Γιαρίμης Ηλίας
Supreme Member
Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...
Mε τα διαφράγματα που έιχες διαθέσιμα σε συνδυασμό με 1,6Χ κροπ λογικό είναι να τα έβλεπες όλα εστιασμένα ..
Για τις LCD ρωτησα αν ζορίζεται να εστιάσει (να αργεί, να πάει μπρός πίσω κλπ).
Ρωτησα για την διάσταση που τις παρουσιάζεις/βλέπεις διότι παίζει ρόλο στο αν γίνεται αντιληπτό το defocus. Παίξε με το http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/dof-calculator.htm σε advanced mode για να καταλάβεις ..
Οσο μεγαλύτερος ο λόγος (μέγεθος παρουσίασης/απόσταση θέασης) τόσο πιο εμφανές γίνεται. Αν ζουμαρεις σε 1:1 στην οθόνη του PC για να δείς μια λεπτομέρεια είναι σαν να βλέπεις σε διάσταση 150cm απο 30cm απόσταση ..
Μιας και φτάσαμε στο θέμα φακός, ποιος είναι ένας φακός που θα μπορούσα να αγοράσω για ένα μέτριο σώμα;
Έχω καλύτερη επιλογή από τον Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM;
Σχετικά με την εστίαση σε τηλεοράσεις LCD, δεν με έχει απασχολήσει ποτέ σαν θέμα (που σημαίνει ότι δεν είχα πρόβλημα ποτέ με την εστίαση).
Αυτό με τον φακό (ότι δεν έχει μεγάλο διάφραγμα και ουσιαστικά το πιο ανοικτό που έχω δει είναι το f/3.5) και ότι θα δω νέου τύπου φωτογραφίες από φακό στα 2.8, το σκεύτομαι και με προβληματίζει λίγο. Ελπίζω να το ξεπεράσω και να μου αρέσει το αποτέλεσμα...
Τις φωτογραφίες δεν τις βλέπω ποτέ σε επίπεδο πίξελ (ποιος ο λόγος για να κατέβω τόσο χαμηλά; ). Το περισσότερο που έχω είναι 2560x1440/27", 1080p/50".
Mε τα διαφράγματα που έιχες διαθέσιμα σε συνδυασμό με 1,6Χ κροπ λογικό είναι να τα έβλεπες όλα εστιασμένα ..
Για τις LCD ρωτησα αν ζορίζεται να εστιάσει (να αργεί, να πάει μπρός πίσω κλπ).
Ρωτησα για την διάσταση που τις παρουσιάζεις/βλέπεις διότι παίζει ρόλο στο αν γίνεται αντιληπτό το defocus. Παίξε με το http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/dof-calculator.htm σε advanced mode για να καταλάβεις ..
Οσο μεγαλύτερος ο λόγος (μέγεθος παρουσίασης/απόσταση θέασης) τόσο πιο εμφανές γίνεται. Αν ζουμαρεις σε 1:1 στην οθόνη του PC για να δείς μια λεπτομέρεια είναι σαν να βλέπεις σε διάσταση 150cm απο 30cm απόσταση ..