Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Μια χαρά είναι η m100, το μόνο που ίσως του λείψει ΑΝ θελήσει να ασχοληθεί πιο σοβαρά είναι το σκόπευτρο.

Και γω αυτό του είπα σα σχόλιο. Δεν τον απασχόλησε ιδιαίτερα. Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Απάντηση: Φακοί e-mount

Sony Fe 20mm f/1.8 or sigma 16mm f/1,4??

Στάλθηκε από το Nokia 6.1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Φακοί e-mount

Δεν συγκρινονται αυτοι οι δυο φακοι.

Ο πρωτος ειναι FF φακος ο δευτερος ειναι apsc φακος.

Μην πω για την διαφορα τιμης.

Για ποια καμερα προοριζεται ?

Sony a6000

Καλά ναι..η διαφορά τιμής είναι μεγάλη

Προφανως δεν αξιζει να παρεις τοσο ακριβο φακο για μια crop camera.

Sigma δαγκωτο αλλα εχει σημασια και τι αλλο υς φακους εχεις και αν θες να κανεις βημα σε FF σωμα αργοτερα.

Δεν ειναι ποτε απλη η απαντηση.

Δεν έχω.. Μόνο τον κιτ φακό...

Και αυτός FF είναι;
af5c97af11a14ebb0b9980cb76de8930.jpg

γιατι μπλεκεις με τετοιους φακους (FF) ?

Αν δε σκεφτεσαι αργοτερα να πας σε full frame, παρε τον sigma , εινα καταπληκτικος φακος.

Μαζι με τους αλλους 2 sigma θα κανεις πολυ καλο πακετο.
Εξαρταται βεβαια τι τραβας ...τοπια, φωτο δρομου, πορτραιτα κλπ

Στο ξεκίνημα είμαι... Λέω για αρχή τοπία... Γι'αυτό έλεγα για τον sigma και αργότερα πορτρέτα ... Όχι.. Δεν σκέφτομαι προς το παρόν να πάω σε FF .. Ακόμα καλά καλά δεν έχω αρχίσει με αυτή... Χαχα... Άσε που έχω και το drone που πρέπει να εξοπλίσω και εξερεύνησω

Στο ξεκίνημα είμαι... Λέω για αρχή τοπία... Γι'αυτό έλεγα για τον sigma και αργότερα πορτρέτα ... Όχι.. Δεν σκέφτομαι προς το παρόν να πάω σε FF .. Ακόμα καλά καλά δεν έχω αρχίσει με αυτή... Χαχα... Άσε που έχω και το drone που πρέπει να εξοπλίσω και εξερεύνησω

Ο Sigma ειναι αστερι και σε πολυ καλη τιμη. Προχωρας αφοβα. Παρε και τον 56ρη οταν μπορεσεις.

Thank you...!!!

για τοπια κι εσωτερικους χωρους παρε τον sigma 16mm , αριστος φακος.
Το μονο θεμα ειναι οτι δεν θα εχεις σταθεροποιηση....

Αργοτερα για πορτραιτα παρε τον 56αρι, οπως ειπε και ο Τακης που τους εχει επισης.

Ναι αυτό με την σταθεροποίηση απασχόλησε και εμένα αλλά στα τοπία και σε τέτοιο πεδίο νομίζω δεν έχει και μεγάλη σημασία

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

α..οχι...με το βιντεο δεν ασχολουμαι καθολου και δεν προβλεπεται... εχω το drone για video

Έχει μπει στο πραγματισμό.. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές... Είχα ψιλοχαθει να πω την αλήθεια... Πολύ πράμα ρε παιδί μου...

Λίγα λίγα φίλε γιατί στο τέλος με τίποτα δε θα ασχολείσαι.
Τα παιδιά σου έδωσαν τις σωστές συμβουλές αν και προσωπικά ακόμη και για τοπίο θα προτιμούσα ένα ζουμ φακό λόγω ευχρηστίας.

Δεν έχω άποψη σαν ποιότητα για το συγκεκριμένο sigma, αλλά για τοπίο θα προτιμούσα και γω zoom φακό. Ιδανικά ακόμα πιο wide από τα 16mm. Το 1.4 είναι καλό για αστροφωτογραφία, αλλά και πάλι τα 16mm είναι λίγα.

Ακόμη στην αναζήτηση για all around μηχανουλα

Μετάνιωσα που έδιωξα την em10 mii με τον 12-50...
Μακάρι να έπαιζε κάνα ξεχασμένο σφραγισμένο κομμάτι κάπου στις προσφορές που τις έδιναν :(

Διάβαζα ότι θα βγάλουν em10 iv;
Αν και λόγω των περιστάσεων θα καθυστερήσει πιστεύω...