Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πολύ καλή περίπτωση η πρόταση του Βλάση, με τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις μπορείς να πάρεις μνήμες, τσάντα και κάποια άλλα αξεσουάρ...

Απάντηση: Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Πολύ καλή περίπτωση η πρόταση του Βλάση, με τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις μπορείς να πάρεις μνήμες, τσάντα και κάποια άλλα αξεσουάρ...
Ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας.Ευχομαι σε ολους Καλη Ανασταση.

Χριστός Ανέστη.
Καλή η πρόταση του Βλάση.
Εκπληκτικές οι φώτο του Κώστα. :award:

Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά με Υγειά σε όλους.

Ο 12-32 που δίνει σε κιτ η πανασονικ με την GX80 είναι αξιόλογος ? Υπάρχει κάποιος άλλος, ανάλογα μαζεμένος σε μέγεθος που να είναι (πολύ) καλύτερος και να αξίξει ?

Επίσης, σε πανασονικ σώμα, μονο πανασονικ φακούς βάζουμε που να είναι πλήρως συμβατοί ?

Χρόνια πολλά και απο εμένα σε όλους,

Ντινο οτι θελεις βαζεις με μοντουρα m43 ή καταλληλο ανταπτορα αλλα καλυτερα θα αποδώσουν οι φακοι της Πανυ και σε ταχυτητα εστιασης λογω DFD και οσοι εχουν IS λογω συνδιαστικού Dual IS ... Για τον 12-32 εχω πει την γνωμη μου στο νημα των φακών m43... Με λιγα λογια αξιζει η αγορά του.

ΥΣ
στην Πόλη και άσχετος να πας φωτογράφος θα φυγεις .... Δεν υπαρχει περιπτωση να μην παθιαστείς να βγαλεις καλες φωτό...

Χρόνια πολλά και απο εμένα σε όλους,

Ντινο οτι θελεις βαζεις με μοντουρα m43 ή καταλληλο ανταπτορα αλλα καλυτερα θα αποδώσουν οι φακοι της Πανυ και σε ταχυτητα εστιασης λογω DFD και οσοι εχουν IS λογω συνδιαστικού Dual IS ... Για τον 12-32 εχω πει την γνωμη μου στο νημα των φακών m43... Με λιγα λογια αξιζει η αγορά του.

ΥΣ
στην Πόλη και άσχετος να πας φωτογράφος θα φυγεις .... Δεν υπαρχει περιπτωση να μην παθιαστείς να βγαλεις καλες φωτό...
Καλησπερα και Χριστος Ανεστη σε ολο τον κοσμο.
Φιλε kbouk,το υστερογραφο ολα τα λεφτα.Πηγα και ερωτευτηκα......την Πόλιν

Ευχαριστώ Κώστα.
Πάνυ, όχι Πόλη έτσι ? :D

Χρόνια Πολλά Χριστός ανέστη . Μετά απο αποτοξίνωση είμαι πάλι εδώ.
είχε πλάκα να έχεις κομμένο το ίντερνετ για 2 μήνες σχεδόν. .... και δεν μιλάω για χρήση χαβαλέ αλλά όταν έπρεπε να βρω κωδικό βλαβης στην δουλειά και έτρωγα ώρες ψάχνοντας μόνος. ....ουτε mail .ούτε fb. ούτε flickr. ούτε τσόντες. ούτε viber και άλλα τέτοια
άξιζε όμως ...
σας ξαναβρήκα όμως και έρχομαι φορτωμένος για αλλαγή συστήματος

την αγαπημένη μου d7000 σε μικρό μέγεθος..... αλλά αυτό είναι άπιαστο όνειρο. ..
αποφάσισα να αποχωριστώ το m4/3 αφού κατι με χαλάει. Όσο και να την κοιταω την em10 με τον 25mm δεν θεκω να την διώξω . είναι πανέμορφη και βολική σε μέγεθος. την εχω παιδέψει πολύ ,, παρά πολύ.
το κύριο θέμα μου είναι οι δυο κόρες μου, συνήθως σφιχτά κάδρα. Όταν θα βγάλω με την d7000 με 35mm η 50mm τόσο τα χρώματα , το βάθος πεδίου και η υφή της εικόνας με ξεπερνά.
στην olympus μονο κάποια ασπρόμαυρα μου εκατσαν καλά.
πήρα μια d700 δανεικη αλλά το βάρος είναι αρκετό . ειδα σε μαγαζί την α7 αλλά ξεφεύγουμε οικονομικά.
Έτσι είπα να πάρω καμιά d3300 η d5500 με εναν 35 και τέλος.
αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα έκανα και ένα πέρασμα απο την a6000 με εναν 50.
Αυτό που έχω να πω ότι με φακούς nikon helios κ.α. η olympus βγάζει αυτό που ζητάω. Δηλαδή με τους φακούς εχω θέμα. Και έχω δουλέψει τους 17mm f1.8, 25mm 1.8 και τον κιτ. Μόνο ο 45 μου μένει ( εκτός αοι τν ακριβό 75) και δεν υπάρχει σε κανένα μαγαζί να τον νοικιάσω πριν δώσω ολόκληρο το σύστημα. .

Απάντηση: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

βασικά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς ζητάς.
Τον 25ρη δεν τον ξέρω, αλλά ο 17ρης 1.8 είναι εξαιρετικός. Ο 45ρης με τη μηχανή σου δίνει πορτραίτα εξαιρετικά με απόλυτα κριτήρια, με σούπερ bokeh!
Τα jpg της olympus είναι επίσης εξαιρετικά out of the box.

Δώσε μας παραπάνω λεπτομέρειες μήπως βγάλουμε άκρη.

Γιατί σε χαλάει η 7000? γιατί πήρες την omd?

δεν με χαλάει η d7000 αντίθετα μου δίνει αυτό που θέλω. απλως μπήκα και εγω στο τριπακι τους δεύτερου σώματος . εχω την d7000 με την βαλίτσα της και όλο το σετ μου μεσα για φωτογραφικές εξορμήσεις και επίσημες γιορτές.
ήθελα δεύτερο σώμα ποιο μικρό ωστε να την εχω συνέχεια στο αυτοκίνητο και να είναι πιο μικρή και διακριτική.
οπως και αρκετοί εδω μεσα νομίζω.
πήρα nx300 αλλά ο χρωματικος θόρυβος στα ψηλά iso με έκανε να την δώσω. ειμουνα ανάμεσα στη a6000 και στην em10 άλλα μετα απο πολύ διάβασμα αναγκάστηκα να διαλέξω με βαση ποια μου άρεσε οπτικά και κου εκατσε καλύτερα στο πιάσιμο. Έτσι πηρα την omd.
θελω να πιστεύω ότι περα απο την εστιακη απόσταση και προοπτική δεν θα αλλάξει κάτι ο 45αρης απο τον 25.

το βλέπω και στην nikon με τον 35 και τον 50mm.

το χρώμα δέρματος , το βάθος πεδίου ( αναμενόμενο) και γενικά το γράψιμο τους. σε ασπρόμαυρη τα πράγματα είναι καλύτερα. δεν λεω οτι δεν κάνει. Ίσως εγω εχω αλλη σκοπιά. βλέπω τις φωτογραφίες λίγο φλατ. χωρίς ανάγλυφο.
δεν εχω τις γνώσεις να περιγράψω τεχνικά τι είναι αυτό που με χαλάει .
εχω κάνει 11 χιλιάδες κλικ με αυτή και τα μόνα που κρατησα είναι τοπία . σε πορτραίτο δεν μου άρεσε το γράψιμο και η απόδοση των χρωμάτων. προσοχή δεν λεω οτι είναι λάθος απλως δεν είναι κοντά στην nikon που εχω και μαρεσει. μακάρι να βγάλει apcs η nikon σε σωμα a6000 με τους f φακούς και δεν θα το σκεφτώ καθόλου

Επειδη οπως λες ηδη το εχεις παιδέψει δεν θα προσπαθησω να σου αλλαξω γνωμη, αυτο με τα χρώμα δέρματος (raw ή JPEG) που λες ειναι λιγο περιεργο παντως, το μονο που πιστευω οτι αξιζει να δοκιμασεις πριν τα σουτάρεις όλα ειδικα για πορτρετο ειναι ο 45αρης, με τον 17/1.8 και τον 25/1.8 δυσκολα θα παρεις λογω συνδιασμού εστιακης - βαθους πεδιου καλό σφιχτό πορτρέτο ... Εγω για πορτρετο στα 25mm εχω τον LEICA 25/1.4 που εκτιμώ οτι δινει άλλη υφή (χρωμα, μικροκοντραστ κλπ) στις φωτό που περνω και θα τον ήθελα καποιες φορες f=1.2 τουλαχιστον....

Η 7000 αλλωστε δεν ειναι και φρέσκια μηχανη και η αποδοση συνολικα του αισθητηρα της ειναι πολυ κοντα στον 16αρη της ΕΜ10.

Last edited:

Ο αισθητήρας της D7000 που είχα είναι πάρα πόλυ καλός και νομίζω ότι δεν είναι τόσο κοντά στον 16αρη που λες Κώστα.

εγω παλι απεχθανομαι τα χρωματα της nikon, λατρευω αυτα της fuji kai oly (για ετοιμα jpg παντα) .... γουστα ειναι αυτα.

η μηχανή έφυγε ηδη..... θα ήθελα να δοκιμάσω και τον 45 αλλά πλέον είναι αργά . ελπίζω να μην το μετανιώσω.
για όσους ενδιαφερονται υπάρχει ο 25mm 1.8 διαθέσιμος

θα σου πρότεινα να δεις την nikon d5500 . H απόδοσή της είναι η απολύτως κορυφαία για σύγχρονο apsc. Και οι διαστάσεις της όχι πολύ διαφορετικές από εκείνες της μεσαίας Ολυ. Είναι 30 γρ. πιο ελαφριά. Φυσικά λόγω καθρέφτη η διαφορά τους στο βάθος είναι αξιοσημείωτη, πραγματικά μεγάλη. Σε όλα τα υπόλοιπα δεν έχει διαφορά. Για το μέγεθος των φακών δεν σε ενδιαφέρει, αφού ζητάς φακούς μοντούρας F.

Δες σύγκριση διαστάσεων http://camerasize.com/compare/#580,594

Τιμή; o γνωστός μας Γάλλος δίνει την NIKON d5500 στα 532 ευρώ και την OLYMPUS em5 MKII στα 732 ευρώ.

http://www.purnimadigital.com/nikon-d5500-boitier-nu-noir-extrait-d-un-pack-neuf.html
http://www.purnimadigital.com/appar.../olympus-om-d-e-m5-mk-ii-boitier-nu-noir.html