Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

Re: Απάντηση: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

Το έχει κάνει άλλος για μας, σε δύο, πέντε και επτά κανάλια.

Yamaha Aventage RX-A1010

Marantz SR6006

Denon AVR-3312

Χμμμ πολύ κατατοπιστικά, εδώ όμως μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες και θα θελα απ τους ειδικούς μια απάντηση σόρυ αν αυτό που θα ρωτήσω ίσως είναι βλακεία αλλά δεν ξέρω και ρωτάω. Οταν λέει σε δυο κανάλια την ισχύ, αυτό πως γίνεται; Βάζει πρόγραμμα για παράδειγμα μουσική και την μετράει ή απενεργοποιεί τη λειτουργία των άλλων ηχείων ή το κάνει αυτόματα ο ενισχυτής; Οταν λέει σε 5 ή 7 κανάλια βάζει μουσική και ενεργοποιεί κάποιο DSP πρόγραμμα ώστε να μοιραστούν τα φορτία και κατά συνέπεια τα ρεύματα; Οι διάφορες παραμορφώσεις φαίνονται μεγαλύτερες στις μεγάλες τιμές στα ρεύματα, αυτό σημαίνει ότι κάνει μέτρηση βάσει του volume του ενισχυτή και προκύπτουν αυτά; Δηλαδή μετράει για παράδειγμα σε κλίμακα 1 έως 10 τι τιμή θα πάρει στο 3 και τι στο 7; Επίσης οι τρεις ως άνω ενισχυτές είναι ίδιας κλάσης δηλ. βαθμού απόδοσης; Θα θελα να ξερω δηλαδή τη διαδικασία και με τι γνώμωνα γίνονται οι μετρήσεις. Επίσης εμείς ψάχνοντας για κάποιον ενισχυτή, μπορούμε μέσω κάποιας φόρμουλας να υπολογίζουμε κατά προσέγγιση τα πραγματικά ρεύματα ενός ενισχυτή;

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

το θέμα ισχύος μη σε πολυανησυχεί. Ούτως ή άλλως για τα b&w θα βάλεις τελικό αλλιώς ακόμα και ο lx85 μπορεί να σκοντάψει. Οπότε τα surround και το center θα είναι εντάξει και από τους τρεις λογικά. Ίσως αν έβρισκες συμπεριφορά σε χαμηλές εμπεδήσεις να βοηθούσε στην επιλογή. Παρεμπιπτόντως οι yamaha πάλι πιό μούφα από όλους... Προσπάθησε να ακούσεις κάπου κάποιον ομόσταυλο avr για να δεις την "άποψη" της κάθε εταιρίας.

καλα ακομα δεν πηρα B&W και αν παρω.προς το παρον παω για ενισχυτη.ενταξει με την ισχυ αλλα απο ποιοτητα ηχου και μουσικοτητα και ποιοτητα κατασκευης τι προτεινουμε?

το θέμα ισχύος μη σε πολυανησυχεί. Ούτως ή άλλως για τα b&w θα βάλεις τελικό αλλιώς ακόμα και ο lx85 μπορεί να σκοντάψει. Οπότε τα surround και το center θα είναι εντάξει και από τους τρεις λογικά. Ίσως αν έβρισκες συμπεριφορά σε χαμηλές εμπεδήσεις να βοηθούσε στην επιλογή. Παρεμπιπτόντως οι yamaha πάλι πιό μούφα από όλους... Προσπάθησε να ακούσεις κάπου κάποιον ομόσταυλο avr για να δεις την "άποψη" της κάθε εταιρίας.

απο γιαμαχα και πιονερο εχω εμπειριες.κατι σε denon και marantz δεν εχω ακουσει.πολυ δυσκολο λογω επαρχιας δυστυχως....

O παλιός marantz που έχω μου αρέσει. Γλυκολαμπρο θα τον έλεγα και στους καινούργιους μου αρέσει πολύ η εμφάνιση. Denon δεν έχω ακούσει ποτέ όμως για να συγκρίνω.

O παλιός marantz που έχω μου αρέσει. Γλυκολαμπρο θα τον έλεγα και στους καινούργιους μου αρέσει πολύ η εμφάνιση. Denon δεν έχω ακούσει ποτέ όμως για να συγκρίνω.

ξερεις την διαφορα που εχουν μεταξυ τους οι 6005-6006-6007?
ο 6005 ενταξει μου αρεσει με το μεγαλο καντραν.οι αλλοι δεν με συγκινουν.τωρα μου βγαζει τα ιδια χαρακτηριστικα και για τουσ 3 αλλα με διαφορετικη τιμη και δεν ξερω σε τι διαφερουν.

Μιας και μπήκαμε στην διαδικασία της αναβάθμισης θα ήθελα την γνώμη σας.το μπατζετ ειναι γύρω στα 700 με 800.συστημα ειναι της υπογραφής μου.
Με αυτά τα χρήματα αξίζει να γίνει κάποια αναβάθμιση είτε στον ενισχυτη είτε στα μπροστά ηχεία και να έχω ενα σεβαστό ποσοστό διαφοράς ποιοτικής και ακουστικής;αν ναι τι θα προτείνετε;ο χώρος ειναι στα 20τμ να καλυφθεί.
Θέμα ακρόασης δυστυχώς δεν υπάρχει και αυτο ειναι το τεράστιο πρόβλημα μου,οποτε οποία βοήθεια πολύτιμη....
Σταύρο τώρα το είδα το νήμα. Επειδή περίπου έχω καταλάβει τι θέλεις θα έλεγα τα εξής:
1ον: Καταρχάς συμφωνώ με τους παραπάνω ότι δηλ. με το ποσό που έχεις θέσει δεν θα δεις καμιά απολύτως διαφορά.
Πριν κάνεις την οποιαδήποτε αναβάθμιση κάνε μερικές δοκιμές όπως σου είπα στο πλάτος του χώρου σου για να δεις διαφορές.
Ο χώρος για μένα είναι το βασικότερο στοιχείο.
2ον: Όταν με το καλό αλλάξεις τον 921 πάρε (για μένα πάρε από κάποιον από τους Lx) κάποιον με preout για να μπορείς να του βάλεις στη συνέχεια έναν δικάναλο.
Στα 6 Ohm που κοιτάς τους ενισχυτές για να έχουν μεγαλύτερη δύναμη έχε υπόψη σου ότι έχει και μεγαλύτερη παραμόρφωση.
Τώρα αν οι pionner είναι τσιριχτοί ή αν κάποιοι άλλοι στάζουν μέλι μπορούμε να γράψουμε βιβλία. Άλλωστε τον ίδιο ενισχυτή με την ίδια μουσική να ακούσουν δύο άτομα οι πιθανότητες να ακούσουν διαφορετικά πράγματα είναι μεγάλες.
Για μένα οι Denon ήταν και είναι μια πολύ καλή επιλογή αλλά ως δεύτερη επιλογή. Προτιμώ για av τους pionner. Έτσι κι αλλιώς οι av για home cinema φτιάχτηκαν και γι αυτό είναι κατάλληλοι. Στο δικάναλο υστερούν.
Σταύρο αυτά προς το παρόν. Άρα ενισχυτή με preout και μετά βλέπουμε (Χειμώνας έρχεται κάνε και κάποιες δοκιμές σε πλάτος).

Σταύρο τώρα το είδα το νήμα. Επειδή περίπου έχω καταλάβει τι θέλεις θα έλεγα τα εξής:
1ον: Καταρχάς συμφωνώ με τους παραπάνω ότι δηλ. με το ποσό που έχεις θέσει δεν θα δεις καμιά απολύτως διαφορά.
Πριν κάνεις την οποιαδήποτε αναβάθμιση κάνε μερικές δοκιμές όπως σου είπα στο πλάτος του χώρου σου για να δεις διαφορές.
Ο χώρος για μένα είναι το βασικότερο στοιχείο.
2ον: Όταν με το καλό αλλάξεις τον 921 πάρε (για μένα πάρε από κάποιον από τους Lx) κάποιον με preout για να μπορείς να του βάλεις στη συνέχεια έναν δικάναλο.
Στα 6 Ohm που κοιτάς τους ενισχυτές για να έχουν μεγαλύτερη δύναμη έχε υπόψη σου ότι έχει και μεγαλύτερη παραμόρφωση.
Τώρα αν οι pionner είναι τσιριχτοί ή αν κάποιοι άλλοι στάζουν μέλι μπορούμε να γράψουμε βιβλία. Άλλωστε τον ίδιο ενισχυτή με την ίδια μουσική να ακούσουν δύο άτομα οι πιθανότητες να ακούσουν διαφορετικά πράγματα είναι μεγάλες.
Για μένα οι Denon ήταν και είναι μια πολύ καλή επιλογή αλλά ως δεύτερη επιλογή. Προτιμώ για av τους pionner. Έτσι κι αλλιώς οι av για home cinema φτιάχτηκαν και γι αυτό είναι κατάλληλοι. Στο δικάναλο υστερούν.
Σταύρο αυτά προς το παρόν. Άρα ενισχυτή με preout και μετά βλέπουμε (Χειμώνας έρχεται κάνε και κάποιες δοκιμές σε πλάτος).

στα 6ωμ κοιτω επειδη ειναι τα ηχεια μου τοσο.σιγουρα πρεπει να εχει δευτερη εξοδο και ολοι αυτοι εχουν.δευτερον εχω και τελικο και ολοκληρωμενο και pickup και καθονται επειδη δεν μπορω να κανω κατι με τον 921.συν οτι δεν κουναει τα ηχεια μου και τα τσιριζει.
οποτε σαν σκεψη ηταν ενα καλο ενισχυτη ωστε και καλυτερο ηχο να εχει σαν ποιοτητα και να δουλεψει τα ηχεια μου σωστα που δεν ειναι ευαισθητα και να μπορω να του συνδεσω και ολα τα υπολοιπα που εχω πανω του.και σαν ενισχυτης μεγαλυτερης κατηγοριας δεν θα παρω καλυτερο ηχο?δεν θα εχω καλυτερο αποτελεσμα?

Αυτό λέω σε ταινία περιμένεις να δεις τις διαφορές ή σε stereo μουσική??

Αυτό λέω σε ταινία περιμένεις να δεις τις διαφορές ή σε stereo μουσική??

λιγο απο ολα....
ολα τα θελω ε?
σε ταινιες με εντονη δραση εχω πολυ εντονα ψιλα και τσιριγμα,και σε μουσικη μου λειπουν τα καθαρα μεσαια και ψιλα και ογκος.ειναι στεγνο....

Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

λιγο απο ολα....
ολα τα θελω ε?
σε ταινιες με εντονη δραση εχω πολυ εντονα ψιλα και τσιριγμα,και σε μουσικη μου λειπουν τα καθαρα μεσαια και ψιλα και ογκος.ειναι στεγνο....
Εντάξει όλοι όλα τα θέλουμε αλλά.. για μένα είναι ο χώρος σου..
Όταν το αποφασίσεις πας σε μεγαλύτερο της αρεσκείας σου με preout αλλά πριν κάνε ρε συ καναδυό δοκιμές. Όχι σπουδαία πράγματα μετακίνησε μόνο τα ηχεία στο πλάτος και κάτσε εκεί που έχεις το pc αν θυμάμαι καλά και άκουσε διαφορές.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 1021-------ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 921...

HT Labs Measures

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 46.1 watts
1% distortion at 56.7 watts

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 44.5 watts
1% distortion at 53.7 watts

ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΟΙΤΩ ΗΧΕΙΑ Ε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

Εντάξει όλοι όλα τα θέλουμε αλλά.. για μένα είναι ο χώρος σου..
Όταν το αποφασίσεις πας σε μεγαλύτερο της αρεσκείας σου με preout αλλά πριν κάνε ρε συ καναδυό δοκιμές. Όχι σπουδαία πράγματα μετακίνησε μόνο τα ηχεία στο πλάτος και κάτσε εκεί που έχεις το pc αν θυμάμαι καλά και άκουσε διαφορές.

Θα το δοκιμασω και αυτο γιαννη εννοειται αν και δυσκολο να αλλαξουν οι θεσεις....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

Θα το δοκιμασω και αυτο γιαννη εννοειται αν και δυσκολο να αλλαξουν οι θεσεις....
Το ξέρω ότι εύκολα δεν είναι αλλά νομίζω θα είσαι σίγουρος ότι φταίει ο pionner ή όχι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

Το ξέρω ότι εύκολα δεν είναι αλλά νομίζω θα είσαι σίγουρος ότι φταίει ο pionner ή όχι.

δεν ξερω.γενικα μιλησα και προτειναν ενισχυτη εδω τα παιδια.αν και εγω μαλλον σε ενισχυτη κλεινω.σε ηχο τα ηχεια μου που τα δουλευα με εναν γιαμι παλιο 630 επαιζαν πολυ πιο ωραια και πιο ζεστα και γεματα και τα κουνουσε καλα.οποτε..........

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 1021-------ΟΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 921...

HT Labs Measures

Five channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 46.1 watts
1% distortion at 56.7 watts

Seven channels driven continuously into 8-ohm loads:
0.1% distortion at 44.5 watts
1% distortion at 53.7 watts

ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΟΙΤΩ ΗΧΕΙΑ Ε?

δεν ξερω.γενικα μιλησα και προτειναν ενισχυτη εδω τα παιδια.αν και εγω μαλλον σε ενισχυτη κλεινω.σε ηχο τα ηχεια μου που τα δουλευα με εναν γιαμι παλιο 630 επαιζαν πολυ πιο ωραια και πιο ζεστα και γεματα και τα κουνουσε καλα.οποτε..........

Αν σου αρέσουν τα ηχεία σου τότε ναί πάς για αλλαγή ενισχυτή διότι ο 921 είναι υπερβολικά ασθαινικός αλλά για να δείς ουσιαστική διαφορά καλύτερα να περίμενες και να μάζευες γύρω στο 1500άρι για να πάρεις ενισχυτή....

Ενας κανόνας του κιλού είναι ότι για να έχει νόημα μια αναβάθμιση θα πρέπει να κινήθείς σε κατηγορία διπλάσιας τιμής τουλάχιστον από το μηχάνημα που ήδη έχεις και πάνω κάτω έχουν δίκιο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αναβάθμιση συστ

Αν σου αρέσουν τα ηχεία σου τότε ναί πάς για αλλαγή ενισχυτή διότι ο 921 είναι υπερβολικά ασθαινικός αλλά για να δείς ουσιαστική διαφορά καλύτερα να περίμενες και να μάζευες γύρω στο 1500άρι για να πάρεις ενισχυτή....

Ενας κανόνας του κιλού είναι ότι για να έχει νόημα μια αναβάθμιση θα πρέπει να κινήθείς σε κατηγορία διπλάσιας τιμής τουλάχιστον από το μηχάνημα που ήδη έχεις και πάνω κάτω έχουν δίκιο

μωρε δικιο εχεις και ανεβαινω στο διπλασιο και παραπανω.
καλα σιγουρα οσο πιο πολλα τοσο το καλυτερο εννοειται.....
να φυγουμε απο εισαγωγικη κατηγορια και να παμε σε μεσαια κατηγορια.οποια προταση δεκτη...!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτάσεις για αναβάθμιση

μωρε δικιο εχεις και ανεβαινω στο διπλασιο και παραπανω.
καλα σιγουρα οσο πιο πολλα τοσο το καλυτερο εννοειται.....
να φυγουμε απο εισαγωγικη κατηγορια και να παμε σε μεσαια κατηγορια.οποια προταση δεκτη...!!!!

Μέχρι να μαζέψεις τα χρήματα θα έχουν βγεί καινούργια μοντέλα στην αγορά οπότε δεν έχει και πολύ νόημα η όποια πρόταση τώρα. Η τεχνολογία στους AV τρέχει καταιγιστικά