Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Όσο για το κουμπί στο πλάι που γράφεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα διότι οι φακοί κλειδώνουν και δεν ανάβουν αν δεν τους ξεκλειδώσεις.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια όλους σας. :-)Θα παραγγείλω και θα ενημερώσω.

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Όσο για το κουμπί στο πλάι που γράφεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα διότι οι φακοί κλειδώνουν και δεν ανάβουν αν δεν τους ξεκλειδώσεις.

Τι εννοείς κλειδώνουν; Εχω τον Jetbeam sra40 , nitecore EA41, Fenix PD12 όλοι με κουμπί στο πλάι αλλά δεν νομίζω ότι κλειδώνουν από τυχαίο αναμα.

επειδη εχουν ανοδιωμενα πασα (ειναι μη αγωγιμα) μολις γυρισεις λιγο το καπακι διακοπτεται η ηλεκτρικη επαδη

Τι εννοείς κλειδώνουν; Εχω τον Jetbeam sra40 , nitecore EA41, Fenix PD12 όλοι με κουμπί στο πλάι αλλά δεν νομίζω ότι κλειδώνουν από τυχαίο αναμα.

Για τον nitecore EA41 ξέρω μόνο, για τους άλλους ψάξε το.

To lock out, with the light on, press and hold Both buttons for over a second.

Κλείδωμα έχει και ο synwayman d40 και άλλοι παρόμοιοι φακοί.

Παιδιά έχετε να προτείνετε κανέναν φακό γύρω στο 20αρικο που να παίρνει 1 ή 2 18650;
Θα ήθελα πιο πολύ throw, οπότε κοιτάω μόνο προς C8;

O καλυτερος και πιο αξιοπιστος budget thrower που εχω δοκιμασει ειναι μακραν ο small sun T13, ερχεται με αλουμινενιο reflector.
Πιο καλοφτιαγμενος φαινεται ο πιο καινουριος small sun T08 αλλα δεν τον εχω δοκιμασει οπως τον παραπανω.

Ο Ultrafire C8 είναι ένας πολύ καλός budget φακός και συνάμα πολύ καλός thrower. 1900 lunen δεν τα πιάνει με τίποτα και τα 4Α τροφοδοσία που γράφει προσωπικά δεν μου κάνουν και εξηγούμαι: όλα τα led, της αυτής κατηγορίας, στο datasheet προδιαγραφών τους, αναγράφουν απόδοση σε lumen ανά Ampere και φυσικά σταματούν στα 3Α. Πλέον των 3Α έχεις μεγάλες θερμοκρασίες που είναι καταστροφικές και για το led και για το PCB. Οι χρόνοι της μπαταρίας μειώνονται δραματικά, όπως και η ζωή της.
Και τα δύο led που γράφεις είναι άριστα, αλλά θα προτιμούσα έναν φακό λιγότερο μπουσταρισμένο και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής τόσο του ίδιου, όσο και των μπαταριών που θα χρησιμοποιεί.

Σ`ευχαριστώ για την απάντηση αλλά με το "συμπάθιο" δηλαδή επειδή δεν γνωρίζω απ`αυτά τι εννοείς όταν λες λιγότερο μπουσταρισμένο

Απάντηση: Re: Προτάσεις αγοράς του πρώτου σας φακού

Σ`ευχαριστώ για την απάντηση αλλά με το "συμπάθιο" δηλαδή επειδή δεν γνωρίζω απ`αυτά τι εννοείς όταν λες λιγότερο μπουσταρισμένο

Προέρχεται απο την Αγγλική λέξη boost που σημαινει ενίσχυση.

Παιδιά τι λέτε γι`αυτόν εδώ ? λέει τίποτα ή μούφα ?http://www.ebay.de/itm/Weltneuheit-...32?pt=Stirn_Taschenlampen&hash=item43ce1decf4
είναι άραγε πραγματικά τα lm ή όχι? και κάτι ακόμα, φοράει το XM-L2 U3 αλλά υπάρχει ο ίδιος με XM-L2U2 ποιον να προτιμήσω, την τιμή πως την βλέπετε?
Ισως και να ειναι 4Α αν πραγματι εχει εχτρα τσιπακια κολλημενα. Αλλα δεν εχει φωτογραφια του drive...οποτε ρισκαρεις.
Με τον c8 εχει χαθει πραγματικα η μπαλα καθως κυκλοφορουν ενα σορο που αλλα υποσχονται και αλλα τελικα ειναι σε λουμενσ.
Εναν πολυ καλο c8 που εχω παρει και ειναι κοντα στα λουμεν που υποσχεται ειναι ο convoy c8 με 8χ7135 http://www.banggood.com/Convoy-C8-AK47-7135+8-8-Modes-White-Light-LED-Flahslight-p-908245.html . Ολοι οι c8 πανω απο τα 1000 πραγματικα λουμενσ (και στην μεγαλη σκαλα) στο 10λεπτο θα ζεσταθουν πολυ αναγκαστικα λογο μεγεθους. Αλλωστε γιαυτο ειναι και οι υπολοιπες σκαλες, για να μην δουλευει συνεχεια στο τερμα!

Ο δε δικος μου small sun t08 παρολο που ειναι πιεσμενος στα 5αμπερ δεν ζεσταινεται με τιποτα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως η τιμη του c8 που μας ρωτας ειναι πολυ μεγαλη...

Last edited:
πολλα θεματα

Ο Ultrafire C8 είναι ένας πολύ καλός budget φακός και συνάμα πολύ καλός thrower. 1900 lunen δεν τα πιάνει με τίποτα και τα 4Α τροφοδοσία που γράφει προσωπικά δεν μου κάνουν και εξηγούμαι: όλα τα led, της αυτής κατηγορίας, στο datasheet προδιαγραφών τους, αναγράφουν απόδοση σε lumen ανά Ampere και φυσικά σταματούν στα 3Α. Πλέον των 3Α έχεις μεγάλες θερμοκρασίες που είναι καταστροφικές και για το led και για το PCB. Οι χρόνοι της μπαταρίας μειώνονται δραματικά, όπως και η ζωή της.

Ναι τα 1900 δεν τα πιανει ουτε με 5Α.....
Αλλα οχι πως δεν ειναι εφικτο, το εχουν κανει ουκ ολιγοι.
Απλα απο τα 3Α και πανω μην περιμενετε γραμμικη αυξηση των λουμεν... Η υψηλη θερμοκρασια δρα σαν φρενο και οντως η αποδοση (φωτεινοτητα/ενεργεια εισοδου) πεφτει.

Εκτος και αν καποιος χρειαζεται οπωσδηποτε εξτρα λουμενς, το να το κανει κανεις ειναι για το γαμωτο

Αν οντως ενδιαφερεσαι δεν επικοινωνεις με τον teomav στο φορουμ αυτο που κανει ακριβως την ιδια μοντα?

επειδή ότι για έναν φακό με 2 x 18650 χρειάζεται να πάρω και μια ακόμα Panasonic NCR

φανταζομαι να ξερεις οτι με μπαατριες λιθιου ΔΕΝ χρησιμοποιουμε μπαταριες διαφορετικες μεταξυ τους...μονο απο την ιδια παρτιδα και αυτο αν εχουν και ολες την ιδια χρηση/κοπωση/ηλικα

Αξίζει ο XP-G XinTD τα +10Ε έναντι του Convoy;
http://intl-outdoor.com/xintd-c8-v5-...ght-p-789.html
προσεχε τωρα τι γινεται...ξαναπεφτεις στην ιδια παγιδα που πας να αποφυγεις.
το λεντ αυτο εχει μεγιστο το 1,5Α (και καπου τα 500 λουμεν) και υπερτροφοδοτειται στο Διπλασιο!
Nanjg 105C (7135*8 380mA), constant current circuit

Ο φακος C8 σε περισσότερες περιπτώσεις ειναι λαχείο, γιατι το αντιγράφουν και πολλές φορες άσχημα - όλοι. Δεν συνιστώ αγορα τετοιου φακου απο EBAY.
Το δικο μου ρεκορ σε ενα ΠΛΗΡΕΣ ΑΝΦΑΘΜΙΣΜΕΝΟ Ultrafire C8 με λεντ XM-L2 U2 σε βαση χαλκου άμεσης ψύξης στα 4A ειναι 1320 καθαρά λουμενς. Να μη λεμε παραμύθια για XM-L2 U3 KAI 1900lumens - στα datashit bin φωτεινότητας U3 δε υπάρχει. Τουλάχιστον ακομα δεν υπαρχει. Ειναι κινέζικη φαντασία.

@kospap Ξέρω τι γίνεται με τους φακούς με multiple cells γι αυτό και θέλω να πάρω άλλη μια καινούρια Panasonic. Όσον αφορά για τον XP-G XinTD μάλλον με μπερδεύεις με το παιδί που έλεγε για τον ultrafire στα 5 amps. Πάντως ναι, δεν είχα παρατηρήσει ότι ο XinTD ήταν τόσο overdriven...

Οπότε μάλλον θα πάρω τον convy C8 να έχω το κεφάλι μου ήσυχο...!