Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Ωραιο αρθρο οντως.

Last edited by a moderator:
Re: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το 1ο Po

Δε θα το έλεγα αμερόληπτο.

Δε θα το έλεγα αμερόληπτο.

Προφανώς Βασίλη, τίποτα πλέον δεν είναι αμερόληπτο, ή τα ''παίρνουν'' ή απλά έχουν προσωπικά γούστα/κολλήματα που φαίνονται μέσα στα άρθρα....και εμένα με χάλασε σε ένα βαθμό πάντως το άρθρο. Παίρνεις μια πρώτη γεύση βέβαια, άλλα μην τα παίρνουμε όσα λέει και της μετρητοίς.

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Ούτε εμείς είμαστε αμερόληπτοι όμως (έστω υποσυνείδητα) σωστά? Απόψεις εκφράζουμε, ειδάλλως δεν χρειάζεται να διαβάζουμε κείμενα παρά μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά...

το ll είναι σάιτ που δίνει συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία. Οι προτάσεις του δεν γίνονται με βάση τα trends της αγοράς.

Re: Panasonic GM1/5-GF7/8-GF9/GX800/880 (baby m4/3)

Ο Κωτσόβολος την ανέβασε σε 649 και σε προτρέπει για παζάρι. Το Πλαίσιο την έχει 475 από demo οπότε είναι καλύτερη επιλογή.

Απάντηση: Sony α6600 - α6100 φωτογραφία

Καλησπέρα παιδιά. Καινούργιος στο forum. Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά της α6600. Αλλά η τιμή είναι η αλήθεια πως είναι τσιμπημένη για τη τσέπη μου. Από Αμερική άμα α
την παραγγείλεις θα έχεις θέμα με την εγγύηση;
Αξίζει η αγορά της από εκεί που είναι πιο φτηνά; ή να πάω σρην α6500

Ευχαριστώ πολύ

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέας ή αναβάθμισης παλιάς φωτογραφικής μηχανής-Διαβάστε το

Καλώς ήρθες στο AVClub, αν πάρεις φωτογραφική από Αμερική θα πρέπει να υπολογίσεις τα επιπλέον έξοδα δηλαδή μεταφορικά και φόρους εισαγωγής.

Απάντηση: Sony α6600 - α6100 φωτογραφία

Απο Αμερική θα έχεις δασμούς και αυξημένα μεταφορικά, ενώ δεν θα έχεις εγγύηση απο την ελληνική αντιπροσωπία.

Άρα πάω για άλλη μηχανή. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας αν αξίζει η αγορά της το 2019. Με ενδιαφέρει περισσότερο η φωτογραφία και ειδικότερα πορτραίτο και landscape. Καθαρή ερασιτεχνική χρήση. Προς το παρόν είμαι με μια Canon eos 550d. Θα δω διαφορά;

Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας αν αξίζει η αγορά της το 2019. Με ενδιαφέρει περισσότερο η φωτογραφία και ειδικότερα πορτραίτο και landscape. Καθαρή ερασιτεχνική χρήση. Προς το παρόν είμαι με μια Canon eos 550d. Θα δω διαφορά;

Θα δεις σίγουρα διαφορά στο κόστος των φακών... :D

Πέρα απ'την πλάκα, δεν υπάρχει σαφής απάντηση στην ερώτησή σου. Προφανώς είναι καλύτερη φωτογραφική από την 550d, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχεις απαράιτητα φτάσει στα τεχνικά όρια της 550d ώστε να δεις χειροπιαστές τις διαφορές.

Γενικά θα έχεις πολύ περισσότερες ευκολίες, αρκετά καλύτερη συμπεριφορά σε ψηλότερα ISO, πιο compact μέγεθος, λίγο χειρότερο grip. Το θέμα είναι τι φακούς σκοπεύεις να βάλεις πάνω της.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony α6500 φωτογραφία

Θα δεις σίγουρα διαφορά στο κόστος των φακών... :D

Πέρα απ'την πλάκα, δεν υπάρχει σαφής απάντηση στην ερώτησή σου. Προφανώς είναι καλύτερη φωτογραφική από την 550d, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχεις απαράιτητα φτάσει στα τεχνικά όρια της 550d ώστε να δεις χειροπιαστές τις διαφορές.

Γενικά θα έχεις πολύ περισσότερες ευκολίες, αρκετά καλύτερη συμπεριφορά σε ψηλότερα ISO, πιο compact μέγεθος, λίγο χειρότερο grip. Το θέμα είναι τι φακούς σκοπεύεις να βάλεις πάνω της.
Μετά από 10 χρόνια και να μην την έχω μάθει(θεωρω ότι την έχω μάθει και ότι δεν μπορεί να μου προσφέρει κάτι άλλο) θέλω μια αλλαγή.
Θέλω ένα ευρυγωνιο 16 - 18 και σίγουρα έναν 30 - 35. Αργότερα ίσως πάρω κ ένα ζουμ.

Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

δηλαδή αντίστοιχο με 24 άρη σε FF? τέτοιο φακό θέλεις ;
Τέτοιους φακούς έχω και τώρα. Οπότε με αυτή τη λογική σκέφτομαι. Εξάλλου είδα ότι η sigma έχει έναν καλό 16mm και ένα 30mm. Όπως προανέφερα με ενδιαφέρουν τα πορτραίτα και τα landscape.

Re: Sony α6500 φωτογραφία

O 16άρης Sigma είναι καταπληκτικός, ιδιαίτερα για την τιμή του. Για μένα χρειάζεσαι 3 φακούς, τον 16άρη, τον Sony 18-105/4 και έναν πορτρέτου (ακόμα και ο φτηνός Sony 50άρης μια χαρά κάνει γι'αυτή τη δουλειά).

Οπότε υπολογίζεις ένα κόστος κοντά στα 2Κ.

Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

O 16άρης Sigma είναι καταπληκτικός, ιδιαίτερα για την τιμή του. Για μένα χρειάζεσαι 3 φακούς, τον 16άρη, τον Sony 18-105/4 και έναν πορτρέτου (ακόμα και ο φτηνός Sony 50άρης μια χαρά είναι).

Οπότε υπολογίζεις ένα κόστος κοντά στα 2Κ.
Προς το παρόν λέω να πάρω τους sigma και αργότερα έναν zoom γιατί δεν βγαίνει αλλιώς.
Άρα αντιλαμβάνομαι ότι είστε σύμφωνοι. Με φόβισε απλά ότι είναι 3 χρόνων μηχανή.

Re: Απάντηση: Re: Sony α6500 φωτογραφία

Προς το παρόν λέω να πάρω τους sigma και αργότερα έναν zoom γιατί δεν βγαίνει αλλιώς.
Άρα αντιλαμβάνομαι ότι είστε σύμφωνοι. Με φόβισε απλά ότι είναι 3 χρόνων μηχανή.

Εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου, εγώ θα σε συμβούλευα αν ξεκινήσεις με έναν φακό αυτός να'ναι ο 18-105, αφού θα σου δώσει μεγάλη ελευθερία.

Μια χαρά είναι η μηχανή, εξάλλου η υποτίθεται αντικαταστάτρια της δεν έχει κάτι σοβαρό επιπλέον να προσφέρει.