Προτάσεις αγοράς νέου ή αναβάθμιση φωτογραφικού εξοπλισμού - Διαβάστε το 1ο Post!

Ξέρεις κανείς αν υπάρχει επιλογή για αγορά από mpb αντί απλής αποδείξει να κοπεί τιμολόγιο σε αφμ? Όσο το έψαξα δεν έχω βρει κάποια επιλογή. Το έχει κανείς? Αν ναι θα μπορούσε να μου πει λεπτομέρειες?

Πριν 5-6 χρόνια τους είχα ρωτήσει και δεν μπορούσαν. Στείλε mail μήπως άλλαξε κάτι τώρα που μεγάλωσαν...

Last edited:
Δεν νομιζω οτι εχεις απαλλαγη ΦΠΑ γιατι ειναι μτχ. προιοντα που ηδη το ΦΠΑ εχει αποδοθει στην πρωτη πωληση τους. Οσες φορες εχω ψωνισει δεν μου δινουν τιμολογιο (που προφανως και θα ηθελα) αλλα ρωτα μην εχει αλλαξει κατι

Στο chat που έκανα μου είπε ότι μπορεί να γίνει θέλει τον κωδικό της απόδειξης, τώρα πως θα γίνει δεν μου είπε λεπτομέρειες, θα κάνω από εβδομάδα μια αγορά και βλέπουμε θα σας ενημερώσω

Το βασικο ειναι να κοπει τιμολογιο απο αυτους (στα δικα σου στοιχεια) αλλα να ειναι απο ενδοκοινοτικο VAT number. Mονον ετσι ειναι σε ισχυ.

Ξέρεις κανείς αν υπάρχει επιλογή για αγορά από mpb αντί απλής αποδείξει να κοπεί τιμολόγιο σε αφμ? Όσο το έψαξα δεν έχω βρει κάποια επιλογή. Το έχει κανείς? Αν ναι θα μπορούσε να μου πει λεπτομέρειες?
Δεν γινεται. Εχω ρωτησει

Δεν αλλαζουν πολιτικη αυτα τα μαγαζια και αν το κανουν το διαφημιζουν δεοντως (οπως το CVP μετα το brexit εκανε ειδικες καταχωρησεις για τους επαγγελματιες γνωστοποιωντας τους οτι ανοιξε παραστημα στο Βελγιο αρα μπορουν να συνεχισουν να ειναι πελατες απο εκει χωρις να εχουν προβλημα με τελωνεια)

5. Prices​

5.1 All prices stated on our Platform are fixed prices in Euro. The prices include any applicable VAT.

5.2 The shipping costs are listed separately in the shopping basket and are shown on the order summary before your final approval of the purchase. In the event that additional customs duty is payable on a delivery because you are located outside of the EU, you will be responsible for this payment.

5.3 The total price stated in the order overview and in the order confirmation includes all costs invoiced to you, including all taxes and shipping costs. It does not include any applicable customs duties if you live outside the EU.

5.4 The prices shown on our Platform during the ordering process are binding on you for the respective transaction. In all other respects, the prices quoted are not binding and may be changed by us at any time.

5.5 The invoiced prices are usually checked in the order confirmation. In the event of an error in the price quotation for the Products at the time of ordering, we will contact you and ask you whether you wish to place a new binding order based on the correct price. If you then place a new order based on the correct price, the order will be deemed to have been accepted by MPB either upon subsequent (e-mail) acceptance of the order or upon dispatch of the Product whichever is later. The purchase agreement with you is only concluded when MPB accepts this new order.

5.6 If you are a business customer please note that most used products are sold on the VAT margin scheme such that there is no VAT applicable to be reclaimed.

Buying from MPB as a VAT registered business

Written by Kyra
Updated over a week ago
Most of the used items available to buy on the MPB platform are sold under the Secondhand VAT margin scheme. For more information on the scheme see here.

For items sold under the VAT margin scheme there is no applicable VAT to be claimed back, and no VAT amount will be itemised on your invoice.

Some used items, and all new items such as accessories, available on the MPB platform are sold under the standard VAT scheme at a rate of 20%. For these items you will see the VAT amount on your invoice, and this can be claimed back in the usual manner.

Γεια σας παιδιά. Κάτοχος της sony a6000 ψάχνω καλύτερη κάμερα για το ξεκίνημά μου στα μυστήρια. Στο μυαλό μου παίζει η sony a73 και η nikon z62.
Από θέμα τιμής είναι στα ίδια κυβικά. Εσείς τι λέτε?

πρεπει να κοιταξεις και τι φακους θελεις και μπορεις.

Στη νικον εχεις περιορισμενη γκαμα φακων σε σχεση με τη σονυ.

Επισης αν σ ενδιαφερει το auto focus στο βιντεο, η sony ειναι ελαφρως καλυτερη/γρηγοροτερη.

Αν μιλαμε για φωο κυριως, η nikon εχει καλυτερο αρχειο, επιδεχεται περισσοτερης επεξεργασιας και καλυτερα χρωματα.
Η sony α7 III ανηκει στις παλιες μηχανες της σονθ, κι εχει καπως δυσκολα χρωματα ειδικα σε skin tones.

Γιατί όμως? Λόγο οτι ειναι ποιο καινούργια? Απ οτι ξερω η σονυ εχει καλυτερη αυτονομια αλλα και πιο γρηγορη εστιαση. Βασικά αυτο που με κραταει πιο πολυ ειναι η αυτονομια.

Δηλαδη σε ενδιαφερει περισσοτερο η αυτονομια της μπαταριας (οταν αυτο λυνεται με δυο μπαταριες στην τσεπη) ενω η Nikon εχει σαφεστατα πολυ καλυτερο γκριπ και πιασιμο, καλυτερα αρχεια και χρωματα ?

Δεν ξερω τι φωτογραφια κανεις αλλα η αυτονομια ειναι απο τα τελευταια που με νοιαζουν σε μια καμερα για φωτογραφια.

εχω δοκιμασει και τις 2, και αν ηταν να διαλεξω , σαφως θα πηγαινα με τη Nikon.

Η εστιαση ειναι αρκετα καλη αν τη μαθεις και τη σεταρεις σωστα.

Η αυτονομια δεν ειναι θεμα.... μια χαρα ειναι η Νικον , με 2 μπαταριες εισαι κομπλε.

Τα χρωματα της ειναι πολυ καλυτερα , ειδικα για εκδηλωσεις θα τελειωνεις πιο γρηγορα.

Για μενα αυτο που πρεπει να δεις οπως ειπα, ειναι οι φακοι.
Τι φακους θελεις να παρεις?
Αν θελεις τους κλασσικους για εκδηλωσεις πχ 24-70 2.8 kai 70-200 2.8 η Σονυ εχει πολυ περισσοτερες επιλογες και απο τριτους.

• Like
Reactions: stratigos24
Ναι έχει πιο πολλές επιλογές και πιο φθηνές. Ένας tamron που κοιτούσα έχει 170€ διαφορά ανάμεσα σε e mount και z.

Θέλω μια πλατης πουνα χωράει μια sony a6700 με 3-4 φακους (εναν 70-350, οι αλλοι prime), κανενα iPad, ενα gimbal και τα ρεστα.
Τα στριμώχνω και τώρα σε μια τέτοια, αλλά ψάχνω κάτι καλύτερο.