Προτάσεις δικάναλου ενισχυτή για οδήγηση ηχείων Tannoy Revolution DC6T SE

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Παιδιά καλησπέρα. Έπειτα από εκτενή έρευνα στην αγορά Hi-Fi ηχοσυστήματος κατέληξα στα ηχεία δαπέδου Tannoy Revolution DC6T SE (δείτε τα εδώ).

Θα ήθελα να μου προτείνετε τον δικάναλο ενισχυτή που κατά τη γνώμη σας θα οδηγήσει καλύτερα τα ηχεία αυτά.

Οι απαιτήσεις που έχω από το μηχάνημα είναι:

--Να αποδίδει τουλάχιστον 70 - 100W RMS @ 8Ω ανά κανάλι
--Να αποδίδει εξίσου καλά και στις χαμηλές εντάσεις (μιας και κατά κύριο λόγο τα ηχεία θα παίζουν χαμηλά με 10-20W)
--Να έχει είσοδο HT Passthrough για μελλοντική διασύνδεση με AVR
--Να έχει είσοδο Phono MM + MC για μελλοντική σύνδεση με πικάπ
--Με τιμή γύρω στα 1.500 (εννοείται ότι αν υπάρχει κάτι φθηνότερο και καλό θα προτιμηθεί)

Θα μου άρεσε επίσης (αν δεν επηρεάζεται η ποιότητα του ενισχυτή) να έχει και ρυθμιστικά τόνου bass & treble καθώς και έξοδο για sub-woofer...

Σας ακούω!

Με την εξαίρεση της εξόδου για sub (αλλά δεν τη χρειάζεσαι έτσι και αλλιώς μιας και το sub θα πάει πάνω στην έξοδο των ηχείων και πάνω στο sub θα συνδεθούν τα ηχεία σου), νομίζω ότι αυτός σου ικανοποιεί όλα τα προαπαιτούμενα:
http://www.marantz.co.uk/uk/products/pages/productdetails.aspx?catid=hifi&subcatid=amplifier&productid=pm15s2
L_PM-15S2_D.png

Αν εξαιρέσεις κάποιες από τις προϋποθέσεις σου (HT Passthrough, ρυθμιστικά τόνου bass & treble, έχει όμως έξοδο για sub-woofer), τότε εγώ θα σου πρότεινα:
http://en.unisonresearch.com/195/unico-primo/
unicob.jpg

Είναι ο ενισχυτής που έχω και στον οποίο είχα καταλήξει μετά από αρκετές ακροάσεις, ικανοποιεί όλες σου τις απαιτήσεις πλην των ρυθμιστικών τόνου -μόνο που το phono το πληρώνεις έξτρα και το sub το συνδέεις στην pre-out (έχει δύο):

http://densen.dk/index.php?page=densen-b-110

http://servingthemusic.com/2013/04/15/world-premiere-review-the-densen-b-110-ingerated-amplifier/

Μη μασάς από τα 2Χ60, στην πραγματικότητα βγάζει περίπου 2Χ75/8Ω - 2Χ130/4Ω, και ανεβάζει ένταση απροβλημάτιστα μέχρι το τέρμα --στα ηχεία μπορεί να έχεις πρόβλημα, από τον ενισχυτή όχι. Εφ' όρου ζωής εγγύηση στον πρώτο κάτοχο από την εταιρία. Θα σου πρότεινα να τον ακούσεις σε κάποιο μαγαζί του Ορφέα, όπου θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις και πολλούς άλλους αξιόλογους στο budget που υπολογίζεις, Micromega, Primare, Naim, τον Unison από πάνω και Vincent.

Να προσθέσω ότι έχει ένα από τα πιο προηγμένα -για την κατηγορία- ποτενσιόμετρα, εξαιρετικής ακρίβειας (βήματα 0.5dB), κι αυτό το λέω μια και είναι σημαντική για σένα η απόδοσή του σε χαμηλές εντάσεις.

Δεν μας λες κι εσύ λίγο, πώς κατέληξες στα Tannoy; Τι άκουσες;

Last edited:
Sorry για την αργοπορεία παιδιά! Βλέπω τις προτάσεις σας...

Αρχικά να πω ότι δεν μπορώ να ακούσω κανέναν (δεν είμαι από Αθήνα). Με δυσκολία άκουσα στην Θεσσαλονίκη έναν Naim (νομίζω τον 5i) και έναν Primare (νομίζω τον i21). Ανάμεσά τους δεν εντόπισα κάποια διαφορά στον ήχο... Ίσως δε βοήθησε και η μουσική που τέσταρα (ηλεκτρονική μουσική: Deep House, Techno)! Συνεπώς θα αγοράσω κάτι που θα ακούσω πολύ καλά λόγια από εσάς εδώ μέσα (ναι το ξέρω ότι είναι λάθος να αγοράσω κάτι χωρίς να το ακούσω, αλλά δε γίνεται αλλιώς)...

Γενικά ακούω αυτό το είδος μουσικής αλλά θέλω ένα σύστημα που να τα παίζει όλα εξίσσου καλά. Εκτός από Deep House, Techno ακούω και Rock κλασσικό και σύγχρονο, ακούω metal αλλά ακούω και ελληνική λαϊκή και έντεχνη μουσική..

Οπότε, τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, χρειάζομαι οπωσδήποτε ρυθμιστικά τονικότητας στον ενισχυτή για να προσαρμόσω τον ήχο έτσι όπως μου αρέσει (πιο πριμάτο ή με πιο πολύ μπάσο...).

Στα ηχεία κατέληξα χωρίς να τα ακούσω (μιας και με ρώτησε κάποιος) απλά επειδή έχουν πάρει high-score στα reviews και επειδή έχω διαβάσει μόνο πολύ καλά σχόλια και κανένα αρνητικό. Επίσης από συζήτηση με φίλους μου είπαν ότι η Tannoy είναι πολύ σοβαρή και ποιοτική εταιρία... Τι λέτε?

Σχετικά με τις προτάσεις σας:

Οι Marantz δε μου αρέσουν εμφανισιακά, οπότε δεν τους προτιμώ! Αντιθέτως προτιμώ τους Denon (από άποψη αισθητικής), έχω βάλει λίγο στο μάτι τον PMA-1520AE αλλά δεν έχω ακούσει κανένα σχόλιο από κάποιον...

Επίσης ενδιαφέρομαι μόνο για καινούριο μηχάνημα!

Σταύρο, σχετικά με το άρθρο με τη μαζική δοκιμή ενισχυτών ξεχώρισα τον Harman Kardon HK990 και τον Cambridge Audio Azur 840A v2.0. Ο 2ος μου κάνει λίγο πιο ποιοτικός στον ήχο επειδή είναι και πιο απλός (χωρίς DSP και άλλα ψηφιακά κυκλώματα) αλλά και επειδή τα σχόλια του AV Mentor ήταν άψογα... Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βρίσκω πουθενά να πωλείται online (σε καινούριο πάντα) για να δω τιμή... Αυτόν που βρίσκω μόνο είναι ο καινούριος Azur 851A στα 1.700 περίπου από AVART.

Επίσης μια σκέψη μου είναι και ο Yamaha A-S2000. Αυτόν τον έχει κανένας? Έχω ακούσει και καλά και μέτρια λόγια (ότι είναι πολύ ουδέτερος, όχι τόσο ζεστός και επιβλητικός στον ήχο και ότι δεν δημιουργεί κάποια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα)....

@MinimalTech
Στα χρήματα που λογαριάζεις να διαθέσεις, νομίζω πως αξίζει να κάνεις κι' ένα ταξίδι ως Αθήνα, αφού υπάρχει τέτοια δυσκολία ν' ακούσεις. Είναι πραγματικά κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα για μιά "τυφλή" αγορά, χωρίς να έχεις ακούσει πρώτα, χωρίς να είσαι σίγουρος ο ίδιος. Μόνο με βάση αυτά που διαβάζεις.

Το Yamaha πάντως μπορείς να συνεννοηθείς με το πλησιέστερο κατάστημα Νάκα, για να τον φέρουν να ακούσεις...