Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Αύριο το πρωί έχω δουλειές, Πέμπτη ξαναφεύγω - οπότε μιλάμε για Τρίτη/Τετάρτη?

Ok, καποιο απογευμα Τριτη ή Τεταρτη θα μπορω και γω, τα υπολοιπα σε πμ. Οποιος αλλος θελει ναρθει επισης πμ.

Δεν έχει σχέση η σταθεροποίηση σε χεράτες και βραδινές;

για την ταχυτητα αναφερομαι Βασιλη....

σε σταθερο ξεχασε τo Δημητρη, δεν υπαρχει μηχανη με σταθεροποιηση

Απελθετω απ' εμου το ποτηριον ετουτο! (rx100):flipout:

για την ταχυτητα αναφερομαι Βασιλη....

σε σταθερο ξεχασε τo Δημητρη, δεν υπαρχει μηχανη με σταθεροποιηση

Αναλογα τι εννοει ο καθενας βραδινη. Παντως σε low light με την πενταξονικη της ολυμπους εχω δει usable χερατη στο 1''

Θελω να συγκρινω πρωτα jpeg xz2 με την rx100iii του Δημητρη και θα δω αν θα κινηθω προς iii ή iv ή θα φαει ακυρο...

Δημητρη αν εισαι παλι την αλλη βδομαδα Αθηνα το κανονιζουμε τοτε για να ειναι και Βλασσης, διαφορετικα παμε αυτη τη βδομαδα να τις δω εγω και ξανακανονιζουμε καποια αλλη στιγμη ολοι μαζι (νομιζω ειπες για 5 βδομαδες Βλασση ε;).

Οπως ξαναειπα, οποιος αλλος θελει ερχεται.

Θελω να συγκρινω πρωτα jpeg xz2 με την rx100iii του Δημητρη και θα δω αν θα κινηθω προς iii ή iv ή θα φαει ακυρο...

Δημητρη αν εισαι παλι την αλλη βδομαδα Αθηνα το κανονιζουμε τοτε για να ειναι και Βλασσης, διαφορετικα παμε αυτη τη βδομαδα να τις δω εγω και ξανακανονιζουμε καποια αλλη στιγμη ολοι μαζι (νομιζω ειπες για 5 βδομαδες Βλασση ε;).

Οπως ξαναειπα, οποιος αλλος θελει ερχεται.

ναι 5 εβδομάδες ΔΤΤ.

Θα γυρίσω σε 10-12 μέρες περίπου, οπότε ότι θέλετε.

Άν ταιριαζουν οι μερες με Βλασση το κανουμε και σε 10 μερες, ετσι κιαλλιως εγω ειμαι αργος στις αγορες μου...

Άν ταιριαζουν οι μερες με Βλασση το κανουμε και σε 10 μερες, ετσι κιαλλιως εγω ειμαι αργος στις αγορες μου...

Για οσους μου εστειλαν πμ η συναντηση αναβαλλεται και θα γινει με την επιστροφη του Δημητρη για να εχουμε και τον Βλασση. Θα σας ενημερωσω με πμ, τελος τα οφτοπικ. :)

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Θα μπορούσατε να μου προτείνετε συνδυασμό σώματος-φακού (όχι απαραίτητα σαν σετ) που να τηρούν τα παρακάτω κριτήρια:
- Καλό jpeg
- Σταθεροποίηση (σώμα ή φακό) γιά βίντεο
- Καλό βίντεο
- Ηλεκτρονικό σκόπευτρο
- Αξιόλογο σύστημα εστίασης

Προυπολογισμός μέχρι 900 ευρώ.
Και μετά μία πρόταση στα 500-600 ευρώ.
Έχω σπάσει το κεφάλι μου και σε κάθε συνδυασμό που σκέφτομαι κάτι λείπει.
Είναι γιά αρχάριους γι'αυτό και τόσες απαιτήσεις.

Η panasonic g7 και sony a6000 καλυπτουν αυτες τις αναγκες σε μεγαλο βαθμο. Για αρχη με κιτ φακους και αργοτερα βλεπεις...

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Μάλλον έπρεπε να το διευκρινήσω. Ο φακός θα πρέπει να είναι prime ώστε το αποτέλεσμα να συναρπάζει κάποιον που προέρχεται από compact μηχανή.
Γιάννη, έχει η a6000 καλό jpeg, εφάμιλλο των Olympus και Fuji; Ειδικά με τον κιτ φακό γιά τον οποίο γράφονται τα χειρότερα;
Αν η GX7 είχε σταθεροποίηση στο video, θα ήταν πολύ καλή επιλογή.
Γιά EM-10 με Panasonic 25mm f1.4 τι θα λέγατε;

μια χαρα ειναι το jpg της sony και της pany επισης.
Αν τη ρυθμισεις σωστα τα jpg ειναι πολυ καλα. Τα χρωματα μπορει να ειναι διαφορετικα απο oly kai fuji (λιγοτερο πιασαρικα) , αλλα οχι οτι ειναι ασχημα.

επισης, θετεις σα προυποθεση το καλο κι ευκολο βιντεο.... αυτο απορριπτει αμεσως fuji . Η ολυ ειναι μια ενδιαμεση κατασταση, αλλα σαφως υπολειπεται απο sony kai pany.

Ξεκαθαρισε αν το βιντεο ειναι πρωταρχικης σημασιας για σενα και μετα αποφασιζεις....

αν θες prime , τοτε α6000 + 50mm 1.8 OSS ειναι οτι πρεπει ή 35μμ 1.8 (και οι 2 ειναι μεσα στο budjet σου συνολικα).

Για pany g7 (oxi gx7) δε ξερω ποιος prime εχει σταθεροποιηση και ειναι μεσα στο budjet ....

Για τις oly δεν εχω αποψη συνολικα, θα σου πουν καλυτερα αυτοι που την εχουν.
εμενα με αποτρεπει ο μικρος σχετικα αισθητηρας και το βιντεο. Αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο.

Tη λυση τη ξερεις απ οτι καταλαβα.... πρεπει ν αποφασισεις που θα συμβιβαστεις.

Last edited:

Εγω δεν εχω κανει καποια ιδιαιτερη ρυθμιση στο jpeg της α6000 και το θεωρω τραγικο προσωπικα. Δεν ξερω αν με ρυθμισεις μπορει να στρωσει καπως, αλλα της χζ-2 το jpeg ηταν σαφως καλυτερο χωρις πολλα πολλα. Βεβαια ειχε φανταστικο jpeg η συγκεκριμενη μηχανη.

Επισης να πω οτι εμενα μου αρεσουν τα πιασαρικα χρωματα και ας μην ειναι αληθινα :p

Last edited:

γνωστη κουβεντα , που χωραει πολλυ συζητηση.

Επειδη ειχα πολλες φωτογραφικες, και φυσικα την xz2 , δε νομιζω οτι ειναι ετσι τα πραγματα.
Πρωτον , οσον αφορα την αναλυση-λεπτομερεια.... η α6000 με ενα καλο φακο , στα 24 Μp , ειναι σαφως ανωτερη απο την xz2 (και πολλες αλλες μηχανες).

Με DRO/AUTO HDR off, picture effect off, high ISO NR off, soft skin effects off, kai Creative style σε Autumn leaves η εικονα και χρωματικα ειναι οσο καλη μπορει να γινει .

Σαφως και το RAW ειναι το δυνατο σημειο της sony, αλλα οχι και τραγικο το jpg της.

Με DRO/AUTO HDR off, picture effect off, high ISO NR off, soft skin effects off, kai Creative style σε Autumn leaves η εικονα και χρωματικα ειναι οσο καλη μπορει να γινει .

Γιάννη μπορείς να διευκρινήσεις τι εννοείς με το creative style-autumn leaves;

φαντάζομαι δίνει λίγο πιο "ζεστά" χρώματα - πλησιάζοντας χρώματα canon κλπ;

πως το κάνει; αλλάζει το white balance;