Νίκο κι εγώ κι ο πατέρας μου σκεφτόμαστε πολύ την ιδέα του υβριδικού,
απο ότι είδα τα μόνα που παίζουν είναι το Prius της Toyota και το Civic Sedan , το οποίο πιστεύω πως για το μέγεθός του δεν αρκούν τα 95 άλογα που έχει.
Παρόλα αυτά υπερέχουν ξεκάθαρα σε εξοικονόμηση πόρων κατα την χρήση.
Για μια χρήση 15000 χλμ το χρόνο, θέλεις κανά 2χιλιαρο σε βνζίνες και το αντίστοιχο service στο prius θέλεις τα μισά.
Πολλά είναι 2 χιλιάρικα. Πρέπει να έχεις βαρύ πόδι ή φαγάνα για να κάψεις τόσα μαζί με τα service. Μία ή δύο φορές το χρόνο θα το πας για service, για καινούργιο μιλάμε τι αλλαγές να θέλει.
σου βάζω εγώ με 120ευρώ βενζίνες το μήνα=30 τη βδομάδα = 1440 το χρόνο θα κάνεις 14400χλμ που σημαίνει κατανάλωση 10λίτρα/100χλμ.
και μένουν άλλα 560 ευρώ για service για καινούργιο αμάξι.
Προσωπικά πιστεύω με λίγη προσοχή έρχεται φτηνότερα από 2000/έτος. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για επαρχία και όχι μεγαλουπόλεις με το ξεκίνα σταμάτα.
Τέλος πάντων θεωρώ τα υβριδικά ατυχείς επιλογές με τις τιμές που έχουν.
Το Auris δεν αξίζει μια, είναι πιο ακριβό κι από τα VW πλέον.
Εγώ θα έκανα ή αυτό που είπε ο Κρυωνάς ή από καινούρια το Mazda 6 (είναι στο budget σου).
Στα περί γαλλικών και ιταλικών συμφωνώ με τον Yperion (Γιάννη-Rivers αν δεν απατώμαι).
Άσχετη η αγάπη μου προς τις Alfa Romeo, αυτό είναι άλλο καπέλο...
ξέχασες τα ασφάλιστρα , τα τέλη κυκλοφορίας και το βαρύ πόδι που πίνεις ένα ντεπόζιτο σε 250 χλμ
ασφάλιστρα πληρώνουν όλα.
τέλη θα πληρώνουν μετά την 5ετία και τα υβριδικά.
αν έχεις βαρύ πόδι στο κανονικό θα έχεις και στο υβριδικό, άρα για τι οικονομία μιλάμε που θα είναι στο φουλ ο βενζινοκινητήρας;
στην Ελλαδα, η διαφορά γενικά καλύπτεται σε περισσότερα από 5 χρόνια, συνεπώς ξαναλέω δεν αξίζει η αγορά υβριδικού όσο οι τιμές είναι σε τέτοια επίπεδα.
Παιδιά τον Οκτώβριο κυκλοφορεί το νέο Golf VI
http://www.sportdrive.gr/2008/8/5/vw-golf-vi-generation-leaked
κάθε επόμενο GOLF και χειρότερα λένε ... αστο καλύτερα
Ενω το Lancia Delta που προτεινεις θα ειναι υποδειγμα ποιοτητας...![]()
Για πετρέλαιο δεν σκέφτεσαι; Θα κάνεις πολλά χλμ. το χρόνο ή όχι ;
Ασε πίκρα, είχαμε στην δουλειά πριν από καμιά δεκαρία χρόνια 4 Lancia Delta, στο γραφείο, και στο πορτμπαγκάζ υπήρχε το μόνιμο αξεσουάρ ένα 2 δίλιτρο συνθετικό castrol![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.