Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Με σχεδόν 22 χαρτιά αγοράζουμε πολύ άνετα το 2λιτρο Citroen c4.
Έτσι έχουμε ένα αποδεκτό σε όλα αυτοκίνητο, που έχει 180ps χωρίς τούρμπα και διάφορα αρτικόλεξα..., δεν το δείχνει..., καίει 95άρα, αλλά παράγεται μόνο σε δίπορτο.
Πέραν των διαφόρων παραδόσεων που έχει και ασπάζεται ο Έλλην καταναλωτής αυτοκινήτου, το αμαξάκι κινειται αξιοπρεπώς και αντικειμενικά είναι ότι ωραιότερο κυκλοφορεί από σχεδιαστικής απόψεως (μακράν η Citroen έχει π.χ τις ωραιότερες ζάντες του πλανήτη)

Καταρχήν εγώ το βλέπω στα 23Κ, και λογικό μου φαίνεται για δίλιτρο... Επίσης, η ιπποδύναμη αυτή βγαίνει στις 7Κ... Οχι και ότι καλύτερο για ένα αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης.

Α, και κυρίως, τα περί ομορφιάς είναι καθαρά υποκειμενικές απόψεις... -bye-

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Aπο την λιστα σου ξεχωριζω αυτα τα τρια...

Kia Ceed , Mazda 3 , VW Golf

Το πρωτο για το value for money και την εγγυηση , το δευτερο για την αξιοπιστια και οδικη συμπεριφορα και το τριτο για την ποιοτητα κατασκευης και την μεταπωλητικη αξια.

VW Golf και ποιότητα κατασκευής; Urban Legend! Μεταπωλητική αξία ναι, ποιότητα άστο καλύτερα.
Μπορώ από τώρα να σου πω ΣΙΓΟΥΡΑ τι βλάβες θα σου βγάλει. Καρατσεκαρισμένο από διάφορα Golf φίλων και γνωστών:

1. Θα σπάσει σίγουρα το κάθισμα του οδηγού και θα φύγουν τα ελατήρια. Θα το πάθεις ακόμα και αν ζυγίζεις μόλις 54 κιλά όπως το έπαθε μια φίλη μου. Και στην αντιπροσωπεία της είπαν το εξής καταπληκτικό: Μήπως έκατσε κανάς χοντρός; !!! Οι χοντροί θα μένετε εκτός Golf.

2. Θα σπάσουν ΣΙΓΟΥΡΑ οι γρύλοι των παραθύρων και θα χάσεις το τζάμι μέσα στην πόρτα. Το παθαίνουν όλα τα ηλεκτρικά παράθυρα σε όλα τα Golf και Polo. Στην αντιπροσωπεία θα σού πούν όταν ταξιδεύεις με μεγάλες ταχύτητες να έχεις τα παράθυρα τελείως κλειστά ή τελείως ανοιχτά. Αν είναι στο ενδιάμεσο ταλαντώνονται και σπάνε οι γρύλοι.

3. Θα ξεφλουδίσουν σίγουρα τα πλαστικά στο εσωτερικό (χερούλια στις πόρτες, χειρολαβές, λεβιές ταχυτήτων κλπ.) μετά από μερικά χρόνια.

4. Θα μασήσει γρανάζι το κιβώτιο ταχυτήτων (Συμβαίνει και στα Seat αυτό) Θα είσαι τυχερός αν συμβεί μία μόνο φορά στην ζωή του. Φίλος μου με Golf στα 80,000 χλμ. του έχει συμβεί ήδη δύο φορές. Την πρώτη τρύπησε και το σώμα του κιβωτίου από το εκτοξευόμενο θραύσμα, χύθηκαν οι βαλβολίνες και τον μάζευε η ΕΛΠΑ. Την δεύτερη το πρόλαβε ακούγοντας τους περίεργους ήχους και έφτασε μέχρι το συνεργείο χωρίς την βοήθειά της.

Αθάνατη γερμανική ποιότητα σου λένε μετά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Ενω το Lancia Delta που προτεινεις θα ειναι υποδειγμα ποιοτητας...:flipout:

Μία απλή απάντηση σε αυτούς που "ξυνονται" στα ιταλικά ...

Μέχρι πότε θα έχετε την πιπίλα για αυτοκίνητα πριν 20 χρόνια ;
Τα γερμανικά έχουν ΤΩΡΑ προβλήματα ...
Το Δέλτα δεν πρόκειται να έχει μηχανικά προβλήματα , αφού είναι σχεδόν τα ίδια με το Bravo το οποίο κυκλοφορεί αρκετό καιρό και δεν ακούστηκε τίποτα
Από ηλεκτρονικά δεν βάζω το χέρι μου, αυτό θα φανεί μετά από 6 μήνες κυκλοφορίας στο δρόμο, αλλά αυτό ισχύει για κάθε αυτοκίνητο ...

Στο κάτω κάτω η Δέλτα σχεδιάστηκε για ταξίδια , για αυτό έχει μεγαλύτερο μήκος και περισσότερη άνεση από τα υπόλοιπα της κατηγορίας ...

:guitarist: δέλτα rulez :a0210:

ΥΓ η Δέλτα είναι υπεράνω και από γνωστά αυτοκίνητα των 40.000 στην ποιότητα :grinning-smiley-043 !

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

VW Golf και ποιότητα κατασκευής; Urban Legend! Μεταπωλητική αξία ναι, ποιότητα άστο καλύτερα.
Μπορώ από τώρα να σου πω ΣΙΓΟΥΡΑ τι βλάβες θα σου βγάλει. Καρατσεκαρισμένο από διάφορα Golf φίλων και γνωστών:

1. Θα σπάσει σίγουρα το κάθισμα του οδηγού και θα φύγουν τα ελατήρια. Θα το πάθεις ακόμα και αν ζυγίζεις μόλις 54 κιλά όπως το έπαθε μια φίλη μου. Και στην αντιπροσωπεία της είπαν το εξής καταπληκτικό: Μήπως έκατσε κανάς χοντρός; !!! Οι χοντροί θα μένετε εκτός Golf.

2. Θα σπάσουν ΣΙΓΟΥΡΑ οι γρύλοι των παραθύρων και θα χάσεις το τζάμι μέσα στην πόρτα. Το παθαίνουν όλα τα ηλεκτρικά παράθυρα σε όλα τα Golf και Polo. Στην αντιπροσωπεία θα σού πούν όταν ταξιδεύεις με μεγάλες ταχύτητες να έχεις τα παράθυρα τελείως κλειστά ή τελείως ανοιχτά. Αν είναι στο ενδιάμεσο ταλαντώνονται και σπάνε οι γρύλοι.

3. Θα ξεφλουδίσουν σίγουρα τα πλαστικά στο εσωτερικό (χερούλια στις πόρτες, χειρολαβές, λεβιές ταχυτήτων κλπ.) μετά από μερικά χρόνια.

4. Θα μασήσει γρανάζι το κιβώτιο ταχυτήτων (Συμβαίνει και στα Seat αυτό) Θα είσαι τυχερός αν συμβεί μία μόνο φορά στην ζωή του. Φίλος μου με Golf στα 80,000 χλμ. του έχει συμβεί ήδη δύο φορές. Την πρώτη τρύπησε και το σώμα του κιβωτίου από το εκτοξευόμενο θραύσμα, χύθηκαν οι βαλβολίνες και τον μάζευε η ΕΛΠΑ. Την δεύτερη το πρόλαβε ακούγοντας τους περίεργους ήχους και έφτασε μέχρι το συνεργείο χωρίς την βοήθειά της.

Αθάνατη γερμανική ποιότητα σου λένε μετά!

μήπως είμαστε υπερβολικοί ?
στο polo της συζύγου (5 ετών, 65000 χλμ) παρατηρήθηκε μόνο το 3. και αυτό από αδιαφορία

μήπως είμαστε υπερβολικοί ?
στο polo της συζύγου (5 ετών, 65000 χλμ) παρατηρήθηκε μόνο το 3. και αυτό από αδιαφορία

θα είσαι από τους τυχερούς ...

Γενικά όλα τα αυτοκίνητα βγάζουν βλάβες , το θέμα είναι πόσο % επί των πωληθέντων είναι αυτά ... εαν είναι 3-4 % , είναι μέσα στα όρια , εαν είναι πάνω από 10% , υπάρχει θέμα ... βέβαια ποιος βγάζει τα βρακιά του μπροστά στο κοινό ; ως γνωστόν μόνο τα αυτοκινητιστικά clubs - κάτοχοι παραδέχονται
ότι συνέβησαν αυτά , απλά υπάρχουν και μερικοί από αυτούς που συνεχίζουν την ράδιο αρβύλα για τα αυτοκίνητα που δεν είναι της αρεσκείας τους ...

Γενικά όλα τα αυτοκίνητα βγάζουν βλάβες , το θέμα είναι πόσο % επί των πωληθέντων είναι αυτά ... εαν είναι 3-4 % , είναι μέσα στα όρια , εαν είναι πάνω από 10% , υπάρχει θέμα ... βέβαια ποιος βγάζει τα βρακιά του μπροστά στο κοινό ; ως γνωστόν μόνο τα αυτοκινητιστικά clubs - κάτοχοι παραδέχονται
ότι συνέβησαν αυτά , απλά υπάρχουν και μερικοί από αυτούς που συνεχίζουν την ράδιο αρβύλα για τα αυτοκίνητα που δεν είναι της αρεσκείας τους ...

Δεν διαφωνούμε σε γενικές γραμμές.
Παίρνεις Mercedes και μπορείς να γίνεις κολλητάρι με το μάστορα, αγοράζεις ΚΙΑ, και βάζεις μόνο βενζίνη, στις μέρες δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία, αλλά τύχη και μόνο τύχη, ίσως και λίγο προσοχή τουλάχιστον όταν αγοράζεις πρώτο χέρι.
Όταν επέλεξα το V50, είχα ψάξει τον ανταγωνσιμό στα station και το πιό κοντινό στις προσδοκίες μου, ήταν το scoda, όμως καμιά φορά ο κάλος στο κεφάλι που λίγο πολύ έχουμε, ίσως και το τελικό πλασσάρισμα στην αγορά μας οδηγούν στο περισσότερο ηχηρό όνομα.
Παρόλα αυτά, βέβαια το v50, εξακολουθεί και καλύπτει τις ανησυχίες μου.

μαλλον δεν εχουμε καταλαβη οτι τα πραγματα στην αυτοκινηση εχουν αλλαξη αρδην.

πρωτοι πλεον στην αξιοπιστια κατατασονται ιαπωνες και κορεατες,ακολουθουν ιταλοι και γαλλοι,ενω οι η γερμανοι ερχονται τελευταιοι με εξαιρεση την bmw.

η mercedes χαλασε και αυτη.

δυστυχως αλλο ποιοτητα και αλλο αξιοπιστια.

βλεπης πλεον κατι αρχαια hyndai που μοιαζουν περισσοτερο με παιχνιδια παρα αυτοκινητα να μην χαλανε και βλεπης τα golf με αψογη ποιοτητα κυλισης ηχομονωση και στιβαροτητα να σου σπανε τα νευρα με μικροζημιες.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Η BMW 316 coupe του 99-06 τι λέει ; όχι η Compact ( είπαμε θέλω να πουλήσω μόστρα ) έχετε ακούσει κάτι για βλάβες ;

πολυ καλη δεν βγαζη βλαβες αλλα ακριβη.

κρατανε πολυ την μεταπωλιτικη τους αξια.

Toyota, ή Toyota, ή Toyota, ή Mazda, ή έστω Kia... (Το Tiida δεν βλέπεται...).

Last edited:
ο μυθος των Γερμανικων αξιοπιστων εχει πεθανει εδω και χρονια
ελεος με το Golf το αλλαζουν εμφανισιακα 1% εδω και 20 χρονια και το χρυσοπουλανε ενω ειναι ειναι ενα απλο μικρομεσαιο

Εδω και χρονια εμπιστευομαι Γαλλικα κυριως λογω οδικης συμπεριφορας

Παντως καλυτερα να κανεις test drive σε οσα καταληξεις

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Το πολάκι μοντέλο 2003 β εκτός από αυτό που ανέφερα και πάλι επειδή αδιαφόρησε η σύζυγος και το πρόβλημα με τα λάστιχα της αντιστρεπτικής (ήσσοντος σημασίας) δεν έβγαλε τίποτα.

Αντίστοιχα το octavia5 4χ4 έβγαλε αλλαγή κρεμαγιέρας, αλλαγή cdplayer, καταστροφή καταλύτη (πέρασα μιά λίμνη) αντλία υποπίεσης. Όλα εντός εγγύησης εκτός του καταλύτη (50%) και της αντλίας.
Και αν δεν υπήρχε και μιά συνάντηση δεν θα έκανε κιχ, από τριξίματα που ήρθαν μετά τη συναρμολόγηση στην άλλη πλευρά.
Σίμο το v50 ήταν η δεύτερη εναλλακτική. τελικά προτιμήθηκε η τετρακίνηση.

Στο V50 έχει παρουσιάσει βλάβη η κεντρική κονσόλα. Η μονάδα μέσα στο "γλυπτό" του αλουμινίου. Δεν έχω ηχοσύστημα και δεν μπορούν να βρουν τι φταίει. Κατά τα άλλα, είναι τεθωρακισμένο. Κανένα πρόβλημα στα 4 χρόνια.

Στο V50 έχει παρουσιάσει βλάβη η κεντρική κονσόλα. Η μονάδα μέσα στο "γλυπτό" του αλουμινίου. Δεν έχω ηχοσύστημα και δεν μπορούν να βρουν τι φταίει. Κατά τα άλλα, είναι τεθωρακισμένο. Κανένα πρόβλημα στα 4 χρόνια.

κρίμα...
Το σημείο κόσμημα του αυτοκινητου

Πάντως γιά τα δικά μου να πω ότι:
κρεμαγιέρα και cd μόνοι τους εντοπίσαν το πρόβλημα μόνοι τους το άλλαξαν.
Γιά τον καταλύτη ... τί να πώ...
Έδωσα 900 (50%) 1 μήνα μετά τη λήξη εγγύησης.
Ευτυχώς έχει άλλες χάρες η γουρούνα...

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Τάσο, τι εννοείς ότι δεν μπορούν να βρούν τι φταίει, θέλεις να μου δώσεις περισσότερα στοιχεία, ίσως και σε πμ.

Δεν διαφωνούμε σε γενικές γραμμές.
Παίρνεις Mercedes και μπορείς να γίνεις κολλητάρι με το μάστορα, αγοράζεις ΚΙΑ, και βάζεις μόνο βενζίνη, στις μέρες δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία, αλλά τύχη και μόνο τύχη, ίσως και λίγο προσοχή τουλάχιστον όταν αγοράζεις πρώτο χέρι.
Όταν επέλεξα το V50, είχα ψάξει τον ανταγωνσιμό στα station και το πιό κοντινό στις προσδοκίες μου, ήταν το scoda, όμως καμιά φορά ο κάλος στο κεφάλι που λίγο πολύ έχουμε, ίσως και το τελικό πλασσάρισμα στην αγορά μας οδηγούν στο περισσότερο ηχηρό όνομα.
Παρόλα αυτά, βέβαια το v50, εξακολουθεί και καλύπτει τις ανησυχίες μου.

και εγω τα ιδια πιστευω ! πλεον παιρνεις μονο οτι σου αρεσει εμφανισιακα η περπαταει οπως θελεις και τελειωνεις !!!!!

τι γερμανικα τι τουρκικα τι γιαπωνεζικα τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ σκ@τ@ πλεον.......

για μερσεντες δε μιλαω τα θεωρω ΚΟΡΟΙΔΙΑ για τα λεφτα τους .......

ειπες δεν θες κατι extreme
λιγο πιο πολυ απο τα ορια που εθεσες
θα σου ελεγα το clio sport http://www.automobilesreview.com/gallery/renault-clio-sport-luxe/renault-clio-sport-luxe-01.jpg
χανεις τις 2 πορτες βεβαια
αυτο θα επαιρνα αν δεν ειχα
οπως ειπες απο οτι καταλαβα δεν θες το corsa opc γιατι θα το παρει ο αδερφος σου και δεν θες να εχετε ιδια
ειναι φτηνο για αυτα που δινει
δεν θα με ενοχλουσε αν το ειχε ο αδερφος μου ακομα και ιδιο χρωμα