Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εψαχνα μια τσαντα πλατης για ολο τον εξοπλισμο της μηχανης (Φακοι, φλας κλπ) και λαπτοπ. Ειχα σχεδον καταληξει στη πιο πανω vanguard καθως ηδη διαθετω την πολυ καλη Vanguard Oregon 23, ομως τυχαια επεσα πανω στις crumpler. Βλεποντας τες μου φανηκαν τοσο ξεχωριστες και διακριτικες χωρις καν να δειχνουν ως φωτογραφικες τσαντες. Μου εκανε κλικ η τσαντα ωμου New delhi 620 την οποια και αγορασα. Πολυ καλη κατασκευη ανωτερη απο Lowepro και Vanguard με 30 χρονια εγγυηση. Εχει αποσπωμενη θηκη φωτογραφικου εξοπλισμου θηκη λαπτοπ και απειρες θηκες διακριτικες και καλα κρυμμενες. Χωραει πολυ πραμα σε παρελκομενα, καλωδια, φιλτρα, μνημες, απλως το αποσπωμενο μερος ειναι σχετικα μικρο για τα δεδομενα διαστασεων της τσαντας, Η τσαντα ειναι αυτη σε πρασινο με κοκκινη ριγα, θα ανεβασω και φωτο με την πρωτη ευκαιρια.
http://www.crumpler.eu/index.cfm?seite=photo&sprache=EN&productID=5555

Re: Απάντηση: Προτάσεις για φωτογραφικές τσάντες

Εδώ και καιρό έψαχνα μια τσάντα ''μαζεμένη'' για να μπορώ να έχω μαζί μου τη μηχανή μου άντε και ένα φακό,συν τα προσωπικά αντικείμενα...
Πήρα χτες λοιπόν αφού πήγα και την είδα από κοντά αυτήν...
http://products.lowepro.com/product/Passport-Sling,2190,4.htm
Πολύ βολική,άνετη και εύκολα προσβάσιμη,χωράει την k20 και έχει θέση και για φλας,εσωτερικά 3 τσεπούλες για προσωπικά αντικείμενα,κάρτες μνήμης κτλ
Το μόνο αρνητικό για μένα,έχει πολλές θήκες εξωτερικά για χάρτες,μπουκαλάκι νερού,χωρίς όμως να έχουν φερμουάρ...
Την πήρα και εγώ για καθημερινή και συμφωνώ. Το μόνο της μειονέκτημα είναι η έλλειψη φερμουάρ στις εξωτερικές (αλλά και τις εσωτερικές) θήκες. Κατά τα άλλα χωράει άνετα την k-x με ζοομ, εναν μικρό prime, υπάρχει χώρος και για άλλο, και άπειρα προσωπικά ήδη

Και εγω εψαχνα μια τσαντα για να κουβαλαω τον "εξοπλισμο" .
Θελω να χωραει την NIKON D3100 μετον 18-105 , τον δευτερο μου φακο nikon 28mm , τα φιλτρα μου , το εξωτερικο φλας και το φορτιστή .
Το ιδανικο θα ηταν να παιρνει και το Laptop μου (toshiba 15.4") αρα πλατης ! .

Το κακο ειναι οτι σημερα νακαλυψα αυτο το νημα .
Και κακο γιατι πριν 2 μερες "χτυπησα" στο ebay αυτην την τσαντα : http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=160488926388&ssPageName=STRK:MEWAX:IT ( χωρις δυνατοτητα laptop ).

Anyway περιμενω να την δω - δοκιμασω .
Μεχρι τοτε ριχτε μου καμμια προταση βρε παιδια .

Η τσάντα που πήρες μάλλον σε καλύπτει απόλυτα.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σου; Πρακτικότητα, στυλ, τιμή, μέγεθος;

Ετσι νομιζω και εγω .
Η προτεραιότητες ειναι : Πρακτηκοτητα -μεγεθος - τιμη .
Νομιζω καλυπτωμαι σε ολα ( και με καλη τιμη μαλιστα )
Απλα στο βαθος του μυαλου περιμενει ενας tamron 70-300 αλλα νομιζω θα χωρεσει και αυτος !

Οι διαστάσεις του Tamron:

Length: 142.7mm/5.6 inches, 195mm/7.7 inches when zoomed to 300mm

Λαμβάνοντας υπ'όψιν το ύψος της τσάντας (190mm) θα τον πάρει, μπορεί και φορεμένο στη μηχανή.Δεν ξέρω όμως τι γίνεται όταν πάρεις ΚΑΙ αυτόν ΚΑΙ όλο τον εξοπλισμό σου.

Η μικρή μου εμπειρία σε αυτά μου λέει ότι κάνεις κάτι τέτοιο αν πας ταξίδι και έχεις απόλυτη ανάγκη να τα έχεις όλα

Έχω τα σχόλια μου στην πιο πίσω σελίδα , για το ίδιο μοντέλο που βλέπεις,μια μικρή εξτρά παρατήρηση δεν ξέρω αν θα σε βολέψει το sling.

http://www.vanguardworld.com/index.php/en/pv/products/photo-video/detail-1-1-Sling+Bag-31.html

Εχει καποιος την παραπανω τσαντα ?

Αν ναι, μπορει να μου πει αν τη εχει βολευτει ?

Ναι έχω εγώ και την προτείνω ανεπιφύλακτα τρομερή ποιότητα , εγώ βέβαια έχω μια τύπου sling και μικρότερο μέγεθος που μου ερχετε Τσίμα Τσίμα αλλά αυτό είναι δικό μου λάθος .Δεν θα το μετανοιωσεις πάντως.

Έχω τα σχόλια μου στην πιο πίσω σελίδα , για το ίδιο μοντέλο που βλέπεις,μια μικρή εξτρά παρατήρηση δεν ξέρω αν θα σε βολέψει το sling.
Εδώ μαζεμένα.

Θενκς.
Αυτο που ενδιαφεθει, ειναι να μπορω να εχω γρηγορη (σχετικα) προσβαση στο περιεχομενο, χωρις να ειναι απαραιτητο να την βγαζω και να την παιρνω μπροστα μου, οπως πχ με τις κλασικες της πλατης.

αυτό ακριβώς προσφέρει , αλλά πρόσεχε το μέγεθος της μηχανής , στην 7D που έχω είναι οριακό , σε μικρότερη μηχανή θα είναι τέλεια.

Μια Billingham Hadley large θα τα βόλευε με πολύ καλύτερο στυλ -φυσικά και πιο ακριβή.

40712601.misc102.jpg

Έχω αγοράσει το insert της, και το χρησιμοποιώ σε μια (ελαφρώς μεγαλύτερη και με πιο άνετες μπροστινές τσέπες) Brady.
To insert χωράει την 5D2 με τo κιτ τριών φακών -Sigma 15-30/3.5-4.5 φορεμένο, Sigma 24-60/2.8, Tamron 70-200/2.8, με χώρο για τον μικρό τηλεμετατροπέα 1.4x και τον μικρούλη EF 50/1.8.

dscf2405ia4.jpg

Οι παραπάνω δεν είναι δικές μου, εγώ όπως είπα έχω το insert σε μια μεγαλύτερη Brady (τσάντα ψαρικής!). Σε εμένα το insert περιορίζεται λιγάκι δεξιά-αριστερά από το φερμουάρ της τσάντας και είναι λιγάκι πιο δύσκολο το βάλε-βγάλε των οριακών φακών, αλλά η τσαντούλα μου είναι μεγαλύτερη και χωράει και ένα 12ρι netbook στο διάκενο.

Last edited:
Όχι για την 7D , πάνε στο μεγαλύτερο μοντέλο , θα σε δυσκολέψει αυτή , είναι τρομερή τσάντα αλλά μικρή για μας , όχι στους φακούς αλλά στο σώμα της μηχανής .Δες το μεγαλύτερο μοντέλο και θα με θυμηθείς.

Οχι, δεν θα με βολευε κατι τετοιο. Θελω να την εχω πλατη, ενω κανω ποδηλατο, snowboard κλπ.

Όχι για την 7D , πάνε στο μεγαλύτερο μοντέλο , θα σε δυσκολέψει αυτή , είναι τρομερή τσάντα αλλά μικρή για μας , όχι στους φακούς αλλά στο σώμα της μηχανής .Δες το μεγαλύτερο μοντέλο και θα με θυμηθείς.

Εννοεις το 43?
Δειχνει οτι χωραει πολυ πραμα, το οποιο δεν ειμαι διατεθημενος να γεμισω, και φοβαμαι οτι θα δειχνει αδεια σα σακκουλα.
Anyway, πρεπει να την δω απο κοντα

Οχι, δεν θα με βολευε κατι τετοιο. Θελω να την εχω πλατη, ενω κανω ποδηλατο, snowboard κλπ.

Στο ποδήλατο την χρησιμοποιώ κι εγώ (το καλοκαίρι μπορεί να την παίρνω -αφού αφαιρώ εννοείται το φωτογραφικό insert) αντί χαρτοφύλακα, χιαστί ο μεγάλος τελαμώνας και η τσάντα πλαγίως και προς τα πίσω. Η τσάντα έχει πλάτος αλλά όχι μεγάλο βάθος, κι έτσι μένει στη θέση της και δεν κουνιέται πέρα δώθε σαν όγκος (καμία σχέση με τις κοντόχοντρες τετραγωνισμένες ώμου πχ lowepro) Σαν ταχυδρομική....
Snowboard ντε έχω κάνει....

Αυτό το στύλ που προτείνει ο send είναι καλό αλλά η τσάντα όχι απλά ακριβή αλλά πανάκριβη.Αν έπαιρνα τώρα τσάντα πάντως θα έπαιρνα την ίδια σε μεγαλύτερο μέγεθος.Αν μπορούσα να διαθέσω αυτά που ζητάει η τσάντα του send , θα το έβλεπα σοβαρά.