Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Νίκο κι εγώ κι ο πατέρας μου σκεφτόμαστε πολύ την ιδέα του υβριδικού,
απο ότι είδα τα μόνα που παίζουν είναι το Prius της Toyota και το Civic Sedan , το οποίο πιστεύω πως για το μέγεθός του δεν αρκούν τα 95 άλογα που έχει.

Παρόλα αυτά υπερέχουν ξεκάθαρα σε εξοικονόμηση πόρων κατα την χρήση.

δεν ισχύει και πολύ το τελευταίο φίλε.
τα 30 παρά χιλιάρικα που θα δώσεις για το prius είναι 8-9-10 χιλιάρικα παραπάνω από το όριό σου. Το μόνο πλεονέκτημα είναι οτι θα μπαίνεις στο δακτύλιο κάθε μέρα. Σχεδόν τίποτα άλλο.
Στην ελλάδα με τα φορολογικά μέτρα που σκέφτονται και για τα υβριδικά, αποθαρρύνουν τους οδηγούς από την αγορά ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

μετά τα 5 πρώτα χρόνια θα πληρώνουν σήμα κανονικά και άλλα πολλά που θα σκεφτούν...

Με τα λεφτά που σου μένουν βάζεις βενζίνες για αρκετά χρόνια...
Συνεπώς με βάση τα παραπάνω δεν αξίζει η αγορά ενός τέτοιου οχήματος στην Ελλάδα, εκτός αν δεν έχεις οικονομικό όριο (κοινώς είσαι πλούσιος και θέλεις να κάνεις τη μόστρα σου και το έχεις σαν 3ο αμάξι - ούτε καν για 2ο - τα άλλα 2 συνήθως είναι με βενζίνη, κάποιο τζιπ ή σπορ με πολλά άτια και το 2ο κάποιο μικρό τύπου smart...).

Το υβριδικό βασικά είναι πιο πολυ αυτοκίνητο πόλης.

27000 χιλιάρικα για καινούργιο δεν τα δίνω, αλλά 20000 για μεταχειρισμένο 2ετίας το σκέφτομαι.

Ειναι φουλ αυτόματο και φουλ έξτρα. Για μια χρήση 15000 χλμ το χρόνο, θέλεις κανά 2χιλιαρο σε βνζίνες και το αντίστοιχο service στο prius θέλεις τα μισά.

Μπορεί η ιποδύναμη να είναι μικρή για τελικές και 0-100, αλλά ο ηλεκτροκινητήρας που δουλεύει σε χαμηλές ταχύτητες, μέχρι 50 χαω νομίζω, έχει ροπή (αν θυμάμαι καλά) γύρω στα 40 κιλά, σαν να έχεις 3λιτρο τουρμπίσιο δηλαδή.

Από την άλλη η αίσθηση οδήγησης είναι μοναδική και μιλάμε για κάτι διαφορέτικο όπως και να έχει.

ΥΓ κάποιος είπε για την νέα DELTA +1 και ......

Seat Leon TSI είναι η καλύτερη τιμή / απόδοση.

Peugeot 207 GT

Fiat Bravo επίσης καλό

Τα golf πια είναι χαμηλότερης ποιότητας από τον ανταγωνισμό. Δεν έχει το "status" του παρελθόντος.

Last edited:
Για μια χρήση 15000 χλμ το χρόνο, θέλεις κανά 2χιλιαρο σε βνζίνες και το αντίστοιχο service στο prius θέλεις τα μισά.

Πολλά είναι 2 χιλιάρικα. Πρέπει να έχεις βαρύ πόδι ή φαγάνα για να κάψεις τόσα μαζί με τα service. Μία ή δύο φορές το χρόνο θα το πας για service, για καινούργιο μιλάμε τι αλλαγές να θέλει.
σου βάζω εγώ με 120ευρώ βενζίνες το μήνα=30 τη βδομάδα = 1440 το χρόνο θα κάνεις 14400χλμ που σημαίνει κατανάλωση 10λίτρα/100χλμ.
και μένουν άλλα 560 ευρώ για service για καινούργιο αμάξι.

Προσωπικά πιστεύω με λίγη προσοχή έρχεται φτηνότερα από 2000/έτος. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για επαρχία και όχι μεγαλουπόλεις με το ξεκίνα σταμάτα.

Τέλος πάντων θεωρώ τα υβριδικά ατυχείς επιλογές με τις τιμές που έχουν.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Πολλά είναι 2 χιλιάρικα. Πρέπει να έχεις βαρύ πόδι ή φαγάνα για να κάψεις τόσα μαζί με τα service. Μία ή δύο φορές το χρόνο θα το πας για service, για καινούργιο μιλάμε τι αλλαγές να θέλει.
σου βάζω εγώ με 120ευρώ βενζίνες το μήνα=30 τη βδομάδα = 1440 το χρόνο θα κάνεις 14400χλμ που σημαίνει κατανάλωση 10λίτρα/100χλμ.
και μένουν άλλα 560 ευρώ για service για καινούργιο αμάξι.

Προσωπικά πιστεύω με λίγη προσοχή έρχεται φτηνότερα από 2000/έτος. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για επαρχία και όχι μεγαλουπόλεις με το ξεκίνα σταμάτα.

Τέλος πάντων θεωρώ τα υβριδικά ατυχείς επιλογές με τις τιμές που έχουν.

ξέχασες τα ασφάλιστρα , τα τέλη κυκλοφορίας και το βαρύ πόδι που πίνεις ένα ντεπόζιτο σε 250 χλμ

Το Auris δεν αξίζει μια, είναι πιο ακριβό κι από τα VW πλέον.

Εγώ θα έκανα ή αυτό που είπε ο Κρυωνάς ή από καινούρια το Mazda 6 (είναι στο budget σου).

Στα περί γαλλικών και ιταλικών συμφωνώ με τον Yperion (Γιάννη-Rivers αν δεν απατώμαι).
Άσχετη η αγάπη μου προς τις Alfa Romeo, αυτό είναι άλλο καπέλο...

-bye-

Ξεχασα να πω οτι μιλαω για το καινουργιο Golf το οποιο κυκλοφορει σε 1-2 μηνες...

http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/VW-Golf-14-TSI-2009-CAR-review/

Και το Leon TSI ειναι παρα πολυ καλο. Αν θυμαμαι καλα οι 4T εχουν γραψει οτι ειναι το καλυτερο αμαξι της κατηγοριας.

Επισης ενω γενικα δεν προτεινω Γαλλικα το Peugeot 207 Rallye ειναι κορυφαιο σε κινητηρα και οδικη συμπεριφορα.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

ξέχασες τα ασφάλιστρα , τα τέλη κυκλοφορίας και το βαρύ πόδι που πίνεις ένα ντεπόζιτο σε 250 χλμ

ασφάλιστρα πληρώνουν όλα.
τέλη θα πληρώνουν μετά την 5ετία και τα υβριδικά.
αν έχεις βαρύ πόδι στο κανονικό θα έχεις και στο υβριδικό, άρα για τι οικονομία μιλάμε που θα είναι στο φουλ ο βενζινοκινητήρας;

στην Ελλαδα, η διαφορά γενικά καλύπτεται σε περισσότερα από 5 χρόνια, συνεπώς ξαναλέω δεν αξίζει η αγορά υβριδικού όσο οι τιμές είναι σε τέτοια επίπεδα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

ασφάλιστρα πληρώνουν όλα.
τέλη θα πληρώνουν μετά την 5ετία και τα υβριδικά.
αν έχεις βαρύ πόδι στο κανονικό θα έχεις και στο υβριδικό, άρα για τι οικονομία μιλάμε που θα είναι στο φουλ ο βενζινοκινητήρας;

στην Ελλαδα, η διαφορά γενικά καλύπτεται σε περισσότερα από 5 χρόνια, συνεπώς ξαναλέω δεν αξίζει η αγορά υβριδικού όσο οι τιμές είναι σε τέτοια επίπεδα.

δεν με κατάλαβες ... το κόστος κάτω από 2000 ευρώ δεν πάει ...

Έχω Golf 1,6 FSI 9/2004. Ποιότητα κύλισης άψογη, "αίσθηση" στα πολλά επίσης, στιβαρότητα (το "κουμπί μου") πολύ καλή (και στα τρια καλύτερο από π.χ. την παλιά 316 ('91-98) που κάποτε είχα).

Αντίθετα, μου έχει σπασει τα νευρα με μικροζημιές στα περιφεριακά:
Το τζάμι του συνοδηγού σταμάτησε να υπακούει στο διακόπτη της πόρτας του οδηγού
- σπαστικότατο-,
η κλειδαριά του συνοδηγού δεν άνοιγε για κανένα χρόνο από το κεντρικό - αυτό κι αν είναι σπαστικό- τώρα εδώ και 4-5 μηνες δουλεύει (κακή επαφή?).

Στην αρχή, κάποιες φορές - πολύ κρύο ή πολύ ζεστό- έπαιρνε μπροστά με την 4η-5η φορά!!!
Λύθηκε μετά από 3 επισκέψεις στην αντιπροσωπεία και μετά από επιμονή μου, είχα ακόμα εγγύηση, αφού τις 2 πρώτες "ο εγκέφαλος δεν είχε καταγράψει βλάβη".

Άλλη μια φορά, έμεινε αναμμένο το λαμπάκι του συστήματος φρένων και του ABS,τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία, "ρυμουλκήστε το εδώ" η παρότρυνση, θυμήθηκα τον παλιό καλό εαυτό μου- τότε που μουτζουρώναμε τα χέρια- βλέπω ότι έχω υγρά, το πενταλ ακούει, το πήγα μόνος μου. Αν ήταν η γυναίκα μου?

Επίσημο σέρβις αντιπροσωπείας: Σαφώς κάτω του μετρίου και απαράδεκτα ακριβό. Για το πρόβλημα με την κλειδαριά μου είπαν ότι πρέπει να αλλαχθεί ολόκληρη!! καμία διάθεση για ψάξιμο, κανα ρελέ, ο διακόπτης ο ίδιος ίσως, κανένα φισάκι..

Δεν κοιτάς το citroen? Το παλιό μου peugeot 306 μια χαρά τα έβγαλε τα 45.000 χιλ. μέχρι να το δώσω.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Θα μπορούσες να συμπεριλάβεις στην λίστα σου και το Volvo c30 optimun, το οποίο έχει αρκετά νεανικό προφίλ και δεν κοστίζει παραπάνω από 19000.

c30-bodykit-rear.jpg

C30-1.jpg

Από τις επιλογές σου ξεχωρίζω το Mazda 3 Hatchback 1.6L ( Touring Clima ) το έχω πάρει στην δουλειά σε πωλητές και πάει μια χαρά.
Μακρυά από το Astra, μιας και προβλήματα με χάσιμο λαδιού, δυστυχώς δεν έχουν λυθεί ακόμη, άλλωστε πάει το Φεβρουάριο για αλλαγή.-bye-

Last edited:

Ενω το Lancia Delta που προτεινεις θα ειναι υποδειγμα ποιοτητας...:flipout:

Ασε πίκρα, είχαμε στην δουλειά πριν από καμιά δεκαρία χρόνια 4 Lancia Delta, στο γραφείο, και στο πορτμπαγκάζ υπήρχε το μόνιμο αξεσουάρ ένα 2 δίλιτρο συνθετικό castrol:flipout:

Με σχεδόν 22 χαρτιά αγοράζουμε πολύ άνετα το 2λιτρο Citroen c4.
Έτσι έχουμε ένα αποδεκτό σε όλα αυτοκίνητο, που έχει 180ps χωρίς τούρμπα και διάφορα αρτικόλεξα..., δεν το δείχνει..., καίει 95άρα, αλλά παράγεται μόνο σε δίπορτο.
Πέραν των διαφόρων παραδόσεων που έχει και ασπάζεται ο Έλλην καταναλωτής αυτοκινήτου, το αμαξάκι κινειται αξιοπρεπώς και αντικειμενικά είναι ότι ωραιότερο κυκλοφορεί από σχεδιαστικής απόψεως (μακράν η Citroen έχει π.χ τις ωραιότερες ζάντες του πλανήτη)

Όσο για το 307 1,6 που ανεφέρθει παραπάνω, καθώς το έχω, ενώ έχει προτερήματα, έχει εκνευριστική υστέρηση γκαζιού (εκνευριστικότατη), θορυβώδη ανάρτηση σε κακοτεχνίες και στα 67000 χλμ μου έβγαλε αλλαγή πίσω δεξιού ρουλεμάν, που γι' αυτά τα χιλιόμετρα το θεωρώ απαράδεκτο.-
Μάλιστα την προηγούμενη μέρα ένας φίλος έπαθε το ίδιο με λιγότερα χλμ!!
Κατά τα άλλα όλα καλά.

Πάντως από τότε που η PSA σταμάτησε τους υστερούντες βραχίονες στην πίσω ανάρτηση και έβαλε τον απαρχαιομένο ημιάκαμπτο άξονα που χρησιμοποιούσαν χρόνια οι Γερμανοί... έχασε πολύ σε ποιότητα κύλισης.
Βέβαια οι περισσότεροι Γερμανοί βάζουν τώρα πολλαπλούς συνδέσμους...

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Για πετρέλαιο δεν σκέφτεσαι; Θα κάνεις πολλά χλμ. το χρόνο ή όχι ;

Το πετρέλαιο δεν το έχουμε πολύ σκεφτεί. Και δεν ξέρω και τι ισχύει για Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Απο χιλιόμετρα δεν είναι στάνταρ.
Ο πατέρας μου είναι ναυτικός και είναι Θεσσαλονίκη 2 - 3 φορές τον μήνα για 1 - 2 μέρες το πολύ.
Εγώ δεν είμαι και φανατικός της χρήσης αυτοκινήτου στην πόλη.
Το χρησιμοποιώ αν χρειαστεί να παώ πρός Cosmos κτλ ή αν θέλω να φύγω απο Θεσσαλονίκη.

Παραδόξως το υπάρχον Corsακι σε περίπου 18 μήνες έχει ήδη 33.000 Km σημαντικός αριθμός χιλιομέτρων τα οποία έγιναν κυρίως στην διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη , Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Ξάνθη.

Από αυτά που γράφτηκαν, και εγώ είμαι υπέρ του ΛΕΟΝ ΤΣι... Στα χρήματα αυτά έχει πολύ καλό επίπεδο εξοπλισμού, πολύ καλό πάτημα στον δρόμο, καλά χρηματοδοτικά, 20 κιλά ροπής σχεδόν σε όλο το ωφέλιμο φάσμα των στροφών (μιας και οι ατμοσφαιρόφιλοι τείνουν να θυμούνται μόνο τα άλογα των οποίων η τιμή αποτελεί απλά μια κορύφωση ισχύος, και δεν δείχνει σε καμία περίπτωση το πόσο αβίαστα κινείται το αμάξι στο φάσμα λειτουργίας του κινητήρα του). Από την άλλη έχει κάπως περίεργη εμφάνιση που σε κάποιους δεν αρέσει, και όχι ιδιαίτερα καλή τιμή μεταπώλησης.
Δική μου επιλογή θα ήταν το περίεργο λευκό που βγαίνει (σαν περλέ), στην έκδοση sportUp με DSG... (αν και λίγο παραπάνω από 20Κ). Και με μερικά ακόμα έξτρα, ηλιοροφή, ΧΕΝΟΝ κλπ..

Ασε πίκρα, είχαμε στην δουλειά πριν από καμιά δεκαρία χρόνια 4 Lancia Delta, στο γραφείο, και στο πορτμπαγκάζ υπήρχε το μόνιμο αξεσουάρ ένα 2 δίλιτρο συνθετικό castrol:flipout:

Ακριβώς! Το είχε και ο πατέρας μου. Που και που είχε και καμία μπαταρία (το ίδιο πρόβλημα το είχε και η dedra).