Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

δλδ το ύψιλον βγήκε χάλια ; το thesis είναι χάλια ; το phedra βγήκε χάλια ; το musa ( που είναι 3 φορές ανώτερο από την A class ) είναι χάλια

Και γιατι το "3 φορες ανωτερο απο Α class" εχει πιασει πατο στις πωλησεις (οπως και ολη η μαρκα γενικως)?

Ενταξει η συμπαθεια προς μια μαρκα ειναι κατανοητη αλλα να κοιταμε και τα στοιχεια που υπαρχουν. Το οτι οι Ιταλοι εχουν βγαλει κακο ονομα καπου οφειλεται , ξερω ανθρωπο φανατικο της Alfa Romeo που δεν ειχε αγορασει αλλη μαρκα για 30 χρονια και το τελευταιο του αμαξι ειναι Nissan γιατι οπως μου ειπε βαρεθηκε να τρεχει στα συνεργεια...

Αυτα τα γνωριζει ο οποιοσδηποτε εχει ασχοληθει εστω και επιφανειακα με την αγορα αυτοκινητου.

Βεβαια ολοι λενε οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει και πλεον τα Ιταλικα αμαξια ειναι αξιοπιστα κτλ. αλλα και παλι στις ερευνες αξιοπιστιας καπου κοντα στο τελος τα βρισκουμε...

http://www.whatcar.co.uk/news-special-report.aspx?NA=217350#
http://www.adac.de/images/Pannenstatistik 2007_tcm8-214903.pdf

Η τεχνολογια ειναι πλεον γνωστη (για να μην πω κοινη) σε ολους. Δεν υπαρχουν μυστηκα στις γραμμες παραγωγης πλεον. Εδω βλεπεις τη bmw να συνεργαζεται με fiat και peugeot, η renault εχει αγορασει τη nissan και πολλα αλλα. Ειναι πιστευω ατοπο να λεμε για την αξιοπιστια των Ιταλων και Γαλλων πια. Γιατι τα λεω ολα αυτα? γιατι μου κανει εντυπωση που απερριψες τη delta και χωρις να την οδηγησεις μαλιστα.......αν την οδηγουσες μαλλον θα απερριπτες ολα τ' αλλα...

Κι αφού εμφανίστηκε και αυτή φωτο του νεου Αβένσις καταλαβαίνω γιατι επί 2βδομάδες κυκλοφορούσε μόνο η εκ των όπισθεν. Μπροστα λοιπόν για άλλη μια φορά στην Τογιότα κάτι δεν πήγε καλά (όλα αυτα βεβαια είναι υποκειμενικά). Το πίσω μέρος όμως και το πλαι είναι παρα πολύ καλα (κατ εμε Λεξίζουν). Το εσωτερικό πάλι πολύ συντηρητικό και χωρίς κάποια έμπνευση...κατι ιδιαιτερο. Το τιμόνι σαν να πήραν του Μαζντα 6 και άλλαξαν το σήμα.
Σε γενικές γραμμές πάντως μάλλον έκαναν ένα δειλο βήμα προς τα μπρος σε σχεση με το παλιό Αβένσις που για εμενα ήταν και οχι όμορφο και πολύ συντηρητικό.
Από την άλλη μεριά, αν το κοστολογήσουν κοντα στο σημερινο μοντέλο με φουλ εξτρα εξοπλισμο, και αποδειχτεί αξιόπιστο και με καλή ποιότητα κατασκευής (όπως περιμένει κανείς) θα το προσθέσω στα ενδεχόμενα για την αγορά που τη βλέπω για του χρόνου τετοιον καιρό μαζί με τα:
passat cc, Mazda6, Honda Accord

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Τάσο καλημέρα, μάλλον θα εννοείς C30 και ουχί C70-bye-

ναι Σίμο το C30 εννοώ, λάθος εκ παραδρομής.

Εσύ κι ο Τάσος που έχετε Volvo τι εμπειρία έχετε μέχρι στιγμής ;
Απο την αντιπροσωπεία μας προσφέρουν 10 χρόνια δωρεάν service /υλικά+εργατικά ; είναι γενική η προσφορά αυτή ;

Από την άλλη μεριά, αν το κοστολογήσουν κοντα στο σημερινο μοντέλο με φουλ εξτρα εξοπλισμο, και αποδειχτεί αξιόπιστο και με καλή ποιότητα κατασκευής (όπως περιμένει κανείς) θα το προσθέσω στα ενδεχόμενα για την αγορά που τη βλέπω για του χρόνου τετοιον καιρό μαζί με τα:
passat cc, Mazda6, Honda Accord

Το Mazda 6 ειναι πανεμορφο αυτοκινητο. Θα το αγοραζα μονο και μονο για την εμφανιση του , χωρις να παραβλεπω βεβαια την κορυφαια οδικη συμπεριφορα και αξιοπιστια.

Το cc ειναι μια κλαση πανω σε τιμη αλλα ειναι και ενα απο τα πιο εντυπωσιακα αυτοκινητα που κυκλοφορουν. Καμια σχεση με το βαρετο , ποιοτικα μετριο και σχεδιαστικα ξεπερασμενο Passat.

To Αccord στην Ελληνικη αγορα ειναι ενα αυτοκινητο αποτυχημενο σε πωλησεις. Ισως γιατι ειναι πολυ ακριβο χωρις να δικαιολογειται η τιμη του , ισως γιατι ο κοσμος προτιμα αλλα μοντελα με "ονομα" (πχ. ΒΜW 3 , Audi A4 κτλ)...

Η τεχνολογια ειναι πλεον γνωστη (για να μην πω κοινη) σε ολους. Δεν υπαρχουν μυστηκα στις γραμμες παραγωγης πλεον. Εδω βλεπεις τη bmw να συνεργαζεται με fiat και peugeot, η renault εχει αγορασει τη nissan και πολλα αλλα. Ειναι πιστευω ατοπο να λεμε για την αξιοπιστια των Ιταλων και Γαλλων πια. Γιατι τα λεω ολα αυτα? γιατι μου κανει εντυπωση που απερριψες τη delta και χωρις να την οδηγησεις μαλιστα.......αν την οδηγουσες μαλλον θα απερριπτες ολα τ' αλλα...

Θα προσπαθήσω να κλείσω ένα test drive για την Delta, αν και μέχρι στιγμής οδηγικά μόνο το impreza μου έκανε φοβερή εντύπωση οδηγικά, κι ας είναι το 1.5 με 107 άλογα.

ναι Σίμο το C30 εννοώ, λάθος εκ παραδρομής.

Εσύ κι ο Τάσος που έχετε Volvo τι εμπειρία έχετε μέχρι στιγμής ;
Απο την αντιπροσωπεία μας προσφέρουν 10 χρόνια δωρεάν service /υλικά+εργατικά ; είναι γενική η προσφορά αυτή ;

Πέραν αυτού που προανέφερα με την κεντρική κονσόλα, δεν έχει βγάλει άλλο πρόβλημα. Το έχω παραπάνω από 4 χρόνια.
Για τα σέρβις δεν είχα καμία προσφορά, πάντως τα κάνω στην αντιπροσωπεία και οι τιμές είναι λογικές (μέχρι στιγμής, τώρα θα το ξαναπάω και έχω περάσει τα 50.000 χλμ, να δούμε τι κουστούμι θα βγει).

Το αξιοσημείωτο είναι το τρακάρισμα που είχα φάει παρκαρισμένος, πίσω αριστερά, πέρισυ τον Απρίλιο. Έπεσε επάνω μου ταξί Mercedes 200 κοντά 2 τόνους, υποψιάζομαι με 70+ χλμ ώρα. Μου ανέβασε το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο, και το περιέστρεψε περίπου 120 μοίρες!

Κι όμως, η ζημιά δεν ήταν μεγάλη. Οι λαμαρίνες έδειξαν πόσο γερές είναι, υποχώρησαν στο σημείο της πρόσκρουσης μόνο, λίγα εκατοστά πιο 'κει διατηρούσαν την αρχική μορφή τους. Επισκευάσθηκε μια χαρά, με όχι τόσο μεγάλο κόστος (φυσικά το αποζημιώθηκα). Εάν ήταν πχ Renault (προκάλεσε πελάτης μου ατύχημα σε τέτοιο και γνωρίζω, του βγήκε ο κούκος αηδόνι), θα είχε βγάλει ολική καταστροφή.

Υπόψιν το παγκόσμιο ρεκόρ χιλιομέτρων, το έχει το Volvo ενός Αμερικανού.
http://www.autoblog.com/2007/10/26/man-with-2-6-million-mile-volvo-p1800-aims-for-3-million/

Last edited:
Θα προσπαθήσω να κλείσω ένα test drive για την Delta, αν και μέχρι στιγμής οδηγικά μόνο το impreza μου έκανε φοβερή εντύπωση οδηγικά, κι ας είναι το 1.5 με 107 άλογα.

+1000 για το Impreza και αν θυμασαι στο ειπα απο την αρχη-bye-

Καλημέρα και από μένα,

Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία το τελευταίο διάστημα σε αναζήτηση αυτοκινήτου, είχα καταλήξει σε κάποια που τελικά απέρριψα για διάφορους λόγους. Ανάμεσα τους και κάποια τα οποία αναφέρετε και σεις.

Honda civic 1.8 απαράδεκτη αντιπροσώπευση, υψηλό κόστος συντήρησης -λάδια κάθε 6 μήνες και service κάθε χρόνο ή 10 και 20 χιλ. χλμ αντίστοιχα ζητάει ο Σαρακάκης.

VW Golf πολύ ακριβό για το τίποτα και όπως μαθαίνω αλλά και γνωρίζω πολλά προβλήματα αξιοπιστίας, κακές after sales υπηρεσίες από αντιπρόσωπο, μικρή διάρκεια εγγύησης.

Seat Leon 1.8 TSI αδιάφορο αισθητικά, μουντό εσωτερικό, μέτρια ποιότητα κατασκευής, αδυναμία να βγάλει στο δρόμο με προοδευτικότητα και χωρίς υστερίες την πολύ μεγάλη ροπή του κινητήρα (με το TCS εκτός, απλά δεν μπορεί να ξεκινήσει στο φανάρι και μετά από λίγο χρειάζεται λάστιχα από το πολύ σπινάρισμα ), γρήγορο πράγματι αλλά σε αγχώνει και θέλει να παλεύεις μαζί του, πράγμα που δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω.

Lancia Delta 1.4 t-jet ORO 150 hp. Όμορφη, ξεχωριστή, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, ικανοποιητικές επιδόσεις, πολύ καλή ποιότητα κύλισης, αλλά και ακριβή με μεγάλη διαφορά τιμής απο το Bravo και στο οποίο βασίζεται,μικρή διάρκεια εγγύησης. Δεν ήθελα τελικά να γίνω beta tester.

Toyota Auris, 6 χρόνια εγγύηση, θεωρητικά ιδιαίτερα αξιόπιστο, το καλύτερο after sales service στην Ελλάδα, αλλά ακριβό, με μέτρια ποιότητα κατασκευής και αδιάφορο αισθητικά και οδηγικά. Δεν θα το αγοράσω, αλλά το συνιστώ σε όποιον θέλει να μεταφέρεται με ασφάλεια, απροβλημάτιστα αλλά και χωρίς συγκινήσεις (οδηγικές). Αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών παγκοσμίως, γι ' αυτό και η Toyota έγινε και η πρώτη σε πωλήσεις παγκόσμια.

Opel Astra πέρα απο αδιάφορο αναμένεται και ο αντικαταστάτης του.

Τώρα θα μου πείτε ότι όλα άχρηστα τα έβγαλα. Με το χέρι στην καρδιά θα αγόραζα την Delta. Βάσει λογικής το Auris.

Τελικά αποφάσισα να περιμένω λίγο ακόμη, άλλωστε το αυτ/το μου είναι μόλις 3 χρόνων. Έτσι αντικατέστησα αυτό της συζύγου - Renault Twingo - με ένα Fiat G.Punto το οποίο ελπίζω να παραλάβω σε λίγες εβδομάδες και να περιμένω να δω τι καλό θα φέρει το 2009.

Τα παραπάνω αφορούν προσωπικές εμπειρίες και εκτιμήσεις και αναφέρονται απλά και μόνο ως αφορμή για σκέψη ή και συζήτηση.

Σήμερα είδα και τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Renault megane III. Όμορφο...

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Μόνο το μήκος της Delta είναι 4.52, όσο και της Mercedes C ή BMW 3 και το μεταξόνιο 2,70 με προσανατολισμό προς την άνεση.

Λοιπόν να πας να οδηγήσεις τη delta καρφί, μπας και πάρεις κάτι της προκοπής :grinning-smiley-043.

Ναι είμαστε όλοι πορωμένοι με τα αυτοκίνητα που έχουμε.

Εγώ από μικρός λάτρης της οδήγησης, είχα την ευκαιρεία να οδηγήσω τα τελευταία 20 χρόνια πολλές μάρκες (είτε δικά μου είτε της οικογενείας αλλά τουλάχιστον για 1000 χλμ και πάνω αυτά που δεν ήταν δικά μου)

- ford
- opel
- nissan
- rover
- citroen
- mitsubishi
- mercedes

Tα τελευταία τρία χρόνια το αυτοκίνητο μου είναι το lancia thesis.

Αν δεν υπολογίσεις το κόστος απόκτησης (δεν θα το έπαιρνα ποτέ καινούργιο)
όπως επίσης το μεγάλο βάρος 1800 κιλά με την μικρή σχετικά υποδύναμη 185 hp (βέβαια τα παραπάνω είναι νορμάλ για την κατηγορία που ανοίκει), δεν μπορώ να του βρώ κανένα ελλάτωμα, ούτε καν να το συγκρίνω με τον ανταγωνισμό σήμερα και ας είναι πλέον 5 χρονών.

Απλά είναι μια κατηγορία μόνο του

Α και μιας και βλεπω και το θεμα οδηγικης συγκινησης να παιζει ολο και πιο πολυ στην κουβεντα, αυτο ειναι κατι που μαλλον δεν υπαρχει (σε μεγαλες δοσεις) στη συγκεκριμενη κατηγορια. Μονο μια alfa romeo η και γαλλικο αυτοκινητο θα μπορουσε ισως να δωσει λιγη...

Λοιπόν να πας να οδηγήσεις τη delta καρφί, μπας και πάρεις κάτι της προκοπής :grinning-smiley-043.

Εγώ από μικρός λάτρης της οδήγησης, είχα την ευκαιρεία να οδηγήσω τα τελευταία 20 χρόνια πολλές μάρκες (είτε δικά μου είτε της οικογενείας αλλά τουλάχιστον για 1000 χλμ και πάνω αυτά που δεν ήταν δικά μου)

- ford
- opel
- nissan
- rover
- citroen
- mitsubishi
- mercedes

όπως επίσης το μεγάλο βάρος 1800 κιλά με την μικρή σχετικά υποδύναμη 185 hp (βέβαια τα παραπάνω είναι νορμάλ για την κατηγορία που ανοίκει), δεν μπορώ να του βρώ κανένα ελλάτωμα, ούτε καν να το συγκρίνω με τον ανταγωνισμό σήμερα και ας είναι πλέον 5 χρονών.

Νίκο αν και η Thesis παίζει σε άλλη κατηγορία, έχεις αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Και γιατι το "3 φορες ανωτερο απο Α class" εχει πιασει πατο στις πωλησεις (οπως και ολη η μαρκα γενικως)?

ζει και βασιλεύει , απλά υπάρχουν πολλοί έλληνες ( δεν μιλάω για έξω , έξω κυριαρχεί η musa ) με παρωπίδες merc ....

- ford
- opel
- nissan
- rover
- citroen
- mitsubishi
- mercedes

Πολυ καλό το αυτοκίνητό σου, το έχω οδηγήσει ενω και το design του μου αρέσει πολύ! Μόνο που αφενός δεν ειχε ερθει η στιγμή να αλλάξω, αφετέρου ήταν πολύ ακριβό. Τωρα πάντως σταμάτησε η παραγωγή του γιατι δυστυχώς δεν πούλησε αρκετά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτ

ζει και βασιλεύει , απλά υπάρχουν πολλοί έλληνες ( δεν μιλάω για έξω , έξω κυριαρχεί η musa ) με παρωπίδες merc ....

Ειμαι σιγουρος οτι εχει γεμισει ολη η Ευρωπη Lancia Μusa...το εργοστασιο δεν προλαβαινει να βγαζει...

Για το Thesis δεν μπορω να εκφρασω γνωμη γιατι δεν το εχω οδηγησει αλλα αισθητικα δεν μου αρεσε καθολου.

Το Lancia, του Νίκου,( έτυχα συνοδηγός του). αποπνέει έναν αέρα πολυτέλειας και προκαλεί δέος , οποαδήποτε προκατάληψη για την Lancia, αίρεται για το συγκεκριμένο ατυτοκίνητο.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Γιάννη και η ανανεωμένη musa βγάζει προβλήματα ?

Εγω δεν ειπα οτι οποιος αγορασει Ιταλικο αμαξι θα εχει οπωσδηποτε προβληματα. Απλως οι πιθανοτητες ειναι περισσοτερες...

Δημητρη δες και τις στατιστικες παραπανω για να εχεις εικονα για συγκεκριμενο μοντελο.

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=606880&postcount=101

Μερικα μοντελα που δεν βλεπεις να υπαρχουν αποτελεσματα ειναι γιατι λογω πολυ χαμηλων πωλησεων δεν περιλαμβανονται για πρακτικους λογους (στατιστικη αξιοπιστια προυποθετει εναν ελαχιστο αριθμο δειγματων) στην ερευνα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά αυτοκινήτου.

Mια και μιλαμε για Toyota δεν ξερω αν ειδατε το νεο Avensis...

toyotaavensis2009800x60sf1.jpg

Μιλαμε για ενα απο τα πιο αποκρουστικα ασχημα αυτοκινητα ολων των εποχων.

Το εσωτερικο δε , ειναι 20 χρονια πισω σχεδιαστικα...

http://img152.imageshack.us/img152/610/toyotaavensistourer2009qv0.jpg

οχι και ασχημο αυτο το αμαξι ;;;;;;;;

ισα ισα ειναι πανεμορφο !
με ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σοβαρο εσωτερικο και οχι οχι αυτα τα τρεντυ ταμπλο που εχουν γεμισει τα αυτοκινητα στρογυλαδες....

περι ορεξεως κολοκυθοπιτα κτλ,,-bye-........