Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

http://www.amazon.co.uk/Lowepro-SlingShot-202AW-Photo-Sling/dp/B0036AWR8E/ref=tag_stp_st_edpp_url

να φανταστώ αυτή την εγκρίνετε?? είναι όντως σε καλή τιμή και φαίνονται καλοί οι χώροι της.

Αρκετα πιο πισω, εχω γραψει -αν θυμαμαι καλα- εντυπωσεις απο την χρηση της singshot 100 που εχω...

Χοντρικα σε βλεπω δυσκολα με τον εξοπλισμο που παρεθεσες εστω και στο μεγαλυτερο μοντελο...

Η 100ρα, που ειναι ελαφρα μικοτερη απο την 200 (η 300 ειναι αρκετα μεγαλυτερη) χωραει ικανοποιητικα κανον 40ρα με 70-300 φορεμενο και 18-55 και εναν 50ρη στην κυρια θηκη.

Στην πανω θηκη, χωραει ενα φλας ακομα και μεγαλο. Στην μπροστα μονο πλακέ πραγματα, οπως φορτιστη. Για φιλτρα και μνημες δεν θα εχεις προβλημα, καπου θα τα στριμωξεις...

Καλο ειναι να δεις το μοντελο που θελεις απο κοντα με τον εξοπλισμο σου και μετα να κανεις παραγγελια...

Επισης, εχω την εντυπωση, οτι απο ενα μεγεθος και πανω, οι slingshot χανουν την ευκολια που παρεχουν για αμεση προσβαση στη μηχανη, λογω ακριβως του μεγεθους... σε μενα η 100ρα φαινεται οριακα πρακτικη για το σκοπο αυτο... αν ειχα τη 200ρα δεν ειμαι σιγουρος αν θα εξυπηρετουσε τοσο...

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάποιος θεός πάντως δε θέλει να πάρω τσάντα και να μην αφήνω φακούς στο σπίτι.Κάθε φορά που είναι να πάρω τη μηχανή μαζί μου βιώνω την Επιλογή της Σόφι...=
Το άμαζον αποφάσισε εδώ και μια εβδομάδα να απαρνηθεί την κάρτα μου. Συνεπώς δε μπορώ να παραγγείλω ούτε την άμαζον τσάντα (ωραίοι χώροι, θεωρητικά καλή ποιότητα, έλλειψη πρακτικότητας) ούτε την lowepro 202 (πιο περιορισμένοι χώροι, σίγουρα καλή ποιότητα, σίγουρα πιο πρακτική)

Επίσης Ηλία λες πως έχεις την lowepro100 εγώ λέω για την 202 όχι την 200. Απ ότι βλέπω έιναι λιγο μεγαλύτερη.

Οι σλινγκ τσαντες, εχω την εντυπωση, ειναι για ευκολια και γρηγοραδα, στην προσβαση της μηχανης με τον όποιο φακο εχεις φορεμενο και οχι τόσο για μεταφορα εξοπλισμου... δηλαδη, αν την παραγεμισεις, χανεις -καπως- το παραπανω πλεονεκτημα τους...

Για να εχεις το παραπανω πλεονεκτημα, πρεπει να εχεις τη μηχανη τοποθετημενη κατα συγκεκριμενο τροπο, ο οποίος τρωει χρησιμο χωρο για μεγαλυτερη αποθηκευση... ειδικα αν εχεις φορεμενο και το κανονικο λουρι της μηχανης τα πραγματα δυσκολευουν...

Γενικως ειναι για να κανουν απο ολα και απο λιγο....

Μόλις μου έφερε ένας ξυνισμένος ταχυδρόμος την lowepro 202. :a0210: Κούκλα είναι η σιχαμένη. Χώρεσε όλα μου τα πράγματα και έμεινε κενο και το πάνω μέρος. Το μόνο μείον της υπόθεσης ήταν η συσκευασία. η τσάντα ήταν σε μια απλή ζελατίνα και μέσα σε μια κούτα πολυυυυυ κακοποιημένη και σκισμένη παντου.Θέλω να πιστεύω οτι θα αναδειχθεί σε καλή αγορά. Ενημερωτικά αγοράστηκε απο το amazon κόστισε 49 ευρώ και έκανε ακριβώς μια εβδομάδα να έρθει

Καλορίζικη m3fisto μια χαρά μου φαίνεται, αρχίζω να έχω και γω θέμα για τσάντα, ξεκίνησα με την μικρή kata και εναν κιτ φακό και τώρα είμαι με τέσσερις, που να χωρέσουν...

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Πάρε την Kata 3N1-20 η οποία ειναι και Sling & Backpack.

http://www.kata-bags.com/product.asp?Version=photo&p_Id=432

Επειδή με ενδιαφέρει η 3Ν1-33, έχει δοκιμάσει κανείς κάποια τσάντα από τη συγκεκριμένη σειρά (3Ν1-10, 11, 20, 22, 30, 33);

Όχι ως προς το τι χωράει, αλλά στο πόσο άνετη είναι ως σακίδιο ή στη χρήση της ως sling.

Για την KATA 3N1-20 δες εδώ.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=6773&page=22

Επίσης είχα αγοράσει και την KATA 3N1-30 την οποία πούλησα χωρίς να την χρησιμοποιήσω.
Ο λόγος ήταν ότι έβγαλε αμέσως μετά την 3N1-33 και αποφάσισα να αγοράσω αυτή που χώραγε και laptop.
Τελικά δεν μπορούσα να την βρω και αγόρασα την TAMRAC Evolution 8 (Model 5788) η οποία είναι αντίστοιχη της 3N1-33.

Αν δεν βιάζεσαι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανεβάσω φωτογραφίες και σχόλια για της παρακάτω τσάντες.

TAMRAC Evolution 8 (Model 5788) vs KATA 3N1-20 (Η ΚΑΤΑ είναι μικρότερη).
Tamrac Expedition 8X Model 5587 vs KATA Pro-Light Beetle-282 PL Backpack.

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Ευχαριστώ udt71.

Δεν βιάζομαι, οπότε θα περιμένω το review που θα ανεβάσεις.

Βλέπω μάλιστα ότι θα συμπεριλάβεις και την Pro-Light της Kata, η οποία διαφημίζεται για πολύ ελαφριά και άνετη στο κουβάλημα, αλλά αρκετά ακριβή.

P.S. Το link που έδωσες είναι το σωστό; Είναι αυτό της σελίδας που γράφουμε τώρα. Αναφέρεις κάτι που δεν πρόσεξα;

Το link είναι το σωστό. (Αναφέρω λίγα πράγματα για την KATA 3N1-20 και έχω ανεβάσει κάποιες φωτογραφίες).
Ο λόγος που αγόρασα την TAMRAC Evolution 8 (Model 5788) είναι ότι δεν χώραγε οριζόντια η
5D Mk II με 70-200 f2.8is.
Επίσης προτίμησα την tarmac από την kata 3n1-33 (έχω μια ροπή προς kata) για έχει στήριξη για τρίποδο.

Είχα υποσχεθεί ότι μέχρι τέλος εβδομάδας θα έγραφα εντυπώσεις για της τσάντες
(TAMRAC Evolution 8 (Model 5788) vs KATA 3N1-20
Tamrac Expedition 8X Model 5587 vs KATA Pro-Light Beetle-282 PL Backpack)
αλλά λόγω εργασίας δεν πρόλαβα.
Ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες και ποιο πολλά την ερχόμενη εβδομάδα.

Εδω οι τσαντες....

Attachments

• IMG_5183.jpg
    IMG_5183.jpg
    80.1 KB · Views: 84
  • IMG_5184.jpg
    IMG_5184.jpg
    85.1 KB · Views: 75
  • IMG_5185.jpg
    IMG_5185.jpg
    83.1 KB · Views: 80
Απάντηση: Re: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Σε αναμονή του review, λοιπόν.... :drummer:

Θα γράψω δυο λόγια για της Tamrac Evolution 8 (Model 5788) και Kata 3N1-20 μιας και ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις άμεσα.
Η Tamrac είναι μια πολύ καλή Sling & Backpack τσάντα που παίρνει ένα 15άρι λάπτοπ.
Έχει αρκετές εσωτερικές θήκες (ποιο πολλές από την Kata), έχει θέση για τρίποδο μπροστά (η Kata έχει δύσχρηστο σύστημα) επίσης στο κάτω μέρος μπορείς να προσαρμόσεις τρίποδο βάζοντας δυο ιμάντες (υπάρχει θέση).
Από την άλλη η Kata είναι ποιο λειτουργική και ποιο φωτεινή εσωτερικά. Έχει ποιο εύχρηστα φερμουάρ και ανοίγει ευκολότερα και γρηγορότερα.
Με λίγα λόγια αν δεν σε ενδιαφέρει η εύκολη προσαρμογή του τρίποδου πάρε την Kata 3N1-33 με κλειστά μάτια

Attachments

• IMG_5207.jpg
    IMG_5207.jpg
    89 KB · Views: 71
  • IMG_5212.jpg
    IMG_5212.jpg
    125.8 KB · Views: 76
  • IMG_5213.jpg
    IMG_5213.jpg
    110.7 KB · Views: 75
  • IMG_5215.jpg
    IMG_5215.jpg
    117.7 KB · Views: 75
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες udt71!

Εμένα με ενδιαφέρει μια τσάντα που να χωράει εσωτερικά την D300+grip+70-200mm/f2.8 και εξωτερικά ένα τρίποδο κλειστό γύρω στα 65cm.

Αυτά είναι στις δυνατότητες της Tamrac;