Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Πάντως σαν ποιότητας κατασκευής, εννοώ αμαξώματος, οι εντυπώσεις μου από το V50 είναι άριστες. Νομίζω οι Σουηδοί ακόμη τα προσέχουν, τιμούν τη φήμη τους.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

εγώ στα 160.000 χλμ σε ένα Mini Cooper S !!

τι κερδίζω ? :slapface:

μείνατε από λάδια χωρίς να το πάρετε χαμπάρι;

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

ειπες δεν θες κατι extreme
λιγο πιο πολυ απο τα ορια που εθεσες
θα σου ελεγα το clio sport http://www.automobilesreview.com/gallery/renault-clio-sport-luxe/renault-clio-sport-luxe-01.jpg
χανεις τις 2 πορτες βεβαια
αυτο θα επαιρνα αν δεν ειχα
οπως ειπες απο οτι καταλαβα δεν θες το corsa opc γιατι θα το παρει ο αδερφος σου και δεν θες να εχετε ιδια
ειναι φτηνο για αυτα που δινει
δεν θα με ενοχλουσε αν το ειχε ο αδερφος μου ακομα και ιδιο χρωμα

Απορίπτεται το Clio Sport.
Ο αδερφός μου θα πάρει το υπάρχον Corsa που έχουμε.
Το νέο αυτοκίνητο θα είναι του πατέρα μου , όχι δικό μου.
Προτιμούμε μια κατηγορία πάνω απο το Corsa.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

μείνατε από λάδια χωρίς να το πάρετε χαμπάρι;

ντα !! και σε χρόνο dt :bigcry:

υ.γ ένας είμαι Αντώνη-bye-

edit : για να ακριβολογώ δεν έμεινα, απλά ήταν αρκετά χαμηλότερα απο το ιδανικό.
και πάλι όμως δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο γιατί μου είχε κάψει -γιατί περι αυτού μιλάμε- περισσότερα απο τα μισά λάδια σε χρόνο μικρότερο απο το μισό που επιβάλλουν τα service intervals.\

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Καταρχήν εγώ το βλέπω στα 23Κ, και λογικό μου φαίνεται για δίλιτρο... Επίσης, η ιπποδύναμη αυτή βγαίνει στις 7Κ... Οχι και ότι καλύτερο για ένα αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης.

Α, και κυρίως, τα περί ομορφιάς είναι καθαρά υποκειμενικές απόψεις... -bye-

Φυσικά και όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές με σκοπό να βοηθήσουν κάποιον.
Το θέμα είναι να είναι ακομπλεξάριστες...

Πάντως το 7κ δεν με χαλάει αν βγάζει 140 στα 5Κ και έχει μια κάβα... 2Κ που δεν έχουν άλλα...

-bye-

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Πάντως σαν ποιότητας κατασκευής, εννοώ αμαξώματος, οι εντυπώσεις μου από το V50 είναι άριστες. Νομίζω οι Σουηδοί ακόμη τα προσέχουν, τιμούν τη φήμη τους.

Όταν πήγα να κλείσουμε το C30 της γκαρντασίνας το έψαξα πολύ.
Το ταμπλώ στα δεξιά ανάμεσα στην πόρτα ήταν ψιλοξεκουμπωμένο!!!
Το πίσω δεξί φτερό δεν ερχόταν καλά (πρόσωπο) με τον προφυλακτήρα...
Τελικά της φέρανε άλλο κατ' απαίτησή μας.

Το συμπέρασμα άρα είναι αυτό που είπαν και άλλοι φίλοι:
Δύσκολα τα πράματα και μπόλικο το παραμύθι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

και εγω τα ιδια πιστευω ! πλεον παιρνεις μονο οτι σου αρεσει εμφανισιακα η περπαταει οπως θελεις και τελειωνεις !!!!!

τι γερμανικα τι τουρκικα τι γιαπωνεζικα τα ιδια ΑΚΡΙΒΩΣ σκ@τ@ πλεον.......

Τα Ιαπωνικά και Κορεάτικα είναι στον δικό τους κόσμο σε αξιοπιστία και δεν συγκρινονται.
Και αν κάποιος ενδιαφέρεται (που θα πρέπει να είναι από τους πρώτους παράγοντες στην απόφαση αγοράς αυτοκινήτου) το after sales support, πάει Toyota και καθαρίζει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Μιλαγα προσφατα με εναν που εχει μαντρα μεταχειρισμενων στην Αθηνα και μου ελεγε οτι στα καινουργια Toyota εχουν χαλασει πολυ την αξιοπιστια και την ποιοτητα κατασκευης. Πλεον η συγκεκριμενη μαρκα ειναι τελευταια απο ολες τις Ιαπωνικες στους συγκεκριμενους τομεις.

Μαλιστα ο κουμπαρος μου εχει μια Corolla 2ετιας και μου ελεγε οτι ολο το αμαξι τριζει και οτι το χρωμα ειναι ψευτικο και κανει γρατζουνιες για πλακα , πχ. η γυναικα του οπως εμπαινε στο αμαξι ακουμπησε την τσαντα της πανω και εκανε μια γρατζουνια κατι που δεν συνέβαινε ουτε στο Ford 10ετιας που ειχε πριν...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

ντα !! και σε χρόνο dt :bigcry:

υ.γ ένας είμαι Αντώνη-bye-

edit : για να ακριβολογώ δεν έμεινα, απλά ήταν αρκετά χαμηλότερα απο το ιδανικό.
και πάλι όμως δεν δικαιολογείται κάτι τέτοιο γιατί μου είχε κάψει -γιατί περι αυτού μιλάμε- περισσότερα απο τα μισά λάδια σε χρόνο μικρότερο απο το μισό που επιβάλλουν τα service intervals.\

επειδή είπε άλλος ένας έκαψε μηχανή γι'αυτό χρησιμοποίησα πληθυντικό.
Καλά αυτά τα παλιολαμπάκια με το λάδι που έχουν ΌΛΑ τα αυτοκίνητα, πότε ανάβουν;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

επειδή είπε άλλος ένας έκαψε μηχανή γι'αυτό χρησιμοποίησα πληθυντικό.
Καλά αυτά τα παλιολαμπάκια με το λάδι που έχουν ΌΛΑ τα αυτοκίνητα, πότε ανάβουν;

σ'εμένα προσωπικά άναψε όταν ήταν ήδη αργά.
σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία μου τόνισαν ότι όπως γράφει και το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου, είναι ευθύνη του οδηγού να ελέγχει κάθε λίγο και λιγάκι τα λάδια.
Επίσης, μου είπαν ότι δεν πρέπει να βασίζεσαι στα διάφορα λαμπάκια.

Κανένας δεν μου είπε όμως και σε κανένα εγχειρίδιο δεν γράφει ότι -το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τουλάχιστον- καίει πολλά λαδάκια !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Φυσικά και όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές με σκοπό να βοηθήσουν κάποιον.
Το θέμα είναι να είναι ακομπλεξάριστες...

Πάντως το 7κ δεν με χαλάει αν βγάζει 140 στα 5Κ και έχει μια κάβα... 2Κ που δεν έχουν άλλα...

-bye-

Δεν ακούγεται πάντως και τόσο αισιόδοξο αυτό το τεστ που διάβασα με αφορμή το ποστ σου... (τα περί ροπής που έλεγα νωρίτερα, και πόσο αυτή βοηθάει ένα αμάξι να κινείται αβίαστα, ειδικά για όταν μιλάμε για αμάξι καθημερινής χρήσης):

Ο κινητήρας δεν νοιώθει ευτυχισμένος κάτω από τις 4,000 σαλ, και μοιάζει να βρίσκεται στο στοιχείο του μετά τις 5,000 και μέχρι τις 7,100 σαλ

Από εδώ το απόσπασμα: http://fabiatou.com/2008/03/citroen-c4-20-vts.html

Όπως πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για κάποιους είναι πιο σημαντικό να μην κάνει σαν κουδουνίστρα (*) και ας το περνάς μια βόλτα απ' το συνεργείο πού και πού (για σημαντικές ή ασήμαντες βλάβες). Άλλοι πάλι θεωρούν πολύ πιο σημαντικό να το πηγαίνουν στο συνεργείο μόνο για service κι ας κάνουν και καμιά παραχώρηση στην ποιότητα. Απλά ιεραρχείς τις προτεραιότητές σου και αποφασίζεις ανάλογα. Φυσικά αυτό που για μένα είναι το καλύτερο για σένα μπορεί να είναι μετριότατο :-)

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι κάλλιστα μπορεί ν' αντιστραφεί η ερώτησή σου για κάποιο άλλο αυτοκίνητο: Τριγμούς δεν έχει, αλλά αν είναι να μου βγάζει βλάβες σε ανύποπτο χρόνο τι νόημα έχει; :-)

(*) PS: Παρεπιπτόντως ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός (κουδουνίστρα) μου φαίνεται λίγο υπερβολικός για το αυτοκίνητο που λες (Corolla). Θέλω να πω σαν γενίκευση. Του γνωστού σου μπορεί να κάνει έτσι (δεν αμφιβάλλω), αλλά σε αρκετά Corolla της εποχής που λες στα οποία έχω μπει δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, έντονα τουλάχιστον. Σίγουρα δεν ήταν ενοχλητικό για μένα. Αλλά ως γνωστόν γενικευμένα συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν από μεμονωμένες εμπειρίες (συμπεριλαμβάνω και τις δικές μου εμπειρίες φυσικά).

Λοιπόν , μετά απο μια επίσκεψη και test drives , η λίστα μικραίνει αισθητά κι εμφανίζονται και 2 νέοι παίκτες με σημαντικότατες αξιώσεις.

Citroen C4 1.6 ( VTR , VTS κτλ )
Ford Focus 1.6 ( Sport )
Kia 'Ceed 1.6 ( EX Intense )
Lancia Delta 1.4T ( Argento )
Mazda 3 Hatchback 1.6L ( Touring Clima )
Opel Astra / Astra GTC 1.6 ( Sport )
Peugeot 308 1.6 ( Comfort Pack )
Toyota Auris 1.6
VW Golf 1.4 TSI ( Trendline )

Subaru Impreza 1.5 SK
Volvo C70 Momentum.

Με κόκκινο είναι όσοι δεν πέρασαν το τέστ. Eπίσης πήραμε γέυση και απο Hyundai i30 1.6 αλλά και Fiat Bravo τα οποία δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερη αίσθηση.

Τάσο είμαι υπέρ της Peugeot σαν πρώην κάτοχος τριών 306 (XR, XT, GtiRace), αλλά αν ψάχνεις κάτι με απίστευτους χώρους καλό κράτημα (όχι σαν τα Γαλλικά) καλή κατασκευή, δες και το Skoda Roomster σε 1.6, το κυκλοφορώ 1 χρόνο και κάτι, είναι αρκετά αξιόπιστο και με έχει βολέψει αφάνταστα στις μετακινήσεις.....

η μόνη διαφορά είναι ότι δεν το έχω αγοράσει εγώ, είναι εταιρικό...

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Για πες μας τι τεστ δεν περάσαν ; μου κάνει εντύπωση που πέρασε το φόκους και όχι το ΚΙΑ ...

Kia Ceed και Hyundai i30 , με τον 1.6 κινητήρα και το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού δεν μας άρεσαν αρχικά εμφανισιακά και στη συνέχεια ενώ το Ceed οδηγικά αφήνει καλή γέυση, δεν ξέρω γιατί αλλά αφήνει μια αίσθηση ουδετερότητας σαν αυτοκίνητο όπως και το i30.

Το Mazda το απόρριψε ο στρατηγός εξ αρχής γιατί το είχε ήδη δεί.
Η Lancia, διαστημόπλοιο εσωτερικά και απο εμφάνιση πολλά επίπεδα πάνω απο οποιοδήποτε άλλο στον ανταγωνισμό, αλλά ανοίγοντας το καπό και παρατηρώντας λεπτομέρειες σε πόρτες , πορτ μπαγκάζ δεν πείθει για το επίπεδο ποιότητας κατασκευής. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το οδηγήσουμε και δεν ξέρω αν θα το κάνουμε.

To auris ούτως ή άλλως προσωπικά δεν με ενθουσίαζε, περισσότερο ο πατέρας μου ήθελε να το δεί, και δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα.
Το VW golf με απογοήτευσε γιατί περίμενα να δώ κάτι άλλο να πώ την αλήθεια, συνηθισμένος απο την ποιότητα που είχα δεί σε Golf IV του κολλητού μου.

Υπάρχουν και προσφορές ανάλογα τον κατασκευαστή οι οποίες παίζουν κι αυτές κάποιον ρόλο στις τελικές αποφάσεις.