, αναφερόμουν στο σύνολο, και σώμα και μηχανή. Με την 500D την κράτησα με τον φακό που ήρθε, δεν τον έχω αποσυνδέσει ποτέ από την μηχανή.)
Το μέγεθος του αισθητήρα δεν παίζει ρόλο στην συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

af = auto focus;

Τι είναι το af;

Το μέγεθος του αισθητήρα δεν παίζει ρόλο στην συμπεριφορά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού;

και ναι και οχι... ειναι μεγαααλη ιστορια!

αυτο που θα σε βοηθησει πολυ ειναι ενα φωτεινος φακος, π.χ f2,8
δλδ μια nikon d7100 με ενα φακο Tamron SP 2,8/17-50 DI II , που ειναι και πολυ φθηνος (330 ευρω)

ναι autofocus

μεταχειρισμένη d3300 όπως πήρα εγώ (ή καινούργια), τον φακό που σου λέει ο partisan, και με τα υπολοιπα χρήματα κάνε ένα ταξιδάκι.
Η d7100 είναι υπερβολική για κάποιον που χρησιμοποιεί το αυτόματο κατά τη γνώμη μου.
(εδώ εγώ είμαι μόνο manual και με back-button autofocus και μια χαρά είμαι με την d3300 την οποία και σκοπεύω να λιώσω - μέχρι την επόμενη αγορά φυσικά...)

Ο αισθητήρας της d3300 είναι κορυφαίος δε θα έχεις πρόβλημα τα βράδια μαζί με αυτό τον φακό.

Απάντηση: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Για να φωτογραφίζεις μέσα από λεωφορείο σαν τουρίστας πάρε μια καλή κόμπακτ να γίνει πιο εύκολη η ζωή σου. Αφού χρησιμοποιείς όπως λες και τα αυτόματα προγράμματα.

Κηταξε στην κατα την πολυ υποκειμενικη και πολυ προσωπικη γνωμη μου, για την sony a7s κυριως.Πηγαινε και δες βιντεο οσα περισσοτερα μπορεις,μετα διαβασε τουλαχιστον 2-3 κριτικες στο google,για να καταλαβεις γιατι εργαλειο μηλαμε,-μια μηχανη που οσοι την πηραν,οχι δεν το μετανιωσαν,αλλα πινουν νερο στο ονοματις. [Αν δεις οτι σου αρεσει, δες για καλο και κακο και την a7r και κυριως την καινουρια a7ii.] Παλι μην βιαστεις,περιμενε να τελειωση το νημα που ανειξες με δεκαδες προτασεις απο καλοπροαιρετες αποψεις σαν την δικη μου,γιατι δεν ειναι λιγα τα χρηματα που απφασισες να δεσμευσεις.Οσο για φακους,- που ειναι το πιο σημαντικο κοματι της φωτογραφιας πολυ πιο σημαντικο και απο την αποκτηση οποιασδηποτε μηχανης,θα καταλαβεις γιατι σε προτρεπο να μπεις σε αυτο το νεοφερτο συστημα…...Και φυσικα μετα απο ολα αυτα, κοιτας στο ebay για να τσεκαρις τιμες να μην σε κοροιδευει ο καθενας,και αν δεν την βρεις εδω σε αντιστοιχη τιμη, την παιρνεις απο εκει. Πηγαινε και στο περιοδικο φωτογραφο μια βολτα και πες τους τις ανηνυσειχιες σου,πηγαινε και στο κεντρο σε κανενα μεγαλο φωτογραφικο μαγαζι για τον ιδιο λογο [αν δεν βρεξεις κωλο ψαρια δεν τρως λεει μια παλια Ελληνικη θυμοσοφια,τυχαο.Δε νομιζω.]. Και ολα αυτα τα ειπα γιατι αποφασισες οχι λαθος για μενα,να πας στα 1500 ευρω. Γιατι ετσι ξεκινα μια υγιης σχεση με την ψυχη μας,ποσα αποφασιζω να δωσω,10 ευρω,ωραια,σε καινουρια η μεταχιρισμενη…Και μετα ξεκινα ο δρομος που ολοι ευχομαστε την Ιθακη,αλλα οι περισσοτεροι θαλασσοδερνομαστε και στο τελος πνιγομαστε,γιατι δεν ειχαμε καταλαβει απο την αρχη, οτι ο αγωνας και αγωνια για να φτασουμε, ειχε ολη την ομορφια και την σοφια. Εγω που πριν ενα χρονο ξεκινησα να ανοιγω δρομο μεσα μου,τον δικο μου δρομο,κατεληξα στην a7r,και δεν το μετανιωσα ουτε στιγμη,αγορασα με την ιδια λογικη και δυο τρεις φακους[ακομη δεν υσηχασα],και μολις χθες εβαλα μεσω φιλου την μηχανη μου για πουλημα,γιατι σε κανα 6μηνο βγαινει η a7rii,και θα βαλω και500 με 1000 ευρω να την αγορασω ξανα. Παρε για π.χ. την nikon D810 φχψ μοντελο αλλα να εισαι τοσο συνηδειτοποιημενος που και να την πουλησεις ακομη καποια στιγμη αργοτερα να θελεις να παρεις την καλητερη της.Αυτη ειναι η γνωμη μου...

petasis quick questions,

1. εχεις φακους? δηλαδη εχεις καποια δικαιολογια για να μεινεις στο συστημα της canon?
2. εχεις προβλημα με την εστιαση ? εχεις αρκετες out of focus?
3. χρειαζεσαι zoom φακο? η ευρυγωνιο? θα σου εκανε ενας prime ?
4. εχεις καποιον αλλο λογο να μεινεις σε dslr?

Κηταξε στην κατα την πολυ υποκειμενικη και πολυ προσωπικη γνωμη μου, για την sony a7s κυριως.Πηγαινε και δες βιντεο οσα περισσοτερα μπορεις,μετα διαβασε τουλαχιστον 2-3 κριτικες στο google,για να καταλαβεις γιατι εργαλειο μηλαμε,-μια μηχανη που οσοι την πηραν,οχι δεν το μετανιωσαν,αλλα πινουν νερο στο ονοματις. [Αν δεις οτι σου αρεσει, δες για καλο και κακο και την a7r και κυριως την καινουρια a7ii.] Παλι μην βιαστεις,περιμενε να τελειωση το νημα που ανειξες με δεκαδες προτασεις απο καλοπροαιρετες αποψεις σαν την δικη μου,γιατι δεν ειναι λιγα τα χρηματα που απφασισες να δεσμευσεις.Οσο για φακους,- που ειναι το πιο σημαντικο κοματι της φωτογραφιας πολυ πιο σημαντικο και απο την αποκτηση οποιασδηποτε μηχανης,θα καταλαβεις γιατι σε προτρεπο να μπεις σε αυτο το νεοφερτο συστημα…...Και φυσικα μετα απο ολα αυτα, κοιτας στο ebay για να τσεκαρις τιμες να μην σε κοροιδευει ο καθενας,και αν δεν την βρεις εδω σε αντιστοιχη τιμη, την παιρνεις απο εκει. Πηγαινε και στο περιοδικο φωτογραφο μια βολτα και πες τους τις ανηνυσειχιες σου,πηγαινε και στο κεντρο σε κανενα μεγαλο φωτογραφικο μαγαζι για τον ιδιο λογο [αν δεν βρεξεις κωλο ψαρια δεν τρως λεει μια παλια Ελληνικη θυμοσοφια,τυχαο.Δε νομιζω.]. Και ολα αυτα τα ειπα γιατι αποφασισες οχι λαθος για μενα,να πας στα 1500 ευρω. Γιατι ετσι ξεκινα μια υγιης σχεση με την ψυχη μας,ποσα αποφασιζω να δωσω,10 ευρω,ωραια,σε καινουρια η μεταχιρισμενη…Και μετα ξεκινα ο δρομος που ολοι ευχομαστε την Ιθακη,αλλα οι περισσοτεροι θαλασσοδερνομαστε και στο τελος πνιγομαστε,γιατι δεν ειχαμε καταλαβει απο την αρχη, οτι ο αγωνας και αγωνια για να φτασουμε, ειχε ολη την ομορφια και την σοφια. Εγω που πριν ενα χρονο ξεκινησα να ανοιγω δρομο μεσα μου,τον δικο μου δρομο,κατεληξα στην a7r,και δεν το μετανιωσα ουτε στιγμη,αγορασα με την ιδια λογικη και δυο τρεις φακους[ακομη δεν υσηχασα],και μολις χθες εβαλα μεσω φιλου την μηχανη μου για πουλημα,γιατι σε κανα 6μηνο βγαινει η a7rii,και θα βαλω και500 με 1000 ευρω να την αγορασω ξανα. Παρε για π.χ. την nikon D810 φχψ μοντελο αλλα να εισαι τοσο συνηδειτοποιημενος που και να την πουλησεις ακομη καποια στιγμη αργοτερα να θελεις να παρεις την καλητερη της.Αυτη ειναι η γνωμη μου...

Tι θελεις να πεις ακριβως; Εστω στο περιπου

μαλλον οτι 700-800 ευρω που ζηταει η σονυ για τον 55/1.8 ειναι τελιως λογικο ποσο

Tι θελεις να πεις ακριβως; Εστω στο περιπου

Παρε για π.χ. την nikon D810 φχψ μοντελο αλλα να εισαι τοσο συνηδειτοποιημενος που και να την πουλησεις ακομη καποια στιγμη αργοτερα να θελεις να παρεις την καλητερη της.Αυτη ειναι η γνωμη μου...

petasis quick questions,

1. εχεις φακους? δηλαδη εχεις καποια δικαιολογια για να μεινεις στο συστημα της canon?
2. εχεις προβλημα με την εστιαση ? εχεις αρκετες out of focus?
3. χρειαζεσαι zoom φακο? η ευρυγωνιο? θα σου εκανε ενας prime ?
4. εχεις καποιον αλλο λογο να μεινεις σε dslr?

1) Δεν έχω φακούς. Είμαι της λογικής ένας φακός για όλες τους δουλειές. (Δεν θα ήθελα να μπω στην λογική να κουβαλώ φακούς και να αλλάζω, με ότι συνοδεύεται - π.χ. καθαρισμούς αισθητήρων, κλπ.)

2) Συνήθως πηγαίνω ταξίδια και βγάζω 3-4 χιλιάδες φωτογραφίες να βρίσκονται. Κάποιες βγαίνουν θολές, αλλά κάτω από το 5% θα έλεγα. Πρόσφατα π.χ. προσπαθούσα να φωτογραφίσω τα art deco ξενοδοχεία βράδυ (χωρίς τρίποδο). Οι περισσότερες βγήκαν (έχοντας τον φακό στο φωτεινότερό του σημείο) αλλά όχι όλες. Υποθέτω ότι ένας μεγαλύτερος αισθητήρας από αυτόν που έχει η μηχανή μου - δεν ξέρω τι έχει - θα μάζευε περισσότερο φως, και θα είχα περισσότερες φωτογραφίες.

3) Έχω 3 άγνωστες λέξεις. Ζουμ φακό, ευρυγώνιο, prime. :flipout: Υποθέτω ο στοκ φακός της 500D είναι ζούμ, σωστά; Κάποιες φορές με περιορίζει, θα ήθελα να μπορεί να "πιάσει" μεγαλύτερο μέρος του τοπίου (να είναι πιο "ευρυγώνιος"; ), αλλά φαντάζομαι αυτό σημαίνει ένας φακός με μεγαλύτερο εύρος ζούμ. Το prime δεν μπορώ καν να υποθέσω τι είναι.

4) Δεν ξέρω, θεωρώ ότι οι dslr είναι "καλύτερες" σαν ποιότητα φωτογραφίας. Να γυρίσω σε compact δεν το σκεύτομαι (είχα μια canon ixus 900 ή κάτι τέτοιο και οι φωτογραφίες της 500D ήταν με διαφορά ανώτερες).

Γενικά, αυτό που νομίζω ότι ψάχνε είναι μια μηχανή/φακός (1 φακός) που θα μου δώσει καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες και θα μου επιτρέψει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στο αυτόματο σε δύσκολες συνθήκες (φωτισμού, λήψη σε κίνηση) από αυτήν που έχω. Και που όταν αποφασίσω (σπάνια) να κάνω χειροκίνητες ρυθμίσεις, να είναι επίσης πλήρης.

μεταχειρισμένη d3300 όπως πήρα εγώ (ή καινούργια), τον φακό που σου λέει ο partisan, και με τα υπολοιπα χρήματα κάνε ένα ταξιδάκι.
Η d7100 είναι υπερβολική για κάποιον που χρησιμοποιεί το αυτόματο κατά τη γνώμη μου.
(εδώ εγώ είμαι μόνο manual και με back-button autofocus και μια χαρά είμαι με την d3300 την οποία και σκοπεύω να λιώσω - μέχρι την επόμενη αγορά φυσικά...)

Ο αισθητήρας της d3300 είναι κορυφαίος δε θα έχεις πρόβλημα τα βράδια μαζί με αυτό τον φακό.

Του μεταχειρισμένου δεν είμαι (καθόλου), τα ταξιδάκια είναι ήδη προγραμματισμένα, και είμαι λίγο της υπερβολής.
Οπότε, προτείνετε άφοβα... :flipout:

Με τις canon έχω καταλάβει ότι όσο μικραίνει το νούμερο, τόσο καλύτερη θεωρεί την μηχανή η canon. Π.χ. η 500 είναι καλύτερη από την 5000, χειρότερη από την 50 και ακόμα πιο χειρότερη από την 5. Με την nikon πως πάνε τα νούμερα;
Η nikon ποια θεωρεί καλύτερο μοντέλο, την 7100 ή την 3300;

και ναι και οχι... ειναι μεγαααλη ιστορια!

Μια περίληψη δεν γίνεται; :smile:

Παρε για π.χ. την nikon D810 φχψ μοντελο αλλα να εισαι τοσο συνηδειτοποιημενος που και να την πουλησεις ακομη καποια στιγμη αργοτερα να θελεις να παρεις την καλητερη της.Αυτη ειναι η γνωμη μου...

3ο μοντέλο nikon που εμφανίζεται στο νήμα. Μάλλον διάλεξα λάθος μάρκα με την canon, ε; :flipout:

Όπως τα περιγραφεις, η λύση είναι μια,panasonic fz-1000 (ή κατι αναλογο),διάβασε και το αντίστοιχο νήμα.

Όπως τα περιγραφεις, η λύση είναι μια,panasonic fz-1000 (ή κατι αναλογο),διάβασε και το αντίστοιχο νήμα.

Σωστή πρόταση,
μιας και όμως διαθετεις 1500Ευρω και δεν σου αρεσουν οι αλλαγες φακου και θες κατι πιο μαζεμενο, πιο μουράτο, πιο ποιοτικο, φουλ στεγανοποιημένο σετ μηχανη - φακος για βροχη, χιονι,παραλια αμμο κλπ , με άπαιχτη σταθεροποιηση για να μην χανεις φωτο απο κουνημα, και καλο σχετικα βιντεο για τον ερασιτεχνη, παρε την ολοφρεσκη Olympus Ε-Μ5 ΙΙ + 14-150ΙΙ (28-300mm ευρος φακου) και να έχεις ένα απο τα καλύτερα Jpeg της αγορας, δεν νομίζω να υπαρχει πιο καλο ταξιωδιτικο σετ αυτη τη στιγμή

[/COLOR]

Η nikon ποια θεωρεί καλύτερο μοντέλο, την 7100 ή την 3300;

Μια περίληψη δεν γίνεται; :smile:

3ο μοντέλο nikon που εμφανίζεται στο νήμα. Μάλλον διάλεξα λάθος μάρκα με την canon, ε; :flipout:

η 7100 ειναι ... ασ πουμε το ημι-επαγγελματικο μοντελο της νικον, η 3300 ειναι η "κοινη" πλαστικη , αλλα με πολυ καλο αισθητηρα, η 8100 ειναι το "θηριο" ff:flipout:

η ff εχοντας μεγαλυτερο εμβαδον/μεγαλα πιξελ>περισσοτερο φως=καλυτερος θορυβος
η dx μικρο εμβαδον/μικροτερα πιξελ>λιγοτερο φως= περισοτερος θορυβος
ολα αυτα ,ανα πιξελ
φυσικα και υπαρχουν εξερεσεις λογο επεξεργαστη δες. fuji κ.α

αλλα ας μην σε μπερδευουμε περισσοτερο....
η 7100 με εναν γρηγορο φακο ζουμ πχ 17-50μmm θα σου λυση καθε προβλημα, και σε ταχυτητα και σε βραδυνες
η πραιμερ ειναι η σταθεροι πχ 50mm

δεν νομιζω οτι θα εχει και πολυ καλυτερη ποιοτητα απο την 500d, ασε που στον θορυβο......εκτος αν μου εχει ξεφυγει κατι...:chinscratch:

Απάντηση: Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

(η νικον εχει πολυ καλυτερο af απο την κανον)

Γιατί το γράφεις αυτό?
Συγκρίνοντας Τι?

???
nikon με canon... γενικος