Kosh
AVClub Fanatic
Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po
Ωραιο αρθρο οντως.
Ωραιο αρθρο οντως.
Last edited by a moderator:
Δε θα το έλεγα αμερόληπτο.
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας αν αξίζει η αγορά της το 2019. Με ενδιαφέρει περισσότερο η φωτογραφία και ειδικότερα πορτραίτο και landscape. Καθαρή ερασιτεχνική χρήση. Προς το παρόν είμαι με μια Canon eos 550d. Θα δω διαφορά;
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Μετά από 10 χρόνια και να μην την έχω μάθει(θεωρω ότι την έχω μάθει και ότι δεν μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο) θέλω μια αλλαγή.Θα δεις σίγουρα διαφορά στο κόστος των φακών...
Πέρα απ'την πλάκα, δεν υπάρχει σαφής απάντηση στην ερώτησή σου. Προφανώς είναι καλύτερη φωτογραφική από την 550d, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχεις απαράιτητα φτάσει στα τεχνικά όρια της 550d ώστε να δεις χειροπιαστές τις διαφορές.
Γενικά θα έχεις πολύ περισσότερες ευκολίες, αρκετά καλύτερη συμπεριφορά σε ψηλότερα ISO, πιο compact μέγεθος, λίγο χειρότερο grip. Το θέμα είναι τι φακούς σκοπεύεις να βάλεις πάνω της.
Τέτοιους φακούς έχω και τώρα. Οπότε με αυτή τη λογική σκέφτομαι. Εξάλλου είδα ότι η sigma έχει έναν καλό 16mm και ένα 30mm. Όπως προανέφερα με ενδιαφέρουν τα πορτραίτα και τα landscape.δηλαδή αντίστοιχο με 24 άρη σε FF? τέτοιο φακό θέλεις ;
Προς το παρόν λέω να πάρω τους sigma και αργότερα έναν zoom γιατί δεν βγαίνει αλλιώς.O 16άρης Sigma είναι καταπληκτικός, ιδιαίτερα για την τιμή του. Για μένα χρειάζεσαι 3 φακούς, τον 16άρη, τον Sony 18-105/4 και έναν πορτρέτου (ακόμα και ο φτηνός Sony 50άρης μια χαρά είναι).
Οπότε υπολογίζεις ένα κόστος κοντά στα 2Κ.
Προς το παρόν λέω να πάρω τους sigma και αργότερα έναν zoom γιατί δεν βγαίνει αλλιώς.
Άρα αντιλαμβάνομαι ότι είστε σύμφωνοι. Με φόβισε απλά ότι είναι 3 χρόνων μηχανή.
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.