Κηταξε στην κατα την πολυ υποκειμενικη και πολυ προσωπικη γνωμη μου, για την sony a7s κυριως.Πηγαινε και δες βιντεο οσα περισσοτερα μπορεις,μετα διαβασε τουλαχιστον 2-3 κριτικες στο google,για να καταλαβεις γιατι εργαλειο μηλαμε,-μια μηχανη που οσοι την πηραν,οχι δεν το μετανιωσαν,αλλα πινουν νερο στο ονοματις. [Αν δεις οτι σου αρεσει, δες για καλο και κακο και την a7r και κυριως την καινουρια a7ii.] Παλι μην βιαστεις,περιμενε να τελειωση το νημα που ανειξες με δεκαδες προτασεις απο καλοπροαιρετες αποψεις σαν την δικη μου,γιατι δεν ειναι λιγα τα χρηματα που απφασισες να δεσμευσεις.Οσο για φακους,- που ειναι το πιο σημαντικο κοματι της φωτογραφιας πολυ πιο σημαντικο και απο την αποκτηση οποιασδηποτε μηχανης,θα καταλαβεις γιατι σε προτρεπο να μπεις σε αυτο το νεοφερτο συστημα…...Και φυσικα μετα απο ολα αυτα, κοιτας στο ebay για να τσεκαρις τιμες να μην σε κοροιδευει ο καθενας,και αν δεν την βρεις εδω σε αντιστοιχη τιμη, την παιρνεις απο εκει. Πηγαινε και στο περιοδικο φωτογραφο μια βολτα και πες τους τις ανηνυσειχιες σου,πηγαινε και στο κεντρο σε κανενα μεγαλο φωτογραφικο μαγαζι για τον ιδιο λογο [αν δεν βρεξεις κωλο ψαρια δεν τρως λεει μια παλια Ελληνικη θυμοσοφια,τυχαο.Δε νομιζω.]. Και ολα αυτα τα ειπα γιατι αποφασισες οχι λαθος για μενα,να πας στα 1500 ευρω. Γιατι ετσι ξεκινα μια υγιης σχεση με την ψυχη μας,ποσα αποφασιζω να δωσω,10 ευρω,ωραια,σε καινουρια η μεταχιρισμενη…Και μετα ξεκινα ο δρομος που ολοι ευχομαστε την Ιθακη,αλλα οι περισσοτεροι θαλασσοδερνομαστε και στο τελος πνιγομαστε,γιατι δεν ειχαμε καταλαβει απο την αρχη, οτι ο αγωνας και αγωνια για να φτασουμε, ειχε ολη την ομορφια και την σοφια. Εγω που πριν ενα χρονο ξεκινησα να ανοιγω δρομο μεσα μου,τον δικο μου δρομο,κατεληξα στην a7r,και δεν το μετανιωσα ουτε στιγμη,αγορασα με την ιδια λογικη και δυο τρεις φακους[ακομη δεν υσηχασα],και μολις χθες εβαλα μεσω φιλου την μηχανη μου για πουλημα,γιατι σε κανα 6μηνο βγαινει η a7rii,και θα βαλω και500 με 1000 ευρω να την αγορασω ξανα. Παρε για π.χ. την nikon D810 φχψ μοντελο αλλα να εισαι τοσο συνηδειτοποιημενος που και να την πουλησεις ακομη καποια στιγμη αργοτερα να θελεις να παρεις την καλητερη της.Αυτη ειναι η γνωμη μου...