Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Σε crop Nikon θεωρώ must τον Nikon 16-80f2,8-f4 για μένα αυτός ο φακός είναι λόγος να πάρει κάποιος Nikon APSC και υπάρχουν φορές που ξανασκέφτομαι να πάρω μια Nikon μόνο και μόνο για να έχω αυτό τον φακό.

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Νομίζω ότι προβληματιζεσαι με λάθος πράγματα. Αυτό που πρέπει να σε προβληματισει σοβαρά είναι οι φακοί.
Η αλήθεια είναι πως δεν εχεις άδικο σ αυτο!
Βεβαια για FF εχω σκεφτεί 2-3 φακούς!

πιστεύω ότι στην κατάσταση που είσαι δεν μπορείς να καταλάβεις τις διαφορές μεταξύ των d750/d500/d7500. Ίσως γι αυτό ο Βασίλης σου πρότεινε πλαγίως να δεις και την d7500.

Η όλη συζήτηση έχει πολύ έντονα τα στοιχεία του what if?

Οι διαφορές μεταξύ των μηχανών θα φανούν όταν περάσουμε αυτά που θεωρούμε εμείς όρια. Και σε επίπεδο συνθηκών (π.χ. δακρυγόνα, καταιγίδα, 6-9 μπωφόρ στη θάλασσα, κόντρα φως, πολλά άτομα που κινούνται μαζί αλλά σε διαφορετικές κατευθύνσεις). Επίσης είναι το θέμα των φακών. Εκεί ψηλά παίζει ρόλο και το γυαλί. Δηλαδή εκεί θα φανεί η διαφορά των κορυφαίων φακών από των πολύ καλών και των μέτριων. Αν σκοπεύεις να μείνεις με φακούς του παρελθόντος ή μέτριοςυ του παρόντος, τότε πάρε την πιο φθηνή.

Ποιοί είναι οι άριστοι φακοί ; Π.χ. οι SIGMA art (δες π.χ. τον SIGMA 135 https://www.opticallimits.com/canon_eos_ff/1008-sigma135f18art?start=2) οι σύγχρονοι ζουμ 2.8 της ΝΙΚΟΝ λόγω μικροκοντράστ. Σε APSC οι καλύτεροι ZOYM φακοί είναι οι SIGMA 18-35 και 50-100 1.8 art. Ο φθηνός καλός φακός στο apsc είναι ο SIGMA 17-50 2.8 και ο TAMRON 17-50 2.8.

Έχει έντονα τα στοιχεία του what if για έναν λόγο, έχεις 2 κάμερες τελείως διαφορετικές που η μία έχει ως βασικό καλό της χαρακτηριστικό την ταχύτητα και το autofocus και τη νεότερη τεχνολογία ενώ η άλλη την δύναμη στου FF στο οπτικό κομμάτι (με τους ανάλογους φακούς εννοείτε!). Όταν λοιπόν μπαίνει και ο παράγοντας τιμή στη μέση (που τη στιγμή που μιλάμε είναι στα 2-3 ευρώ διαφορά gray market),εδώ έρχομαι και αναρωτιέμαι, είναι τόση μεγάλη η οπτική διαφορά ανάμεσα τους ώστε να "θυσιάσεις" αν μπορούμε να το πούμε έτσι, κάποια χαρακτηριστικά? Ή η διαφορά τους οπτικά είναι αμελητέα.

Φυσικά ξέρω πως πιθανών η 750 με καλύπτει σε αυτά που φωτογραφίζω, όπως επίσης ξέρω πως την εχω βάλει στο μάτι καιρό! (η καρδιά μου δηλαδή είναι προς τα εκεί!).
Απλά μπαίνουν ιδέες και λόγω της τιμής που ειναι ίδια και επειδή σκέφτομαι πως ήδη θα ζοριστώ για να πάρω είτε τη μία είτε την άλλη και δεν πρόκειται μετά να αλλάξω μηχανή για αρκετά χρόνια ...παλεύω να κάνω την σωστή επιλογή...
Παίζει βέβαια και η περίπτωση να το παραζαλίζω!!! (και μαζί με αυτό κι εσάς!)

Βλέπω στο γνωστό μαγαζί
την d7500 σκέτη 650
την d500 σκέτη 1065
την d750 σκέτη 1000

αν ζοριζόμουν οικονομικά θα έπαιρνα την d7500 + SIGMA 17-50 2.8 300 ευρώ περίπου, 35 1.8 dx 160 ευρώ και τηλεφακό 70-200 4.0 μτχ. στα 600-750. Σύνολο 1800 ευρώ περίπου για να μείνω χαμηλά οικονομικά και να έχω εξαιρετική ποιότητα σε ό,τι κάνω. Οι δυο άλλες περιπτώσεις θέλουν τουλάχιστον +1500 ευρώ στο σύνολο .

Καταλαβαίνω τι θέλει να πεις, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν θα έμενα στο dx για την 7500.
Το θέμα είναι πάλι όπως σωστά είπες, πως και οι αλλες 2 επιλογές (που ειναι και ο βασικός μου προβληματισμός!) είναι στα ίδια χρήματα!

Βλέπω στο γνωστό μαγαζί
την d7500 σκέτη 650
την d500 σκέτη 1065
την d750 σκέτη 1000

αν ζοριζόμουν οικονομικά θα έπαιρνα την d7500 + SIGMA 17-50 2.8 300 ευρώ περίπου, 35 1.8 dx 160 ευρώ και τηλεφακό 70-200 4.0 μτχ. στα 600-750. Σύνολο 1800 ευρώ περίπου για να μείνω χαμηλά οικονομικά και να έχω εξαιρετική ποιότητα σε ό,τι κάνω. Οι δυο άλλες περιπτώσεις θέλουν τουλάχιστον +1500 ευρώ στο σύνολο .

+1...προσωπικά θα έκανα αυτό που περιγράφεις απλά θα πρόσθετα και τον φτηνό Nikon 10-20.

Καταλαβαίνω τι θέλει να πεις, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν θα έμενα στο dx για την 7500.
Το θέμα είναι πάλι όπως σωστά είπες, πως και οι αλλες 2 επιλογές (που ειναι και ο βασικός μου προβληματισμός!) είναι στα ίδια χρήματα!

Μην την υποτιμάς την D7500, είναι εξαιρετική μηχανή, ίδιο αισθητήρα με την D500, ίδιο μενού, πολύ καλό σώμα (όχι στα πλαίσια της D500 βέβαια) και σε εστίαση είναι πολύ κοντά, ανάμεσα θα έλεγα της D750 και της D500....έχει και αυτή σπαστή οθόνη touch, και αυτόματo καλιμπράρισμα των φακών για να μην έχεις back/front focus.

Μην την υποτιμάς την D7500, είναι εξαιρετική μηχανή, ίδιο αισθητήρα με την D500, ίδιο μενού, πολύ καλό σώμα (όχι στα πλαίσια της D500 βέβαια) και σε εστίαση είναι πολύ κοντά, ανάμεσα θα έλεγα της D750 και της D500....έχει και αυτή σπαστή οθόνη touch, και αυτόματo καλιμπράρισμα των φακών για να μην έχεις back/front focus.

έχουμε δει αυτό το έργο πολλές φορές. Κάποιος γράφει πολλά μηνύματα, ζητά βοήθεια, μετά πηγαίνει και αγοράζει αυτό που του είχε γυαλίσει από πριν και δεν μπορεί οικονομικά να αγοράσει τους κατάλληλους φακούς, ενώ μετά χρησιμοποιεί το 15-25% των δυνατοτήτων της μηχανής. Ελπίζω να μη συμβεί και πάλι το ίδιο.

Καταλαβαίνω τις ανησυχίες, απλά το βασικό ερώτημα είναι αν βγάζαμε έξω τους φακούς, (δε λέω οτι είναι σωστό αλλά προς χάριν της κουβέντας!)
Έχουμε ένα ίδιο ποσό, το οποίο μας δίνει 2 σώματα.
Ποιο απο αυτά τα 2 είναι η βασική ερώτηση.
Οκ προφανώς αν π.χ καταλήγαμε στην d500 μετά βάζοντας και το οικονομικό και λεγοντας οκ δεν το αντέχω βλέπεις και την κοντινή εναλλακτικής της (d7500)
Αν καταλήγαμε στην 750 και μετά με το οικονομικό έβλεπες πως δεν σε παίρνει , τοτε οκ λές δεν πάω σε ff γιατί δεν μπορω.

Το πακέτο στην d500 είναι οι τρεις ζουμ 16-35 4.0, 24-70 2.8, 70-200 2.8 ή 4.0. Για να εκμεταλλεύεται κάποιος και την ταχύτητα που δίνει το σώμα και το AF. Φυσικά μόνο ζουμ. Άρα έχουμε

16-35 900
24-70 1400-1850
70-200 1000-1650
σύνολο 3300-4000 ευρώ, εκεί περίπου είναι και για το ff αλλά αναλόγως με τη φωτογράφιση μπορεί να παίξει εκεί και πιο φθηνός φακός ή φακός σταθερής εστιακής απόστασης.

έχουμε δει αυτό το έργο πολλές φορές. Κάποιος γράφει πολλά μηνύματα, ζητά βοήθεια, μετά πηγαίνει και αγοράζει αυτό που του είχε γυαλίσει από πριν και δεν μπορεί οικονομικά να αγοράσει τους κατάλληλους φακούς, ενώ μετά χρησιμοποιεί το 15-25% των δυνατοτήτων της μηχανής. Ελπίζω να μη συμβεί και πάλι το ίδιο.

Έτσι είναι, προσωπικά στην θέση του φίλου, αφού έχει πολύ παλιά μηχανή, δεν θα έπαιρνα καν την D7500, θα κοιτούσα για κάποια D7100 ή και D5600 και τα υπόλοιπα χρήματα θα τα έριχνα σε φακούς...μετά από καιρό αφού θα της έχω πιει το ''αίμα'' και αν έβλεπα ότι πλέον δεν με καλύπτει θα κοίταγα να αναβαθμιστώ σε νέο σώμα...βέβαια ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες/απόψεις....άλλα αυτό που περιγράφεις ισχύει 100% και το έχω δει πολλές φορές το ίδιο σενάριο και από γνωστούς μου.

Με 400 ευρώ χτυπάς μια Nikon D5600 με τον κιτ φακό που είναι διαστημόπλοιο σε σχέση με την μηχανή που έχει ο φίλος....αν δεν σου κάνει στην συνέχεια απλά την πουλάς χωρίς να χάσεις σχεδόν τίποτα.

https://www.e-infin.com/eu/item/3204/nikon_d5600_digital_slr_camera_+_af-p_dx_nikkor_18-55mm_f/3.5-5.6g_vr

Αναφέρθηκες σε σχολικές γιορτές. Ποιο εστιακό μήκος σε καλύπτει; Από εκεί ξεκινά. Θα είσαι κοντά στη σκηνή ή μακρυά,θες ψηλό iso ή χαμηλό;Δεν είναι μονόδρομος λεφτά να υπάρχουν και με τις δυο μηχανές με τους καταλληλoυς φακούς μπορείς να έχεις και το ίδιο αποτέλεσμα. 1,8 vs 2,8 ή 2,8 vs 4,0. 1600 iso vs 3200.
Ο σταθεροποιητης πάντα βοηθάει ,π.χ. σε σχολική γιορτή στα 200mm με το σταθεροποιητη μπορείς να βάλεις 1/60 και να είσαι μια χαρα, ενώ χωρίς αυτόν 1/200.

Βλέπω στο γνωστό μαγαζί
την d7500 σκέτη 650
την d500 σκέτη 1065
την d750 σκέτη 1000

Σε crop Nikon θεωρώ must τον Nikon 16-80f2,8-f4 για μένα αυτός ο φακός είναι λόγος να πάρει κάποιος Nikon APSC και υπάρχουν φορές που ξανασκέφτομαι να πάρω μια Nikon μόνο και μόνο για να έχω αυτό τον φακό.

συγγνωμη που παρεμβαινω...παρακολουθω τα ποστ που κανετε γενικώς και δινω αρκετη προσοχη
αφελης ερωτηση 17-50 ή 16-80;
η τεραστια διαφορά στην τιμή δικαιολογείται;

συγγνωμη που παρεμβαινω...παρακολουθω τα ποστ που κανετε γενικώς και δινω αρκετη προσοχη
αφελης ερωτηση 17-50 ή 16-80;
η τεραστια διαφορά στην τιμή δικαιολογείται;

Μιλάμε για διαφορετικούς φακούς. Ο ένας είναι σχετικά παλιός και με κάποια θεματάκια άλλα πιο φωτεινός, ο άλλος είναι Native φακός της Nikon, με αρκετά μεγαλύτερο εύρος και αδιάβροχος...για μένα αν έχει κάποιος τα χρήματα παίρνει τον 16-80 και ξενοιάζει....ειδικά αν έχεις και αδιάβροχο σώμα είναι must.
Προσωπικά τον sigma 17-50 όταν τον είχα μου έκανε σημαντικό Back focus ενώ δεν με είχε τρελάνει και σε ποιότητα εικόνας, βέβαια για τα λεφτά που κάνει είναι εξαιρετική πρόταση.

Αναφέρθηκες σε σχολικές γιορτές. Ποιο εστιακό μήκος σε καλύπτει; Από εκεί ξεκινά. Θα είσαι κοντά στη σκηνή ή μακρυά,θες ψηλό iso ή χαμηλό;Δεν είναι μονόδρομος λεφτά να υπάρχουν και με τις δυο μηχανές με τους καταλληλoυς φακούς μπορείς να έχεις και το ίδιο αποτέλεσμα. 1,8 vs 2,8 ή 2,8 vs 4,0. 1600 iso vs 3200.
Ο σταθεροποιητης πάντα βοηθάει ,π.χ. σε σχολική γιορτή στα 200mm με το σταθεροποιητη μπορείς να βάλεις 1/60 και να είσαι μια χαρα, ενώ χωρίς αυτόν 1/200.

κοίτα πιστεύω γύρω στα 100 άντε 135 θα με βολεύει. Δε μιλάμε να τραβήξεις γιορτές επαγγελματικά, σε φάση του παιδιού σου τις γιορτές!

Στην πράξη όσοι αγοράζουν 2-3-4 φακούς για ερασιτεχνική χρήση ,τα εστιακά μήκη που πάνε συνήθως 'περίπατο' και γεμίζουν 'σκόνη' από την αχρηστία είναι στους 'τέλε' ζουμ με εύρος ~70-200 .Καλύτερα Full Frame και ένας τέλε λιγότερος παρά aps-c με τέλε.

Στην πράξη όσοι αγοράζουν 2-3-4 φακούς για ερασιτεχνική χρήση ,τα εστιακά μήκη που πάνε συνήθως 'περίπατο' και γεμίζουν 'σκόνη' από την αχρηστία είναι στους 'τέλε' ζουμ με εύρος ~70-200 .Καλύτερα Full Frame και ένας τέλε λιγότερος παρά aps-c με τέλε.

Σωστός, οι τηλεφακοί για τους περισσότερους απλούς χρήστες είναι οι φακοί που χρησιμοποιούνται λιγότερο, είναι και μεγάλοι και στο τέλος δεν τους κουβαλάμε μαζί μας.

εγώ έχω 3 2.8 τηλεφακούς και τους χρησιμοποιώ όλους και μάλιστα πολύ.

εγώ έχω 3 2.8 τηλεφακούς και τους χρησιμοποιώ όλους και μάλιστα πολύ.

ουάου! Περιουσία! Ποιους? (αν επιτρέπεται!)

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Τι διαφορές εντοπίζεις μεταξύ 80-200 & 180, σε ταχύτητα εστίασης, οπτική απόδοση κλπ;