Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

τα 10 του φένιξ θα σου είναι υπέραρκετα για να κάνεις τα πάντα. O maglite 2AA για παράδειγμα βγάζει κάπου 5 λούμεν. Βέβαια να σου πω το σημαντικότερο μειονέκτημα το E01, ότι το χρώμα του μωβίζει κάπως, το λέντ είναι τέτοιο δυστυχώς.

Καλη συγκριση, καταλαβα.
Οσον αφορα το χρωμα, δεν υπαρχει θεμα, δεν θα το παρω χαμπαρι, εχω δυσχρωματοψια :))

Οπως περσυ, που μετα απο πολυ ψαξιμο στο διαδικτυο κατεληξα σε μαρκα Nikon, ετσι και φετος νομιζω οτι θα καταληξω σε φακους μαρκας Fenix :)

Αρχιζει και με πιανει η λυσσα του γκατζετακια με αυτους τους φακους!! Ευτυχως που το κοστος δεν ειναι επιπεδου φωτογραφιας...

Ηδη καλοβλεπω καποια πακετα δωρου με Ε05+LD01 και Ε01+LD10... :drummer:

Πίστεψε με ο φακός είναι πιο πολύ εργαλείο,στην περιοχή που μένω έχουμε αρκετές διακοπές ρεύματος λόγω αναβάθμισης του δικτύου και πριν λόγω ότι δεν ήταν αναβαθμισμένο (:HTEHETH63:).Πέρυσι έγινε το κορυφαίο...έχει διακοπή και έχω ανάψει δυο Fenix να κοιτούν το ταβάνι,χτυπάει ο δίπλα και μου λέει έχουμε διακοπ..Α όχι εσείς έχετε φως μάλλον θα έπεσε ο γενικός...:flipout::glowlamp:

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Πίστεψε με ο φακός είναι πιο πολύ εργαλείο,στην περιοχή που μένω έχουμε αρκετές διακοπές ρεύματος λόγω αναβάθμισης του δικτύου και πριν λόγω ότι δεν ήταν αναβαθμισμένο (:HTEHETH63:).Πέρυσι έγινε το κορυφαίο...έχει διακοπή και έχω ανάψει δυο Fenix να κοιτούν το ταβάνι,χτυπάει ο δίπλα και μου λέει έχουμε διακοπ..Α όχι εσείς έχετε φως μάλλον θα έπεσε ο γενικός...:flipout::glowlamp:

Φυσικα και σε πιστευω. Γνωριζω καλα απο διακοπες ρευματος..., γιαυτο και επενδυσα πριν απο αρκετα χρονια στον πανακριβο τοτε επαναφορτιζομενο Mag. Και γι'αυτο εχω 7 συνολικα αλλους Maglite, ολους ετοιμοπολεμους και σπαρμενους επιτελικα εκει που χρειαζονται. Ποτε δεν τους ειδα σαν γκατζετ τους φακους, οπως τους σουγιαδες/πολυεργαλεια η τα αλλα ειδη που μαζευω.

Αλλα αυτοι οι Fenix, ειναι ποιημα, μινιατουρες και το κοστος λογικο! Θα αρχισω να μαζευω! Το τερπνο μετα του ωφελιμου στην κυριολεξια, αγαπητε Παντελη!!!

Last edited:
Κοίτα αν αρχίζεις να μαζεύεις, δεν υπάρχουν μόνο οι fenix, υπάρχουν και μερικά άλλα αξιόλογα κομμάτια που θα τα εκτιμήσεις πολύ, όπως μερικοί zebralight, jetbeam, nitecore, quark, olight.

Εχω τσεκαρει ολες τις κατηγοριες στο sticky νημα του Παντελη.
Απο αισθητικης αποψεως (διοτι τις βασικες μου αναγκες τις εχω ηδη καλυμενες με τους Maglite) οι Fenix ειναι απαιχτοι κατα τη γνωμη μου.
Και οταν συλλεγεις κατι για ευχαριστηση, το βασικο ειναι να σου αρεσει στο ματι. Ασε που η παρουσιαση των Fenix ειναι πολυ ανωτερη ολων των αλλων.
Σε πειθει, ειδικα τον γκατζετακια..:))
http://www.fenixlight.com/viewproduct.asp?id=155

Λοιπον στα γρηγορα τα αξιολογα μοντελα "Throwers" (φακοι μεγαλης εμβελειας) με XML

Lumintop PK30
http://www.candlepowerforums.com/vb...quot-Review-BEAMSHOTS-VIDEO-RUNTIMES-and-more!

6ΑΑ, ramping, 39250 Lux. 160 δολλαριακια

SunwayMan TC40CS
http://www.candlepowerforums.com/vb...650-4xCR123A)-Review-RUNTIMES-BEAMSHOTS-VIDEO

2x18650 δυο διακοπτες, 46750 Lux. 120 δολλαριακια

Crelant 7G5
http://www.candlepowerforums.com/vb...rower-Review-RUNTIMES-VIDEO-BEAMSHOTS-and-mor

2χ18650, 55000 Lux. 80 δολλαριακια

Εχω τσεκαρει ολες τις κατηγοριες στο sticky νημα του Παντελη.
Απο αισθητικης αποψεως (διοτι τις βασικες μου αναγκες τις εχω ηδη καλυμενες με τους Maglite) οι Fenix ειναι απαιχτοι κατα τη γνωμη μου.
Και οταν συλλεγεις κατι για ευχαριστηση, το βασικο ειναι να σου αρεσει στο ματι. Ασε που η παρουσιαση των Fenix ειναι πολυ ανωτερη ολων των αλλων.
Σε πειθει, ειδικα τον γκατζετακια..:))
http://www.fenixlight.com/viewproduct.asp?id=155

Εγω πάλι έχω ερωτευτεί τους jetbeam , για μικρούς , και σου τους προτείνω , ιδικα τα νέα μικρά με το xm l.

Εγω πάλι έχω ερωτευτεί τους jetbeam , για μικρούς , και σου τους προτείνω , ιδικα τα νέα μικρά με το xm l.

Παρα πολυ ομορφοι φακοι!!
Μοιαζουν πολυ στους Fenix.
Βεβαια τωρα εχω ηδη παραγγειλει σχεδον ολους τους μικρους Φενιξ, αλλα σιγουρα θα αγορασω και ενα συγκρισιμο jetbeam για να δω διαφορα στην ποιοτητα.

http://www.jet-beam.com/links/

Μόλις τώρα τα είδα, έχουν βγάλει ωραίους φακούς και με όλων των τύπων τις μπαταρίες!

Ναι και γω μολις σημερα το διαπιστωσα. Ξεχωρισα ηδη καποιους ΑΑ φακους για την wish list :))

PA01 1xAA 140lumens 27gr. (!!) $49 (για το ελαχιστο βαρος)
PA10 1xAA 650(!!) lumens $69 (για την απιστευτη φωτεινοτητα, ας ειναι και για μιση ωρα)
PA40 4xAA 468lumens $78 (αντι του fenix LD40 που σκεφτομουν να αγορασω)

BA20 2xAA 270lumens $39 (για συγκριση με τον fenix LD20 και γιατι αυτου του ειδους οι φακοι ειναι καλοι για καθημερινη χρηση, γενικοτερα)

Μετα τους Φενιξ, εχουν σειρα αυτοι:drummer:

Για τον PA40 4xAA 468lumens με 74$ από manafont έχω να σου πω γιατί τον κοίταζα και εγώ ότι γράφουν ότι με καινούργιες μπαταρίες ενελουπ μετά από 10 λεπτά ανάβει η ένδειξη που έχει ότι οι μπαταρίες τελειώνουν, ψάξε το λίγο.

Ο PA10 τα 650(!!) lumens τα βγάζει με 14500 μπαταρία, με την ΑΑ βγάζει 140 lumens.

Τον BA20 τον ζαχαρώνω και εγώ.

Θα σου πρότεινα τον Olight S35 baton! ΕΠειδή αν κατάλαβα καλά προτιμάς ΑΑ φακούς έτσι;

Ναι, προτιμω τους ΑΑ φακους και ευχαριστω για την προταση αυτη.
Αν και η σχεδιαση των Fenix και JetBeam ειναι κορυφαιας αισθητικης, τουλαχιστον για μενα, στους δυνατους ΑΑ φακους τα πραγματα αλλαζουν.

Οποτε για την μεγαλη κατηγορια φακου ΑΑ που σκεφτομαι να αγορασω (αντι του MagCharge) εχουμε τωρα 3 διεκδικητες.

Fenix LD40 ~$60 4xAAA lumens 248
JetBeam PA40 ~$75 4xAAA lumens 468
Olight S35 ~$80 3xAAA lumens 380

O Fenix εχει μεινει πισω σε φωτεινοτητα (τεχνολογια?) αν και το run time στην υψηλη φωτεινοτητα ειναι το καλυτερο - 3.13 ωρες!!
Ο Jetbeam (copy of Fenix..:) εχει τη μεγαλυτερη φωτεινοτητα, φαινεται ποιοτικοτερος απ'ολους και η διαρκεια του στην υψηλη φωτεινοτητα ειναι 2.5 ωρες!
Ο Οlight ειναι ο μικροτερος και ελαφρυτερος (λογω μπαταριων). Διαρκεια στην υψηλη φωτεινοτητα - 1.5 ωρα.

Εδω συγκριτικο μεγεθους απο το ξενο φορουμ.

S65002.jpg

Για τον PA40 4xAA 468lumens με 74$ από manafont έχω να σου πω γιατί τον κοίταζα και εγώ ότι γράφουν ότι με καινούργιες μπαταρίες ενελουπ μετά από 10 λεπτά ανάβει η ένδειξη που έχει ότι οι μπαταρίες τελειώνουν, ψάξε το λίγο.

Ο PA10 τα 650(!!) lumens τα βγάζει με 14500 μπαταρία, με την ΑΑ βγάζει 140 lumens.

Τον BA20 τον ζαχαρώνω και εγώ.

Ισως με βγαζεις απο περιττα εξοδα jpil :))

Φαινεται οτι οι δοκιμασμενοι ΒΑ10 και ΒΑ20 is the only way to go για ΑΑ απο την JetBeam.

Οσο για τον PA40, θα το ψαξω, ειναι σημαντικη η παρατηρηση σου. Τελικα μηπως ο φενιξ LD40 ειναι μονοδρομος για hi end ΑΑ?
Διοτι σε αυτην την κατηγορια, του PA40, δεν ψαχνω για gadget αλλα για κατι το αξιοπιστο, λειτουργικο και με φωτεινοτητα διαρκειας.

XP-G / XM-L ??

Τι ουσιαστικη διαφορα εχουν τα δυο ειδη led? Καλυτερη καταναλωση, μεγαλυτερη φωτεινοτητα?

Χονδρικά, σε απόδοση Lumen, το xp-g με το xm-l μέχρι 0,5 αμπερ στο λέντ,δλδ 200 λούμεν, δε θα δεις διαφορά.Το xp-g ωστόσο θα έχει σχεδόν τα διπλάσια Lux, Θα φέγγει δλδ πιο μακριά, επειδή έχει πιο μικρό πηρύνα, θα εστιάζει καλύτερα.
Από κει και πέρα, ανοίγει κάπως η διαφορά, η οποία γίνεται αρκετά μεγάλη για ρεύματα πάνω από 1,4-1,5 αμπέρ.
Γενικά, άσχετως φωτεινότητας, στα ίδια ρεύματα με τον ίδιο ανακλαστήρα, το xp-g Θα βγάζει σχεδόν διπλάσια Lux. Επίσης, το xm-l ¨έχει χαμηλότερο Vf, θα κρατά καλύτερα σταθερή απόδοση και φυσικά θα έχει μικρότερη κατανάλωση. Από την άλλη, ψύχεται καλύτερα στα ίδια ρεύματα, έχει μεγαλύτερη επιφάνεια και καλύτερη "κατασκευή μεταφοράς" θερμότητας προς τη ψύκτρα.

Από τους φακούς που κοιτάς, καταρχήν έχει σημασία τι ζητάς. Μη τον ξεγράφεις τον Olight, δεν είναι μόνο η απόδοση/ νούμερα κτλ. Είναι πολλά άλλα. Π.χ. τα LD40& jetbeam PA40 έχουν πλαστικό σώμα. Στον Olight, o πλαινός διακόπτης βολεύει αφάνταστα. Αν θες να φέγγει πιο μακριά μάλλον θα διαλέξεις τον LD40.
Oi μικροί jetbeam, είναι καλή κατασκευή, καλοί και βασικοί φακοί αλλά με χαλάνε 2 πράγματα: Το ότι για να αλλάξεις επίπεδα θες δυο χέρια και ότι έχουν μόνο 2 επίπεδα. ΓΙα EDC εμένα πρσωπικά δε με βολεύουν καθόλου. Εκεί πλεονεκτούν τα zebralight, που αντιθέτως, ενώ φαίνονται ποιοτικότατα, δε φαίνονται το ίδιο αξιόπιστα με τα Jetbeam. Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να μας καλύβει τα πάντα!

ο εργοτελης εχει δικιο σε αυτα που λεει αλλα συμβαινει κια κατι αλλο.... Σε φακους που εχουν βγει και με τα δυο λεντ και σηκωνουν να τα οδηγουν στο μεγιστο στο τελος -σε εφαρμογη- και τα δυο λεντ βγαζουν τα ιδια Lux.

Ευχαριστω και τους δυο.

Καταλαβα οτι για την γενικη χρηση που τους θελω εγω, και οχι κατι ιδιαιτερο -throw/spill-οποιο led και να καθισει, δεν θα με πειραξει. Αρα θα προσεχω αλλα χαρακτηριστικα του φακου, οπως φωτεινοτητα που δηλωνεται, διαρκεια και φυσικα στυλ/προσωπικοτητα:)

Παντως ειναι καλο να ξερεις και λιγη θεωρια πισω απο την τεχνολογια.