https://www.amazon.de/dp/B00THOYRN6...words=150-600mm&qid=1584789088&s=ce-de&sr=1-2
https://www.amazon.de/dp/B06XR9VDK8...words=100-400mm&qid=1584789173&s=ce-de&sr=1-3
Μια γνώμη ανάμεσα σε αυτούς τους 2 στο θέμα της οξύτητας για ζώα πουλιά κλπ; Είναι καλύτερα να κάνεις crop στον 100-400;
Διάβασα πως ο Sigma 100-400mm δεν φτάνει τον αντίστοιχο της canon (λογικό),
αλλά δεν έχω ιδία άποψη οπότε...
Πολύ φτηνές τιμές βλέπω...δεν ξέρω αν αξίζει να το διακινδυνεύσεις. Ακόμη και στο e-infinity που πουλάει χωρίς ΦΠΑ, έχουν τα διπλά λεφτά. Δεν νομίζω ότι είναι κανούργιοι φακοί!
θα εχω πρόβλημα με το tamron 17-50 dc οσων αφορά back focus??
το μοτερ εστίασης ειναι τοσο ενοχλητικό?
Στο Phase Detect auto-focus ( δηλαδή το autofocus που έχουμε όταν κάνουμε φωτογράφιση με το viewfinder της μηχανής, όχι με την LCD οθόνη δηλαδή ), με οποιονδήποτε φακό και μηχανή έχουμε θεματάκι με το front/back focus, γιατί εκ κατασκευής η τεχνολογία αυτού του autofocus system είναι... ανακριβής.
Ακρίβεια στα πάντα έχει μόνο το Contrast Detect auto-focus που γίνεται όταν χρησιμοποιούμε την LCD οθόνη της DSLR για να κάνουμε την φωτογράφιση, focusing, καδράρισμα, κλπ.
Αυτό θα πρέπει και να χρησιμοποιείς εσύ αφού σου αρέσουν τα τοπία και τα νυχτερινά ( τοπία πάλι να φανταστώ ? δεν νομίζω να εννοείς αστροφωτογράφιση, ή φωτογραφία τοπίου με αρκετή έμφαση και στον νυχτερινό ουρανό ? ), δηλαδή τρίποδο, χειριστήριο ( remote shutter cable/wireless ) και phase detect autofocus ( είναι πιο αργό από το phase detect, αλλά πολύ πιο αξιόπιστο και ακριβές ).
Σε αυτή τη περίπτωση είσαι οκ με οποιονδήποτε φακό όσον αφορά το focusing.
Αυτό που εστιάζεις μετά είναι στα τεχνικά του φακού, focal length, διάφραγμα, οξύτητα, και πόσο καλά διαχειρίζεται τα διάφορα οπτικά ελαττώματα ( όπως π.χ. το ghosting & flaring, chromatic aberration, κλπ ).
Αν βγάζεις συχνά κινούμενα θέματα, και δεν θες να χάνεις κλικ, πας αναγκαστικά σε φακούς με καλύτερο focusing motor & adjustment software και σε μηχανές με καλύτερο auto-focus system.
Ευχαριστώ πολύ για την ολη ανάλυση!
Μου αρέσουν πιο πολυ τοπία, νυχτερινά τοπία αλλα κ αστροφωτογραφιση... μερικές φορές κ πορτραίτα που μου δίνεται η επιλογη στον κιτ18-55
Θελω να αναβαθμισω λοιπόν τον κιτ για καλυτερη ευκρίνεια, οξύτητα και φωτεινότητα που εχει κ ο tamron 2.8
Κινούμενα δεν με ενδιαφέρουν τόσο πολύ
θεωρείται καλύτερο ποιοτικά τον tamron απο sigma 17-50 2.8
ο tamron ο vc https://www.tamron.eu/lenses/sp-af-17-50mm-f28-xr-di-ii-vc-ld-aspherical-if/Αν μιλάς για τους:
Tamron SP AF 17-50 f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF)
και τον
Sigma 17-50 f/2.8 EX DC OS HSM
τότε ο Sigma υπερέχει στα περισσότερα σημεία, και προσωπικά θα επέλεγα αυτόν ( πιο καλό resolution, καλύτερη οξύτητα στα άκρα του κάδρου, καλύτερο transmission, αρκετά πιο οξύς στο κέντρο του κάδρου, πολύ καλύτερη διαχείριση στο comatic aberration *χρήσιμο στην αστροφωτογραφία* )
ευχαριστώ πολύ!Και αυτός υστερεί στα ίδια σημεία με τον Di που είχα αρχικά βάλει.
Λίγο καλύτερος ο Sigma ( και αν έχει την δυνατότητα για AF finetuning που έχουν αρκετοί sigma με το ειδικό software + dock station τους, θα έχεις και το πλεονέκτημα πως μπορείς να συμμαζέψεις όσο γίνεται το Phase Detect autofocus σου μιας και η μηχανή σου δεν έχει την εν λόγω λειτουργία )
Ο συγκεκριμένος Sigma δεν εχει δυνατότητα AF fine-tuning, τον έχω σε συνδυασμό με την D3300 και πράγματι είναι πολύ καλή αναβάθμιση απο τον κιτ φακό, ιδιως το 2.8, αλλα δεν συγκρίνεται με τον 35mm 1.8 σε απόδοση.
Δυο επισημάνσεις:
- Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε μέγεθος και βάρος συγκριτικά με τον κιτ φακό.
- Σε χαμηλό φωτισμό, τουλάχιστον στην D3300, δυσκολεύεται στο AF και κάποιες φορές ενώ σου δείχνει ότι εχει εστιάσει, στην πραγματικότητα έχει εστιάσει λίγο πιο πίσω. Φίλος με D7200 και τον ίδιο φακό δεν εχει αντιμετωπίσει ποτε αυτο το πρόβλημα.
Πες το μαγαζί, δε θα την πάρουμε εμείς.
Φωτογραφικά μιλώντας, δεν αντιμετωπίζω θέμα με τη μπαταρία στην Χ-Η1. Για βίνεο δεν ξέρω δεν ομιλώ...
Αν όμως θελήσεις να πάρεις Χ-Τ2, κάνε λίγη υπομονή γιατί οι τιμές τους θα πέσουν αρκετά
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.