Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Δες τι αρεσει σε εσενα και παρτο,τελειο δεν ειναι κανενα.
Ειχα και γαλλικο και γερμανικο,τωρα παω για γιαπωνεζικο.
Μπουχτησα με τα μικροπροβληματα τον ευρωπαικων.
Για το VW Golf ισχυει οτι διαβασα παραπανω.Καλο περπατητμα αλλα πολυ ζημιαρικο.
Citroen τα βλεπω και μου σηκωνετε η τριχα!
Αντε να δουμε τωρα Toyota.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Το παρον Golf ξεχαστε το , ηδη εχει παρουσιαστει το καινουργιο.

Επισης μπορειτε να δειτε Leon και Qashqai.

Το παρον Golf ξεχαστε το , ηδη εχει παρουσιαστει το καινουργιο.

To οποιο ειναι χαλια σε εμφανιση.
Χαθηκε η προσωπικοτητα που ειχε το Golf.
Το πισω μερος μου θυμιζει εντονα Honda civic του "95.

Εμείς πάντως μόλις κλείσαμε αυτόματο Honda Jazz για τη μητέρα μου (έχει βγάλει δίπλωμα αποκλειστικά για αυτόματα κιβώτια).

Σε καμιά βδομάδα θα το βολτάρω και θα σας πω εντυπώσεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Δεν ακούγεται πάντως και τόσο αισιόδοξο αυτό το τεστ που διάβασα με αφορμή το ποστ σου... (τα περί ροπής που έλεγα νωρίτερα, και πόσο αυτή βοηθάει ένα αμάξι να κινείται αβίαστα, ειδικά για όταν μιλάμε για αμάξι καθημερινής χρήσης):

Από εδώ το απόσπασμα: http://fabiatou.com/2008/03/citroen-c4-20-vts.html

Ωραία κοπέλα η κυρία Φαμπιάτου.
Και αυτή όμως καταθέτει την υποκειμενική της άποψη.
Φυσικά όπως μάθει κανείς.
Όπως οι μοτοσυκλετιστές ένα πράμα.
Όταν οδηγούν αμάξι νομίζουν πως οδηγούν σαλίγκαρο...
Πόσο μάλλον για τους κουβάδες που συζητάμε...

Το θέμα είναι τι δίνεις και τι παίρνεις και όχι το κυνήγι του απόλυτου.
Εγώ αυτό κοιτώ στο 2λιτρο C4 και σε όλα τα αμάξια εν γένει.
Ένα ακόμα παράδειγμα είναι το παλιό Superb.
Ακόμα πιο τίμιο από το C4.

Εμείς πάντως μόλις κλείσαμε αυτόματο Honda Jazz για τη μητέρα μου (έχει βγάλει δίπλωμα αποκλειστικά για αυτόματα κιβώτια).

Νομιζω οτι ηδη παρουσιαστηκε το καινουργιο Jazz...τωρα βεβαια αν παραγγειλατε το υπαρχον ειναι αργα...-bye-

Παντως εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα ποτε αυτοκινητο που εχει αντιπροσωπο τον Σαρακακη ...εχω ακουσει τα χειροτερα λογια για το after sales...

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Σε καμιά βδομάδα θα το βολτάρω και θα σας πω εντυπώσεις!

Στέργιο, το καινούργιο ή το παλιό ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Μιλαγα προσφατα με εναν που εχει μαντρα μεταχειρισμενων στην Αθηνα και μου ελεγε οτι στα καινουργια Toyota εχουν χαλασει πολυ την αξιοπιστια και την ποιοτητα κατασκευης. Πλεον η συγκεκριμενη μαρκα ειναι τελευταια απο ολες τις Ιαπωνικες στους συγκεκριμενους τομεις.

Μαλιστα ο κουμπαρος μου εχει μια Corolla 2ετιας και μου ελεγε οτι ολο το αμαξι τριζει και οτι το χρωμα ειναι ψευτικο και κανει γρατζουνιες για πλακα , πχ. η γυναικα του οπως εμπαινε στο αμαξι ακουμπησε την τσαντα της πανω και εκανε μια γρατζουνια κατι που δεν συνέβαινε ουτε στο Ford 10ετιας που ειχε πριν...

Αυτο ειναι αληθεια, και ισχυει για τα μοντελα απο το 2000 και υστερα. Εχω ακουσει μαλιστα, οτι αυτα της Ελληνικης αγορας κατασκευαζονται στην Τουρκια!

Νομιζω οτι ηδη παρουσιαστηκε το καινουργιο Jazz...τωρα βεβαια αν παραγγειλατε το υπαρχον ειναι αργα...-bye-

Παντως εγω προσωπικα δεν θα αγοραζα ποτε αυτοκινητο που εχει αντιπροσωπο τον Σαρακακη ...εχω ακουσει τα χειροτερα λογια για το after sales...

Πριν κατι μηνες οταν ειμουνα κι εγω στην αναζητηση οικογενειακου αυτοκινητου το Honda Jazz ηταν μεσα στις 2 πρωτες μου επιλογες....(η αλλη ηταν το Opel Meriva και αυτο που τελικα αγορασα.)

Πηγαινοντας για τεστ στην αντιπροσωπεια στην Βουλιαγμενης περιμενοντας επεσα σε ενα φουκαρα που ενω ειχε αγορασει ενα Civic στους 3 μηνες εγινε το απιστευτο για την φιρμα αυτη......να καψει κινητηρα.
Γινονται και στις καλυτερες οικογενειες.....αλλα η εξελιξη της ιστοριας ηταν απο αυτα που δεν γινονται.....
4 μηνες ταλαιπωρια και διαπραγματευσεις με την εταιρεια που του τα "μασαγε" οσον αφορα την ανευ κοστους αντικατασταση του κινητηρα εξ'ολοκληρου......και απειλες για προσφυγη στα δικαστηρια.

Και ολα αυτα λιγους μηνες αφοτου το αγορασε.......και μιλαμε για εγγυηση 7 ετων.....

Εχοντας στο παρελθον μια Honda ο ιδιος και εχοντας γνωση τι εστι Σαρακακης.......την εκανα με ελαφρα πηδηματακια.....

Κριμα για μια τετοια εταιρεια να αντιπροσωπευεται απο κακους επαγγελματιες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Αυτο ειναι αληθεια, και ισχυει για τα μοντελα απο το 2000 και υστερα. Εχω ακουσει μαλιστα, οτι αυτα της Ελληνικης αγορας κατασκευαζονται στην Τουρκια!

Στην Τουρκια φτιαχνεται το Auris (πιο πριν φτιαχνοταν το προηγουμενης γενιας Corolla hatchback) και το Corolla Verso...

http://www.toyotatr.com/eng/sedan.asp

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Mια και μιλαμε για Toyota δεν ξερω αν ειδατε το νεο Avensis...

toyotaavensis2009800x60sf1.jpg

Μιλαμε για ενα απο τα πιο αποκρουστικα ασχημα αυτοκινητα ολων των εποχων.

Το εσωτερικο δε , ειναι 20 χρονια πισω σχεδιαστικα...

http://img152.imageshack.us/img152/610/toyotaavensistourer2009qv0.jpg

οπως το δει κανεις Γιαννη ,εμενα προσωπικα δεν με χαλαει καθολου εχω παψει απο καιρου να κοιτω τα αμαξια εμφανισιακα και εχω ριξει το βαρος μου

1 αξιοπιστια
2 παθητικη ενεργητικη ασφαλεια
3 εγγυησεις σε μηχανικα και service
4 καλη μεταπωληση
5 σοβαρη αντιπροσωπευση

πιο άσχημο αυτοκίνητο απο το Nissan tiιda δεν νομίζω να υπάρχει Γιάννη.

Noμιζω οτι υπερβαλεις , το sedan οντως ειναι ατσουμπαλο αλλα το 5πορτο για την κατηγορια του εχει αποδεκτο σχημα. Προσωπικα το θεωρω πιο εμφανισιμο απο το Auris και το Lancer.

Aπο τα hatchback αυτη τη στιγμη πιο ασχημο με διαφορα ειναι για εμενα το BMW σειρα 1.

οπως το δει κανεις Γιαννη ,εμενα προσωπικα δεν με χαλαει καθολου εχω παψει απο καιρου να κοιτω τα αμαξια εμφανισιακα και εχω ριξει το βαρος μου

1 αξιοπιστια
2 παθητικη ενεργητικη ασφαλεια
3 εγγυησεις σε μηχανικα και service
4 καλη μεταπωληση
5 σοβαρη αντιπροσωπευση

Δεν υπαρχει καμια εταιρεια που να τα συνδυαζει ολα αυτα ταυτοχρονα ομως.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Η Lancia, διαστημόπλοιο εσωτερικά και απο εμφάνιση πολλά επίπεδα πάνω απο οποιοδήποτε άλλο στον ανταγωνισμό, αλλά ανοίγοντας το καπό και παρατηρώντας λεπτομέρειες σε πόρτες , πορτ μπαγκάζ δεν πείθει για το επίπεδο ποιότητας κατασκευής. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το οδηγήσουμε και δεν ξέρω αν θα το κάνουμε.

πάντως είναι κρίμα να κρίνετε την Δέλτα μόνο και μόνο επειδή είδατε ένα μοντέλο που έχουν μπει 2000 άτομα από τότε που ήρθε ... ίσως είναι πολύ καλύτερο το αυτοκίνητο όταν έρθει καινούριο ( πχ λιγότερες απροσεξίες στην γραμμή παραγωγής , μικροβελτιώσεις στην γραμή κλπ ) μακάρι να κάνετε και ένα τεστ ντράιβ , λένε ότι τραβάει πολύ καλά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Το Delta ειναι ενα αυτοκινητο-στοιχημα , μπορει να βγει καλο ποιοτικα και σε επιπεδο αξιοπιστιας μπορει και οχι. Με δεδομενη ομως την κακη προιστορια των Ιταλων πιο πιθανο ειναι το δευτερο.
Ο αγοραστης δηλαδη αναλαμβανει τον ρολο του beta tester και οι περισσοτεροι απο εμας δεν εχουμε χρονο για τετοιες ιστοριες.

Λοιπόν , μετά απο μια επίσκεψη και test drives , η λίστα μικραίνει αισθητά κι εμφανίζονται και 2 νέοι παίκτες με σημαντικότατες αξιώσεις.

Citroen C4 1.6 ( VTR , VTS κτλ )
Ford Focus 1.6 ( Sport )
Kia 'Ceed 1.6 ( EX Intense )
Lancia Delta 1.4T ( Argento )
Mazda 3 Hatchback 1.6L ( Touring Clima )
Opel Astra / Astra GTC 1.6 ( Sport )
Peugeot 308 1.6 ( Comfort Pack )
Toyota Auris 1.6
VW Golf 1.4 TSI ( Trendline )

Subaru Impreza 1.5 SK
Volvo C70 Momentum.

Με κόκκινο είναι όσοι δεν πέρασαν το τέστ. Eπίσης πήραμε γέυση και απο Hyundai i30 1.6 αλλά και Fiat Bravo τα οποία δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ιδιαίτερη αίσθηση.

Τάσο καλημέρα, μάλλον θα εννοείς C30 και ουχί C70-bye-

Εγώ τους έχω ζήσει και από την καλή και από την ανάποδη, έχεις απόλυτο δίκυο, κάποιες φορές τσ συτοκίνητα τα θάβουν οι αντιπρόσωποι και κάποιες άλλες τα αναδεικνύουν ( Δάβαρης).

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Το Delta ειναι ενα αυτοκινητο-στοιχημα , μπορει να βγει καλο ποιοτικα και σε επιπεδο αξιοπιστιας μπορει και οχι. Με δεδομενη ομως την κακη προιστορια των Ιταλων πιο πιθανο ειναι το δευτερο.
Ο αγοραστης δηλαδη αναλαμβανει τον ρολο του beta tester και οι περισσοτεροι απο εμας δεν εχουμε χρονο για τετοιες ιστοριες.

δλδ το ύψιλον βγήκε χάλια ; το thesis είναι χάλια ; το phedra βγήκε χάλια ; το musa ( που είναι 3 φορές ανώτερο από την A class ) είναι χάλια ;

εκτός άμα προσπερνάμε την ιστορία κατά 25 χρόνια και λέμε για τα σάπια ...