Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Στα 550 φεύγουν σαν καινούριες D7100 από ερασιτέχνες με κάτω από 5.000 κλικ.

Ευκαιρία όχι για τον αγοραστή αλλά για τον πωλητή είναι να πουλήσει μηχανή με 100.000 κλικ 100 κάτω.

Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Στα 550 φεύγουν σαν καινούριες D7100 από ερασιτέχνες με κάτω από 5.000 κλικ.

Ευκαιρία όχι για τον αγοραστή αλλά για τον πωλητή είναι να πουλήσει μηχανή με 100.000 κλικ 100 κάτω.

Δηλαδή να μην προχωρήσω...

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα παιδιά!
Μια Nikon D7100 με κοντά 98.000 κλικς και τιμή στα 450 θεωρείται ευκαιρία ή όχι?

Αρκετά τα κλικ και τιμή μόνο χώμα δεν την λες. Φακό έχει ή μόνο σώμα;

Ευκαιρία δεν είναι.

Επ ευκαιρία : ξέρει κανείς πόσο πάει η αλλαγή κλείστρου σε τέτοιας κλάσης μηχανές ;
Κάποια στιγμή, φίλος επαγγελματίας φωτογράφος μέσα από το forum μου είχε πει πως άλλαξε κλείστρο στην D3 του.
Δεν θυμάμαι τιμή όμως. Αν το δει και θέλει να μας πει, θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε.

Ευκαιρία δεν είναι.

Επ ευκαιρία : ξέρει κανείς πόσο πάει η αλλαγή κλείστρου σε τέτοιας κλάσης μηχανές ;
Κάποια στιγμή, φίλος επαγγελματίας φωτογράφος μέσα από το forum μου είχε πει πως άλλαξε κλείστρο στην D3 του.
Δεν θυμάμαι τιμή όμως. Αν το δει και θέλει να μας πει, θα ήταν χρήσιμο να ξέρουμε.

Να ξαναρωτήσω λοιπόν!!! Να προχωρήσω σε αγορά ή όχι?!?!? Ή να προτείνω μείωση τιμής στα 400 ευρώ..?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αρκετά τα κλικ και τιμή μόνο χώμα δεν την λες. Φακό έχει ή μόνο σώμα;

Μόνο σώμα...

Ευκαιρία δεν είναι.

στα 2 κατοσταρικα περιπου (d700 ,d80)

Οκ. Αυτό το νούμερο είχα κατά νου, αλλά δεν το έγραψα γιατί δεν ήμουν σίγουρος.
Σε μηχανές επιπέδου 7100/7200 με πολλα κλικ λοιπόν, να υπολογίζουμε κι ένα τέτοιο πιθανό κόστος κατά το παζαρεμα της τιμής ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν εννοώ βέβαια ριξιμο της τιμής κατά 200 !

Last edited by a moderator:

Τα κλικ πως τα βλέπετε στην μηχανή;

Α, ευχαριστώ, το βρήκα. Η δική μου 7200, μου αγόρασα μέσα Μαΐου έχει ήδη 6500 κλικς. :flipout:

Στην compact μου (xz2) δε βγαζει shutter count. Υπαρχει αλλος τροπος να το δω;

Ποιος; Αυτο το κολπακι που ισχυε στην xz1 και σε αλλες oly, στην xz2 δεν πιανει...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Ποιος; Αυτο το κολπακι που ισχυε στην xz1 και σε αλλες oly, στην xz2 δεν πιανει...

ειχα την ΧΖ1 και νομιζα οτι ισχυει το ιδιο, προφανως το εχεις δοκιμασει και δεν ....

Έχουν κάτι αριθμούς, υπάρχει αλγόριθμος; πχ η P8216015

η σονυ εχει πενταψηφια νουμερα . δηλαδη DSC01824 και τα επομενα ειναι συνεχομενα .

μου παρουσιάστηκε μια ευκαιρία για μια σχεδόν καινούργια sony a5000 σε τιμή γύρω στα 250ευρώ με τον κιτ φακό....

μπορεί κάποιος να μου πει αν θα δω μεγάλη διαφορά συγκριτικά με την olympus xz2 που έχω?

τονίζω το "μεγάλη" καθώς αν δεν είναι τέτοια, προτιμώ να περιμένω για κάτι καλύτερο

δε με πειράζει να πάρω και κανένα πιο φωτεινό φακό (με λογικό κόστος), έτσι και αλλιώς το σύστημα της sony φαίνεται πως έχει προοπτική και για καλύτερο σώμα στη συνέχεια κλπ

φωτογραφίζω κυρίως τουριστικά: τοπία, αξιοθέατα, πορτρέτα, λίγο street photography με αρκετές νυχτερινές (περίπου 30-40%)