προτάσεις για...αφυγραντήρα!

Ερώτηση, ο αφυγραντήρας λένε οι οδηγίες ότι δουλεύει μέχρι να φτάσει την επιθυμητή υγρασία και μετά σταματάει, ο δικός μου δεν το κάνει αυτό σταματάει μετά από λιγο και ξανα ξεκινάει μετά από 3 λεπτά σίγουρα!

Μέσα σε 1 ώρα λειτουργίας έχει σταματήσει 4 φορές τουλάχιστον... είναι φυσιολογικό;

Χρονομέτρησα και λέω ότι 2 λεπτά δουλεύει 10 σταματάει...
Επίσης ο θόρυβος είναι πολύ παραπάνω από αερόθερμο, στο σαλόνι που βρίσκετε η συσκευή αν είμαι και εγώ εκεί με ενοχλεί ο θόρυβος του, δεν είναι ανεκτικός.
Τι έχετε να πείτε;

Και ότι ήθελα να σου γράψω απόψε, μιας και διάβασα από τις προηγούμενες ημέρες ότι θα προχωρούσες στην αγορά του...
Λοιπόν...
Δεν υπήρχε κάτι που θα σου έγραφα από πριν και δεν το έκανα, μιας και η συγκεκριμένη επιλογή αφυγραντήρα είναι από τις πλέον αξιόπιστες και αξιόλογες στην κατηγορία του...
Ωστόσο, τον έχω 2ο χρόνο τώρα και έχω παρατηρήσει τα 2 πραγματάκια που κι εσύ αναφέρεις εδώ... και ομολογώ ότι με προβληματίζουν κι εμένα!
Ο θόρυβος, όπου για τα δικά μου αυτιά είναι ενοχλητικός (αποτελεί, βέβαια, υποκειμενική σημείωση γιαυτό και δεν πρέπει να την λαμβάνουμε αρνητικά για τον συγκεκριμένο αφυγραντήρα), τη στιγμή, μάλιστα, που τον έχω τοποθετήσει στο σαλόνι αλλά μακριά από εκεί όπου καθόμαστε...
Είναι σαν να δουλεύει ένα aircondition και βάλε (για τα δικά μου αυτιά και πάλι!)...

Επιπλέον...
Το θέμα με τον έλεγχο της υγρασίας και το θερμοστάτη του...
Το συγκεκριμένο θέμα είναι που με προβληματίζει περισσότερο, μιας και από τα πλείστα test που έχω κάνει πάνω σε αυτό, δεν έχω καταφέρει να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα...
Μάλιστα, όταν πήρα το service της εταιρίας και εξέφρασα τους προβληματισμούς μου, μου ζήτησαν να δουν τη συσκευή και όχι, όπως περίμενα, να με καθησυχάσουν... γεγονός που διακυβεύει ολίγον τι την σωστή ή μη λειτουργία τη συσκευής...
Αναφέρομαι κι εγώ στο θέμα της συνεχόμενης λειτουργίας του αφυγραντήρα, μάλιστα, σε συνθήκες που δεν δικαιολογεί την συνεχόμενη λειτουργία του...
Πιο συγκεκριμένα, με χώρους όπου η υγρασία δεν ξεπερνά τους 70% RH (γύρω στο 65%) και το θερμοστάτη του αφυγραντήρα ρυθμισμένο στο 60%, διαπίστωσα από την αρχή της αγοράς και λειτουργίας του ότι οι στιγμές που σταματάει μέσα σε ένα χρονικό διάστημα μιας ημέρας (8 ώρες για παράδειγμα) ήταν, αφύσικα, ελάχιστες...
Έκανα αρκετά test με ρυθμισμένο το θερμοστάτη σε επιθυμητή υγρασία πάνω από τα επίπεδα που μετρούσα στο χώρο με αυτόνομο θερμοϋδρογράφο και ο αφυγραντήρας και πάλι δεν σταματούσε όπως περίμενα (σίγουρα, όμως, με περισσότερες παύσεις από ότι ήταν ρυθμισμένος στο 60% και κάτω)...
Μάλιστα, τον έκλεισα μέσα και σε ένα μικρό μπάνιο με τα ίδια αποτελέσματα... σαφώς, όμως, σταματούσε πιο συχνά και με μεγαλύτερες παύσεις ανάμεσα στη λειτουργία του...
Αυτό που περίμενα ήταν να βρω κάποιον συνάδελφο από εδώ μέσα ώστε μαζί να βρούμε τη λύση στο μυστήριο...
Εύχομαι να τελειώσει αυτό...
Τα δικά μου συμπεράσματα, πριν τον στείλω για service, ήταν και είναι (πλέον) ότι έτσι είναι η λειτουργία του και δεν είναι θέμα θερμοστάτη...
Θα ήθελα και τις δικές σου μετρήσεις και test, ώστε να βεβαιωθώ, όμως...

Απάντηση: Re: προτάσεις για...αφυγραντήρα!

Χρονομέτρησα και λέω ότι 2 λεπτά δουλεύει 10 σταματάει...Τι έχετε να πείτε;
Ομολογώ ότι δεν έχω χρονομετρήσει τις παύσεις του...
Ωστόσο θα πρέπει κι εσύ να μας αναφέρεις πόση υγρασία μετράς στο χώρο που τον έχεις (με ένα αυτόνομο μετρητή και όχι του αφυγραντήρα), καθώς και τις τιμές που ορίζεις ως επιθυμητή υγρασία χώρου στο θερμοστάτη του...
Μετά από αυτά, μπορούμε να πούμε περισσότερα...
Πάντως ο δικός μου, όπως σου ανέφερα και πριν, πιο πολύ δουλεύει παρά κάνει παύσεις...

Τιμές αφυγραντήρα χθες το βράδυ, 17 θερμοκρασία 78 υγρασία. Ρύθμιση για 50 υγρασία. Τιμές αυτόνομου υγρόμετρου 68 υγρασία.

Δούλευε 2 λεπτά και ξεκουραζόνταν 10.

Τιμές αφυγραντήρα το πρωί (ο κάδος δεν είχε στάλα νερό μέσα), 25 θερμοκρασία! 55 υγρασία. Ρύθμιση για 50 υγρασία. Τιμές αυτόνομου υγρόμετρου 65 υγρασία.

Κάτι δεν πάει καλά με το μηχάνημα, μου το επιβεβαίωσε και η εταιρία σέρβις.