Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Ναι, αλλα δεν εχει stock.. 2 βδομαδες πρεπει να περιμενω..
Αλλα ισως καλυτερα, στο μεσοδιαστημα μπορει να βγει ο Φενιξ LD30 (3xAA)!

Δεν αμφιβαλλω καθολου, αλλα εχω κολλημα με τους Fenix με συμβατικες μπαταριες. Περιμενω να πεσει η τιμη του ΤΚ70 τωρα...
Ισως χρειαστει να παρω και τους δυο. Τι σοι συλλεκτης ειμαι? :)
Παντως αν ακουσεις ειτε δεις να πουλιεται κανενας Olight s35 μεταχειρισμενος (με την αρχικη του συσκευασια), pls let me know.

Χμ κοιτάω που και που στο cpf αλλά δύσκολα τους δίνουν, αφενός δε πούλησε πολύ και αφετέρου όποιος τον πήρε τον κρατά, όπως και εγώ!

Eψαχνα να βρω φακο ΑΑ με assault bezel/crown αλλα δυστυχως δεν υπηρχε τιποτα. Ετσι αναγκαστικα να παραγγειλω τον ΧΕΝΟ E06 και το εξτρα accessory ST02 το οποιο ειναι το πλεον καταπληκτικο και πολυλειτουργικο bezel που εχω δει!!
Μου φαινεται παραξενο να αγοραζω φακο επειδη μου αρεσει ενα αξεσουαρ και οχι το αντιθετο! Παντως ειμαι ευχαριστημενος αν και το μαλλι πηγε αρκετα ($58 ο φακος και $ 19.50 το bezel και το diffuser)..

Εδω το πολυλειτουργικο bezel..
011752142s.jpg

011411137s.jpg

http://xenoled.com/pic/1/hy/pic_en/20120508/011830146s.jpg

Εδω το diffuser

011809144s.jpg

011839147s.jpg

Και εδω ο ΑΑ φακος που ερχεται με τα παραπανω..

Τι να πω βρε Γιωργο...:grinning-smiley-043

To καλο τουλαχιστον ειναι οτι αφου βλεπω οτι εχεις και συ επιλεξει φακο απο την Xenoled, με το ιδιο bezel, μαλλον καλα εκανα και προχωρησα στην αγορα :))

Από τους πιο όμορφους φακούς στη συλλογή μου, όσοι φίλοι μου τον έχουν δει παθαίνουν πλάκα, έχει πολύ επιθετικό προφίλ!Τραχύ knurling, κόμη και στη φώτο φαίνεται πόσο τραχύ είναι, εξασφαλίζει καλό κράτημα. Συμπαγή τοιχώματα, εξαιρετικά o-ring και ωραία σπειρώματα, καλύτερα ίσως και από Fenix. To άλλο που μου άρεσε, είναι Ρ60 στυλ , και ο ανακλαστήρας που το συνοδεύει έχει βαθύ κάτοπτρο, εξασφαλίζει πολύ καλό throw.
Θα έλεγα πως όλοι οι φακοί της Xeno είναι εξαιρετικοί. Στο μόνο που μειονεκτούν σε σύγκριση με άλλες μάρκες(π.χ. fenix) είναι στα κυκλώματα.

Ειναι πανεμορφος και ιδιος με τον ΧΕΝΟ Ε06! Ακομα και το diffuser ειναι ξεχωριστο (καμμια σχεση με αλλα diffusers) το δε strike bezel, απαιχτο και ποιοτικα και εμφανισιακα.
Γνωριζεις αν χρειαζεται ειδικο εργαλειο για να αλλαξεις το παλιο bezel με το strike bezel? Γινεται ευκολα? να μην τον καταστρεψουμε κιολας.

EDIT: Εχεις/υπαρχει ειδικη θηκη για δαυτον? Προφανως δεν μπορεις να τον κουβαλας χυμα..

Last edited:
εχει η ιδια εταιρια εργαλειο

Πρεπει να το αγορασεις η ερχεται με την κορωνα και το diffuser μαζι?

Kωστα, διαβαζα τα ωραια αρθρα σου στην υπογραφη σου σημερα το πρωι και κακως σταματησες να γραφεις...

http://xenoled.com/en/Parts/index.html

να σου πω...γραφω οταν χρειαζεται κατι....βλεπεις εχω και αλλα 4 χομπυ και σε ενα απο αυτα ετοιμαζω κατι πολυ μεγαλυτερο απο αυτο που ξεκινησα με τους φακους.

Last edited:
μμμ..δεν αμφιβαλλω οτι θα ειναι το ιδιο προσεγμενη δουλεια.
Ελπιζω να μπορει να ενταχτει εδω στο φορουμ! Ισως ειναι ευκαιρια να αρχισουμε κανα καινουριο χομπυ! Οπως εγινε με μενα προσφατα με τους φακους!!!

Για το εργαλειο που λεμε, βλεπω οτι ειναι ξεχωριστο accessory..thanks.
Μαλλον θα προσπαθησω με ειδικο μυτοτσιμπιδο, καπου θα εχω κατι που θα κανει.

Last edited:
Καλός είναι και Olight αμφιβάλλω αν θα είναι καλύτερος o fenix!

Εκανα ενα μικρο παζαρακι στο ebay και αγορασα τον olight S30 40 λιρες με Free delivery :)

12bc8_s35_07.jpg

12bc8_s35_03.jpg

Και με ενα αλλο μικρο παζαρακι πηρα και τον Sunwayman M40a στα $100 με free delivery. Τωρα δεν εχω πια διλημματα, απομενει να βγει ο Fenix LD30 3xAA για να συμπληρωθει το καρε μου των μεγαλων ΑΑ.
H φτηνια τρωει τον παρα..

Οπωσδηποτε θα γραψω για ολους! Και συγκριση θα κανω!
Θα λειπει ομως ο Fenix LD30 που εχει αργησει να βγει, κριμα.

Καλή τιμή τον πέτυχες κιόλας, γιατί παει πολύ το μανίκι του!
Εγώ παρήγγειλα το νέο κτήνος της trustfire με τα 7 λεντ, 75mm x 35 cm, να δούμε τι ψάρια πιάνει...Και κάτι μικρά ΑΑ&ΑΑΑ, να τα δούμε και αυτά, αν και μοιάζουν καλές αντιγραφές των Olight...

Σε χαιρομαι που ξερεις και μπορεις να παιζεις και να μονταρεις φακους. Μεγαλη δουλεια, γιατι ειναι και πολυ ενδιαφερον και οικονομικα προσιτο χομπυ.

Εδω η πληρης συλλογη των μεγαλων φακων με συμβατικες μπαταριες, ολοι δουλευουν με ΑΑ, ακομα και ο TK50 (τον εχω με 2xΑΑ to D ανταπτορες, αντι 2χD). Ο Μαglite charger ειναι επαναφορτιζομενος.

Αυτο που λειπει τωρα ειναι ο Fenix rechargeable RC10 (ειναι καθ'οδον για αντικατασταση του τιμιου MagCharger) και ο Fenix LD30 (3xAA).

collection.jpg

Maglite, Fenix TK50, TK41, LD40, Sunwayman M40A, Olight S35, D battery, AA battery.

γεια σου ρε χιωτη με τα ωραια σου!!!!!!
καλοριζικα τα καινουρια εργαλεια!!!
περιμενω με ανυπομονησία το review του Olight S35 γιατι ειμαι ετοιμος και εγω για αγορα ή να περιμενω τον fenix ld41;