Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

1000 lumens με 20 δολλαριακια??!!!

Αν εισαι ευχαριστημενος με τον φακο σου, μεινε στην ιδια σειρα. Αμφιβαλλω αν υπαρχει παρομοια φωτεινοτητα εστω και σε διπλασια τιμη!!

Σε λίγο καιρό θα βγει ο zebralight q50 που είναι ό,τι πρέπει για σένα, από κει και πέρα υπάρχει καιο sunwayman m40a xm-l, αλλά δε τον βρίσκεις εύκολα!Όσο για τον τκ41 είναι καλή επιλογή!

Όσο για τον uf2100, παιδιά να υπολογίζετε κάπου 600 λούμεν, τώρα για πόσο τα κρατά, τι να σας πω!

Για φακό ποδηλάτου θα προτιμούσα κάτι με xm-l, όπως το jetbeam PC20(δε παίρνει 18650!!!) ωστόσο και το shiningbeam s-mini xm-l είναι πολύ καλό!

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις προτάσεις, ήδη έψαξα μερικές και θα τις μελετήσω όλες.Απλα να υπενθυμίσω οτι δε θα ήθελα να ανέβω πανω απο διπλάσιο κόστος το οποίο ειναι 30δολλάρια αλλα οκ ας πούμε max 50δολλαρια.

@kospap Απο ότι είδα imr έιναι κάποιος τύπος μπαταρίες 18650 που επιτρέπει να τραβήξεις μεγαλύτερο current. Σε xml-t6 18650 flashlights στο High mode βλέπω μετρησεις 2-3amps αντε ίσως σε κάτι πιο τρελά 4 το πολύ 5 amps. Αν αυτό που εχω διαβάσει ειναι σωστό λοιπον για max 5 amps, και επισης σωστός είναι ο ΔΑΝΟΣ σε αυτό το τεστ, τοτε θεωριτικά πάντα,οι μπαταρίες που έχω εως τωρα trustfire flames 2400mah δίνουν 6,5amps απο το γράφημα που έχω Link αμέσως μετά. Τότε ποιός ο λόγος για imr? Ρωτάω γιατι μαλλον κάτι σκέφτομαι λάθος, αλλίως δε θα είχαν λόγο ύπαρξης οι IMR μπαταρίες.

Current.png

Last edited:
http://www.hkequipment.net/index.ph...0=1&id=1132&cat1=62&cat0=1&new=&more=&lang=en
Αυτός εδώ θα σου αρέσει Χιώτη!Είναι ο καλός Μ40Α!Ο άλλος έχει παλαιότερο λέντ!

Αυτον εχω στο ματι μαζι με τον Fenix TK41. Thanks για το λινκ ομως.

Βεβαια τωρα που μου ειπες για τον επερχομενο Ζεβρα Q50 σκεφτομαι να περιμενω.

Re: Απάντηση: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

@kospap Απο ότι είδα imr έιναι κάποιος τύπος μπαταρίες 18650 που επιτρέπει να τραβήξεις μεγαλύτερο current. Σε xml-t6 18650 flashlights στο High mode βλέπω μετρησεις 2-3amps αντε ίσως σε κάτι πιο τρελά 4 το πολύ 5 amps. Αν αυτό που εχω διαβάσει ειναι σωστό λοιπον για max 5 amps, και επισης σωστός είναι ο ΔΑΝΟΣ σε αυτό το τεστ, τοτε θεωριτικά πάντα,οι μπαταρίες που έχω εως τωρα trustfire flames 2400mah δίνουν 6,5amps απο το γράφημα που έχω Link αμέσως μετά. Τότε ποιός ο λόγος για imr? Ρωτάω γιατι μαλλον κάτι σκέφτομαι λάθος, αλλίως δε θα είχαν λόγο ύπαρξης οι IMR μπαταρίες.

βασικα λαθος γραφημα χρησιμοποιεις..αυτο δειχνει τη μετρημενη αντοχη στα φορτια και το οριο που η πλακετα προστασιας κοβει.

μεχρι αν φτασεις αυτο το οριο η μπαατρια θα εχει γονατισει απο πολλου.

Αυτο που θες ειναι τα παρακατω γραφηματα στο τοπικ που το βρηκες που δειχνουν την αντοχη της καθε μπαταριας στο εκαστοτε φορτιο.

τωρα απο το μυαλο μου. φγιαιτ δνε καθομαι να βγαλω το σημειωματαριο μου,
με παρομοια πλακετα (Kaidomain μπλε) με του -2100 πηρα 2,7-2,8Α με AW2900 Και 3,25A με IMR****
με παρομοια πλακετα (Kaidomain πρασινη) με του -2100 πηρα 2,2-2,5Α με διαφορες μπαταριες και 3A με IMR
με πλακετα με 8x7135 τσιπακια πηρα 2,2Α με διαφορες μπαταριες και 3A με IMR.
ολα τα φορτια ειναι πολυ μεσα στην θεωρητικη αντοχη των μπαταριων λιθιου-ιοντων κοβαλτιου (2C, δηλαδη 5,2Αμπερ με μια Samsung 2600 που χρησιμοποιω) αλλα και παλι δεν πηρα το 100% που μπορουσε να δωσει η πλακετα.

Φθηνες IMR ισως βρεις κινεζικες αποε δω και απο εκει και καποιες στην πραγαμτκοτητα ειναι INR (αλλη χημεια), Οποτε αγορασε AW

**** αλλα τα πραγματα ειναι πιο πολυπλοκα....γιατι κερδισα μονο 100 λουμεν με την αλλαγη τυπου μπαταριας οταν εχανα 200+ μονο απο τον διακοπτη

@kospap "Απλά respect" mini σεμινάριο

το γράφημα το δανείστηκα απο εδώ http://budgetlightforum.com/node/6846 αν δεν είναι κόπος πές μου ποιό διάγραμμα δείχνει τα amps της κάθε μπαταρίας

Last edited:
το δευτερο δειχνει την πραγματικη χωρητικοτητα να περιπτωση (παντα αλλαζει σε ολες τις μπαταριες αναλογα με το φορτιο)

το τριτο δειχνει την αποδοση σε σχεση με το φορτιο και τον χρονο εκφορτισης των διαφορων μπαταριων. Για να δεις την πραγματικη χωρητικοτητα μπορεις με το ματι να κοψεις το εμβαδον κατω απο την καμπυλη...οσο μεγαλυτερο ειναι τοσο μεγαλυτερη ειναι η χωρητικοτητα στα δεδομενα αμπερ εκφορτισης

Υπαρχει αξιολογος φακος που να παιρνει 1 rcr123 και με προεκταση να δουλευει και με 1 18650?

Shiningbeam S-mini (XM-L)

Ενας από τους πιο συμμαζεμένους φακούς που περασαν από τα χέρια μου τους τελευταίους μήνες, ειδικά στο "18650"...

Προκειται για ένα φακό με προσεγμένη κατασκευή, κατα παραγγελία ενός εμπόρου στις USA, ο οποίος έχει δεχτει ψιλο-βελτιώσεις με το πέρασμα του χρόνου (πωλείται εδώ)

Στην έκδοση που παρέλαβα εγώ από τον ergotelis (ωσαν καινούργιος) είχε γίνει τροποποίηση και την θέση του μαμα led πήρε ένα XM-L τελευταίας γενιάς (U2, 2T color tint) που είχε στοκάρει ο "γκουρού" μοντιφάς φακών της Κρήτης!
Με την αλλαγή αυτή, ο φακός απέκτησε τελείως διαφορετική απόδοση από των συνηθισμένω φτηνών XM-L, σε ένα πολύ συμαζεμένο πακέτο.

Το μοναδικό μειονέκτημα (κατα την ταπεινή γνώμη μου) είναι το γεγονός οτι το compact σωμα εχει ρυθμιστεί για μικρες θερμότητες και ο driver έδινε max 1Amp, αποδίδοντας περίπου 350 OTF lumens, ποσότητα φωτος μέτρια για τα σύγχρονα δεδομένα (και τις ανάγκες της ποδηλασίας, για την οποία προοριζόταν...)

Συλλογή EDC φακών

Τελικά, έχω πλέον καταλάβει οτι είμαι "fan" των small φακών, αλλα συνήθως θέλω να μπορούν να ανεβούν σε απόδοση!

Η συλλογή που είχα για λίγο στα χέρια μου

Πλέον, μείνανε αυτοί που φαίνονται στην υπογραφή...

Η αλήθεια είναι οτι ζαχαρώνω κάποιον από τους Sunwayman V11R (with AA extender) για την ευελιξία του (ΑΑ & 123) και την φωτεινότητα (σχεδόν 600lumens) ή τον Jetbeam RRT01 ή τον "δίδυμο" του Niteye EYE10 (123/18350) - περιμένω να δω τιμή πώλησης από τον τελευταίο και τον HKE να παραλάβει τον V11R με τον extra κουμπί που λύνει το πρόβλημα του ti button...

Πολύ ωραία φακουδακια asot.. με τον sc600 να ξεχωρίζει από τους υπολοίπους κατά τη γνώμη μου
ο Sunwayman V11R είναι πολύ ωραίος και ποιοτικός φακός τον οποίο είναι στα σχέδια μου να τον τσιμπήσω.
Τι απόδοση πιάνει περίπου με μπαταριά ΑΑ;

asot, εγώ θα έπαιρνα τον Sunwayman, γιατί οι άλλες σου επιλογές δεν έχουν κουμπί που είναι για μενα σημαντικό πραμα για εναν edc φακό. imxo.
p.s. άψογη συλλογή - διαλεγμένη απο άνθρωπο με γνώσεις πάνω στο θέμα.

Ειχα βαλει στο ματι τους sunwayman M30 (3xAA) και Μ40 (4χAA) αλλα ειδα τον Οlight S35 (3xAA) και Olight S65 (6xAA) και αλλαξα γνωμη.

Απο ολους αυτους κατεληξα στον S35 λογω μικρου μεγεθους και του diffuser.
Μηπως ομως θα επρεπε να σκεφτω και τον S65 επειδη ερχεται στην ιδια τιμη με τον s35? ($79)
Εχει δοκιμασει κανεις αυτους τους Olight?

S65008.jpg

Ήμουν και εγώ σε παρόμοιες σκέψεις και τελικά ανάμεσα στα μοντέλα της Sunwayman/olight Προτίμησα olight και ανάμεσα σε αυτά τα 2 το S35 που λες και εσύ τελικά!
Ο φακός είναι πάρα πολύ ωραίος, ίσως ο πιο ωραίος ΑΑ που έχω. Έχει πολλά πλεονεκτήματα(low battery warning, μεγεθος, κατασκευή, διακόπτης), μοναδικό μειονέκτημα το 3χ ΑΑ, θα ήθελα καλύτερα 4χ ΑΑ. Σαν μέγεθος είναι πολύ καλό, σαν απόδοση πολύ καλή, όχι υψηλή αλλά είναι όσο πρέπει για να μην έχεις πρόβλημα με υπερεκφορτίσεις/υπερθερμάνσεις. 400 OTF, 10,000 lux, πολύ καλά νούμερα. Έχει μιδαμινό Parasitic drain(40 χρόνια) .
Προτίμησα τον 35άρη, γιατί ο 65άρης είναι κάπως μεγαλύτερος-βαρύτερος(είναι βαριές οι ΑΑ) για ελάχιστα παραπάνω λούμεν(~660, 260 παραπάνω) για μικρό χρονικό διάστημα, λόγω αισθητήρα θερμοκρασίας.Είναι και ακριβότερος. ΆΣε που πρέπει οι ΑΑ να είναι όλες ίδιας ποιότητας και απόδοσης για να μην έχεις προβλήματα, όσες περισσότερες ΑΑ τόσο αυξάνεται αυτό το πρόβλημα! Εν ολίγοις για τα κάπως παραπάνω λούμεν για λίγο κιόλας χρονικό διάστημα χάνει αρκετά...

Ακριβως αυτο που ηθελα να ακουσω για να αποφασισω!!
Και η τιμη του Δησιου... τιμη Χονκ Κονγκ !! Αυτο κι αν ειναι (ευχαριστη) εκπληξη!

Ευχαριστω Ergoteli!