Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι €4.000 ...

Δέν μπορεί, είχε καταργηθεί για κάννα οχτάμηνο και είχε αποσυρθεί απο την ιστοσελίδα τους και επανήλθε στην ιστοσελίδα τον Αυγουστο η τον Σεπτέμβριο, πάρε ένα τηλ κατευθείαν στην αντιπροσωπεία.
Νάτο στην επίσημη ιστοσελίδα.
http://www.sony.gr/product/hfc-cd-player/scd-xa5400es

Υπηρχε ενα στην σονυ καλλιθεας,δεν ξερω αν υπαρχει ακομη,μου το εδιναν 850ε ,που ξερεις;

Και γιατί καταργούν, ένα κατά τα φαινόμενα, τόσο επιτυχημένο player; Χαλάει την πιάτσα με τη χαμηλή τιμή του; Ετοιμάζουν το διάδοχο που θα είναι ακόμα καλύτερος σε εξίσου ανταγωνιστική τιμή; Ξέρει κανείς κάτι;

Άν είναι αλήθεια τότε πργματικά κρίμα.
Μου κάνει εντύπωση πάντως γιατι απο τότε που επέστρεψε στην επίσημη ιστoσελίδα της SONY εμφανίστηκε και το μικρό του αδελφάκι το SCD-XE800
http://www.sony.gr/product/hfc-cd-player/scd-xe800 κίνηση τουλάχιστον αψυχολόγητη αν αποσύρθηκε ο μεγάλος του αδελφός, επίσης απο τότε που το SCD-XA5400ES επανεμφανίστηκε αποσύρθηκε το συγκριτικά "πατάτα" SCD-XA1200ES σαν παλιό αποσυρμένο μοντέλο τι να πώ παράξενα πράγματα..

Πάντως θα επιχειρήσω να ξεκαθαρίσω το τοπίο για να μην ξεσηκώνω τον κόσμο τσάμπα.

Re: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

Χαλάει την πιάτσα με τη χαμηλή τιμή του Ξέρει κανείς κάτι;

Αυτες οι πρακτικές δεν αποκλείονται στη βιομηχανία που αφορά του χόμπυ μας είδικά τώρα που με το WEB οι εντυπώσεις χρηστών εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα..

Last edited:
Φίλε Gort, αν μάθεις κάτι χειροπιαστό ενημέρωσέ μας. Το έχω και εγώ στα υπόψη ως τον τελευταίο κρίκο του συστήματος που προσπαθώ να στήσω από το καλοκαίρι (θα πάρει κανά χρόνο ακόμα και βάλε).

επειδή όλα αυτά μου τάπε πωλητής μέσα από την SONY ΕΛΛΑΣ....θεωρώ δεδομένη την αρνητική απάντηση της ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗΣ....μακάρι να βγω ψεύτης!!!

Παιδιά ζητώ συγνώμη αν σας σπάω τα νεύρα αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ.
Λοιπόν γράφτηκα σήμερα στο HDTracks.com από περιέργεια και κατέβασα το δωρεάν sampler από 24/96 που προσφέρουν.
Χρησιμοποιώντας το προγράμμα Audio Gate της Korg τα μετέτρεψα από flac 24/96 σε Dsf και μετά με αυτά και το ίδιο πρόγραμμα δημιούργησα ένα DSD Disc.
Το έβαλα στο Sony και μαντέψτε τα αποτελέσματα... :Banane0:

PCM είναι αυτό που έκανες στη έξοδό του.

DSD Disc Format

Some professional audio recorders can record in DSD format. Transferring this signal to a recordable DVD disc with the appropriate tools, such as the Korg MR-1/2/1000/2000-bundled 'AudioGate'-software, will render a DSD Disc. Such discs can be played back/transcoded to PCM on the fly on PCs with the proper software plug-ins (for Windows Media Player or foobar2000), and in native DSD on certain Sony VAIO laptops and PlayStation 3 [3]. Moreover, Sony produces two SACD-players, the SCD-XA5400ES and the SCD-XE800, that fully support the DSD-disc format. Only so-called DSF format is supported. DSF is a stereo-only, simplified form of DFF, the format used for SACD mastering and 5.1-channel downloads.

Και με το Foobar2000 μαζί με αυτό το plugin DSDIFF Decoder 1.3 που του δίνει support for DSDIFF files (.DFF) σε ένα καλοστημένο PC θα έπαιζε καλύτερα.

Last edited:

Δυστυχώς, ούτε στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ υπάρχει ούτε σε κανένα SONYCENTER.

Από αυτά που μου είπαν, έχει καταργηθεί.

Κρίμα και είχα αποφασίσει να προχωρήσω στην αγορά του.

Δεν ξέρω μήπως η SONY μπορεί να μας βρει κάτι.

Λογικά θα πρέπει να αντικατασταθεί αν δεν έχει γίνει ήδη κάτι τέτοιο. Αλλιώς δεν υπάρχει προφανής εξήγηση.

Μετέτρεψα το 24/96 flac σε Dsd και το αναπαρήγαγα μέσω του Sony ουσιαστικά σαν Sacd ακούγοντας την ποιότητα 24/96 όμορφα και απλά χωρίς κουτάκια και παράκουτα με κόστος όσο ένα άδειο DVD-R με ποιότητα που θα έπαιρνα από ένα dac πιθανότατα πολύ ακριβότερο από το ίδιο το player.
Πολύ θα το ήθελα να είχε το Sony και είσοδο USB και ενσωματωμένο SSD σκληρό, και να δικτυώνεται σαν το Naim Hdx και να είναι και Universal player με αντίστοιχο λόγο τιμής προς απόδωση.
Αυτό είναι και το player των ονείρων του μελλοντός μου.
Επείδη όμως οι καιροί είναι δύσκολοι, Το Sony μου παίζει απίστευτα και μου επιτρέπει να κάνω όλα αυτά που επιθυμώ με μόνο "συμβιβασμό" να γράφω DVDR για το "φετιχιστικό" του transport θα προτιμήσω να κάνω την ζωή μου πιο απλή και να μην ξεσουμίσω άδικα το ήδη ρημαγμένο μου πορτοφόλι για να ακολουθήσω βεβιασμένα την τάση του μέλλοντος ναι αλλά πρόωρα και καθόλου πρακτικά
Όσο για το τι κάνει το Sony και το Software της Korg τα γνωρίζω από τότε που ψαχνόμουν.

Κατα τα άλλα τρείς λαλούν και δυό χορεύουν.

Παιδιά αν τελικά το απαισιόδοξο σενάριο περί Sony επικρατήσει υπάρχει και το Yamaha AS-2000 που από το λίγο που το έχω ακούσει με ενθουσίασε και κόβω το κεφάλι μου ότι έχει ανάλογα κορυφαίο λόγο τιμής προς απόδοση με το Sony.
Aπο ότι θυμάμαι είναι "μουσικότερο" από το αρκετά ουδέτερο Sony και αν η δυνατότητα του να παίζει mp3 δεν συγκρίνεται με τα κόλπα που κάνω εγώ με το Dsd κατα τα άλλα το βρίσκω αξιολογότατο και μάλιστα ήταν η Δεύτερη μου επιλογή αφού το καλοκαίρι που επκανΑ την αγορά το Sony ήδη τελούσε υπό καθεστώς κατάργησης.

Το είχα ακούσει και εγώ με τον a-s2000 αρκετά προσεκτικά. Όντως, μουσικό player, αν και δεν έχω ακούσει το Sony για συγκρίσεις. Και ως κατασκευή...γιαπωνέζικο τανκς!

Λογικά θα πρέπει να αντικατασταθεί αν δεν έχει γίνει ήδη κάτι τέτοιο. Αλλιώς δεν υπάρχει προφανής εξήγηση.

Υπάρχει.
Πιθανολογώ οτι η Sony πόνταρε στον λόγο τιμής πρός απόδωση για να χτυπήσει την αγορά τον οποίο πέτυχε με την μεταφορά της γραμμής παραγωγής στην Μαλαισία και με τίμια εώς και ξεφτίλα τιμολόγηση απο την οποία όμως τα κέρδη που πρίμενε να έχει λόγω μεγάλων πωλήσεων προφανώς ...δεν ήρθαν.

Λίγο η κρίση (που είναι παγκόσμια) λίγο τα αντανακλαστικά ..Βροντόσαυρου της Sony που προτίμησε να εξοπλίσει το player με μία πολύ ακριβή στην παραγωγή έξοδο HDMI προσπαθώντας να δελεάσει τους μουσικόφιλους που ακούνε κατα 99% δικάναλα με 5+1 ψηφιακή έξοδο DSD που ώ τι περίεργο παίζει μόνο με τον δικό της πολυκάναλο αντί να του βάλει μια συκριτικά πολύ φτηνότερη στην παραγωγή είσοδο USB, έστω και περιορισμένων δυνατοτήτων που θα το έκαναν αμέσως Trendy και πιό ανταγωνιστικό αφου έτσι θα ήταν πού πιο χρηστικό και ελκυστικό στον μέσο μουσικόφιλο.

Αυτές τις μ@@@@@@ες κάνει αυτή η εταιρία και καταδικάζει τα διαμάντια που παράγει η τις φοβερές της τεχνολογίες και πατέντες της στον καιάδα...

Το κρίμα είναι λίγο.

Πάντως μακάρι να δούμε κάποιον άξιο αντικαταστάτη αν τελικά επιβεβαιωθεί η απόσυρση του μοντέλου έστω και σε μεγαλύτερο κόστος (αφού μάλλον στο τσάμπα δεν τους "βγήκε" ο λογαριασμός) πραγματικά θα αξίζει.
Πάντως ας μην "θάψουμε το θέμα" πριν την ώρα του. Εν αναμονή επιβεβαίωσης..

Last edited:
Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά CDP μέχρι 4.000 ...

Το είχα ακούσει και εγώ με τον a-s2000 αρκετά προσεκτικά. Όντως, μουσικό player, αν και δεν έχω ακούσει το Sony για συγκρίσεις. Και ως κατασκευή...γιαπωνέζικο τανκς!

Άντε βρε που έχει κατασκευή σαν τακνς. Σαν θωρηκτό είναι:grinning-smiley-043

PV_cds2000_top.jpg