Προτάσεις για δεύτερο σύστημα

Εγώ αναφέρω το δικό μου δευτερο σύστημα στο PC για όσους μας διαβάζουν και όχι για εσένα ειδικά.
Λοιπόν έχουμε PC>usb DAC>AMP>SPEAKERS
Καλώδια
IC=ATLAS EQUATOR
Ηχείων= kLOTZ

Nice One!
Για πες μας δυο λόγια για το DAC. Τα κουμπάκια τι κάνουν?

Ποιο τελικο εχεις?

οσο για ηχεια υπαρχουν απειρες επιλογες με οπη μπροστα,τι μεγεθος θελεις να εχουν ομως?

Τάσο έχω τον Rotel RB 971mkii με 2Χ70 WRMS. Δεν θεωρώ απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί σε αυτό το σύστημα, αν βρω έναν ολοκληρωμένο λαμπάτο που να είναι όπως τον θέλω it's ok. Είχα πολλά χρόνια rotel ενισχυτικά και θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι διαφορετικό, έτσι για αλλαγή. Αν παρόλα αυτά βρω ένα αστέρι προ τότε μπορεί μια χαρά να κάνει τα υπόλοιπα.

Ηχεία θέλω κάτι βιβλιοθήκης ή λίγο μεγαλύτερο, αλλά εύκολο φορτίο. Προτιμώ κάτι κλασικό Αγγλικό, αλλά και ένα μτχ ενεργό ΑΤC δεν θα με χαλούσε, κι ας έδινα κάτι παραπάνω. Λέω ενεργό γιατί αλλιώς άντε οδήγησέ το με ενισχυτές χαμηλής τιμής. Η λογική λύση πάντως είναι κανένα Epos ή κάτι παρόμοιο.

Επειδή υπάρχει σύστημα για να ακούω, δεν βιάζομαι να στήσω κάτι και βλέπουμε μετά. Προτιμώ να το ψάξω λίγο, γιατί ο δρόμος προς την Ιθάκη είναι πολλές φορές πιο ωραίος από τον ίδιο τον προορισμό.

Εγώ αναφέρω το δικό μου δευτερο σύστημα στο PC για όσους μας διαβάζουν και όχι για εσένα ειδικά.
Λοιπόν έχουμε PC>usb DAC>AMP>SPEAKERS
Καλώδια
IC=ATLAS EQUATOR
Ηχείων= kLOTZ

πες μας για το dac γιατι το σαχάρωνα...

μαρια θα σου προτεινα να δεις και την nva

Τα nva από παλιά έχουν τη φήμη των πολύ διάφανων αλλά και δύσκολων να ταιριάξουν μηχανημάτων και χωρίς σπουδαία δυνατότητα οδήγησης. Χωρίς τη δυνατότητα να τα ακούσω δεν θα ρίσκαρα, γιατί το βλέπω να βγαίνει στις αγγελίες.

Αλήθεια και το θέμα dac είναι ένα ζήτημα, οπότε μη θεωρείτε ότι είναι εκτός θέματος η όποια σχετική συζήτηση-απορία εκφράζεται. Για να μαθαίνουμε είμαστε εδώ;)

Last edited:
Σου συνιστώ θερμά,το νέο Benchmark pre-dac στα 24/192.Είναι ένα πολυμηχάνημα υψηλότατης απόδοσης.Ετσι με μία αγορά,παίρνεις ένα εξαιρετικό προενισχυτή και ένα επίσης εξαιρετικό dac με λίγα σχετικά χρήματα.Επίσης είναι και πολύ καλός ενισχυτής ακουστικών.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για δεύτερο σύστημα

Σου συνιστώ θερμά,το νέο Benchmark pre-dac στα 24/192.Είναι ένα πολυμηχάνημα υψηλότατης απόδοσης.Ετσι με μία αγορά,παίρνεις ένα εξαιρετικό προενισχυτή και ένα επίσης εξαιρετικό dac με λίγα σχετικά χρήματα.Επίσης είναι και πολύ καλός ενισχυτής ακουστικών.

Εφόσον υπάρχει το budget θα συμφωνήσω.

Έβλεπα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή του Benchmark pre-dac. Είναι πιο ακριβό από το ποσό που θα ήθελα, καθώς στοιχίζει 1500 δολάρια στις USA. Έχει το πλεονέκτημα ότι το τροφοδοτικό του είναι 110 και 220 volt, οπότε αν κάποιος έχει επαφές με Αμερική μπορεί να το πάρει απευθείας (βάζω στοίχημα ότι στην Ευρώπη θα έχει 1500 ευρώ). Ήθελα να ρωτήσω κάτι σε όσους χρησιμοποιούν dac usb: Βλεπω ότι όλα τα usb dac έχουν μια είσοδο usb. Μπορούν να συνδεθούν δύο υπολογιστές με ένα usb splitter? Εννοείτε ότι κάθε φορά θα παίζει μόνο ο ένας.

Τα nva από παλιά έχουν τη φήμη των πολύ διάφανων αλλά και δύσκολων να ταιριάξουν μηχανημάτων και χωρίς σπουδαία δυνατότητα οδήγησης. Χωρίς τη δυνατότητα να τα ακούσω δεν θα ρίσκαρα, γιατί το βλέπω να βγαίνει στις αγγελίες.

Αλήθεια και το θέμα dac είναι ένα ζήτημα, οπότε μη θεωρείτε ότι είναι εκτός θέματος η όποια σχετική συζήτηση-απορία εκφράζεται. Για να μαθαίνουμε είμαστε εδώ;)

Για τα ολοκληρωμενα δεν ξερω, δυο Α60 παντως που ειχα ακουσει προ 5ετίας, με καποια mission νομίζω, μου έχουν μεινει ακομα.:a0210:

Πολύ κοντινά σε χαρακτήρα και πιό "ασφαλή"-με την έννοια της μακροβιότητας και δυνατότητας αξιόπιστου σέρβις- είναι τα Densen.Κυκλοφορούν αρκετά μεταχειρισμένα.

Έβλεπα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την τιμή του Benchmark pre-dac. Είναι πιο ακριβό από το ποσό που θα ήθελα, καθώς στοιχίζει 1500 δολάρια στις USA. Έχει το πλεονέκτημα ότι το τροφοδοτικό του είναι 110 και 220 volt, οπότε αν κάποιος έχει επαφές με Αμερική μπορεί να το πάρει απευθείας (βάζω στοίχημα ότι στην Ευρώπη θα έχει 1500 ευρώ). Ήθελα να ρωτήσω κάτι σε όσους χρησιμοποιούν dac usb: Βλεπω ότι όλα τα usb dac έχουν μια είσοδο usb. Μπορούν να συνδεθούν δύο υπολογιστές με ένα usb splitter? Εννοείτε ότι κάθε φορά θα παίζει μόνο ο ένας.

Στη Ευρώπη το Benchmark έχει τα μισά λεφτά και μάλιστα αναβαθμισμένο.
Και χωρίς το φόβο του τελωνείου....

πες μας για το dac γιατι το σαχάρωνα...

Eίχα σκοπό να πάρω αυτό εδώ γιατί έχει καλύτερα τσιπάκια και μπορούσα να το βάλω να παίξει με την μπαταρία όπως και ο ενισχυτής.Αλλά είχε εξαντληθεί.
Διάλεξα αυτό που έχω γιατί ήταν στη ίδια τιμή αλλά και γιατί είχε μικρό μέγεθος που ήταν βασικό για μένα πάνω στο γραφείο.
Τα κουμπάκια του είναι για volume και επιλογή εισόδου.
Α έχει και ένα κόκκινο display που δίνει πληροφορίες για το sampling rate κλπ
Δεν είναι Benchmark αλλά τη δουλιά του με τα Flac την κάνει :grinning-smiley-043
Και το αλλάζω εύκολα μετά δεν κάνει τίποτα σπουδαία λεφτά...

Στη Ευρώπη το Benchmark έχει τα μισά λεφτά και μάλιστα αναβαθμισμένο.
Και χωρίς το φόβο του τελωνείου....

Αχέμ....
απο το link που ... προσφέρεις...

The auction is for the modification only and does not include the Benchmark DAC1 which must be purchased separately.

This is a service for modifying the Benchmark DAC (please ask for other manufacturers & models)

Νταξ για μεταχειρισμένο ... πιθανά να αξίζει αλλά ίσος καλύτερα μτχ απο Ελλάδα με δυνατότητα ελέγχου. (αν και είναι σκυλιά τα μηχανάκια)

Δεν είναι μεταχειρισμένο καινούργιο είναι από μαγαζί της Γερμανίας.Μεταχειρισμένο το usb και όχι το απλό που είναι φτηνότερο τα βρίσκεις 550~600 στο Ebay.
Yπήρχε πρίν λίγες εβδομάδες στο Γαλλικό Ebay ένας που το έδινε 10 κομμάτια με 758 + 45 ευρώ μεταφορικά με DHL.

Φίλτατοι συγνώμη για τοα off-topic.

Κοίτα με τα γερμανικά δεν τα πάω καλά… όποτε έκανα ένα translate.goolge.com για να δώ τι εννοούσε με το
Gekauft 19.03.2007 in Hamburg bei Tonstudio Friedrich, Dehnheide.
Rechnung vorhanden. NP Liste 1398,-, Strasse 1250,-

http://209.85.135.104/translate_c?h...c0.m14&usg=ALkJrhi0smlAz3x34dqVkv_hiXLOVlnfGw

19.03.2007 purchased in the recording studio in Hamburg, Friedrich, Dehnheide.
Rechnung vorhanden. Account exists. NP Liste 1398,-, Strasse 1250,- NP List 1398, - Road 1250, --

Γι αυτό το είπα μεταχειρισμένο. Κάποιος με καλύτερα γερμανικά το επιβεβαιώνει...

Κατά καιρούς και στην Ελλάδα βρίσκεις το DAC-1 μτχ στα 550-650 ευρώ. Το USB δεν ξέρω εάν βρίσκετε εύκολα.
Όσο για το περιστατικό από Γαλλία … όντος καμία φορά βρίσκεις διαμάντια προσφορές στο e-bay. Μακάρι να ήταν ο κανόνας αυτός.

Αξιοπρεπεστατος ο 971 αλλα ειναι αληθεια οτι κατι καινουργιο θα σε ενθουσιαζε περισσοτερο.Αν δεν ειχες τον περιορισμο με τις οπες στη πισω πλευρα θα σου προτεινα τα QUAD 11 στην ενεργη εκδοση μαζι με τον προ που ανεφερα (μικρος σε μεγεθος και πολυ βολικος).
Οι λαμπατοι εχουν μικρη ισχυ και εχοντας σε δεδομενο τη χαμηλη ευαισθησια των ηχειων (συνηθως 86-87db/w/m) δεν θα εχεις ενταση.Τα atc ειναι εξαιρετικα αλλα θελεις τουλαχιστον 100αρη ενισχυτη και με ρευμα για σοβαρη οδηγηση.
Τα μοδατα λαμπατα με τις usb δεν μου πολυγεμιζουν το ματι,ασε που τα περισσοτερα απο αυτα εχουν λαμπα μονο στη προενισχυση ενω το τελικο σταδιο ειναι απλο με μικρη τροφοδοσια.Δεν θα οδηγησουν ενα σχετικα αναισθητο ηχειο με ανεση. Καλη η "μουρη" και τα χρωμια αλλα ο ηχος ειναι το ζητουμενο. Ενισχυτακια τυπου trends κλπ αν δεν εχεις πολυ ευαισθητο τετραωμο ηχειο κανουν μονο για nearfield εφαρμογη (ειμαι παθων).
Δεν δοκιμαζεις και κανενα nadακο C315BEE,παμφθηνος,ευκολιες,ρευματακια,καλοηχος και δεν θα ζοριστει με μικρα ηχεια.Αν θελεις και κατι φανταχτερο.....ε παρτον σε silver-grey αποχρωση.

Απάντηση: Re: Προτάσεις για δεύτερο σύστημα

............................................ Οι λαμπατοι εχουν μικρη ισχυ και εχοντας σε δεδομενο τη χαμηλη ευαισθησια των ηχειων (συνηθως 86-87db/w/m) δεν θα εχεις ενταση.Τα atc ειναι εξαιρετικα αλλα θελεις τουλαχιστον 100αρη ενισχυτη και με ρευμα για σοβαρη οδηγηση.
Τα μοδατα λαμπατα με τις usb δεν μου πολυγεμιζουν το ματι,ασε που τα περισσοτερα απο αυτα εχουν λαμπα μονο στη προενισχυση ενω το τελικο σταδιο ειναι απλο με μικρη τροφοδοσια.Δεν θα οδηγησουν ενα σχετικα αναισθητο ηχειο με ανεση. Καλη η "μουρη" και τα χρωμια αλλα ο ηχος ειναι το ζητουμενο. Ενισχυτακια τυπου trends κλπ αν δεν εχεις πολυ ευαισθητο τετραωμο ηχειο κανουν μονο για nearfield εφαρμογη (ειμαι παθων).
Δεν δοκιμαζεις και κανενα nadακο C315BEE,παμφθηνος,ευκολιες,ρευματακια,καλοηχος και δεν θα ζοριστει με μικρα ηχεια.Αν θελεις και κατι φανταχτερο.....ε παρτον σε silver-grey αποχρωση.

στανταρ πραγματα
καρασωστος :a0210:

Κι εγώ ψηφίζω Dared MP5. Μάλιστα ο εισαγωγέας έφτιαξε ένα νέο μικρό και ευαίσθητο ηχείο ειδικά για αυτό τον ενισχυτή, και θα τα πουλάει πακέτο κάτω από 500 ευρώ.
Ο MP5 βέβαια έχει λάμπα μόνο στην προενίσχυση, χρησιμοποιεί αναλογικά ολοκληρωμένα ισχύος στην έξοδο. Αλλά σηκώνει φτηνές βελτιωσούλες (όπως κρυογεννημένη λάμπα και καλύτερους πυκνωτές στο σήμα) που επίσης μπορεί να στις φτιάξει ο αντιπόρσωπος και να το πάρεις έτοιμο.