Προτάσεις για αγορά σετ ενισχυτή - ηχείων για Home Cinema

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Αγαπητοί συμφορουμίτες καλησπέρα!

Είχα ξαναποστάρει παλιότερα όταν σκεφτόμουν το στήσιμο ενός αξιοπρεπούς home cinema, τότε δεν τελεσφόρησε όμως, ενώ τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου όντας νιόπαντρος να ολοκληρώσω την επιθυμία μου για multimedia οικιακή ψυχαγωγία. Ήδη η πρώτη επιθυμία για 55αρα TV έγινε δεκτή και πάμε τώρα για τον ήχο.

Η χρήση θα έχει ως εξής: 60-70% ταινίες & αρκετή χρήση υπολογιστή ενώ το υπόλοιπο 30-40% για μουσική. Οπότε με το σκεπτικό να ακούω και μουσική αξιοπρεπώς θέλω καλά ηχεία μπροστά, ενισχυτή με preouts για μελλοντική σύνδεση με δικάναλο ενισχυτή μόνο για μουσική.

Το budget μου δεν είναι αυστηρά προκαθορισμένο, αφού μπορώ να τα επιμερίσω σε 2 δόσεις πχ είτε να πάρω πρώτα ενισχυτή και τα μπροστά (σκέφτομαι δαπέδου) και μετά SW και τα surround. Σίγουρα δεν μπορώ να ξεπεράσω 3-3,5kEuro για όλο το σετ.

Κάθε πρόταση δεκτή και παρακαλώ εξηγήστε μου αν κάπου έχω άγνοια. Σκεφτόμουν για ενισχυτή τον καινούριο Pioneer 2023, τον έχει δοκιμάσει κανείς; Έχω φτιάξει ένα διαγραμματάκι για το πως είναι το σαλόνι με αρκετές λεπτομέρειες που νομίζω θα είναι κατανοητό. Για τα πίσω ηχεία υπάρχουν έτοιμα τα μπριζάκια στους τοίχους πίσω οπότε δεν μπορούν να αλλάξουν οι θέσεις τους. Αν δεν έχω σκεφτεί κάτι, παρακαλώ τα φώτα σας!

Με εκτίμηση,
Γιώργος

Attachments

• home_cinema.JPG
    home_cinema.JPG
    26.7 KB · Views: 246

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Κανένας? Τι έγινε όλοι λείπουν διακοπές;
Τι λέτε για ηχεία της Monitor Audio? Ενισχυτής pioneer ή yamaha?

THEOJJ

Senior Member
3 September 2008
376
Χαλάστρα
Δωσε προσοχη στα ηχεια σου και πηγενε στα μαγαζια να ακουσεις μερικες μαρκες μονο σου θα βρεις την απαντηση στο τι σου ταιριαζει.
Εγω ΑV εχω yamaha αλλα πολυ προτειμουν pioneer για home cinema καταστασεις και αυτο μονο σου θα το διαλεξεις αν θα ακουσεις διαφορες και τι σου αρεσει καλυτερα.

Τα μονοτορ οντιο καλα ειναι αλλα υπαρχει περιπτωση να τα ακουσεις και να μη σου καθοντε καλα,το αυτι μας διαλεγη παντα.

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Ναι φυσικά πριν προβώ σε αγορά θα τα ακούσω, εννοειταί! Απλά επειδή δεν έχω πολύ χρόνο θα πρέπει να ζητήσω συγκεκριμένα σετάκια για δοκιμές.
Γι'αυτό ζήτησα τα φώτα σας για συγκεκριμένα μοντέλα κ brands γιατί ελοχεύει και ο κίνδυνος αν κάποιος δεν είναι πολύ σχετικός να του πιπιλίσουν το μυαλό οι πωλητές ότι η απόδοση πχ ενός ηχείου είναι 10χ ενώ στην ουσία είναι χ. Το αυτί από μόνο του χωρίς εμπειρία δεν μπορεί και να κοστολογήσει! My 2 cents...

THEOJJ

Senior Member
3 September 2008
376
Χαλάστρα
Τα μονοτορ οντιο που αναφερεις θα τα προτειμουσα με γιαμαχα για πιο γλυκο αποτελεσμα ,βεβαια ο πιονεερ ειναι λιγο πιο δυναμικος και λιγο πιο σκληρος στον ηχο του εχει ομως καλυτερο συστημα ισοσταθμισεις.
Στην κατηγορια που θες να κινηθεις ενδειαφεροντα μοντελα εχει και η DENON με τον /AVR -X 4000 και AVR-X 3000.

GiannisTyf

Senior Member
29 July 2012
362
θεσσαλονικη
Ενας πολυ καλος συνδιασμος ειναι Yamaha-Klipsch,τον εχουμε δοκιμασει αρκετες φορες (σε φιλους που ρωτουσαν και ακουγαν) και παντα ειχε ωραιο αποτελεσμα.Σε ποια μοντελα θα καταληξεις ειναι δικο σου θεμα (της τσεπης σου).

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,696
Θεσσαλονίκη
Αν εχεις δυνατοτητα ακροασης ακου και κανενα klipsch rf με denon marantz. Και τα dali zenzor αλλα καλυτερα με pioneer μαλλον. Μετα και τα kef πρεπει να λενε αλλα θα θελησεις γρηγοροτερα δικαναλο να τα ταησεις καλυτερα.

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Σημειώνω και θα προχωρήσω σε ακροάσεις με συγκεριμένα μοντέλα.
Κάτι άλλο όμως, αν μιλάμε για καινούρια μοντέλα ενισχυτών κυρίως, το πιθανότερο είναι ότι δε θα βρω για demo συνδυασμό ενισχυτή-ηχείων σωστά; Θα ρωτήσω βεβαίως.
Οπότε η ερώτηση που θα ήθελα να κάνω είναι η εξής: αφήνοντας τα οικονομικά εκτός, ποιόν θα προτιμούσατε ανάμεσα σε Pio LX86 κ Yam A3020 κ γιατί;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Κάποιος που να έχει άποψη για τον Yamaha A3020; Ή είναι πρόσφατος οπότε δεν έχετε γνώμη;
Θα πάω σήμερα στις Ωδές και θα ακούσω τα ακόλουθα ηχεία δαπέδου:
1) Monitor Audio RX6
2) Acoustic Energy Aelite 3
3) Dali Zenzor&Ikon
4) Kef Q700
5) Q-Acoustics 2050i
6) Klipsch RF 52 II
7) Audio Physic Yara II (δεν ρώτησα αν τα έχουν αυτά)

Αν έχετε να προσθέσετε τίποτα, παρακαλώ!

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,696
Θεσσαλονίκη
Εχω να προσθεσω οτι ειναι παρα μα παρα πολλα! Φτιαξε ενα cd με καλες εγγραφες που σου αρεσουν και ακουσετο πολυ τρια ηχεια.

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Εχω να προσθεσω οτι ειναι παρα μα παρα πολλα! Φτιαξε ενα cd με καλες εγγραφες που σου αρεσουν και ακουσετο πολυ τρια ηχεια.

Δυστυχώδ δεν έχω τόσο χρόνο οπότε θα ακούσω σήμερα τουλάχιστον τα 5. CD με καλές εγγραφές έχω από house μέχρι νησιώτικα οπότε no worries!

THEOJJ

Senior Member
3 September 2008
376
Χαλάστρα
Ο 3020 ειναι ενα μηχανημα που συνδιαζει και ποιοτητα κατασκευης και καλο ηχο και θα σε παει πολα χρονια.

Εχε υποψην οτι η yamaha ανακοινωσε τον 3030 με κυρια αλλαγη σε σχεσει με τον 3020 τα ess dac .
Τα νεα μοντελα θα κυκλοφορισουν μαλον προς τα χριστουγεννα.

Για μενα ο καλυτερος συνδιασμος θα ηταν ενας AV κοντα στο χιλιαρικο και ενας ολοκληρομενος δικαναλος στα 1000+.
Αν δεν εισαι τοσο απαιτητικος στο 2καναλο ενας καλος av θα σε καλυψη μια χαρα.

Αν επειμενης σε yamaha για μενα η χρυση τομη ειναι o 2020-2030.

Aκου και κανα proac,pmc,kef r500-700,chario, να εχεις μια ιδεα τι παιρνεις αν ανεβεις λιγο κατηγορια τιμης σε ηχεια.

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Pioneer έλεγα αλλά διάβασα για φτηνά υλικά, προβλήματα με Intersys + ότι σε μουσική θα υστερούσε και θα ηθελα ολοκληρωμένο δικανάλο να το συνδυάσω...
Οπότε πάω προς Yamaha.

Chrpep

AVClub Enthusiast
18 June 2010
1,200
Πολύ καλά τα ηχεία που προτείνεις φίλε ΤΗΕΟJJ αλλά ανεβαίνει πάρα πολύ σε τιμή...Με συνολικό budget 3,5k αν δώσει ~2-2,5k μόνο για τα δαπέδου, δεν καθαρίζει με λιγότερα απο τα διπλάσια. Σε 5.1 το ποσό εκτοξεύεται, συν οτι θα έχουν και περισσότερες απαιτήσεις απο τον ενισχυτή (ιδίως τα PMC). Εκτός αν πάει σε μεταχειρισμένα και σιγά σιγά...

Εγώ με αυτό τον προυπολογισμό θα σου πρότεινα να ακούσεις τα εξής:

-Monitor Audio RX6 (όχι τα 8 ειδικά σε λίγα τετραγωνικά)
-Dali Ikon 6
-Q Acoustics 2050
-Klipsch RF52 II (με επιφύλαξη λόγω ιδιαίτερου χαρακτήρα)
-Kef Q700

Τσέκαρε και αυτό το group test.

Αν πάντως ανέβει τόσο σε τιμή εγώ προτείνω και τα Sonus Faber Toy τα οποία δεν είναι και δύσκολα σαν ηχεία, αλλά επαναλαμβάνω, είναι άλλης κατηγορίας.

Για ενισχυτή, παρόλο που δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους θα επέλεγα Pioneer κυρίως λόγω MCACC.
Καλές ακροάσεις Hortatos!

STRATOS1983

Senior Member
Κάποιος που να έχει άποψη για τον Yamaha A3020; Ή είναι πρόσφατος οπότε δεν έχετε γνώμη;
Θα πάω σήμερα στις Ωδές και θα ακούσω τα ακόλουθα ηχεία δαπέδου:
1) Monitor Audio RX6
2) Acoustic Energy Aelite 3
3) Dali Zenzor&Ikon
4) Kef Q700
5) Q-Acoustics 2050i
6) Klipsch RF 52 II
7) Audio Physic Yara II (δεν ρώτησα αν τα έχουν αυτά)

Αν έχετε να προσθέσετε τίποτα, παρακαλώ!

ωδες δεν εχουν klipsch
klipsch rf52 ισως εχει στημενα το audioshow
αλλιως ΛΑΙΟΣ Α.Ε.Β.Ε. αντιπροσωπεύει την Klipsch σε Ελλάδα εχει στημενα 100%

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Λοίπον πήγα κ άκουσα μερικά που ήταν στημένα κ ο ήχος ήταν αξιόλογος μπορώ να πω...

Άκουσα τα Acoustic Aelite 3 κ σε αυτήν την κατηγορία τιμής άκουσα κ κάποια Charion, δε θυμάμαι όμως μοντέλο. Τα aelite ήταν καλά. Έπαιζαν με ολοκληρωμένο δικάναλο yamaha. Μετά πήγα πάνω κ άκουσα τα Monitor Audio RX8 και τα Dali Ikon 6 MKII με άλλον πιο wow! δικάναλο, δεν είδα ποιον. Λοιπόν αυτά που ξεχώρισα ήταν τα Icon 6.

Όμως, παιδιά ήδη για αυτά τα ηχεία μαζί με τον Yamaha A3020 (το υπόλοιπο σεταπ θα είναι της Dali Icon για να τα ταιριάξω)- μιλάμε για cash οπότε παίζουν καλύτερες τιμές αλλά παρόλα αυτά δεν πέφτουμε κάτω από 4k . Χωρίς να υπολογίζω καλά καλώδια τουλάχιστον για τα front. Δεν μπορεί να ξεπεραστεί αυτό το ποσό με τίποτα. Έχετε υπόψην άλλα ηχεία να ακούσω αντίστοιχα σε τιμή ή ίσως με καλύτερο vfm σε αυτή την κατηγορία τιμής;

Τα Monitor Audio RX8 δε μου άρεσαν. Ίσως να ακούσω και τα RX6 να δω αν έχουν διαφορές αφού ο χώρος μου δεν είναι πάνω από 26τμ αθροιστικά.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,696
Θεσσαλονίκη
Πάντως τη σειρά q από kef θα την άκουγα πριν ψωνίσω. Ειδικά τα q900 αν και θα θέλουν βαρβάτα ρεύματα. Με τα q300 surround, το q600c κεντρικό και το αντίστοιχο sub βγαίνουν κάπου 2500 με τιμές skroutz.

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Πάντως τη σειρά q από kef θα την άκουγα πριν ψωνίσω. Ειδικά τα q900 αν και θα θέλουν βαρβάτα ρεύματα. Με τα q300 surround, το q600c κεντρικό και το αντίστοιχο sub βγαίνουν κάπου 2500 με τιμές skroutz.

Άκουσες τα Ικον 6 και τα Q900 και τα τελευταία σου έμειναν; Για τα Q700 είχα feedback ως τώρα και απ'οτι βλέπω τα Q900 είναι πιο δυνατά (200W). Θα κάνουν για τον χώρο μου και θα μπορεί να τα οδηγήσει ικανοποιητικά ο Α3020; Μμμμμ...

Hortatos

New member
25 November 2009
45
Πολύ καλά τα ηχεία που προτείνεις φίλε ΤΗΕΟJJ αλλά ανεβαίνει πάρα πολύ σε τιμή...Με συνολικό budget 3,5k αν δώσει ~2-2,5k μόνο για τα δαπέδου, δεν καθαρίζει με λιγότερα απο τα διπλάσια. Σε 5.1 το ποσό εκτοξεύεται, συν οτι θα έχουν και περισσότερες απαιτήσεις απο τον ενισχυτή (ιδίως τα PMC). Εκτός αν πάει σε μεταχειρισμένα και σιγά σιγά...

Εγώ με αυτό τον προυπολογισμό θα σου πρότεινα να ακούσεις τα εξής:

-Monitor Audio RX6 (όχι τα 8 ειδικά σε λίγα τετραγωνικά)
-Dali Ikon 6
-Q Acoustics 2050
-Klipsch RF52 II (με επιφύλαξη λόγω ιδιαίτερου χαρακτήρα)
-Kef Q700

Τσέκαρε και αυτό το group test.

Αν πάντως ανέβει τόσο σε τιμή εγώ προτείνω και τα Sonus Faber Toy τα οποία δεν είναι και δύσκολα σαν ηχεία, αλλά επαναλαμβάνω, είναι άλλης κατηγορίας.

Για ενισχυτή, παρόλο που δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους θα επέλεγα Pioneer κυρίως λόγω MCACC.
Καλές ακροάσεις Hortatos!

Χρήστο σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες, φαντάσου ήδη είμαι σε καλό δρόμο και έχω ακούσει κάποια από αυτά. Το budget δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 3900 μαζί με τα καλώδια. Το έθεσα μόλις τώρα αφού συνειδητοποίησα πως όλα καλά κ όμορφα αλλά ο σκορπιός δεν μου ανήκει, τουλάχιστον όχι για τα επόμενα 100 χρόνια! :p
Τα Faber Toy τα είδα σε review και είναι πολύ όμορφα κ δυνατά αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι μικρά ηχεία ραφιού, σωστά; Για surround πίσω τα πρότεινες;

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,696
Θεσσαλονίκη
Άκουσες τα Ικον 6 και τα Q900 και τα τελευταία σου έμειναν; Για τα Q700 είχα feedback ως τώρα και απ'οτι βλέπω τα Q900 είναι πιο δυνατά (200W). Θα κάνουν για τον χώρο μου και θα μπορεί να τα οδηγήσει ικανοποιητικά ο Α3020; Μμμμμ...

Δεν έχω ακούσει ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Αλλά τα q900 δεν παύουν να είναι τα φτηνότερα ηχεία που έχει στη λίστα του ως class A το stereophile οπότε τα θεωρώ ενδιαφέρουσα επιλογή, άξια προσοχής. Ως προς τον ενισχυτή, η αλήθεια είναι πως τον avr θα το δυσκολέψουν αρκετά. Κι εγώ συμφωνώ σε γενικές γραμμές με το συμφορουμίτη που λέει παραπάνω ότι ίσως είναι καλύτερα να δεις το ενδεχόμενο να σπάσεις το budget σε δύο ενισχυτές. Ένα πολυκάναλο και ένα δικάναλο με htpassthrough ή με αντίστοιχο δικάναλο σετ προ-τελικού