Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

αλλη μια ερωτηση.πηρα τηλεφωνο σε ενα καταστημα γνωστο για να ρωτησω για γνωμη και απο εναν σε στουντιο ακροασης και μου ειπε οτι οι MARANTZ και DENON ειναι η ιδια εταιρια και με καλυτερη υποστηριξη η DENON και η οποια εχει καλυτερο και πιο γλυκο ηχο.....!!!!!
ισχυει κατι τετοιο? :ears:

αλλη μια ερωτηση.πηρα τηλεφωνο σε ενα καταστημα γνωστο για να ρωτησω για γνωμη και απο εναν σε στουντιο ακροασης και μου ειπε οτι οι MARANTZ και DENON ειναι η ιδια εταιρια

Δύο εταιρείες, που απ' το 2002 ανήκουν στον ίδιο όμιλο (Denon & Marantz Holdings Inc.)

http://www.dmglobal.com/Pages/Home.aspx

Δεν είχα εμπειρία σε κανέναν απο τους δυο για αυτο και ρωτώ για όποιον εχει να μας πει...!!!!

Αν δεν πάς να ακούσεις λοιπόν για να αποκτήσεις σιγά σιγά την δική σου εμπειρία, θα βασίζεσαι στην γνώμη των άλλων και ποτέ δεν θα είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα..... συν το ότι τέτοιου είδους γνώμες έγκειται στην κολοκυθόπιτα, σε άλλον αρέσει σε άλλον ξινίζει. Δλδ θέλω να πώ δεν είναι αντικειμενική...

Αν δεν πάς να ακούσεις λοιπόν για να αποκτήσεις σιγά σιγά την δική σου εμπειρία, θα βασίζεσαι στην γνώμη των άλλων και ποτέ δεν θα είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα..... συν το ότι τέτοιου είδους γνώμες έγκειται στην κολοκυθόπιτα, σε άλλον αρέσει σε άλλον ξινίζει. Δλδ θέλω να πώ δεν είναι αντικειμενική...

Ετσι ειναι έχεις δίκιο.αλλα λόγω επαρχίας ειναι δύσκολα να πηγαίνω Αθήνα επι τούτου και για αυτο ρωτω πιο έμπειρους να μου πουν τι παίζει σε πράγματα που ειναι στάνταρ....

Βρε πλίμ... Εγώ νόμιζα πως αν σε κάτι είχες κατασταλλάξει ήταν πως δε σου έκατσε καλά ο ήχος του πιονέρου με τα ηχεία σου και ήθελες κάτι άλλο. Τώρα γιατί το μπερδεύεις?

Βρε πλίμ... Εγώ νόμιζα πως αν σε κάτι είχες κατασταλλάξει ήταν πως δε σου έκατσε καλά ο ήχος του πιονέρου με τα ηχεία σου και ήθελες κάτι άλλο. Τώρα γιατί το μπερδεύεις?

Ναι σίγουρα δεν κάθισε ο 921.
Αλλα επειδή βλέπω στην τιμή και τον 75 που ειναι άλλη κατηγορία και σαφώς ανώτερος έλεγα μήπως είχε και διαφορετικό ήχο.δηλαδη πιο γεμάτο πιο καθαρό πιο γλυκο ζεστό και τα λοιπά λόγω ανώτερης κατηγορίας.αν ειναι να ειναι ιδιος και σε χρωμα ηχου και σε όλα με τον 921 τότε άκυρο.εσεις ξέρετε καλύτερα και για αυτο ρωτω γιατι δεν μπορώ να κάνω ακρόαση

Toν SC-LX75. Θεωρώ πως στον πολυκάναλο ήχο οι Pioneer είναι οι καλύτεροι......

Αυτό ισχύει στους ολοκληρωμένους; Επίσης εννοείς σε κινηματογραφικό πρόγραμμα; Αν κάποιος θα θελε μοιρασμένο 50-50 μουσική κινηματογράφο τι θα πρότεινες;
Οσο για σένα Σταύρο, μιας κι αυτό που θα κάνεις είναι μια μελλοντική επένδυση, θα πρεπε να επενδύσεις κι ένα ταξιδάκι Αθήνα (να γνωριστούμε κι όλας, όλο με μηνύματα μιλάμε), να πας σε μαγαζί και να ακούσεις ενισχυτές με ένα ζευγάρι ηχεία που θα θελες στο μέλλον να πάρεις ώστε να βγάλεις πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Αυτό ισχύει στους ολοκληρωμένους; Επίσης εννοείς σε κινηματογραφικό πρόγραμμα; Αν κάποιος θα θελε μοιρασμένο 50-50 μουσική κινηματογράφο τι θα πρότεινες;
Οσο για σένα Σταύρο, μιας κι αυτό που θα κάνεις είναι μια μελλοντική επένδυση, θα πρεπε να επενδύσεις κι ένα ταξιδάκι Αθήνα (να γνωριστούμε κι όλας, όλο με μηνύματα μιλάμε), να πας σε μαγαζί και να ακούσεις ενισχυτές με ένα ζευγάρι ηχεία που θα θελες στο μέλλον να πάρεις ώστε να βγάλεις πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Μάλλον έτσι με βλέπω αλλα διαφορετικά ακούς σε στούντιο και διαφορετικά ΣΠΙΤΙ σου και σε ξεγελαει εύκολα.καλα εννοειται οτι απο το τίποτα ειναι καλύτερο.
Η χρήση ειναι τουλάχιστον 50/50 για μουσική για να μην πω 60 μουσική...

Αναφέρομαι αποκλειστικά σε πολυκάναλη ακρόαση, συνεπώς αποκλειστικά για κινηματογραφικές θεάσεις. Εκεί οι Pioneer είναι leaders. Ασφαλώς και αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, είναι δεδομένο πως θα τον ικανοποιήσουν και σε δικάναλη ακρόαση.

Απο εκεί και πέρα οι προτάσεις εξαρτώνται από πολλά. Ποιες θα είναι οι πηγές, ποια θα είναι τα ηχεία κ.λ.π. Κάποιος με low cost ηχεία θα είναι ευχαριστημένος με έναν A/V Receiver. Κάποιος με αξιόλογα και υψηλών επιδόσεων ηχεία θα πρέπει επιπροσθέτως να επενδύσει σε έναν καλό δικάναλο. Κάποιος που ακούει μόνο ραδιόφωνο, ή τα μουσικά του ακούσματα είναι περιορισμένα π.χ. ακούει μόνο κλαρίνα, ή ο χρόνος που διαθέτει είναι ελάχιστος π.χ. ακούει μουσική 1-2 ώρες την εβδομάδα, δεν χρειάζεται να ξοδεύεται επιπλέον.

Προσωπικά υποστηρίζω το συνδυασμό δικάναλου (με HT passthrough) - πολυκάναλου.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για αναβάθμιση συστήματος

Αναφέρομαι αποκλειστικά σε πολυκάναλη ακρόαση, συνεπώς αποκλειστικά για κινηματογραφικές θεάσεις. Εκεί οι Pioneer είναι leaders. Ασφαλώς και αν κάποιος δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, είναι δεδομένο πως θα τον ικανοποιήσουν και σε δικάναλη ακρόαση.

Απο εκεί και πέρα οι προτάσεις εξαρτώνται από πολλά. Ποιες θα είναι οι πηγές, ποια θα είναι τα ηχεία κ.λ.π. Κάποιος με low cost ηχεία θα είναι ευχαριστημένος με έναν A/V Receiver. Κάποιος με αξιόλογα και υψηλών επιδόσεων ηχεία θα πρέπει επιπροσθέτως να επενδύσει σε έναν καλό δικάναλο. Κάποιος που ακούει μόνο ραδιόφωνο, ή τα μουσικά του ακούσματα είναι περιορισμένα π.χ. ακούει μόνο κλαρίνα, ή ο χρόνος που διαθέτει είναι ελάχιστος π.χ. ακούει μουσική 1-2 ώρες την εβδομάδα, δεν χρειάζεται να ξοδεύεται επιπλέον.

Προσωπικά υποστηρίζω το συνδυασμό δικάναλου (με HT passthrough) - πολυκάναλου.
συμφωνω και ετσι ειναι το καλυτερο που λες και εννοειται οτι πολλα μετρανε.στην πορεια βλεπω για πιο καλα ηχεια.
τωρα για την δικη μου περιπτωση θα ειναι και μουσικη και παιχνιδια και ταινιες και ολα απο σταθερο υπολογιστη.αντε και ps3 λιγο.ηχεια προς το παρον jamo αλλα με βλεψεις για κανα B&W αργοτερα.οποτε λιγο πολυ ειναι γενικη η χρηση.τι επιλογες εχουμε εκει αφου δεν ειναι αποκλειστικα για ταινιες και μονο ο ενισχυτης?

Πάρε τον 2021 και όταν πας για b&w παίρνεις και το δικαναλο. Αυτά τα ηχεία έχω την εντύπωση πως θα κερδίσουν πολλά από τέτοιο συνδυασμό. Με το μάτι στα μτχ για δικαναλο πιστεύω πως θα σου βγει τελικά σχεδόν όσο o lx75

Toν SC-LX75. Θεωρώ πως στον πολυκάναλο ήχο οι Pioneer είναι οι καλύτεροι......
Μπράβο σου!!! πες του τα εσύ γιατί εμένα δεν με ακούει. Το μπράβο κολλάει στο ότι οι απόψεις μας ταυτίζονται απόλυτα.
Και ταυτίζονται ακόμα και στη μουσική. Θέλω να πω και σε ακρόαση δικάναλου είναι αρκετά καλοί. Για κάποιον που έχει περισσότερες
βέβαια απαιτήσεις passthrough με έναν καλό ενισχυτή και ταμάμ!!
Σταύρο αυτό που ξεκινάς να κάνεις θέλω εδώ και καιρό να το κάνω κι εγώ αλλά η άτιμη κρίση έχει τα τερτίπια της.
Προσωπικά λοιπόν ο SC-LX75 είναι η καλύτερη επιλογή.

Πάρε τον 2021 και όταν πας για b&w παίρνεις και το δικαναλο. Αυτά τα ηχεία έχω την εντύπωση πως θα κερδίσουν πολλά από τέτοιο συνδυασμό. Με το μάτι στα μτχ για δικαναλο πιστεύω πως θα σου βγει τελικά σχεδόν όσο o lx75

Μωρε θέλω να φύγω απο την σειρά vsx αν ειναι για πιονερο να ανέβουμε αλλιώς δεν εχει ουσία.για γιαμαχα κανείς δεν μιλάει;τόσο πίσω μείνανε;δεν αξίζει ο Α2010;

Μπράβο σου!!! πες του τα εσύ γιατί εμένα δεν με ακούει. Το μπράβο κολλάει στο ότι οι απόψεις μας ταυτίζονται απόλυτα.
Και ταυτίζονται ακόμα και στη μουσική. Θέλω να πω και σε ακρόαση δικάναλου είναι αρκετά καλοί. Για κάποιον που έχει περισσότερες
βέβαια απαιτήσεις passthrough με έναν καλό ενισχυτή και ταμάμ!!
Σταύρο αυτό που ξεκινάς να κάνεις θέλω εδώ και καιρό να το κάνω κι εγώ αλλά η άτιμη κρίση έχει τα τερτίπια της.
Προσωπικά λοιπόν ο SC-LX75 είναι η καλύτερη επιλογή.

Γιάννη ήξερα οτι θα γράψεις.οτι ειναι καλύτερος ένας δικαναλος και τελικός και όλα αυτά σίγουρα και ειναι.αλλα δεν μπορούμε όλα μαζί οποτε κοιτώ για ενισχυτη καλό και δυνατό γιατι δεν ξέρουμε ποτέ και αν θα καταφέρουμε να μπει τελικός ή αλλάξω ηχεία κάποια στιγμή και δεν θα ειναι μόνο ταινίες αλλα για γενική χρήση....