Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Μετά από αναζήτηση και διάβασμα για αγορά επαναφορτιζόμενου φακού σκέφτομαι τον KLARUS RS11 από banggood μαζί με την μπαταρία UitraFire 18650 Rechargeable 4000mAh 3.7V Protected Li-ion.
Περίπου 61 ευρώ βγαίνουν με το κουπόνι.
Υπάρχει κάτι άλλο να προτείνετε?

Για τον φακό διάβασα.
Να πάρω κάποια με προστασία αλλά άλλη μάρκα?
Είναι πολύ φθηνή για να είναι καλή αυτή που παρέθεσα....

Καλησπερα παιδες,ενα φιλαρακι ψαχνει γα φακο thrower να μπαινει σε οπλο καραμπινα να φεγγει καλα συγκετρωτικα στα 150 τουλαχιστον μετρα.Με ολα τα αξεσουαρ βαση για το οπλο,διακοπτης με το καλωδιο,μπαταριες στα 150 ευρω.Αν ειναι δυνατον ΑΑ μπαταριες ακομα καλυτερα.Τι προτεινετε εσεις?

Καλησπερα παιδες,ενα φιλαρακι ψαχνει γα φακο thrower να μπαινει σε οπλο καραμπινα να φεγγει καλα συγκετρωτικα στα 150 τουλαχιστον μετρα.Με ολα τα αξεσουαρ βαση για το οπλο,διακοπτης με το καλωδιο,μπαταριες στα 150 ευρω.Αν ειναι δυνατον ΑΑ μπαταριες ακομα καλυτερα.Τι προτεινετε εσεις?

Φακός για όπλο, με ΑΑ, λίγο δύσκολο...
Μου έρχεται στο μυαλό ο Armytek Predator (εχει πλήρες ΚΙΤ), δες στο ομώνυμο site
και η Olight αλλα και η Fenix έχει σίγουρα μοντέλα για τέτοια χρήση
Υπάρχουν κι άλλοι αλλα δεν θυμάμαι τώρα (Surefire και Elzetta σίγουρα αλλα πανάκριβα)

Θα είναι σίγουρα με ΜΙΑ 18650 και πρέπει ο φακός να έχει ελατήριο ΜΠΡΟΣ + ΠΙΣΩ για να απορροφά την ανάκρουση της εκπυρσοκρότησης
Ολοι αυτοι οι Φακοί έχουν διάμετρο 25mm (μια ίντσα) γιατί είναι τυποποιημένες οι βάσεις στήριξης

Last edited:
Απ αυτά που διάβασα λοιπόν κατάλαβα ότι οι μπαταρίες λιθίου θέλουν ιδιαίτερη προσοχή ενώ οι ΑΑ είναι καλύτερες για έναν αρχάριο. Θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσω με ΑΑ αλλά θα ήθελα να είναι με Nihm AA επαναφορτιζόμενες έτσι ώστε να μην χρειάζεται να έχω άλλες μπαταρίες μαζί μου. Βέβαια δεν θα είχα πρόβλημα και να ασχοληθώ παραπάνω για να κατανοήσω τις ιδιαιτερότητες των μπαταριών λιθίου αλλά θα ακολουθήσω την συμβουλή να αρχίσω πιο απλά. Ίσως κάποιο μοντέλο που θα παίρνει και αλκαλικές αλλά και λιθίου?
Έχοντας καταλήξει λοιπόν τι προτείνετε σε αυτήν την κατηγορία? Θα ήθελα αν είναι δυνατό να έχει και καλό throw.Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον φίλο Χιώτης και ilias 38 καθώς και όλα τα παιδιά για την σημαντική βοήθεια που προσφέρουν.
Μια τυχαια προταση που βρηκα ειναι ο xintd x3 που παιρνει και ΑΑ αλλα και λιθιου. http://www.fasttech.com/products/16...intd-x3-1-cree-xm-l2-u2-1a-5-mode-1000lm-cool
http://www.banggood.com/XINTD-X3-CR...ups-1000lm-LED-Flashlight-18650-p-909667.html
Απο φορτιστη για 18650 μπαταρια λιθιου (εννοειται φορτίζει και ΑΑ-ΑΑΑ) θα χρειαστεις σιγουρα καποιον αξιοπιστο πχ nitecore I2 http://www.banggood.com/NITECORE-Intellicharger-I2-NEW-Version-Universal-Smart-Charger-p-928319.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και φυσικα μπαταρια-ες λιθιου με προστασια πχ NCR18650 3400 http://www.banggood.com/2PCS-NCR186...ing-Rechargeable-Li-ion-Battery-p-940444.html
KeepPower 18650 http://www.banggood.com/KeepPower-1...echargeable-Li-Ion-Battery-2pcs-p-918692.html

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για ΑΑ επαναφορτιζομενες οι καλυτερες με διαφορα ειναι οι eneloop http://www.nkon.nl/rechargeable/aa-size/4-aa-eneloop-in-blister-1399.html

Last edited:
Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση και από video στο YouTube φαίνεται αρκετά ανθεκτικός. Το μόνο όμως που δεν μου άρεσε είναι το σχήμα και το μέγεθός του. Θα είναι φορεμένο κατά βάση στη ζώνη γι αυτό θα προτιμούσα και πιο λεπτό ή ελαφρύ.

Αλλιως πας μεμονωμενα δηλαδη σε 18650 πχ Nitecore P12, UltraFire UF-T50 και σε 1ΑΑ πχ Olight S15 Baton (περνει και 14500 λιθιου). Για φακο με 1ΑΑ σκετη και επωνυμο δεν εχω καποια αποψη...

Ευχαριστώ πολύ Ηλία.
Κατέληξα στον Nitecore P12 τελικά. Από ποιο κατάστημα συμφέρει για αγορά? Στο ebay το είδα με φορτιστή και μια μπαταρία στα 70 ευρώ ενώ εδώ Ελλάδα έχει 70 μόνο ο φακός. Συμφέρει γενικά η αγορά από ιντερνετομάγαζο εξωτερικού?

Εδώ έχει τον p12 http://m.ebay.com/itm/121382570614?nav=SEARCH με 68ε μαζί με μπαταρίες και φορτιστή nitecore. Από την άλλη είμαι σε δίλημμα λόγο των πρωτάσεών σας να πάω σε 4xAA στον nitecore Ea41 ή sunwayman d40a.Το μόνο θέμα μου είναι ότι αυτοί έχουν το κουμπί στο πλάι και λόγο του ότι θα είναι ο φακός σε θήκη φορεμένος σε ζώνη θα έχω θέμα. Τι λέτε?

Προτείνω καλύτερα banggood. Καλύτερη τιμή με μεγαλύτερες σε χωρητικότητα μπαταρίες. 85$ έρχεται με κουπόνι blf

Attachments

• banggood.PNG
    banggood.PNG
    116 KB · Views: 125
Όντως συμφέρει πιο πολύ. Σ ευχαριστώ πάρα πολύ. Σε σχέση με τους ΑΑ που ρώτησα πιο πάνω τι λέτε?

Η αλήθεια είναι ότι εκτός ότι με τραβάνε σαν gadget τελευταία οι φακοί ο συγκεκριμένος που θέλω να αγοράσω για αρχή είναι αναγκαίος.Διαβάζω τελευταία όσο μπορώ εδώ στο φόρουμ για να μαθαίνω αλλά λόγο της βιασύνης για την αγορά φακού σας έχω τρελάνει στις ερωτήσεις και ζητώ την κατανόησή σας.Αρχικά έδωσα βάση στο να κατανοήσω τις διαφορές μεταξύ των ειδών μπαταρίας που χρησιμοποιούν γιατί από ότι κατάλαβα είναι αρκετά σημαντικό κομμάτι στην επιλογή φακού.Όσο μπόρεσα να καταλάβω από τον χρησιμότατο οδηγό του kospap η επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου απαιτούν προσοχή και ειδικά σε θέματα φόρτωσης εκφόρτωσης της μπαταρίας αλλά και στην ποιότητα τους καθώς και στην ποιότητα του φορτιστή.Η ΑΑ αντίθετα είναι μπαταρίες τις οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται τόση εξοικείωση.Η λιθίου επομένως είναι θεωρητικά η εξέλιξη των ΑΑ αφού μπορούν να αποδώσουν ακόμα καλύτερα στου νέους φακούς που απαιτούν μεγαλύτερη ενέργεια. Εμένα λοιπόν που με ενδιαφέρει αυτή την στιγμή ένας φακός με αρκετά καλή απόδοση αλλά κυρίως καλύτερη αυτονομία προς τα που να κοιτάξω?Η λιθίου αν κατάλαβα καλά λόγο μεγαλύτερης χωρητικότητας έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια?Τι διαφορές έχουν ας πούμε στην διάρκεια του ένας φακός με 4χΑΑ όπως ο ΕΑ41 που ανέφερα παρπάνω με τον Ρ12 με μία 18650?Για όσους έχουν δουλέψει μα φακούς και των δύο τύπων τι είναι πιο βολικό?Ένα συν τον ΑΑ είναι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να βρεθούν ακόμα και σε ένα περίπτερο πράγμα που δίνει μια παραπάνω σιγουριά.
Ανακεφαλαιώνοντας και ελπίζοντας να καταλήξω επιτέλους κάπου στα εξής είναι:
1.Niteore EA 41 4xAA
2.sunawayman d40A 4XAA
3.Nitecore P12
Αν κάτι δεν έχω κατανοήσει σωστά όσων αφορά το θέμα των μπαταριών ζητώ συγγνώμη και περιμένω την διόρθωσή σας.

Βασικα συγκρινεις λαθος κατηγοριες, δηλαδη ο ΕΑ41 και ο d40a δεν συγκρινονται με τον p12, ο p12 ειναι πολυ πολυ μικροτερος και συμφωνα με την επιλογη σου για μικρο φακο..

Τελος παντων επειδη και εγω στην αρχη δεν ηξερα τι να διαλεξω ξεκινησα πρωτα με ΑΑ και υστερα σε 18650.
Το θεμα βολικοτητας ειναι αναλογα την περισταση ή εργασια ή ή ή...αν πχ θες να εχεις ελευθερα χερια παιρνεις φακο κεφαλης κτλ.
Οποτε ο καθε φακος ταιριαζει αναλογα τον λογο που θελουμε να τον χρησιμοιησουμε, εκτος και αν ειναι ή γινει καποιος συλλεκτης!

Προσωπικα εχω παρει 4-5 ειδη φακων(προσωρινα χαχαχα) και αναλογα χρησιμοποιω οποιον μου ταιριαζει την δεδομενη στιγμη!

Α κατι τελευταιο, ενας φακος ποτε δεν ειναι αρκετος!!!!:earmuffs:

Last edited:
Βασικα μια ΚΑΛΗ 18650 μεγαλης χωρητικοτητας ειναι οσο 4 καλες Nimh. (αποθηκευμενη ενεργεια και αντοχη στα φορτια)

Αρα και λογω των ηλεκτρονικων την ιδια αποδοση θα παρει κανεις. Το τιμημα της παραμονης στις Nimh ειναι το μεγαλυτερο μεγεθος του φακου

Σε μεγεθος, σαφεστατα πιο ευκολο πιασιμο στο χερι πιο βολικο σε μεταφορα και τελος για την ζωνη που θες για μενα δειχνει ιδανικος. Οι αλλοι με τους ΑΑ ειναι λιγακι χοντρουλιδες αν και με λουρακι.

Last edited: