Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Για τα ηχεια ειμαι λιγο επιφυλακτικος. Μαλλον θα προτιμησω καποια Quad ή B&W. Τουλαχιστον με αυτα αποκλειεται να την πατησω.

Υπάρχει περίπτωση να την πατήσεις με τα Audio Spectrum; Τι εννοείς δηλαδή; Μπορεί να είναι λιγάκι ακριβούτσικα αλλά τα αξίζουν τα λεφτά τους.

Μάλλον με τα Κινέζικα πλέον Quad έχεις πιο πολλές πιθανότητες να την πατήσεις...
Οσον αφορά τα B&W για να πάρεις πραγματικά καλό ηχείο εκεί πρέπει να τα "χώσεις" αρκετά...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Το ειχα διαβασει αυτο απο καιρο.
Για τα ηχεια ειμαι λιγο επιφυλακτικος. Μαλλον θα προτιμησω καποια Quad ή B&W. Τουλαχιστον με αυτα αποκλειεται να την πατησω.

είσαι επιφυλακτικός από τα reviews?

Με τα ηχεία δεν πρόκειται να την πατήσεις ποτέ εφόσον ακούσεις πριν αγοράσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

είσαι επιφυλακτικός από τα reviews?

Με τα ηχεία δεν πρόκειται να την πατήσεις ποτέ εφόσον ακούσεις πριν αγοράσεις.

Και να ακουσεις, νομιζω παλι δεν εισαι σιγουρος. Γιατι θα ακουσεις ηχεια σε καποιο χωρο, με καποιον ενισχυτη, με καποια πηγη που θα παιζει καποιο CD, για καποια λιγη ωρα.
Και με δεδομενο οτι το δικο μου αυτι εχει ακουσει μονο Wharfedale με NAD, δε νομιζω να βγαλω συμπερασμα που να ειναι πιο σωστο απο τα review...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προτάσεις για Ενισχυτή - Ηχεία...

Και να ακουσεις, νομιζω παλι δεν εισαι σιγουρος. Γιατι θα ακουσεις ηχεια σε καποιο χωρο, με καποιον ενισχυτη, με καποια πηγη που θα παιζει καποιο CD, για καποια λιγη ωρα.
Και με δεδομενο οτι το δικο μου αυτι εχει ακουσει μονο Wharfedale με NAD, δε νομιζω να βγαλω συμπερασμα που να ειναι πιο σωστο απο τα review...

ειδικά αν άκουσες μόνο wharfedale και NAD αν ακούσεις κάτι καλύτερο θα σου κάνει κλικ.
Όπως και να'χει το καλύτερο είναι να ακούσεις το υποψήφιο ηχείο στο σπίτι σου με τα συνοδά σου.
Αλλά αυτό στην ελλάδα δε γίνεται (τουλάχιστον από τους περισσότερους).

Νομίζω όμως ότι λόγω του ότι το ηχείο είναι αυτό που ευθύνεται για το πάνω από 80% του ήχου που ακούμε, μπορούμε να το επιλέξουμε πολύ πιο εύκολα από πχ ένα cdplayer.

Το πως παίζει ένα ηχείο θα το καταλάβεις σε οποιοδήποτε χώρο με οποιαδήποτε συνοδά. Θα καταλάβεις τις χροιές του και είτε θα σου κάνει κλικ είτε όχι.

Τα reviews από την άλλη την τελευταία 15ετία που έπεσε η πολλή μαρμίτα στο highend καλό θα είναι να τα διαβάζουμε αλλά να τα "φιλτράρουμε" κιόλας.

Πάνε οι εποχές που ψωνίζαμε με τα περιοδικά παραμάσχαλα... -bye-

Υπάρχει περίπτωση να την πατήσεις με τα Audio Spectrum; Τι εννοείς δηλαδή; Μπορεί να είναι λιγάκι ακριβούτσικα αλλά τα αξίζουν τα λεφτά τους.

Βασικα μου φαινεται λιγο υποπτο το οτι τα Advance τα φερνει η Audio Spectrum. Eιναι τυχαιο??

Μάλλον με τα Κινέζικα πλέον Quad έχεις πιο πολλές πιθανότητες να την πατήσεις...
Οσον αφορά τα B&W για να πάρεις πραγματικά καλό ηχείο εκεί πρέπει να τα "χώσεις" αρκετά...

Οσο για την Κινα, ολα στην Κινα φτιαχνονται. Τι να κανεις.
Τα Quad γενικα θεωρουνται πολυ καλα. (Τα θεωρουν τα review δηλαδη).

Οσο για την Κινα, ολα στην Κινα φτιαχνονται. Τι να κανεις.
Τα Quad γενικα θεωρουνται πολυ καλα. (Τα θεωρουν τα review δηλαδη).

Mη δίνεις σημασία. Τα Quad συνεχίζουν να είναι "designed and engineered" στην Αγγλία.
Και τα Advance που προτείνει ο φίλος παραπάνω στην Κίνα κατασκευάζονται και αυτό χωρίς να βάλουμε στην εξίσωση την ιστορία που έχει πίσω της η κάθε εταιρεία.
Μάλιστα, στο review του avmentor - που ο ίδιος ο φίλος komhst έδωσε και μάλλον δεν έχει διαβάσει - γράφει τα παρακάτω ο Δ.Σταματάκος:

Το πώς διατηρούνται οι τιμές σε λογικά επίπεδα, δεν είναι δα και κανένα απόκοσμο μυστικό. To outsourcing στην Κίνα είναι πλέον κοινός τόπος για όλους τους κορυφαίους κατασκευαστές και δεν υπάρχει λόγος να παραμένει ταμπού στους "μικρούς" που τελικώς ίσως και να το έχουν περισσότερο ανάγκη... Και -για να μην ακουστούν τίποτε αίολα επιχειρήματα που βασίζονται σε λογικές "made in..." και άλλα παρόμοια κλισέ- σπεύδω να (ξανα)εξηγηθώ: δεν είναι το "πού" κατασκευάζεται μία συσκευή, αλλά το "πώς" που μας ενδιαφέρει. Ο Αγγλος κατασκευαστής είναι εξίσου ικανός να παράγει αηδίες με τον Κινέζο συνάδελφό του (και τις έχουμε δεί κατ' επανάληψιν από αμφότερους) και το αντίθετο: Ο Κινέζος μπορεί να κάνει θαύματα, όπως άλλωστε και Αγγλος. (και αυτά τα έχουμε δεί κατ´επανάληψιν, άλλωστε). Αλλάξτε τα ονόματα των χωρών κατά το δοκούν στον παραπάνω συλλογισμό, και μην ασχοληθείτε ποτέ ξανά με την καταγωγή των μηχανών. Ασχοληθείτε, καλύτερα, με τις ίδιες τις μηχανές.

Με άλλα λόγια, ούτε με τα "κινέζικα" Quad πρόκειται να την πατήσεις γιατί τα έχει αγοράσει αρκετός κόσμος σε όλη την Ευρώπη και θα το είχαμε μάθει αν ήταν μάπα το καρπούζι. Αντ'αυτού μόνο καλά λόγια θα διαβάσεις. Επειδή έχω προσωπική άποψη θα σου έλεγα πως είναι καταπληκτικά ηχεία (μιλάω για την L σειρα) με άριστη ποιότητα κατασκευής και ήχο που σε κάνει να ξεχνάς τις συχνότητες και να ακούς μουσική. Επίσης στήνουν τεράστια στερεοφωνική εικόνα. Το "μίμηση του ήχου των ηλεκτροστατικών της εταιρείας" που είχε γράψει ο Ήχος για το 21L το βρίσκω πολύ πετυχημένο. Απλά για κάποιους τα παραπάνω θετικά δεν είναι στις πρώτες τους προτεραιότητες.

To Αrtemis είναι πιο ουδέτερο και αναλυτικό ηχείο, έχει λιγότερους περιορισμούς γενικά απο τα Quad L, και θα κάτσει στους περισσότερους πιο καλά - οπότε μπορώ να το προτείνω ευκολότερα σε κάποιον που δε γνωρίζω τα γούστα του.

Αν έπρεπε να πάρεις ένα ηχείο χωρίς να το ακούσεις θα σου έλεγα να πάρεις το Artemis. Αν έχεις τη δυνατότητα ακροάσεων, βάλε και τα Quad στη λίστα σου.

Α! Για το cd player Cambridge 840C που λέγαμε παραπάνω... To Full Review απο το The Absolute Sound: Click!

Last edited:

Mη δίνεις σημασία. Τα Quad συνεχίζουν να είναι "designed and engineered" στην Αγγλία.
...

Απλά για κάποιους τα παραπάνω θετικά δεν είναι στις πρώτες τους προτεραιότητες.

To Αrtemis είναι πιο ουδέτερο και αναλυτικό ηχείο, έχει λιγότερους περιορισμούς γενικά απο τα Quad L, και θα κάτσει στους περισσότερους πιο καλά - οπότε μπορώ να το προτείνω ευκολότερα σε κάποιον που δε γνωρίζω τα γούστα του.

Αν έπρεπε να πάρεις ένα ηχείο χωρίς να το ακούσεις θα σου έλεγα να πάρεις το Artemis. Αν έχεις τη δυνατότητα ακροάσεων, βάλε και τα Quad στη λίστα σου.

Α! Για το cd player Cambridge 840C που λέγαμε παραπάνω... To Full Review απο το The Absolute Sound: Click!

Τι εννοεις "λιγοτερους περιορισμους"?
Επισης, τι σημαινει "Απλά για κάποιους τα παραπάνω θετικά δεν είναι στις πρώτες τους προτεραιότητες." ?

Επισης, ρολο για μενα πρεπει να παιξει κ το χρωμα. Τα επιπλα ειναι μαυρο και beech, οποτε κατι σε rosewood δεν κολλαει. Τα Quad σε μαυρη λακα τα ειδε φιλος και του αρεσαν πολυ. Τα ακουσε κιολας και του αρεσαν πολυ...

Για το Cambridge, το ξερω οτι ειναι καλο αλλα θα το αφησω προς το παρον. Εξαλλου ειπαμε οτι με τον ενισχυτη που εχει DAC και το DVD Pioneer θα γινει η δουλεια.

Επισης, τι σημαινει "Απλά για κάποιους τα παραπάνω θετικά δεν είναι στις πρώτες τους προτεραιότητες." ?

Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να προτιμήσει το καλύτερο χαμηλό του Artemis απο την μεγάλη στερεοφωνική εικόνα των Quad.

To καλύτερο χαμηλό του Artemis εξηγεί εν μέρη και τους λιγότερους περιορισμούς - σε μουσικό πρόγραμμα. Είναι πιο all-around ηχείο.
Όσον αφορά τα σύνοδα μάλλον το Artemis σε περιορίζει περισσότερο γιατί θέλει καλά μηχανήματα για να αναδείξει τις αρετές του. Με τον Advance πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα εφόσον, αν θυμάμαι καλά, το άκουσες και σου άρεσε.

Το φινίρισμα των Quad όλα τα λεφτά...Τον πρώτο καιρό ήμουν με πανάκι να τα ξεσκονίζω κάθε μέρα... :o
Τελικά έπεισα τον εαυτό μου πως λίγη σκόνη επάνω στο ηχείο βελτιώνει τις υψηλές συχνότητες και ηρέμησα. :jester:

O Advance είπαμε μπορεί να οδηγήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και επειδή είναι ένας ενισχυτής που δεν ακούγεται, με την έννοια ότι είναι τελείως διαφανής και δεν χρωματίζει, δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, απλώς ενισχύει ότι του δώσεις, άρα δεν τίθεται θέμα αν "ταιριάζει" με τα Spendor.
Εάν τα Spendor σου αρέσουν και σου ταιριάζουν στο αυτί είναι η ερώτηση.
Εάν ναι, τότε και ο Advance ταιριάζει. Και μάλιστα επειδή αυτά είναι πιο αναίσθητα (89db SPL 1 watt 1 m) από τα Artemis (91db SPL 1 watt 1 m) "απαιτούν" πολύ περισσότερο την στιβαρή τροφοδοσία και την μεγάλη δυνατότητα οδήγησης του Advance απ'ότι άλλα.

Εγω παλι λεω να του βαλω τα Quad 22L.

Ειναι ασφαλης επιλογη, οχι ακριβα, με πολυ καλο φινιρισμα που ταιριαζει με το χωρο μου και αργοτερα μπορει να τα βαλω στο δευτερο συστημα μου.

Ποια ειναι η γνώμη σας για συνδυασμό Usher τελικού και Artemis?
και τι προενίσχυση μπορώ να συνδυάσω (οικονομικά, βέβαια) !
ευχαριστώ

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις γνώμες τους, με βοήθησαν πολύ.

Τελικά, αποφάσισα και κατέληξα στα εξής:

Σαλόνι:
Advance Acoustic MAP305DA II
Quad 22L
ΝΑD 525
Sony DVD NS78 [με ομοαξονική στον ενισχυτή]

Γραφείο:
ARCAM SOLO
B&W 685
Κάρτα ήχου EDIROL UA-1X USB

Δωμάτιο:
Ένα παλιό μίνι της SONY (Περιμένοντας το καινούριο μίνι 715 της NAD το δεκεμβρη)
Wharfedale Diamond 9.1 [σε βάσεις Vogel’s VLB200 στον τοίχο]

Οι αρχικες εντυπωσεις ειναι πολυ καλες για τον Advance (παιζει με τα παλια μου Diamond 9.3 και τα κανει αγνωριστα) και για το σετακι ARCAM SOLO - B&W. Τα Quad τα περιμενω ακομα.

Προσεχως, περισσοτερα.