Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Λοιπόν επειδή το Corsάκι μας θα το τσιμπήσει ο αδερφός , πάμε για καινούριο.
Η τιμή να μην ξεπερνά τα 20Κ άντε 21Κ.
Δεν υπάρχουν κολλήματα του τύπου αμα δεν είναι γερμανικό κτλ.
Επιδόσεις όχι κάτι ιδιαίτερο , να κινείται σβέλτα το αυτοκίνητο αλλά όχι τίποτα extreme οπότε κινητήρες του τύπου 140 - 150 άλογα δεν είναι σε προτεραιότητα.
Βασικοί παράγοντες, ασφάλεια, άνεση, κατανάλωση, κόστος συντήρησης ,αξιοπιστία και ενδεχομένως και αξία μεταπώλησης.
Απο χώρους μιας και δεν υπάρχουν παιδιά κτλ άνετο για 4 άτομα και για φυσιολογική ποσότητα αποσκευών. Επίσης είναι προτιμότερη μια έκδοση 5θ παρά μια 3θ χωρίς αυτό να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Ρίχνοντας μια ματιά σε περιοδικά του χώρου , τα μοντέλα που βρήκα ενδιαφέροντα μεταξύ 18 και 21 Κ είναι τα παρακάτω, χωρίς να σημειώνω επίπεδο εξοπλισμού.

Citroen C4 1.6 ( VTR , VTS κτλ )
Ford Focus 1.6 ( Trend )
Kia 'Ceed 1.6 ( EX Intense )
Lancia Delta 1.4T ( Argento )
Mazda 3 Hatchback 1.6L ( Touring Clima )
Opel Astra / Astra GTC 1.6 ( Sport )
Peugeot 308 1.6 ( Comfort Pack )
Toyota Auris 1.6
VW Golf 1.4 TSI ( Trendline )

Τώρα θα μου πείτε αυτά είναι σχεδόν όλα τα μοντέλα της κατηγορίας αλλά πιστεύω οτι καθένα έχει + και - και πρέπει να ψαχτεί διεξοδικά το θέμα.
Περιμένω τις προτάσεις σας , υποδείξεις, εμπειριές απο τους κατόχους κτλ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Aπο την λιστα σου ξεχωριζω αυτα τα τρια...

Kia Ceed , Mazda 3 , VW Golf

Το πρωτο για το value for money και την εγγυηση , το δευτερο για την αξιοπιστια και οδικη συμπεριφορα και το τριτο για την ποιοτητα κατασκευης και την μεταπωλητικη αξια.

Γαλλικα , Ιταλικα απορριπτονται λογω πιθανων προβληματων αξιοπιστιας , το Auris λογω κακης ποιοτητας κατασκευης (ειναι και made in Turkey) , Astra λογω αρχαιας πισω αναρτησης που κοπαναει στις λακουβες , Focus λογω κακης ηχομονωσης και μετριας ποιοτητας εσωτερικου κτλ.

Αυτα που λεω ειναι προσωπικες αποψεις που προερχονται μετα απο μακροχρονια ερασιτεχνικη ενασχοληση με τον χωρο του αυτοκινητου και βεβαια μεσω καποιων χιλιαδων ευρω που εχω χαλασει σε αντιστοιχα περιοδικα (κυριως Autocar και 4τροχοι).

Last edited:
Φιλε μου, εγω σου προτεινω Ιαπωνα ή Κορεατη, αν θελεις αυτοκινητο για να το απασχολεις και οχι για να σε απασχολει, αλλα και για να σου πιανουν κατιτις λιγοτερο τον ποπο στα service.
Απο αυτα που αναφερεις σου προτεινω, KIA SEED, MAZDA 3 και κοιταξε και το MITSUBISHI Lancer (10 χρονια εγγυηση εργοστασιακη).

Από εμένα Kia Ceed, Mazda 3 (κάτι ακούγεται όμως ότι πάει ν' αλλάξει) και Toyota Auris (φαίνεται ότι είμαι fan της... ανατολής; ). Για τους λόγους του προλαλήσαντα :-)

Ο αδερφός μου έχει το 3ρι της Mazda, μια χαρά αυτοκίνητο. Αλλά λίγο παλιό δεν είναι? Το έχει ήδη 4,5 χρόνια, ουσιαστικώς δεν έχει αλλάξει έκτοτε.

όπου να'ναι βγαίνει και το νέο Jazz της Honda.

ρίξτου μια ματιά, είναι πάνω κάτω στην κατηγορία που ψάχνεις.

Καλη η λιστα που εχεις κανει αλλα μπορει να εμπλουτιστει με τα κατωθι (παντα μεσα στα πλαισια των τιμων που εθεσες):

-HONDA CIVIC 1.4 5Θ

-SEAT LEON TSI

-SUBARU IMPREZA 2.0

Καλη τυχη στην αναζητηση σου-bye-

Eγω παντως που εχω μεχρι τωρα αγορασει 3 Γαλλικα αμαξια, δεν τα αλλαζω με τιποτα.
Κανενα προβλημα αξιοπιστιας (εννοειται οτι κανεις κανονικα τα service , και δεν τα κοπανας απο δω κι απο κει).
Ειχα citroen saxo, renault megane kai τωρα Peugeot 307 1600cc Auto και ειμαι κατι παραπανω απο ευχαριστημενος.
120 αλογα, κορυφαια αναρτηση και οδηγικη απολαυση, καταπινει λακουβες για πλακα, πολυ καλη ποιοτητα κατακευης (ενα κλικ πιο κατω απο Γερμανικα αλλα πολυ καλη), πολυ ωραιο εσωτερικο και απλετοι χωροι για επιβατες και πορτ παγκαζ.

Να σου ρίξω και εγώ μια ιδέα με το δικό μου τρόπο σκέψης.......

..... που λέει ποτέ καινούργιο αυτοκίνητο, ρισκάρεις όλα τα ελατώματα που μπορεί να εμφανίσει (μιλάμε για καντεμιά τώρα) και πληρώνεις ΙΜΗΟ παραπάνω λεφτά από όσο πραγματικά αξίζει.

οπότε χτυπάς ένα ελαφρως μεταχειρισμένο με 20-25% έκπτωση και είσαι τζετ.

Σε αυτή την περίπτωση και αν είχα 20 χιλιάρικα να δώσω (και έχοντας στο νου ότι η φορολογία γύρω από τα αυτοκίνητα, τέλη, καύσιμα κλπ θα εκτοξευθεί) θα χτυπούσα ένα toyota prius μοντέλο 2006 ή 2007 από τα μόλις 3 - 4 αυτοκίνητα που υπάρχουν μεταχειρισμένα στην Ελλάδα.

Στα επόμενα 10 χρόνια, θα γλιτώνεις περίπου 1000 € κάθε χρόνο για το ετήσιο κόστος χρήσης, και θα είναι σαν να έχεις πάρει το αυτοκίνητο "δώρο"

Λοιπόν επειδή το Corsάκι μας θα το τσιμπήσει ο αδερφός , πάμε για καινούριο.
Η τιμή να μην ξεπερνά τα 20Κ άντε 21Κ.
Δεν υπάρχουν κολλήματα του τύπου αμα δεν είναι γερμανικό κτλ.
Επιδόσεις όχι κάτι ιδιαίτερο , να κινείται σβέλτα το αυτοκίνητο αλλά όχι τίποτα extreme οπότε κινητήρες του τύπου 140 - 150 άλογα δεν είναι σε προτεραιότητα.
Βασικοί παράγοντες, ασφάλεια, άνεση, κατανάλωση, κόστος συντήρησης ,αξιοπιστία και ενδεχομένως και αξία μεταπώλησης.
Απο χώρους μιας και δεν υπάρχουν παιδιά κτλ άνετο για 4 άτομα και για φυσιολογική ποσότητα αποσκευών. Επίσης είναι προτιμότερη μια έκδοση 5θ παρά μια 3θ χωρίς αυτό να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα.

Ρίχνοντας μια ματιά σε περιοδικά του χώρου , τα μοντέλα που βρήκα ενδιαφέροντα μεταξύ 18 και 21 Κ είναι τα παρακάτω, χωρίς να σημειώνω επίπεδο εξοπλισμού.

Citroen C4 1.6 ( VTR , VTS κτλ )
Ford Focus 1.6 ( Trend )
Kia 'Ceed 1.6 ( EX Intense )
Lancia Delta 1.4T ( Argento )
Mazda 3 Hatchback 1.6L ( Touring Clima )
Opel Astra / Astra GTC 1.6 ( Sport )
Peugeot 308 1.6 ( Comfort Pack )
Toyota Auris 1.6
VW Golf 1.4 TSI ( Trendline )

Τώρα θα μου πείτε αυτά είναι σχεδόν όλα τα μοντέλα της κατηγορίας αλλά πιστεύω οτι καθένα έχει + και - και πρέπει να ψαχτεί διεξοδικά το θέμα.
Περιμένω τις προτάσεις σας , υποδείξεις, εμπειριές απο τους κατόχους κτλ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σε ανάλογη κατάσταση αναζήτησης είμαι και εγώ, χωρίς να έχω καταλήξει ακόμα, θα ήθελα απλώς να προσθέσω ένα ακόμα μοντέλο το οποίο κου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση αλλά έχει και κάτι ΠΟΛΥ αρνητικό (για μένα):

Το μοντέλο είναι το Nissan Qasqhai 1.6

και το αρνητικό είναι ο πολύ μεγάλος χρόνος παράδοσης 5-6 μήνες περίπου.

Σε διαφορετική περίπτωση θα το είχα παραγγείλει ήδη αλλά αυτό το περίμενε πολύ με νευριάζει.

Το Auris δεν αξίζει μια, είναι πιο ακριβό κι από τα VW πλέον.

Εγώ θα έκανα ή αυτό που είπε ο Κρυωνάς ή από καινούρια το Mazda 6 (είναι στο budget σου).

Στα περί γαλλικών και ιταλικών συμφωνώ με τον Yperion (Γιάννη-Rivers αν δεν απατώμαι).
Άσχετη η αγάπη μου προς τις Alfa Romeo, αυτό είναι άλλο καπέλο...

Καλη η λιστα που εχεις κανει αλλα μπορει να εμπλουτιστει με τα κατωθι (παντα μεσα στα πλαισια των τιμων που εθεσες):

-HONDA CIVIC 1.4 5Θ

πιστεύω οτι τα 83 άλογά του είναι λίγα για το αμάξωμα το συγκεκριμένο

-SEAT LEON TSI

είναι κι αυτό στα υπόψιν

-SUBARU IMPREZA 2.0

εξαιρετική τιμή το 2.0R αλλά τα 2 λίτρα διψάνε για βενζίνη πράγμα που δεν το θέλουμε, και πέρα απο αυτό ανεβαίνει και κατηγορία τελών κυκλοφορίας

Καλη τυχη στην αναζητηση σου-bye-

ευχαριστώ !!!

Eγω παντως που εχω μεχρι τωρα αγορασει 3 Γαλλικα αμαξια, δεν τα αλλαζω με τιποτα.
Κανενα προβλημα αξιοπιστιας (εννοειται οτι κανεις κανονικα τα service , και δεν τα κοπανας απο δω κι απο κει).
Ειχα citroen saxo, renault megane kai τωρα Peugeot 307 1600cc Auto και ειμαι κατι παραπανω απο ευχαριστημενος.
120 αλογα, κορυφαια αναρτηση και οδηγικη απολαυση, καταπινει λακουβες για πλακα, πολυ καλη ποιοτητα κατακευης (ενα κλικ πιο κατω απο Γερμανικα αλλα πολυ καλη), πολυ ωραιο εσωτερικο και απλετοι χωροι για επιβατες και πορτ παγκαζ.

κι εμείς είχαμε Citroen Xantia, αποβλημάτιστα μας πήγε για αρκετά χρόνια, το πήραμε όταν πρωτοβγήκε. Και το δώσαμε μόλις 1,5 χρόνο πρίν γιατί μας ταο τρακάρανε πολύ άσχημα.

Προσωπικά δεν ασπάζομαι τις αντιλήψεις περι χώρας προελέυσεως.
Πιστεύω περισσότερο στην διαφορά φιλοσοφίας απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

o αδεφος σου τσιμπησε το opc?
απο την λιστα σου θα επαιρνα το vw

ο αδερφός μου πήρε το Corsa 1.4 το οποίο είχαμε μέχρι τώρα.
Να πώ την αλήθεια δεν τα πολυσυμπαθώ τα VW , αλλά το Golf είναι διαχρονική αξία για αυτό συμπεριέλαβα.

Σεατ Λεον η πρότασή μου.

Για τα αυτοκίνητα από την Κορέα δεν έχω να πω τα καλύτερα λόγια όταν κινούνται σε παγωμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα ή όταν φυσούν ισχυρότατοι άνεμοι στην εθνική.

Να σου ρίξω και εγώ μια ιδέα με το δικό μου τρόπο σκέψης.......

..... που λέει ποτέ καινούργιο αυτοκίνητο, ρισκάρεις όλα τα ελατώματα που μπορεί να εμφανίσει (μιλάμε για καντεμιά τώρα) και πληρώνεις ΙΜΗΟ παραπάνω λεφτά από όσο πραγματικά αξίζει.

οπότε χτυπάς ένα ελαφρως μεταχειρισμένο με 20-25% έκπτωση και είσαι τζετ.

Σε αυτή την περίπτωση και αν είχα 20 χιλιάρικα να δώσω (και έχοντας στο νου ότι η φορολογία γύρω από τα αυτοκίνητα, τέλη, καύσιμα κλπ θα εκτοξευθεί) θα χτυπούσα ένα toyota prius μοντέλο 2006 ή 2007 από τα μόλις 3 - 4 αυτοκίνητα που υπάρχουν μεταχειρισμένα στην Ελλάδα.

Στα επόμενα 10 χρόνια, θα γλιτώνεις περίπου 1000 κάθε χρόνο για το ετήσιο κόστος χρήσης, και θα είναι σαν να έχεις πάρει το αυτοκίνητο "δώρο"

Νίκο κι εγώ κι ο πατέρας μου σκεφτόμαστε πολύ την ιδέα του υβριδικού,
απο ότι είδα τα μόνα που παίζουν είναι το Prius της Toyota και το Civic Sedan , το οποίο πιστεύω πως για το μέγεθός του δεν αρκούν τα 95 άλογα που έχει.

Παρόλα αυτά υπερέχουν ξεκάθαρα σε εξοικονόμηση πόρων κατα την χρήση.