Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Ετσι οπως τα διαβαζω εγω, για τον φιλο petasis, δηλαδη... τραβαω φωτο on the go οπου και οποτε να ναι, τις θελω εστιασμενες, τις θελω και βραδυνες και δεν θελω να τις επεξεργαζομαι, θα προτεινω την κανον 100D (γιατι απο νικον δεν ξερω αλλα αντιστοιχη ειναι η 3300 νομιζω αν και πιο μεγαλη) που εχει ενα σωρο γκατζετιες επανω αλλα εχει και αξιολογο αισθητηρα για jpg εως 1600 iso, καλο συστημα εστιασης και ειναι και μικρουλα. Δεν ειναι και κατι φοβερο τεχνολογικα σε σχεση με την ηδη υπαρχουσα 500, αλλα θα μυριζει... καινουργιλα...!!!

Με τον 10-18 που προτεινε ο Τασος, τραβας στα 10 και νυχτα με 1600 ισο εστω και με 5,6 (αν και ο 18-55 stm που συνοδευει το κιτ και δινεται σε τιμη χωμα, ειναι πιο βολικος σε ευρος και εξισου καλος). Συμπληρωνεις το σετ με εναν μεταχειρισμενο 35ρη /2 με is (τον καινουριο) για το γρηγορον του πραγματος (και οχι με τον 40/2,8 γιατι ειναι αργος :Banane0: ουτε τον 1,4 γιατι ειναι ακριβος :7SFGSFG:) και μαζευεις λεφτα για τελε οποτε και αν χρειαστει (εκει υπαρχει μια επιλογη μονο, γνωστη και μη εξεραιτεα σε ολους φυσικα)....

Αυτή η πρόταση (με τα λίγα που ξέρω από φωτογραφικές μηχανές και φακούς μιας και δεν παρακολουθώ τις εξελίξεις εκτός αν θέλω να αγοράσω κάτι), μου φαίνεται σαν να ψάχνω αντικαταστάτη της τηλεόρασης Philips 9705, και να μου προτείνεις φετινή σειρά 4000, με παθητικό 3Δ... :flipout:

(Είπα να αναβαθμιστώ. Αλλιώς έχω και μια ixus 900 στο συρτάρι...)

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Υπάρχει καμια leica (για να μη ψαχνω :p) στυλ xz-2; Με ζουμ κτλ; Ευχαριστω.

Πάντως αφου αρχικά ήθελες πιο ευρυγώνιο ακρο απο αυτο που σου δίνει ο κιτ 18-55 ο συνδιασμός κροπ + 24-70 (κάλυψη 36-105) πρέπει να αποκλειστεί .. εκτός αν βάλεις στο σετ + 1 φακό ευρυγώνιο

Κατι που δεν έχω καταλάβει είναι το ποσο ρηχό βαθος πεδίου μπορείς να αποδεχθείς ..
και οι δυο εναλλακτικές (FF ή φωτεινός φακός) ακόμα χειρότερα ο συνδυασμός τους ρηχαίνουν το βάθος πεδίου .. αυτό σε cityscapes δεν είναι ζητούμενο συνήθως ..

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Υπάρχει καμια leica (για να μη ψαχνω :p) στυλ xz-2; Με ζουμ κτλ; Ευχαριστω.

νομιζω δεν κερδιζεις κατι αν πας σε ....panasonic:hmmmm2:

Δεν το γνωρίζω. Δεν ξέρω τι είναι το βάθος πεδίου. Και έχω αρχίσει να αλλάζω γνώμη για τον FF φακό.
Είδα και το youtube, το λέτε και τόσοι... Απλά ήταν συμβουλή από έναν φίλο (που μου είχε προτείνει και την D500 πριν χρόνια)...
(Που βασικά η γνώμη του είναι να μην αγοράσω τίποτα, και να δώσω μέρος των χρημάτων σε μαθήματα φωτογραφίας, αλλά δεν με συμφέρει αυτή η άποψη... :flipout: Μου είπε ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα δεν είναι η μηχανή, είναι πίσω από την μηχανή... :flipout:)

Τώρα σκεύτομαι απλά την D7200, και έναν ζουμ φακό 17-50 2.8 για APS-C, όπως προτάθηκε.
Το ιδανικό θα ήταν να την δω κάπου και να την δοκιμάσω (με τον κιτ φακό), αλλά είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αυτό στην Ελλάδα. Τα MM που θα ήταν πιθανό κάτι τέτοιο, την έχουν σε παραγγελία.

Απάντηση: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Αν πιστεύεις οτι θα σε βοηθήσει στην απόφασή σου, ευχαρίστως να δεις την 500d με τον sigma 17-50 f2.8 που έχω, αν βρίσκεσαι Αθήνα.

Re: Αγορα dslr για μετάβαση από bridge

Καλοφάγωτη . Ξεκίνα με τον 35/1.8 που ξυρίζει και είναι προσιτός και βλέπεις αργότερα τι σου χρειάζεται ...
Ναι όντως αυτός είναι στο πρόγραμμα μου για να αποκτήσω....ορό για την εστιακή απόσταση πού είχα συνηθίσει με την προηγούμενη....απλά θα κάνω υποχωρήσεις γιατί είναι πολλά τα λεφτά!

Σχετικά με την nikon D7200, ποιος νομίζεται θα ήταν ένας ικανοποιητικός φακός; Αν γίνεται με κάποιο λίνκ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Από το νήμα, ο χρήστης ΒΛΑΣΙΔΗΣ πρότεινε "SIGMA 17-50 2.8 OIS ή TAMRON 17-50 2.8 VC" (αντί τον αντίστοιχο της nikon).

Απάντηση: Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Σχετικά με την nikon D7200, ποιος νομίζεται θα ήταν ένας ικανοποιητικός φακός; Αν γίνεται με κάποιο λίνκ.

Τη νέα (μόλις κυκλοφόρησε) Canon 760D την κοίταξες καθόλου; Έχει νέο εντελώς αισθητήρα, δεν ισχύουν τα όσα είχες γράψεις κάποιες σελίδες πίσω (έχοντας φαντάζομαι υπόψη την προηγούμενη, 700D). Βέβαια είναι τόσο καινούργια που δεν έχει βγει ακόμη review....

Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Κανένα κατάστημα δεν την έχει. Λες να εκθρονίσει την 7200 στο dpreview; :flipout:
(Την θεωρούν την καλύτερη APS-C μηχανή αυτή την στιγμή.)

Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Κανένα κατάστημα δεν την έχει. Λες να εκθρονίσει την 7200 στο dpreview; :flipout:
(Την θεωρούν την καλύτερη APS-C μηχανή αυτή την στιγμή.)

Καλύτερη όσον αφορά την ποιότητα φωτογραφίας με βάση τον αισθητήρα με το εκπληκτικό Dynamic Range και την απόδοση σε ψηλά ISO.
Αν βάλεις μέσα και το AF tracking και τους ποιοτικούς φακούς, τότε δεν έχει να ζηλέψει κάτι η Canon 7D II.
Και η Pentax K3 II επίσης έχει κορυφαία χαρακτηριστικά που δεν έχει ούτε Νίκον ούτε Κάνον (π.χ. αστροφωτογράφηση με μηχανισμό στον αισθητήρα να μετακινείται).
Οπότε το καλύτερη είναι σχετικό...

Καλύτερη όσον αφορά την κατάταξη στο dpreview, με βάση τον δικό τους κώδικα αξιολόγησης. Δεν είπα γενικά καλύτερη...

Η καλυτερη μηχανη απο ΟΛΕΣ, ειναι μονο αυτη που ξερουμε να χρησιμοποιουμε.

Ακομα την αναζητω.

Ο καθένας έχει τον δικό του ορισμό. Επειδή οι δικές μου έρχονται με εγχειρίδια χρήσης, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό.
Για μένα η καλύτερη μηχανή από όλες είναι αυτή που βγάζει φωτογραφίες που μου αρέσουν, χωρίς να με ταλαιπωρεί.

Ο καθένας έχει τον δικό του ορισμό. Επειδή οι δικές μου έρχονται με εγχειρίδια χρήσης, δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αυτό.
Για μένα η καλύτερη μηχανή από όλες είναι αυτή που βγάζει φωτογραφίες που μου αρέσουν, χωρίς να με ταλαιπωρεί.

Δεν με καταλαβες. Ολες εχουν εγχειριδια χρησης. Και απ' εξω να το ξερει κανεις, δεν ειναι απαραιτητο οτι μπορει να βγαλει φωτογραφια.
Καθ´υπερβολη, αν διαβασεις πως λειτουργει ενα αυτοκινητο, δεν ειναι απαραιτητο οτι εγινες Sebastien Loeb

Ο ορισμος ειναι ενας. Οι αποψεις πολλες

Και καμια μηχανη δεν βγαζει απο μονη της φωτογραφιες. Αυτο, σαν σχολιο στο παραπανω (bold)

Νομίζω αυτό που λες βασίζεται σε έναν διαφορετικό (και ακατανόητο από μένα) ορισμό της φωτογραφίας.
Δεν έχω στόχο να γίνω κάποιος "καλλιτέχνης" φωτογράφος (δεν ξέρω ποιος είναι ο Sebastien Loeb, υποθέτω κάποιος οδηγός της φόρμουλα 1 ή κάτι αντίστοιχο).
Για εμένα η φωτογραφία δεν είναι διαγωνισμός, ποιος τράβηξε την καλύτερη. Έχει συγκεκριμένο ορισμό, είναι η αποτύπωση του χώρου που βρίσκομαι, όσο πιο κοντά σε αυτό που βλέπω γίνεται. Δεν ψάχνω την βέλτιστη πόζα του πύργου του Άιφελ, να τον γυρίσω γύρω γύρω για να βρω το βέλτιστο τοπίο. Θέλω την φωτογραφία του από εκεί που τον βλέπω την στιγμή που βρέθηκα, εστιασμένο. Πολύ απλές απαιτήσεις κατά την γνώμη μου.

Έχουμε ξεφύγει όμως από το θέμα. (Που δεν υπάρχει και θέμα, όλες οι γνώμες που διάβασα προτιμούν τον σίγμα από τον ταμρον τελικά. Κάνει και θόρυβο ο ταμρον, πείστηκα...)