Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Αγορά νέας φωτογραφικής για αντικατάσταση canon 500D...

Μιας και φτάσαμε στο θέμα φακός, ποιος είναι ένας φακός που θα μπορούσα να αγοράσω για ένα μέτριο σώμα;
Έχω καλύτερη επιλογή από τον Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM;

Σχετικά με την εστίαση σε τηλεοράσεις LCD, δεν με έχει απασχολήσει ποτέ σαν θέμα (που σημαίνει ότι δεν είχα πρόβλημα ποτέ με την εστίαση).

Αυτό με τον φακό (ότι δεν έχει μεγάλο διάφραγμα και ουσιαστικά το πιο ανοικτό που έχω δει είναι το f/3.5) και ότι θα δω νέου τύπου φωτογραφίες από φακό στα 2.8, το σκεύτομαι και με προβληματίζει λίγο. Ελπίζω να το ξεπεράσω και να μου αρέσει το αποτέλεσμα...
Τις φωτογραφίες δεν τις βλέπω ποτέ σε επίπεδο πίξελ (ποιος ο λόγος για να κατέβω τόσο χαμηλά; ). Το περισσότερο που έχω είναι 2560x1440/27", 1080p/50".

Mε τα διαφράγματα που έιχες διαθέσιμα σε συνδυασμό με 1,6Χ κροπ λογικό είναι να τα έβλεπες όλα εστιασμένα ..

Για τις LCD ρωτησα αν ζορίζεται να εστιάσει (να αργεί, να πάει μπρός πίσω κλπ).

Ρωτησα για την διάσταση που τις παρουσιάζεις/βλέπεις διότι παίζει ρόλο στο αν γίνεται αντιληπτό το defocus. Παίξε με το http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/dof-calculator.htm σε advanced mode για να καταλάβεις ..

Οσο μεγαλύτερος ο λόγος (μέγεθος παρουσίασης/απόσταση θέασης) τόσο πιο εμφανές γίνεται. Αν ζουμαρεις σε 1:1 στην οθόνη του PC για να δείς μια λεπτομέρεια είναι σαν να βλέπεις σε διάσταση 150cm απο 30cm απόσταση ..

Εκτός από τον 18-50/2.8, μου είπαν να ρίξω και μια ματιά στον 18-35/1.8...
http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma-18-35-1-8

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Που τον είχα ήδη στα αγαπημένα του σκρουτζ, που σημαίνει είχε αναφερθεί και εδώ στο νήμα... :smile:

Εμ βρε αυτον σου τον πρότειναν πάνω απο 2 φορες σε αυτό το νήμα :)

Είναι ο καλύτερος ζουμ και οπτικά και σε φωτεινότητα, αλλά δεν έχει σταθεροποίηση και έχει πολύ περιορισμένο εύρος ζουμ ..

Εμ, εγώ φταίω που είμαι ξεχασιάρης... :blush:
Αυτά τα θέματα με το autofocus που διάβασα στο dpreview να τα λάβω υπ' όψιν, ή ούτε που θα τα καταλάβω;

Διάβασα και το εγχειρίδιο της 7200... Με μπέρδεψαν κάποια πράγματα, με το κυριότερο γιατί η μηχανή έχει διακόπτη AF/MF στο σώμα, και πώς σχετίζεται με τον διακόπτη που θα έχει ο φακός. Εντελώς ασαφές το εγχειρίδιο, με συμβουλές μόνο του τύπου μην αγοράσεις φακό από άλλη μάρκα θα γίνει ζημιά.

επιλεγεις MF αν ο φακος που θα φορεσεις δεν ειναι αυτοματος

Μόλις έβαλα τον φακό στην μηχανή. Δεν είναι και ελαφρύς. Νομίζω είναι βαρύτερος από την μηχανή.

Φόρτισε και η μπαταρία και έκανα μια δοκιμή (όχι δεν θα ανεβάσω τις φωτογραφίες, η κούπα μου στο τραπεζάκι του σαλονιού δεν είναι ενδιαφέρον έκθεμα).
Αλλά νομίζω ότι σαν σύνολο έχει μεγάλη απόσταση από την D500 με τον κιτ φακό.
Η πρώτη δοκιμή ήταν στο αυτόματο. Για να το διαχειριστεί η D500 χρειάστηκε να ανάψω όλα τα φώτα. Η 7200 με ευκολία επέλεξε iso6200, f/2.8 και το χειρίστηκε εξαιρετικά, με όλα τα φώτα κλειστά, μόνο με το φυσικό φωτισμό.

Η πρώτη εντύπωση είναι ότι είναι αυτό που ζήταγα. Σαν μηχανή μου δίνει την εντύπωση του "σβέλτου" σε σχέση με την παλιά, όλα γίνονται ταχύτατα.
Βέβαια θα μου πείτε αναμενόμενα όλα αυτά. Οι 2 μηχανές έχουν απόσταση 5+ χρόνια, και 1000 ευρώ στην τιμή.
Απλά, σαν πρώτη εκτίμηση νομίζω ότι επέλεξα σωστά να αναβαθμιστώ συνολικά, και όχι να δοκιμάσω έναν καλό φακό στην D500.

COMPACT OR DSLR Camera

ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΑ COMPACT DSLR ΜΗΧΑΝΗ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 300ΕΥΡΩ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ (ΦΩΤΕΙΝΕΣ) ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΘΟΡΥΒΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΕΙΝΕΤΕ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

Re: COMPACT OR DSLR Camera

Καλώς ήρθες στο AvClub! Παράκληση μην γράφεις κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις.

Στο θέμα μας τώρα: νυχτερινές φωτογραφίες με τι θέμα? Αν είναι στατικά, με ένα μικρό τρίποδο και μια καλή compact κάνεις την δουλειά σου, αλλιώς πας αλλού... (εκτός budget).

δώσε παραδείγματα φωτογραφιών που εννοείς ώστε να καταλάβουμε τι θέλεις.

Κυρίως τα παιδια μου βγάζω αλλά σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό. Επίσης τοπία σε υπαιθρό την ημέρα...

Πάρε μία compact ή mirrorless, της οποίας το flash να είναι ευέλικτο.
Θα βάζεις το φλας να χτυπάει το ταβάνι και θα παίρνεις ωραία αποτελέσματα μέσα στο δωμάτιο.
Παραδείγματα:
Sony RX100, Sony a6000, Sony a5100, κτλ.
Panasonic GF2, GX1, κτλ.
Nikon j3, κτλ.

Δες εδώ τι εννοώ:
http://admiringlight.com/blog/best-unsung-feature-of-the-panasonic-gx1/

Λόγω χρημάτων που δίνεις, πρώτα βρες τη λίστα με τις μηχανές με τέτοιο φλας, μετά δες τιμές, και ψάξε μεταχειρισμένες ή καινούργιες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα το κρατάς με το δάχτυλο στις περισσότερες καθώς δνε κλειδώνει το φλας σε αυτή τη θέση όπως στην GX1.
http://cnet2.cbsistatic.com/hub/i/r...7106/Sony_Cybershot_DSC_RX100_35326410_08.jpg

παιδια σε χαμηλο φωτισμο ειναι απο τα δυσκολοτερα θεματα... δυστυχως πρεπει ν ανεβεις κατηγορια.
Με 300 ευρω καμια compact δε θα σε καλυψει πληρως ... για κινουμενα θεματα και μαλιστα σε εσωτερικους χωρους θελεις κλες dslr ή mirroless kai oxi me kit φακους.

Το φλας που προτεινεται παραπανω δε λυνει το προβλημα, γιατι θελεις γρηγορη και καλη εστιαση (σε κινουμενα θεματα) ... και οι μηχανες που προτεινονται ειναι πιο ακριβες απο το budjet σου.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κατά δεύτερον αγαπητέ dstil γιατί όχι dslr??
Επίσης αγαπητοί για 1) Nikon Digital Camera D3200 Kit 18-55mm στο 379 Ευρώ ή 2)Canon EOS 100D kit 18-55mm στα 515Ε τι θα λέγατε ??

Θα έλεγα ότι είναι καλές λύσεις, αλλά αν μπορείς να δώσεις τα 515 ανοίγουμε άλλη κουβέντα...

Όπως είπε ο cacau Αν μπορείς να πας στα 500 ευρώ αλλάζει το θέμα πάρα πολύ.

όχι dslr λόγω του ότι δεν έχουν τέτοιο ευέλικτο φλας στα 300 ευρώ. Αν πας στα 500 τότε πάρε την d3200 και ένα αυτόματο φλας που θα βάλεις (και πάλι) να κοιτάζει στο ταβάνι και είσαι μια χαρά. Σε υπερκαλύπτει.
όχι dslr γιατί όταν βάζουν συνήθως και τις compact στη κουβέντα σκέφτονται και ευκολίες που οι dslr δεν έχουν. (αυτοματισμούς κτλ.)
Οπότε δεν υπάρχει 100% όχι dslr. Απλά με βάση τι είπες σκέφτηκα να σου προτείνω αυτά.
Τώρα αν τα αλλάζεις αλλάζουν και οι προτάσεις φυσικά.

παιδια σε χαμηλο φωτισμο ειναι απο τα δυσκολοτερα θεματα... δυστυχως πρεπει ν ανεβεις κατηγορια.
Με 300 ευρω καμια compact δε θα σε καλυψει πληρως ... για κινουμενα θεματα και μαλιστα σε εσωτερικους χωρους θελεις κλες dslr ή mirroless kai oxi me kit φακους.

Το φλας που προτεινεται παραπανω δε λυνει το προβλημα, γιατι θελεις γρηγορη και καλη εστιαση (σε κινουμενα θεματα) ... και οι μηχανες που προτεινονται ειναι πιο ακριβες απο το budjet σου.

Όχι αναγκαστικά. Η Νίκον j3 δοκιμασμένη εκτενώς από εμένα σε κατασκόταδο εντός νυχτερινού bar έχει τρομερό autofocus (καλύτερο από της Sony a6000 - δίπλα δίπλα δοκιμασμένες) και το bounce flash λειτουργεί μια χαρά με τον ίδιο τρόπο. Και μάλιστα με τον κιτ φακό! γκούχου γκούχου
Γενικά αν έχεις φλας θεωρώ πως ακυρώνεται πολύ η ανάγκη για φακό πέραν του κιτ (από άποψη ανάγκης για κάτι πιο φωτεινό).
Δεν έχει νόημα να πάει σε φωτεινό φακό αν χρησιμοποιεί το φλας. Τσάμπα έξοδα. Θα έλεγα να αφήσει τους επιπλέον φακούς για πιο μετά αν και όταν αποφασίσει να ασχοληθεί περαιτέρω.