Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Βοήθεια για αγορά φωτογραφικής μηχανής

Καλησπέρα παιδιά.Μετά από τις προτάσεις σας κ πάρα πολύ διάβασμα καθημερινό από reviews κ φόρουμ κατέληξα τελικά στην Panasonic GX80..... Ξέρω δεν την ειχαμε συζητήσει ,αλλά με όλα αυτά που είπαμε έφτασα ως αυτή. Όταν θα την ανοίξω,θα περάσω από τα ανάλογα νήματα για βοήθεια. Το caf ήταν ο μόνος μου ενδιασμος αλλά διάβασα ότι υπάρχουν τρόποι να βγάζεις σωστά βίντεο, όπως με manual focus.
Σας ευχαριστώ :)

Από που την πήρες και πόσο γιατί ετοιμάζεται και φίλος για την αγορά της;

Μεγειές και καλοκλίκωτη, περιμένουμε φωτογραφίες! :ernaehrung004:

Ευχαριστώ πολύ. Μεγάλο βήμα από Sony z5 κινητό..... Έχω πάρα πολλά να μάθω.

Σημερα παρελαβα την Rx100... πολυ θετικες πρωτες εντυπωσεις!.. αυτο που ειδα αμεσα ειναι οτι χρειαζεται οποσδηποτε ενα grip.. εδω Ελλαδα βρισκω τετοια;.. θα θελα κ ενα προστατευτικο οθονης...

Στην περίπτωση της samsung ΑΝ βρεις φακό αργότερα - αν βρεις βέβαια θα είναι σχεδόν τζάμπα...

Τελικά αγόρασα σήμερα (πριν λίγο) μια nx300 σε άριστη κατάσταση με τον 18-55. Δεν την έχω δουλέψει περαν από 2-3 φωτό που μου φάνηκαν αρκετά ποιοτικές στο pc που τις άνοιξα (στο auto απογευματάκι με 200 iso βγήκαν). Θα γίνουν πολλές δοκιμές. :)

Ψάχνω να δω το πόσα κλικς έχει μιας και ο άνθρωπος που την έδινε δεν ήξερε ότι μπορείς να δεις κλικς κλπ αλλά μου λέει ένα 5μηνο την δούλεψα και από τότε στην άκρη.

Μεγειά και καλοκλίκωτη! Δεν το κρύβω ότι έριξα κι εγώ μια ματιά σε ebay κ.λ.π. αλλά οι "καλοί" φακοί ξεφεύγουν...

Μεγειά και καλοκλίκωτη! Δεν το κρύβω ότι έριξα κι εγώ μια ματιά σε ebay κ.λ.π. αλλά οι "καλοί" φακοί ξεφεύγουν...

Να σαι καλα.

Ναι ειδα και εγω.. Δεν πειράζει. Θα μάθω καλά με τον κιτ και βλέπω στην πορεία τί θα βρω και τι θα θέλω σε αλλο φακό. .. αλλα εδώ που τα λεμε, στο εβαυ οτι να ναι τιμές, πιο οικονομικούς βρίσκεις σε αγγελίες σε φόρουμ-fb σελιδες στην Ελλαδα.

Τα κλικς πώς μπορώ να τα βρω σε αυτη;

Τα κλικς πώς μπορώ να τα βρω σε αυτη;

Βρήκα τελικά τα κλικς με τον οδηγό που έγραψε ένας στο dpreview:

1) Create a text file as follows:
file name: nx_dev.adj
file content: "smart_camera" - NB no carriage return, no nothing except the string (NB excluding quotes). File length should be exactly 12 bytes.
2) Place this file on the root of an SD card and put the card in your camera.
3) Power on the camera. Make sure camera is on Auto.
4) Press, in succession: down, OK, up, OK, right, press and keep pressed the exposure compensation button, press and release OK, and finally release the exposure compensation button.
Now you should see the new menu on the screen. Go to "3. Adjustment Control" (press OK) and from there, to "(6) Adjust Results" (Press OK). There you should see "Shutter Release Count:" with the number of actuations.

To close the DEV menu, just press the MENU button a few times.

https://i.imgur.com/7QVHOnx_d.webp?maxwidth=640&shape=thumb&fidelity=high

Τώρα μένει να βρω γιατί στα 18mm τραβηγμένες φωτογραφίες (φακός κιτ 18-55) στο info τους αλλά και στο flickr λένε 19mm (δεν το λένε μόνο δηλαδή, είναι τραβηγμένες σε 19mm..).

Και εξηγώ:

Εχθές πηγαινοντας κάποια στιγμή από τα 24mm στα 18mm και βγάζοντας φωτογραφία είδα ότι τραβήχτηκε στα 18 και όχι 19mm όπως όλες σε τέρμα αζουμάριστο τον φακό. Κάνω ζοομ και ξανα ξεζουμάρω εως τα 18mm, βγάζω φωτό και ήταν πάλι 19. Κάνω πάλι λίγο ζοομ και τον κλείνω ελαφρώς πιο δυνατά προς τα 18mm και μετά έλεγε 18 η επόμενη φωτό. Από τί μπορεί να συμβαίνει;

Οπτικά, είτε όταν μου λέει 18 είτε όταν μου λέει 19 στις φωτό, ο φακός δεν έχει καμία διαφορά και η ενδειξη είναι στα 18mm στο σώμα του φακού.

Εdit:

Αν τα 2 τελευταία μου παραπάνω μηνύματα θα ήταν καλύτερο να γραφτούν αλλού και χαλάνε τον σκοπό του παρόντος θέματος, παρακαλώ να μεταφερθούν.

αγορά νέας DSLR προτάσεις

Καλησπερα σας παιδιά ειμαι κάτοχος μιας sony a58 τα τελευταία 3 χρονιά και θα ήθελα να την αλλάξω να πάω σε κάτι καλύτερο έχω κάνει ένα μικρο ψάξιμο άλλα δεν έχω την εμπειρία και το γνώση ίσως της αγοράς για να πάρω κάτι πραγματικά
value for money που να με ικανοποιηση

έχω ψιλό κατασταλάξει στην d7200 αλλα με προβληματιζει που ειναι παλιό μοντέλο και δεν ξέρω αν αξιζει να πάω στη νεα 7500 αν και τα 500 ευρώ παραπάνω θα ηταν προβλημα για μένα με προβλιματιζει και το γεγονός ότι δεν ειναι full frame μιας και θελω να τραβάω σε χαμηλό φωτισμό video

θα ήταν πολύ σημαντική η βοηθεια σας και αν μου προτείνατε καποια άλλη επιλογή
γενικά τη θα προτείνατε μέχρι 1000 ευρώ

ευχαριστω

Re: αγορά νέας DSLR προτάσεις

ευχαριστώ άλλα καλύτερα να μου έλεγες τη δική σου πρόταση

Θεωρώ ότι είναι μια χαρά η 7200 και στέκεται μια χαρά και σήμερα. Πάντως αφού έχεις Sony γιατί δεν κοιτάς κάποια Α77II? Αν σε ενδιαφέρει και το βίντεο μπορείς να κοιτάξεις και την Canon 80d ή ακόμα και την νέα 77d που είναι μικρή και μαζεμένη. Και οι 2 εξαιρετικές στο βιντεο. Πάντως οποία και αν πάρεις θα είναι μεγάλη βελτίωση από την μηχανή που έχεις. Γράψε μας αν θες περίπου τι κάνεις με την μηχανή και ποιο το budget σου για να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

Θεωρώ ότι είναι μια χαρά η 7200 και στέκεται μια χαρά και σήμερα. Πάντως αφού έχεις Sony γιατί δεν κοιτάς κάποια Α77II? Αν σε ενδιαφέρει και το βίντεο μπορείς να κοιτάξεις και την Canon 80d ή ακόμα και την νέα 77d που είναι μικρή και μαζεμένη. Και οι 2 εξαιρετικές στο βιντεο. Πάντως οποία και αν πάρεις θα είναι μεγάλη βελτίωση από την μηχανή που έχεις. Γράψε μας αν θες περίπου τι κάνεις με την μηχανή και ποιο το budget σου για να σε βοηθήσουμε καλύτερα.

η Α77II μου αρέσει σαν ιδέα γιατί ασχολούμαι και με video και από τι είδα ειναι εξαιρετικη σε αυτο
αν την επερνα body με τι φακο να την την συνοδευα ?

H 7200 είναι μια πολύ ικανή μηχανή για φωτογραφία ακόμη και σήμερα. Μπορείς να τη βρείς στα 920 μετρητά σε πολλά καταστήματα στην Ελλάδα και στα 750 από παραεισαγωγή από το εξωτερικό https://www.eglobalcentral.eu/nikon-d7200-body-only-digital-slr-cameras-en.html# . Φυσικά για να αποδώσει χρειάζεται και τους κατάλληλους φακούς κι όχι τους κιτ.

αν θες auto focus στο βιντεο , Οι sony alpha mount δεν κανουν δυστυχως.
εχουν περιορισμο στο διαφραγμα που μπορεις να εχεις ενεργο...το κλειδωνουν σε f/3.5

Μονο με manual focus μπορεις να εχεις οτι διαφραγμα θελεις....ενας απο τους λογους που εφυγα απο αυτο το συστημα.

η Α77II μου αρέσει σαν ιδέα γιατί ασχολούμαι και με video και από τι είδα ειναι εξαιρετικη σε αυτο
αν την επερνα body με τι φακο να την την συνοδευα ?

Είχα την πρώτη Α77 για κάμποσο καιρό και την δεύτερη (Α77ΙΙ) την είχα στην κατοχή μου δανεική μια εβδομάδα....ουσιαστικά είχα τον φακό sony 16-50f2,8 που ήταν αρκετά καλός αν και βαρύς και 2 primes 35mm Και 50mm....η εμπειρία μου με αυτούς τους φακούς ήταν συνολικά θετική. Καλύτερα βέβαια ας μιλήσει κάποιο άλλος χρήστης που γνωρίζει καλύτερα το σύστημα.
Συνολικά πάντως αν ενδιαφέρεσαι για βίντεο, dslr και AF καλύτερη λύση είναι κάποια Canon σαν τις 80d-77d.....έχουν τρομερό σύστημα εστίασης σε βίντεο (dual focus) που είναι μάλλον το καλύτερο σύστημα σε caf στην αγορά όσον αφορά το βίντεο, πλήρως σπαστές οθόνες touch και τεράστια ποικιλία σε φακούς για όλα τα γούστα και τα βαλάντια....πρόσφατα μάλιστα ξαναδούλεψα μια Canon 80d με 2-3 φακούς stm και πραγματικά ήταν εξαιρετική εμπειρία, η λήψη βίντεο με αυτή την μηχανή και φακούς stm είναι απόλαυση..αν είχε 4κ θα ήταν με διαφορά ότι καλύτερο στην αγορά όσον αφορά το βίντεο. Η Nikon D7200 αν ενδιαφέρεσαι κυρίως για βίντεο απλά το ξεχνάς το AF σε βίντεο, είναι το λιγότερο τραγικό, μόνο σε manual focus Και δεν έχουν καν focus peaking.....αν δουλεύεις όμως manual εστίαση τότε θα σε αποζημιώσει καθώς έχει πολύ καλή ποιότητα εικόνας....
Προσωπικά πάντως θα αγόραζα την 80D ή αν είχα φακούς Α mount θα αγόραζα την Α77ΙΙ μαζί πακέτο με τον sony 16-50F2,8.