Προτάσεις για αγορά low budget projector

Αν θυμάμαι καλά και οι Panasonic AX200U ,AX100U είχαν παρόμοια καλό lens shift ,απλά δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να τους βρεις σε μεταχ/νο και σε αυτή την τιμή που ψάχνεις.
Προσωπική συμβουλή: Τρύπα το ταβάνι και βάλε έναν προβολέα DLP (που θα βρεις πιο εύκολα) και χ...σε τον ιδιοκτήτη. Φεύγοντας από το διαμέρισμα θα μείνουν 2 τρυπούλες που θα τις κλείσεις πολύ εύκολα με λίγο στόκο. Το πολύ πολύ κάλεσέ τον μια μέρα να δει μια ταινία με τον νέο σου προβολέα και να γουστάρει να πάει μετά να καρφώσει κι αυτός έναν ίδιο στο ταβάνι του.

Θα κοιτάξω πρώτα για τον TW700 και αν τυχόν δεν βρεθεί θα ψάξω για άλλους και άλλες λύσεις!
Αν δεν τον βρω, θα σας ζαλίσω για DLP προτάσεις! ;p

Βρέθηκε TW700, τον πήρα χθες κιόλας, 370 με ολοκαινούρια λάμπα πάνω του.
Από τον ενθουσιασμό μου ξέχασα να φάω. :twoguns:

H πρόχειρη λύση στην τοποθέτηση ήταν να τραβήξω το γραφείο όσο πιο κοντά στον καναπέ μπορούσε να φτάσει και να προβάλλω λίγο πιο αριστερά από το σημείο που κοιτάς αν κάθεσαι στη μέση του καναπέ.
Η ίντσες βγήκαν πολλές, για την ακρίβεια πάρα πολλές, αλλά δεν κουράζει.
Επίσης να πω πως και χωρίς πανί, η εικόνα ήταν αποδεκτή δεδομένου πως ο τοίχος δεν είναι ακριβώς άσπρος, είναι κάτι προς το μπεζ.

Με ρυθμίσεις δεν πρόλαβα να παίξω πολύ, θα γίνει σήμερα αυτό.

Η μόνιμη λύση που σκέφτομαι σε βάθος χρόνου, είναι ίσως κάποιος βραχίονας που θα τοποθετηθεί δίπλα από το παράθυρο και θα δίνει τη δυνατότητα κάποιας μικρής μετακίνησης στο σημείο που θέλω, και κάποιο huge χειροκίνητο πανί που θα καλύπτει σχεδόν όλο το τοίχο.

(η οθόνη της 32άρας tv κάτω από το σημείο προβολής μοιάζει με οθόνη κινητού πλέον)! =D

Thanx!

Θα το τσεκάρω μόλις μπει και το πανί για να γίνει σωστή δουλειά! :)

για να μην ανοίγω καινούριο τοπικ αν δεν ενοχλεί τον OP, ενδιαφέρομαι για έναν low budget projectora και σκέφτομαι να πάρω τον Epson TW-480, αλλά φυσικά κάθε άλλη πρόταση δεκτή καθώς δεν γνωρίζω πολλά. δεν θα ήθελα να ξεφύγω απο τα 600+ ευρώ..

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά low budget projector

για να μην ανοίγω καινούριο τοπικ αν δεν ενοχλεί τον OP, ενδιαφέρομαι για έναν low budget projectora και σκέφτομαι να πάρω τον Epson TW-480, αλλά φυσικά κάθε άλλη πρόταση δεκτή καθώς δεν γνωρίζω πολλά. δεν θα ήθελα να ξεφύγω απο τα 600+ ευρώ..

Δώσε μας μερικές πληροφορίες για τον χώρο σου, ίντσες που σκέφτεσαι να ανοίξεις, απόσταση θέασης, τοποθέτησης κ.λ.π.

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αγορά low budget projector

Δώσε μας μερικές πληροφορίες για τον χώρο σου, ίντσες που σκέφτεσαι να ανοίξεις, απόσταση θέασης, τοποθέτησης κ.λ.π.

ευχαριστώ για την απάντηση, βασικά τον ήθελα για ένα φίλο ο οποίος βιάστηκε και τον αγόρασε τελικά... θα δούμε αν του κάνει :flipout:

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά low budget projector

Καλοθέατος λοιπόν!!

thanks, χτές τον είδα και στην πράξη, έχει πολύ καλη φωτεινότητα και για την χρήση που τον ήθελε (περιπου 4 μέτρα απόσταση και προβολή σε λευκό τοίχο) είναι μια χαρά. έπαιξα mortal kombat για καμια ωρα, σκέτη απόλαυση. νομίζω οτι τα χρώματα του δεν ήταν πολυ ζωντανά αλλα μπορεί να φταίει οτι ήταν μεσημέρι και ερχόταν και φώς απέξω. εντάξει για τα χρήματα του νομίζω ειναι καλός, αλλα δν έχω δεί και άλλους :P

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για αγορά low budget projector

νομίζω οτι τα χρώματα του δεν ήταν πολυ ζωντανά αλλα μπορεί να φταίει οτι ήταν μεσημέρι και ερχόταν και φώς απέξω.

Σίγουρα όταν τον δεις το βράδυ θα νομίζεις ότι πήρε άλλον προβολέα...-bye-

Αυτό το σκ ξεκίνησα την πρώτη μου προσπάθεια για βίντεο προβολή. Συγκεκριμένα στερέωμα ένα πανί προβολής στο επιπλο που έχω όλα τα μηχανήματα και απέναντι στα 2,5 μεψ3 μέτρα έστησα την sony pj740 για να δώσει τα οικογενειακα μας βιντεακια. Ο προτζεκτορας της κάμερες έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Συσκευή προβολής
Έξοδος φωτισμού
Πάνω από 20 lumen
Έξοδος ανάλυσης
640 x 360
Κάλυψη οθόνης
τύπος 10-100
Λόγος αντίθεσης
1500:1
Απόσταση προβολής
Περίπου 0,5m( 1,6') ή περισσότερο

Το αποτέλεσμα με ικανοποίησε όσον αφορά την φωτεινοτητα και την ευκρίνεια με τελική διαγώνιο 150cm δηλαδή περίπου 60´´

Αναρωτιέμαι αν με τον sony vpl-ex 225 θα ειμαι οκ;χρήματα πέρα απο τα 500 ευρώ δεν προτίθεμαι να διαθεσω. Πρόκειται για data projector αλλά αν συγκρινω τα specs με της pj740 λογικά θα έχω αποδεκτό αποτέλεσμα.

Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστω

Πρέπει να είναι οπωσδήποτε Sony? Το κάδρο θα παραμείνει αυστηρά στις 60 ίντσες ή μπορείς να ανοίξεις ακόμα μερικές? Ο προβολέας, φαντάζομαι, θα κάθεται σε τραπεζάκι? Σε πόσο ύψος από το πάτωμα ξεκινάει η οθόνη?

Άκυρο...δεν κατάλαβα ότι επρόκειτο για βιντεοκάμερα με σύστημα προβολής.

Last edited:
Απλά ο συγκεκριμένος έχει επιπλέον αυτών που κυκλοφορούν,ηχεία,USB είσοδο,ειναι ώριμος στην αγορά και μάλλον 3χρονια εγγύηση για το μηχάνημα και την λαμπα.

http://www.bestar.gr/index.php?opti...uctdetails&virtuemart_product_id=269&Itemid=0

Πανί έχω περίπου 200 cm διαγώνιο και το προβολές μπορώ να τον βάλω να βλέπει κατευθείαν στο κέντρο του πανιου και σε θέση πίσω απο εκεί που κάθομαι και σε ύψος να βλέπει το κέντρο του πανιου.σαν data προβολεας θα έχω αποτέλεσμα;

Ας τα πάρουμε με τη σειρά...2 μέτρα διαγώνιος σημαίνει κάδρο 80 ιντσών (1,8 χ 1). Το κάτω μέρος της οθόνης πόσο θα απέχει από το πάτωμα? Υπάρχει τηλεόραση που εμποδίζει? Θα πας σε πανί σταθερό, χειροκίνητο, μετακινούμενο, στον τοίχο?

Οι προβολείς, καθ' ύψος, δεν στέκονται όλοι στο ίδιο σημείο σε σχέση με την οθόνη. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να βρούμε μοντέλο που εξυπηρετεί τις ανάγκες σου. Τα ηχεία είναι απαραίτητα? Η πηγή ποια θα είναι? Θα τον χρησιμοποιείς και για ταινίες υψηλής ευκρίνειας? Ο προβολέας θα μπει σε μόνιμη θέση ή θα μετακινείται?

Λοιπόν καταρχήν

1)το πανί θα ειναι σταθερό αλλά θα μπορεί να μαζεύει με το χέρι
2)τηλεόραση θα υπάρχει αλλά έχει τοποθετηθεί πίσω απο το πανί
3) στα 200 cm διαγώνιο το κάτω μέρος του πανιου απέχει 60 cm απο το πάτωμα
4) τα ενσωματωμένη ηχεία καθώς και το USB θα μου φανούν χρήσιμα σε μια δεύτερη χρήση που θα το βάλω.
5)ο προβολεας θα μπει με ίδιοκατασκευή σε φωτογραφικό τριποδο και έτσι θα μπορώ να το βολευω σε θέσεις καθώς και σε ύψος
6)πηγή θα έχω ps3,DVD,bluray

Τα 1 και 5 δεν τα καταλαβαίνω.

Εννοείς ότι θα βάλεις σταθερή οθόνη αλλά θα την μεταφέρεις ή λες σταθερή μια οθόνη σε τρίποδο?

Την τοποθέτηση του προβολέα σε τρίποδο επίσης δεν την κατάλαβα. Ο προβολέας πρέπει να κάθεται σε συγκεκριμένη θέση (μία και μοναδική) κατά πλάτος και καθ' ύψος. Αν μετακινείται, θα τρως πολύ χρόνο μέχρι να ξανασετάρεις κάθε φορά το κάδρο σου.

Το πανί θα κρέμεται σαν κάδρο απο ένα σίδερο πίσω απο το πανι και το κάτω μέρος του θα ακουμπαει στο επιπλο
Το τριποδο ειναι ένα βαρύ τριποδο τηλεσκοπιου,όπου θα τοποθετηθεί μια κατασκευή απο σίδερο με επιφάνεια ανάλογης του εμβαδού του βιντεοπροβολεα.απο την άλλη ρύθμιζω το ύψος του τρίποδου ώστε ο φακός να βλέπει κάθετα στο πανι(αυτό το κάνω μια φορά),μετά zoom in και zoom out ώστε να πάρω το επιθυμητό κάδρο και τέλος την εστίαση. Τι αλλο να χρειαστεί να ρύθμισω;
Παντός ευχαριστω για τον χρόνο σου.

Το πρόβλημα είναι το ύψος που θα στηθεί ο προβολέας, διότι συνήθως όταν πάει ψηλά πρέπει να κάτσει ανάποδα. Στο τρίποδο αναγκαστικά θα τον τοποθετείς κανονικά, οπότε σου χρειάζεται ένας προβολέας με αρκετή κάθετη μετακίνηση φακού διότι σε φυσιολογικές συνθήκες θα σου φωτίζει όχι στο πανί αλλά στο ταβάνι. Είναι το λεγόμενο όφσετ του φακού.