Καλησπέρα παιδιά,
Είμαι κάτοχος της Nikon D5500 και χρειάζομαι τη βοήθειά σας για την επιλογή νέας κάμερας.
Πάντως, εδώ και καιρό με ενδιαφέρει το σύστημα Sony A7 III. Είχα την ευκαιρία να τη δοκιμάσω, αλλά δυστυχώς δεν την ένιωσα άνετα στα χέρια μου. Είναι αρκετά βαριά και η λαβή δεν "κλείδωσε" καλά στα δάχτυλά μου (ίσως να είναι θέμα εξοικείωσης). Επίσης, το μενού της μου φάνηκε περίπλοκο στη χρήση. Παρ' όλα αυτά, η ποιότητα των φωτογραφιών είναι εντυπωσιακή.
Αναρωτιέμαι αν κάποιος άλλος έχει παρόμοια εμπειρία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τις συμβουλές σας.
Είμαι κάτοχος της Nikon D5500 και χρειάζομαι τη βοήθειά σας για την επιλογή νέας κάμερας.
- Χρήση: νυχτερινή φωτογραφία, τοπία, εκδηλώσεις, αθλητικά
- Κύρια χρήση για φωτογραφία, δευτερευόντως για βίντεο
- Σημαντικά κριτήρια: εργονομία και ποικιλία φακών, καλό autofocus (και ότι άλλο κρίνεται με βάση την χρήση)
- Ο προϋπολογισμός μου είναι ευέλικτος, αλλά θα ήθελα να ακούσω προτάσεις σε διάφορες κατηγορίες τιμών για να κάνω σωστή αξιολόγηση των επιλογών μου. Μπορώ να δώσω έως 1.700 ευρώ.
- Ποιο σύστημα θα προτείνατε ;
- Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα που ξεχωρίζουν για αυτές τις χρήσεις;
- Ποιοι φακοί θα ήταν απαραίτητοι για να καλύψω αυτές τις ανάγκες;
Πάντως, εδώ και καιρό με ενδιαφέρει το σύστημα Sony A7 III. Είχα την ευκαιρία να τη δοκιμάσω, αλλά δυστυχώς δεν την ένιωσα άνετα στα χέρια μου. Είναι αρκετά βαριά και η λαβή δεν "κλείδωσε" καλά στα δάχτυλά μου (ίσως να είναι θέμα εξοικείωσης). Επίσης, το μενού της μου φάνηκε περίπλοκο στη χρήση. Παρ' όλα αυτά, η ποιότητα των φωτογραφιών είναι εντυπωσιακή.
Αναρωτιέμαι αν κάποιος άλλος έχει παρόμοια εμπειρία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τις συμβουλές σας.